Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιο και να παρεις ιδιο ειναι. Κανα χρονο βαρια θα κρατησει το αντικολλητικο. Μετα θα αρχισει να φθειρεται, θα βαζεις λαδι, και παρεα θα τρως και αυτο το αντικολλητικο απο το τηγανι, μεχρι να περασουν 5-6-7 χρονια και να αηδιασεις! να πεις "τι ειναι αυτο που τρωω μαζι με το φαι μου" και να το πετάξεις.

 

  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

αλλιώς μαντεμένιο Lodge.

με σωστή συντήρηση τούμπανο.

https://lodgecastiron.gr/en

Δεν είναι βαριά τα μαντεμένια; Μπορεί κάποιους να μην τους βολεύουν τα βαριά σκεύη.

Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη για συντήρηση και έχεις αποδεχτεί ότι θα το χρησιμοποιείς και θα το πλένεις εσύ γιατί η γυναίκα μία φορά θα το πιάσει (για να στο φέρει στο κεφάλι), πας σε μαντεμένιο και θα το έχεις για πάντα και θα σου κάνει και γαμώ τα τηγάνια.

Αν όχι, πας σε κοινό αντικολλητικό και το αλλάζεις κάθε χρόνο ή με το που αρχίσει να κολλάει.

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν έχεις όρεξη για συντήρηση και έχεις αποδεχτεί ότι θα το χρησιμοποιείς και θα το πλένεις εσύ γιατί η γυναίκα μία φορά θα το πιάσει (για να στο φέρει στο κεφάλι), πας σε μαντεμένιο και θα το έχεις για πάντα και θα σου κάνει και γαμώ τα τηγάνια.

Αν όχι, πας σε κοινό αντικολλητικό και το αλλάζεις κάθε χρόνο ή με το που αρχίσει να κολλάει.

Επειδή έχω κουραστεί με τα, ντεμεκ, αντικολλιτητικα τηγάνια, τι συντήρηση θέλει ένα μαντεμένιο; 

Δημοσ.
19 minutes ago, thanasisxask said:

Επειδή έχω κουραστεί με τα, ντεμεκ, αντικολλιτητικα τηγάνια, τι συντήρηση θέλει ένα μαντεμένιο; 

Άνοιξε το σαητ που έβαλα και έχει και οδηγίες. 

  • Like 1
Δημοσ.

Το αντικολλητικο σκεύος δεν θέλει υψηλή θερμοκρασία και δεν πρέπει να ρίξεις κρύο νερό όσο είναι  ακόμη ζεστό.  Επίσης δεν θέλει μεταλλικές κουτάλες και πιρουνες, ούτε τρίψιμο με σκληρά σφουγγάρια, ούτε πλυντήριο πιάτων. Όλα  αυτά αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης αλλά συνήθως δεν τα διαβάζει κανείς ή δεν τηρούνται από  όλους στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει και αντικολλητικά που υποτίθεται ότι είναι πιο ανθεκτικά και μπαίνουν και στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά στις οδηγίες και αυτά συνιστούν τα ίδια!

Έχουμε τηγάνια από ακριβές και φθηνές μάρκες πολλά χρόνια.  Κανένα δεν έχει χαλάσει γιατί ακολουθούσαμε τις οδηγίες. Για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες χρησιμοποιούσαμε ανοξείδωτα σκεύη. Και μαντεμενιο αγοράσαμε αλλά λόγω βάρους και ειδικής φροντίδας σπάνια το χρησιμοποιούσαμε.

Αλλά από τότε που πήραμε air fryer δεν χρησιμοποιούμε κανένα, ούτε αντικολλητικο ούτε ανοξείδωτο ούτε μαντεμενιο.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά τα αντικολλητικά των 20-30-40€ όσο και να τα προσέχεις απλά παρατείνεις λίγο τη διάρκεια ζωής τους.

Λίγο η θερμότητα, λίγο το απορρυπαντικό πιάτων, σιγά σιγά καταστρέφεται η επίστρωση και κάποια στιγμή κολλάει το αυγό ακόμα κι αν έχεις βάλει αρκετό λάδι.

  • Like 1
Δημοσ.

Είχα πετύχει μια διαφήμιση με τηγάνια που είχαν επίστρωση χαλκού. Ξέρω ότι δεν είναι πολύ αξιόπιστα τα telemarketing αλλά φαίνονταν αρκετά καλά!

Δημοσ.

Πήρα πριν 2 βδομάδες από ΙΚΕΑ τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι της σειράς 365+. Αν δεις μερικά βιντεάκια στο youtube πως να το χρησιμοποιείς/ζεσταίνεις δεν κολλάει το φαΐ. Έχω φτιάξει μέχρι στιγμής αυγά, κρέπες, κοτόπουλο φιλέτο και μπριζόλα. Θεωρητικά δεν χαλάνε ούτε αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...