atheatos Δημοσ. χθες στις 04:20 μμ Δημοσ. χθες στις 04:20 μμ 2 ώρες πριν, MaZzzZ είπε Σκεφτομουν να παω σε NAS που να εχει 2 δισκους μεσα, να περναω τα backup στον ενα και αυτο να τα γραφει και στον δευτερο. Και ναι η δουλεια που κανω εχει αρκετα TB υποθεση, video, editing, live streams, unboxing, και αλλα τοσα ειναι αρκετα δεδομενα. Σορρυ , αλλα αυτο που σκεφτόσουν για το NAS , απλά χαραμίζεις το NAS και backup δεν θα έχεις. Καλύτερα δυο εξωτερικούς σκληρούς για αυτό, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω. Το NAS επαναλαμβάνω , είναι μια συσκευή και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ΕΝΑΣ δίσκος, άσχετος αν έχει 2 ή 22 δίσκους μέσα του. Το raid ,για τελευταία φορά , δεν είναι backup.
MaZzzZ Δημοσ. χθες στις 07:10 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 07:10 μμ 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Δεν χρειάζεται να πας από εκεί, μπορείς να τον στείλεις. Η ρώτα για κανέναν ηλεκτρονικό στην περιοχή σου. Δεν είναι rocket science να δει κάποιος ηλεκτρονικός αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην πλακέτα. Θα το κοιταξω αυριο, εχω καποιον στο νου μου θα παω να του το δειξω. 2 ώρες πριν, atheatos είπε Σορρυ , αλλα αυτο που σκεφτόσουν για το NAS , απλά χαραμίζεις το NAS και backup δεν θα έχεις. Καλύτερα δυο εξωτερικούς σκληρούς για αυτό, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω. Το NAS επαναλαμβάνω , είναι μια συσκευή και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ΕΝΑΣ δίσκος, άσχετος αν έχει 2 ή 22 δίσκους μέσα του. Το raid ,για τελευταία φορά , δεν είναι backup. Επειδη ειπα πως δεν ξερω και πολλα απο NAS, για να καταλαβω τωρα, εγω ηξερα πως βαζεις παραδειγμα τωρα 2 δισκους μεσα, κανεις backup στον ενα και αυτος τα βαζει και στον δευτερο? Η κανω λαθος και δεν κανει κατι τετοιο?
poulinos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 17 hours ago, MaZzzZ said: Θα το κοιταξω αυριο, εχω καποιον στο νου μου θα παω να του το δειξω. Επειδη ειπα πως δεν ξερω και πολλα απο NAS, για να καταλαβω τωρα, εγω ηξερα πως βαζεις παραδειγμα τωρα 2 δισκους μεσα, κανεις backup στον ενα και αυτος τα βαζει και στον δευτερο? Η κανω λαθος και δεν κανει κατι τετοιο? κανεις raid 1 που ειναι Mirroring.εσυ βλεπεις ενα δισκο αλλα αυτο τα περναει ταυτοχρονα και στους 2.και κολλας κατι καποιον ιο και στα κρυπτογραφει ολα.και τσουπ τιποτα.η πεφτει κεραυνος και σου καιει ολο το Nas.και τσουπ πανε και οι 2 δισκοι. ή μπερδευεσαι και σβηνεις ενα καταλογο.τσουπ σβηνεται και απο τον αλλον. On 06/02/2025 at 04:07, Broli007 said: Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της μαμάς εταιρείας, Samsung magician, να δεις αν σου βλέπει τη συσκευή και αν σου δίνει τίποτα troubleshooting βηματα; Κανα firmware update πχ. δυσκολο εως απιθανο.αν δεν φαινεται στο bios..... Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από poulinos
MaZzzZ Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες 16 λεπτά πριν, poulinos είπε κανεις raid 0 που ειναι Mirroring.εσυ βλεπεις ενα δισκο αλλα αυτο τα περναει ταυτοχρονα και στους 2.και κολλας κατι καποιον ιο και στα κρυπτογραφει ολα.και τσουπ τιποτα.η πεφτει κεραυνος και σου καιει ολο το Nas.και τσουπ πανε και οι 2 δισκοι. ή μπερδευεσαι και σβηνεις ενα καταλογο.τσουπ σβηνεται και απο τον αλλον. δυσκολο εως απιθανο.αν δεν φαινεται στο bios..... Α τοσο καλα δηλαδη, καταλαβα, καλυτερα να εχω δυο δισκους και να το κανω χειροκινητα το backup. Ετσι οπως μου τα λες μου φαινεται πως το NAS αξιζει μονο για το αν εισαι καπου εκτος σαν cloud δηλαδη.
poulinos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 2 minutes ago, MaZzzZ said: Α τοσο καλα δηλαδη, καταλαβα, καλυτερα να εχω δυο δισκους και να το κανω χειροκινητα το backup. Ετσι οπως μου τα λες μου φαινεται πως το NAS αξιζει μονο για το αν εισαι καπου εκτος σαν cloud δηλαδη. ναι καλυτερα ξεχωριστα δυο δισκους.αν θες ακομα καλυτερη ασφαλεια τοτε και μια τριτη φορα σε cloud ή ο ενας δισκος να ειναι σε αλλο σημειο απο τον πρωτο (θεμα κλοπης).το Nas εχει αλλα καλα. αυτοματο backup με cloud.torrent να κατεβασει. να ορισεις ενα Folder για τον χρηστη Mazzz και εναν για τον χρηστη poulino που εργαζονται και οι 2 σε μια εταιρεια. να τραβας ενσυρματα/ασυρματα ταινιες και να τις παιζεις σε Tv κτλ κτλ. για αυτο και τα Nas ειναι ακριβα.πληρωνεις οτι τα εχουν ολα πανω ετοιμα για σενα.και οχι μονο για να παρεις backup αλλα και αλλα καλουδια. 1
MaZzzZ Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες 26 λεπτά πριν, poulinos είπε ναι καλυτερα ξεχωριστα δυο δισκους.αν θες ακομα καλυτερη ασφαλεια τοτε και μια τριτη φορα σε cloud ή ο ενας δισκος να ειναι σε αλλο σημειο απο τον πρωτο (θεμα κλοπης).το Nas εχει αλλα καλα. αυτοματο backup με cloud.torrent να κατεβασει. να ορισεις ενα Folder για τον χρηστη Mazzz και εναν για τον χρηστη poulino που εργαζονται και οι 2 σε μια εταιρεια. να τραβας ενσυρματα/ασυρματα ταινιες και να τις παιζεις σε Tv κτλ κτλ. για αυτο και τα Nas ειναι ακριβα.πληρωνεις οτι τα εχουν ολα πανω ετοιμα για σενα.και οχι μονο για να παρεις backup αλλα και αλλα καλουδια. Καταλαβα, σε ευχαριστω για την ενημερωση. 1
Broli007 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 hours ago, poulinos said: δυσκολο εως απιθανο.αν δεν φαινεται στο bios..... Στο bios θσ φαινόταν αν το έβλεπε γενικώς η motherboard ως αποθηκευτικο χώρο. Αν ομως έχει φάει κάποιο σκάλωμα, δεν φαίνεται. Κάπου εδώ μπαίνουν τα εργαλεία των μαμά εταιρειών, που μπορούν να έχουν απευθειας επικοινωνία με τον controller (αν έστω τον βλέπει ως συσκευή το pc, αλλά δεν ξέρει τι είναι ή τι να το κάνει) . Κάπως έτσι να κάνουν αναβάθμιση κάποιο firmware ή πιθανόν κάποιο repair. Φλασακι turboX που ο υπολογιστής έβλεπε μόνο το controller του, αναστήθηκε με κάποιο κινέζικο εργαλείο, γιατί τύχαινε ο controller του να είναι συμβατος και επαναπρογραμματιστηκε να διαβάζει με το σωστό τρόπο τον αποθηκευτικο χώρο και λειτουργεί ακόμα μετά από χρόνια. Παρόμοια λειτουργία εχουν και οι ssd, ένας controller ανάμεσα στο PC και τα τσιπ μνήμης. Αν το βλέπει το εργαλείο της samsung ίσως να έχει ελπίδες να λειτουργεί όπως πριν, εύκολα και γρήγορα, χωρίς πολλά μπερδέματα.
manolis940 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 8 ώρες πριν, MaZzzZ είπε Α τοσο καλα δηλαδη, καταλαβα, καλυτερα να εχω δυο δισκους και να το κανω χειροκινητα το backup. Ετσι οπως μου τα λες μου φαινεται πως το NAS αξιζει μονο για το αν εισαι καπου εκτος σαν cloud δηλαδη. O NAS δεν είναι κακό εργαλείο. Ίσα ίσα που για πολλά δεδομένα είναι πάρα πολύ καλός. Αν έχεις και μια τίμια σύνδεση στο Internet μπορείς να φτιάξεις και δικό σου cloud στο σπίτι. Αν βέβαια έχεις upload 2Mbps άσε αυτή την σκέψη. To Raid 0 επίσης δεν είναι κακό. Πρακτικά αυτό που εξηπειρετεί είναι ότι αν ένας δίσκος βγει off, συνεχίζεις την λειτουργία σου σαν να μην συνέβη τίποτα. Ωστόσο δεν είναι backup για τους λόγους που είπε ο Poulinos. Μπορείς λοιπόν να πάρεις ένα NAS αν δεν σε εξυπηρετεί κάτι άλλο που πιστεύω ότι το κάνει, αλλά κάπου πρέπει μετά να κάνεις backup τον NAS. Οι προτάσεις του VI Smirnof πιο πίσω είναι περίπου αυτές που ακολουθώ και εγώ τώρα για καλύτερη οργάνωση αρχείων και backup. Δεν είναι ότι δεν θα φας χρόνο για να τις φτιάξεις. Σίγουρα θα φας αλλά είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους αλλά αξιόπιστους ταυτόχρονα να κρατάς backup.
poulinos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 11 hours ago, MaZzzZ said: Καταλαβα, σε ευχαριστω για την ενημερωση. γενικα θα βρεις απειρα topics για Nas που λενε τι κανουν κτλ. 9 hours ago, Broli007 said: Στο bios θσ φαινόταν αν το έβλεπε γενικώς η motherboard ως αποθηκευτικο χώρο. Αν ομως έχει φάει κάποιο σκάλωμα, δεν φαίνεται. Κάπου εδώ μπαίνουν τα εργαλεία των μαμά εταιρειών, που μπορούν να έχουν απευθειας επικοινωνία με τον controller (αν έστω τον βλέπει ως συσκευή το pc, αλλά δεν ξέρει τι είναι ή τι να το κάνει) . Κάπως έτσι να κάνουν αναβάθμιση κάποιο firmware ή πιθανόν κάποιο repair. Φλασακι turboX που ο υπολογιστής έβλεπε μόνο το controller του, αναστήθηκε με κάποιο κινέζικο εργαλείο, γιατί τύχαινε ο controller του να είναι συμβατος και επαναπρογραμματιστηκε να διαβάζει με το σωστό τρόπο τον αποθηκευτικο χώρο και λειτουργεί ακόμα μετά από χρόνια. Παρόμοια λειτουργία εχουν και οι ssd, ένας controller ανάμεσα στο PC και τα τσιπ μνήμης. Αν το βλέπει το εργαλείο της samsung ίσως να έχει ελπίδες να λειτουργεί όπως πριν, εύκολα και γρήγορα, χωρίς πολλά μπερδέματα. καταλαβα τι εννοεις.να εχει γινει ας πουμε corrupt το firmware και ναι μεν να λειτουργει ο δισκος αλλα ας πουμε να μην μπορει να bootarei. και ειναι σε ενα πιο Low state που ναι μεν δεν τον αναγνωριζει το bios αλλα το προγραμμα παει και τον διαβαζει με τον δικο του τροπο και μπορει να τον ξαναπρογραμματισει.μακαρι να ειναι κατι τετοιο. ps.φλασακι turbox? απαραδεκτος. θα σου κοψω την καλημερα just kidding. 11 hours ago, MaZzzZ said: Α τοσο καλα δηλαδη, καταλαβα, καλυτερα να εχω δυο δισκους και να το κανω χειροκινητα το backup. Ετσι οπως μου τα λες μου φαινεται πως το NAS αξιζει μονο για το αν εισαι καπου εκτος σαν cloud δηλαδη. εκανα μια διορθωση.raid 1 ειναι το mirroring>το raid 0 δεν ειναι Mirroring 3 hours ago, manolis940 said: O NAS δεν είναι κακό εργαλείο. Ίσα ίσα που για πολλά δεδομένα είναι πάρα πολύ καλός. Αν έχεις και μια τίμια σύνδεση στο Internet μπορείς να φτιάξεις και δικό σου cloud στο σπίτι. Αν βέβαια έχεις upload 2Mbps άσε αυτή την σκέψη. To Raid 0 επίσης δεν είναι κακό. Πρακτικά αυτό που εξηπειρετεί είναι ότι αν ένας δίσκος βγει off, συνεχίζεις την λειτουργία σου σαν να μην συνέβη τίποτα. Ωστόσο δεν είναι backup για τους λόγους που είπε ο Poulinos. Μπορείς λοιπόν να πάρεις ένα NAS αν δεν σε εξυπηρετεί κάτι άλλο που πιστεύω ότι το κάνει, αλλά κάπου πρέπει μετά να κάνεις backup τον NAS. Οι προτάσεις του VI Smirnof πιο πίσω είναι περίπου αυτές που ακολουθώ και εγώ τώρα για καλύτερη οργάνωση αρχείων και backup. Δεν είναι ότι δεν θα φας χρόνο για να τις φτιάξεις. Σίγουρα θα φας αλλά είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους αλλά αξιόπιστους ταυτόχρονα να κρατάς backup. το γραψα και εγο πιο πανω λαθος/ το raid 1 ειναι Mirroring και οχι το 0 που εγραψα λογω λαθος ταχυτητας. 1
Broli007 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 hours ago, poulinos said: ps.φλασακι turbox? απαραδεκτος. θα σου κοψω την καλημερα just kidding. 2 και 4 giga φλασακια. Ως φοιτητής δεν έπαιζε και πολύ ρευστό το 2006, οπότε ότι μπορούσα έπαιρνα. Παραδόξως, λειτουργούν και τα δύο ακόμα με πάρα πολλές εγγραφές, αν και κινέζικα rebranding. 🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα