Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, MaZzzZ said:

Καταλαβα, κριμα.

και δεν ξερω καν τι εξοπλισμο εχει γιατι αυτος εκανε πιο πολυ σε hdd οσο ξερω.πλεον δεν ειχε καθαρο θαλαμο οσο θυμαμαι

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, poulinos είπε

και δεν ξερω καν τι εξοπλισμο εχει γιατι αυτος εκανε πιο πολυ σε hdd οσο ξερω.πλεον δεν ειχε καθαρο θαλαμο οσο θυμαμαι

Και απο οτι φαινεται ουτε θα το μαθουμε τι εξοπλισμο ειχε.

Επεξ/σία από MaZzzZ
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύνδεσέ τον σε άλλο PC τελείως με άλλα καλώδια, αν δεν τον βλέπει το BIOS ούτε εκεί σκούρα τα πράγματα.

Πάντως στην συζήτηση για την ανάκτηση δεδομένων, είτε HDD είτε SSD είναι ακριβή, χρονοβόρα και πολύ εξειδικευμένη διαδικασία, ΔΕΝ κλέβουν όσοι ζητάνε τόσα (όχι δεν έχω όφελος, δεν κάνω αυτή τη δουλειά)

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.

Παντως απο εμπειρια,πολυ σπανια να πεθανει ετσι ssd ,φανταζομαι ισως μεσα στην εγγυηση του,χωρις πριν το παραμικρο σημαδι. Εχει τυχει ομως απο χαλασμενο,τσακισμενο καλωδιο sata να δημιουργηθει προβλημα και καμμια φορα αυτο το απλο πραγμα,να εχει χαλασει το καλωδιο sata, το κοιταμε τελευταιο.

Δημοσ.
37 minutes ago, benign said:

Με αλλο sata καλωδιο δοκιμασες?

στην πρωτη σελιδα οπως εχει γραψει τον εβαλε σε usb enclosure.

On 04/02/2025 at 02:03, micos000 said:

Μήπως να έπαιρνες μια usb θήκη και να τον σύνδεες εξωτερικό; Αν τον δεις έτσι μπορεί να πάρεις τουλάχιστον τα αρχεία σου.

Το εκανα και αυτο και παλι δεν τον εντοπιζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2025 στις 1:35 ΠΜ, MaZzzZ είπε

Καλησπερα παιδια, θελω την βοηθεια σας λιγο.

Εχθες κολησε ο υπολογιστης χωρις να βγαλει τιποτα, τον εκλεισα και τον ανοιξα αλλα δεν ξανα ανοιγε, μπηκα BIOS και βλεπω πως δεν διαβαζει τον ενα δισκο απο τους δυο που ειχα μεσα στον υπολογιστη, μιλαω για SSD δισκους, τους δοκιμασα και εναν εναν και τον ενα που ειχα σαν main με windows κτλπ δεν τον διαβαζει με τιποτα, ουτε σε ms dos ουτε πουθενα.

Υπαρχει καποιος τροπος να ανακτησω τα αρχεια απο μεσα γιατι ειχα σημαντικα πραγματα? Τελευταιο bakcup που ειχα κανει ηταν 6 μηνες πριν και μεσα σε αυτους τους 6 μηνες εχουν αλλαξει αρκετα.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχει απλώς κάποιο βραχυκυκλωμένο πυκνωτή (η κάτι άλλο), το έχω δει πολλές φορές.  Όπως θα δεις και εδώ 

και άλλο ένα με βραχυκυκλωμένο πυκνωτή. https://www.youtube.com/watch?v=TCOT_i89Vn4 Είναι πάρα πολλά τα βίντεο που υπάρχουν με την ίδια βλάβη. Καλά θα ήταν να το κοίταζε κάποιος καλός  ηλεκτρονικός.

Δεν ξέρω που μένεις αλλά αυτός εδώ είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει. https://www.youtube.com/@TechGuruGR/videos

https://techguru.gr/en/home/

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
3 ώρες πριν, benign είπε

Με αλλο sata καλωδιο δοκιμασες?

Ναι δοκιμασα 3 κιολας και τιποτα.

2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Σύνδεσέ τον σε άλλο PC τελείως με άλλα καλώδια, αν δεν τον βλέπει το BIOS ούτε εκεί σκούρα τα πράγματα.

Πάντως στην συζήτηση για την ανάκτηση δεδομένων, είτε HDD είτε SSD είναι ακριβή, χρονοβόρα και πολύ εξειδικευμένη διαδικασία, ΔΕΝ κλέβουν όσοι ζητάνε τόσα (όχι δεν έχω όφελος, δεν κάνω αυτή τη δουλειά)

Το δοκιμασα και σε αλλο υπολογιστη και τιποτα.

41 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχει απλώς κάποιο βραχυκυκλωμένο πυκνωτή (η κάτι άλλο), το έχω δει πολλές φορές.  Όπως θα δεις και εδώ 

και άλλο ένα με βραχυκυκλωμένο πυκνωτή. https://www.youtube.com/watch?v=TCOT_i89Vn4 Είναι πάρα πολλά τα βίντεο που υπάρχουν με την ίδια βλάβη. Καλά θα ήταν να το κοίταζε κάποιος καλός  ηλεκτρονικός.

Δεν ξέρω που μένεις αλλά αυτός εδώ είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει. https://www.youtube.com/@TechGuruGR/videos

https://techguru.gr/en/home/

Θα δοκιμασω να του κανω ενα τηλεφωνημα αυριο να δω τι θα μου πει.

Δημοσ.

Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της μαμάς εταιρείας, Samsung magician, να δεις αν σου βλέπει τη συσκευή και αν σου δίνει τίποτα troubleshooting βηματα; Κανα firmware update πχ.

Δημοσ.

Δεν θα σε βοηθήσω, αλλά να υπενθυμίσω το εξής :
κάπως έτσι δικαιωνόμαστε όταν φωνάζουμε ότι τα 400€ εφάπαξ(+50-60/έτος) για απλό NAS με 2 δίσκους (+ετήσια συνδρομή σε cloud) ΔΕΝ είναι πολλά.
Αλλά, μόνοι μας μιλάμε, μόνοι μας τα ακούμε.
tenor.gif

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Broli007 είπε

Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο της μαμάς εταιρείας, Samsung magician, να δεις αν σου βλέπει τη συσκευή και αν σου δίνει τίποτα troubleshooting βηματα; Κανα firmware update πχ.

Οχι δεν το δοκιμασα, θα το δοκιμασω σημερα αυτο.

2 ώρες πριν, csontheline είπε

Δεν θα σε βοηθήσω, αλλά να υπενθυμίσω το εξής :
κάπως έτσι δικαιωνόμαστε όταν φωνάζουμε ότι τα 400€ εφάπαξ(+50-60/έτος) για απλό NAS με 2 δίσκους (+ετήσια συνδρομή σε cloud) ΔΕΝ είναι πολλά.
Αλλά, μόνοι μας μιλάμε, μόνοι μας τα ακούμε.
tenor.gif

Η αληθεια ειναι πως χρειαζομαι κατι τετοιο, μιας και με αυτην την δουλεια που κανω κραταω αρκετα αρχεια και συνεχεια backup, αλλα δεν εχω ιδεα απο NAS δεν το εχω ψαξει ποτε, πρεπει να το ψαξω λιγο το θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο απλός χρήστης δεν χρειάζεται ΝΑS και cloud και άλλα τέτοια ματζούνια. 
Εκείνο που χρεάζεται είναι να έχει δυο ή και τρεις δίσκους για backup.

Απαράβατη συνήθεια, 
κάθε φορά που κλείνεις τον υπολογιστή αποθηκεύεις την πρόσφατη δουλειά σου σε ένα εξωτερικό μέσο -
ακριβώς επειδή δεν είναι σίγουρο ότι την επόμενη που θα τον ανοίξεις θα πάρει όντως μπροστά 😂.

Δεύτερον, μια χρηστική οργάνωση των αρχείων/φακέλων, έτσι ώστε να μπορείς να ανανεώνεις εύκολα το backup με κάποιο utility όπως το filesync. Βάζεις τον εξωτερικό δίσκο, δυο κλικ, τέλος.
Κάθε φορά μπορείς να ανανεώνεις το backup εναλλάξ στους δυο δίσκους, μια μέρα στον έναν, μια στον άλλον.

Και ένα image της partition με το λειτουργικό, με κάποιο πρόγραμμα όπως το macrium, ώστε να μπορείς να αλλάξεις εύκολα δίσκο αν τύχει να αστοχήσει τελείως.
Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται, τόσο απλό είναι.

Πριν μερικό καιρό μου συνέβει κι εμένα αυτό που έπαθες, αλλά απλώς πέταξα τον δίσκο χωρίς να ασχοληθώ, είχα τα πάντα έτοιμα αλλού....
Αν δεν έχεις αντίγραφα των δεδομένων σου, δεν έχεις δεδομένα...... 

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Ο απλός χρήστης δεν χρειάζεται ΝΑS και cloud και άλλα τέτοια ματζούνια. 
Εκείνο που χρεάζεται είναι να έχει δυο ή και τρεις δίσκους για backup.

Απαράβατη συνήθεια, 
κάθε φορά που κλείνεις τον υπολογιστή αποθηκεύεις την πρόσφατη δουλειά σου σε ένα εξωτερικό μέσο -
ακριβώς επειδή δεν είναι σίγουρο ότι την επόμενη που θα τον ανοίξεις θα πάρει όντως μπροστά 😂.

Δεύτερον, μια χρηστική οργάνωση των αρχείων/φακέλων, έτσι ώστε να μπορείς να ανανεώνεις εύκολα το backup με κάποιο utility όπως το filesync. Βάζεις τον εξωτερικό δίσκο, δυο κλικ, τέλος.
Κάθε φορά μπορείς να ανανεώνεις το backup εναλλάξ στους δυο δίσκους, μια μέρα στον έναν, μια στον άλλον.

Και ένα image της partition με το λειτουργικό, ώστε να μπορείς να αλλάξεις εύκολα δίσκο αν τύχει να αστοχήσει τελείως.
Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται, τόσο απλό είναι.

Μου συνέβει αυτό που έπαθες πριν λίγο καιρό, αλλά απλώς πέταξα τον δίσκο, είχα τα πάντα έτοιμα αλλού....

-

Το nas πολλών δίσκων,είναι μια άλλη μορφή ΕΝΟΣ σκληρού δίσκου, θα λέγαμε . Αφορά κυρίως αυτούς που έχουν πολλά αρχεία για αποθήκευση, που δεν χωράνε σε ένα δίσκο. Επίσης δίνει την δυνατότητα να έχεις πρόσβαση των αρχείων μεσω δικτύου , αν πάσα στιγμή. Είναι μαντζουνι για τους περισσότερους που δεν έχουν ιδέα το εστι backup, αλλά για τους λίγους που πραγματικά το χρειάζονται ( over 20 TB αρχεία ) είναι εργαλείο.

Οπως έγραψα στην αρχή αποτελεί μορφή ΕΝΟΣ σκληρού δίσκου. Το σωστό backup γίνεται όπως το περιέγραψες , σε διαφορετικούς δίσκους. Ακόμα και NAS να πάρει θα χρειαστεί έναν ακόμη εξωτερικό σκληρό (ή NAS), για backup του NAS. 

Επίσης η δυνατότητα να συγχρονίζονται τα NAS αυτόματα με το cloud, να κάνουν αυτόματα το backup των αρχείων σου χωρις βγάλε βάλε σκληρούς και δυνατότητα να ελέγχουν την κατάσταση των σκληρών on hot, τα κάνει επίσης ιδανικά και για αυτούς που έχουν λίγα αρχεία. Επαναλαμβάνω από μόνο του δεν αποτελει backup και όπως έχει αναφερθεί πολλάκις το raid δεν είναι backup….

• Like 1
Δημοσ.

Πηρα τηλεφωνο τον φιλο πανω αλλα ειναι Αθηνα οπως ξεραμε, και μου λεει φερτον απο εδω να τον δουμε και τετοια, μονο που εγω ειμαι αρκετα πιο πανω στην Ελλαδα, οποτε δυσκολο να παω.

Σκεφτομουν να παω σε NAS που να εχει 2 δισκους μεσα, να περναω τα backup στον ενα και αυτο να τα γραφει και στον δευτερο.

Και ναι η δουλεια που κανω εχει αρκετα TB υποθεση, video, editing, live streams, unboxing, και αλλα τοσα ειναι αρκετα δεδομενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MaZzzZ είπε

Πηρα τηλεφωνο τον φιλο πανω αλλα ειναι Αθηνα οπως ξεραμε, και μου λεει φερτον απο εδω να τον δουμε και τετοια, μονο που εγω ειμαι αρκετα πιο πανω στην Ελλαδα, οποτε δυσκολο να παω.

Δεν χρειάζεται να πας από εκεί, μπορείς να τον στείλεις. Η ρώτα για κανέναν ηλεκτρονικό στην περιοχή σου. Δεν είναι rocket science να δει κάποιος ηλεκτρονικός αν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην πλακέτα.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...