nchatz Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:43 μμ Η Google ανακοινώνει την αναίρεση της πρόσφατης αλλαγής στο Google Maps για το Android Auto, επαναφέροντας το προηγούμενο γραφικό περιβάλλον. Σε μια σημαντική εξέλιξη για τους χρήστες του Android Auto, η Google προχωρά στην αναίρεση μιας αμφιλεγόμενης αλλαγής που είχε εφαρμόσει στα Google Maps τον περασμένο μήνα. Η αρχική αλλαγή, που εισήχθη στα τέλη Ιανουαρίου 2025, είχε τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή εμφάνιζε τη θέση του χρήστη στις οθόνες Android Auto. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη ενημέρωση είχε κεντράρει τη θέση του χρήστη στην οθόνη και όχι στην εφαρμογή συνολικά. Αυτή η τροποποίηση ήταν ενεργή μόνο όταν ο οδηγός δεν χρησιμοποιούσε την πλοήγηση βήμα προς βήμα. Η αλλαγή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενοχλητική, ειδικά για τους χρήστες με μικρότερες οθόνες στα οχήματά τους. Η Google τώρα προχωρά σε διόρθωση μέσω μιας ενημέρωσης σε επίπεδο server. Με τη νέα αλλαγή, τα Google Maps στο Android Auto επανέρχονται στο προηγούμενο καθεστώς, όπου η θέση του οδηγού "κεντράρεται" ώστε να ταιριάζει με το περιβάλλον του χρήστη και όχι με την οθόνη. Πρόκειται για μια μικρή οπτική διόρθωση που όμως βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία χρήσης, ιδιαίτερα σε μικρότερες οθόνες. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αλλαγή με σχετικά screenshots, ενώ πολλοί χρήστες έχουν ήδη παρατηρήσει τη διαφορά αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η διαδικασία ενημέρωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς δεν έχουν λάβει όλοι οι χρήστες τη νέα έκδοση, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική αλλαγή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την κοινότητα των χρηστών, γεγονός που πιθανότατα οδήγησε στην απόφαση της Google να προχωρήσει στην αναίρεσή της. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
TechnoState Δημοσ. χθες στις 11:12 πμ Δημοσ. χθες στις 11:12 πμ .... Android Auto: ένα φτιάχνουν, δέκα χαλάνε... μπράβο τους! 2
Huruduru Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Εμένα προσωπικά μετά την τελευταία ενημέρωση της Google των Maps στο iPhone, με το που κλειδώσεις την οθόνη κολλάει και μένει στάσιμο στο CarPlay. Μου φαίνεται θα επιστρέψω στους χάρτες της Apple. Σήμερα είδα βγάλανε καινούργιο Update και κλασσικά δεν γράφουν τι περιέχει.. άντε να δούμε. 1 1
JohnnieGr88 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Άσχετο,Τι γίνεται με το iOS 18,google maps και CarPlay...θα το φτιάξουν ποτέ ; 1
nhzt Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TechnoState είπε .... Android Auto: ένα φτιάχνουν, δέκα χαλάνε... μπράβο τους! Δεν ξέρω τι εννοεις, αλλά εγω σε ηχοσύστημα που υποστηρίζει Android Auto και με Pixel 7 pro, δεν έχω κανένα πρόβλημα, εδώ και ενα χρόνο. Οι χάρτες, το τηλέφωνο και το Spotify λειτουργούν άψογα. Άμεση σύνδεση όταν μπαίνω στο αμάξι, καθώς και η ποιότητα της τηλεφωνικής κλήσης πολύ καθαρή χωρις διακοπές. Συνήθως σε προβλήματα που αναφέρονται, φταίει είτε το ηχοσύστημα, είτε το κινητό και δεν υπάρχει καλή ζεύξη. Το Android Auto δεν φταίει διότι ειναι ενα προγραμμα με συγκεκριμένα στανταρ. Αν τα ηχοσυστήματα και κυριως τα ΟΕΜ που έχει η καθε μάρκα αυτοκινήτου, δεν πληρούν τις προδιάγραφες του Android Auto, τότε θα υπάρχουν προβλήματα. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από nhzt
ramarg Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Αυτό που αντιγράφουν το UI της Apple σε όλα, καταντά κουραστικό... Βαριέμαι να αναλύσω τις επιμέρους κόπιες... 1
QuantumWanderer Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έφυγα από το Android πριν από κάποια χρόνια, αν και ήμουν «φανατικός» από την πρώτη του μέρα, ειδικά με Pure Android. Διεσπαρμένο οικοσύστημα, με αλλαγές που κάποιες φορές χειροτερεύουν τα πράγματα. Μία κάτι παίζει, μία κάτι δεν παίζει, μία να το ξαναδούμε, κλπ. Επί του Android Auto, ξέρω δεκάδες περιπτώσεις φίλων και γνωστών με Android κινητό που έπαιζε κανονικά και ξαφνικά μετά από μια αναβάθμιση λογισμικού (όποιου κατασκευαστή), έχουν χάσει συνδεσιμότητα με το infotainment του αυτοκινήτου και ακόμα δεν έχει επιλυθεί το θέμα. Στην εποχή μας το κινητό είναι εργαλείο καθημερινότητας και όχι εργαλείο πολυτέλειας. Δεν υπάρχει χώρος για beta testing επ' άπειρον.
Amimikakos Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες για μένα .. ο σχεδιασμός .. έρχεται 2ος .. σε σχέση με τα Ελληνικά στο Android Auto & Google Assistant .. που έχεις το κουμπί στο αυτοκίνητο που δίνει φωνητικές εντολές .. που στην ουσία είναι άχρηστο .. Ελληνικά δε καταλαβαίνει .. για Αγγλικά .. δεν έχω και την καλύτερη προφορά .. και έτσι μου είναι άχρηστο !!
Shadowjump Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 12 ώρες πριν, JohnnieGr88 είπε Άσχετο,Τι γίνεται με το iOS 18,google maps και CarPlay...θα το φτιάξουν ποτέ ; Τι προβλημα εχει; Δεν εχω παρατηρήσει κατι.
JohnnieGr88 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 47 λεπτά πριν, Shadowjump είπε Τι προβλημα εχει; Δεν εχω παρατηρήσει κατι. Κολλάει το βέλος,σταματάει μετά συνεχίζει,η ταχύτητα χάνεται...γενικά το έχουν αναφέρει αρκετοί...με τους χάρτες της Apple κανένα πρόβλημα..αλλά δεν μου αρέσει αισθητικά καθόλου..
Shadowjump Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 ώρες πριν, JohnnieGr88 είπε Κολλάει το βέλος,σταματάει μετά συνεχίζει,η ταχύτητα χάνεται...γενικά το έχουν αναφέρει αρκετοί...με τους χάρτες της Apple κανένα πρόβλημα..αλλά δεν μου αρέσει αισθητικά καθόλου.. Α, εμενα δεν κανει κατι τετοιο. Παραξενο. Οι χαρτες της Apple ειναι χαλια, αλλα με "αναγκαζει" η μικρη να τους βαζω γιατι της αρεσει που δειχνει τα φαναρια και τα στοπ στην διαδρομη.
ikaruga24 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Αντε μπράβο διότι η τελευταία ενημέρωση ήταν για κλωτσιές. Νόμιζα στην αρχή ότι είχε πάθει καμία ζημιά η πυξίδα ή κάτι άλλο. Για S23U μιλάω. Τι εκνευριστικό πράγμα αυτό με τους χάρτες να μην δουλεύει ποτέ και τίποτα όπως πρέπει συνεχόμενα δεν το καταλαβαίνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα