Προς το περιεχόμενο

NOKIA ONT G-1426G-A

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, poulinos είπε

ναι μπορεις να αλλαξεις του Huawei.το ιδιο πραγμα ειναι.απλα στο Nokia Πρεπει να κλεισει ο Dhcp. ο dhcp του huawei δεν θα πρεπει να περιλαμβανει καλου κακου την ip του nokia

τσεκαρε τα παραπανω που γραφω και επισης δοκιμασε με ethernet για αρχη ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν γινεται κατι με το κινητο.το εχω κανει απειρες φορες με διαφορα router να τα βαλω ως access points και δεν ειχα θεμα

το nokia μπορει να μπει οπου θελεις ακομα και στο χωλ.αν θες τωρα αντι για το Nokia να παρεις ενα access point ναι μπορεις να το κανεις. επισης στο κινητο τσεκαρε οτι δεν εχεις κανει τιποτα παραξενο.τιποτα καρφωτες ip ή δεν ξερω τι. κανονικα επρεπε να σου παιζει.προσοχη με τους dhcp.

αν αλλαξεις την Ip του huawei να εισαι σιγουρος οτι ο dhcp δινει σωστο gateway δηλαδη την νεα ip του huawei(αν δινει τετοια επιλογη)

Ολα παιζουν ρολοι με 350mbps στο κινητο (το μεγαλυτερο που εχω πιασει) και 410-510mbps στο ps5 με σταθερο ping αλλαζοντας την ip του huawei σε .253 και κλείνοντας το dhcp. Απλώς πρεπει να αγορασω καλωδιο ethernet περιπου 10 μέτρα αφου θα το βαλω στον τοίχο (υποθετω cat5e?) και πρεπει να βρω που θα βαζω τη μπριζα γιατι εχει μονο μια που την εχω για το πλυντήριο και δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστο να βαλω πολυμπριζο. Λυση βρηκα πάντως εστω κι ετσι προσωρινή 

• Like 1
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Aggelos_INSM said:

Ολα παιζουν ρολοι με 350mbps στο κινητο (το μεγαλυτερο που εχω πιασει) και 410-510mbps στο ps5 με σταθερο ping αλλαζοντας την ip του huawei σε .253 και κλείνοντας το dhcp. Απλώς πρεπει να αγορασω καλωδιο ethernet περιπου 10 μέτρα αφου θα το βαλω στον τοίχο (υποθετω cat5e?) και πρεπει να βρω που θα βαζω τη μπριζα γιατι εχει μονο μια που την εχω για το πλυντήριο και δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστο να βαλω πολυμπριζο. Λυση βρηκα πάντως εστω κι ετσι προσωρινή 

ton dhcp στο Nokia τον κλεινεις. ειτε cat5e ειτε cat6 ενα και το ιδιο. μπορεις να βαλεις πολυπριζο.η καταναλωση του router ειναι τιποτα.θα ειναι σαν να εχεις το πλυντηριο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

ton dhcp στο Nokia τον κλεινεις. ειτε cat5e ειτε cat6 ενα και το ιδιο. μπορεις να βαλεις πολυπριζο.η καταναλωση του router ειναι τιποτα.θα ειναι σαν να εχεις το πλυντηριο.

Φανταζομαι πρεπει να δω τι βατ ειναι το πλυντήριο για να δω αν το σηκώνει ? 

Ναι στο νοκια το εκλεισα γιατι ενω επαιζαν ολες οι συσκευες κανονικα το ps μου πεταγε σφάλμα οτι δεν εχω ίντερνετ 

Ενα μακρύ ethernet καλωδιο θα εχει απώλειες στην ταχύτητα ή ping; Γυρω στο 10μέτρο λογικα θα παρω. Κοιταω κάποιο brand name ή απλα cat5e-cat6?

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.
8 minutes ago, Aggelos_INSM said:

Φανταζομαι πρεπει να δω τι βατ ειναι το πλυντήριο για να δω αν το σηκώνει ? 

Ναι στο νοκια το εκλεισα γιατι ενω επαιζαν ολες οι συσκευες κανονικα το ps μου πεταγε σφάλμα οτι δεν εχω ίντερνετ 

Ενα μακρύ ethernet καλωδιο θα εχει απώλειες στην ταχύτητα ή ping; Γυρω στο 10μέτρο λογικα θα παρω. Κοιταω κάποιο brand name ή απλα cat5e-cat6?

α.η schuko αντεχει 3000watt νομιζω.δεν θα τα φτασεις ουτε με το πλυντηριο ουτε με το πλυντηριο + router. 

ναι πρεπει στο Nokia να τον κλεισεις αλλιως θα σου κανει θεματα.

οχι δεν εχεις απωλειες μεχρι 100 μετρα.οτι και να παρεις την κανει την δουλεια του

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, poulinos είπε

α.η schuko αντεχει 3000watt νομιζω.δεν θα τα φτασεις ουτε με το πλυντηριο ουτε με το πλυντηριο + router. 

ναι πρεπει στο Nokia να τον κλεισεις αλλιως θα σου κανει θεματα.

οχι δεν εχεις απωλειες μεχρι 100 μετρα.οτι και να παρεις την κανει την δουλεια του

Ναι αλλα αν το πολυμπριζο ειναι χαμηλών  watt δε θα χω θέμα ; Ειμαι ασχετος

Δημοσ.
4 hours ago, Aggelos_INSM said:

Ναι αλλα αν το πολυμπριζο ειναι χαμηλών  watt δε θα χω θέμα ; Ειμαι ασχετος

ενα νορμαλ πολυπριζο θα σου αναφερει περιπου 3500 watt  πανω.16amperes δηλαδη. οποτε εισαι μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τελη πηρα το καλωδιο , η γραμμή φαινεται κομπλε αλλα μια φορα το ethernet κλειδωσε στα 100mbps αλλα αφου το βγαλα και το ξαναβγαλα φαινεται να εφτιαξε. Θα το ξαναδω οταν το περασω με κλιπακια στον τοίχο αλλα δε μαρεσε αυτο το σημάδι . 

Δημοσ.
7 hours ago, Aggelos_INSM said:

οτιδηποτε παρεις απο cat5e και πανω εισαι μια χαρα.και κατω απο cat5e μαλλον δεν θα βρεις πλεον. αν και το πηρες ηδη

1 hour ago, Aggelos_INSM said:

Εν τελη πηρα το καλωδιο , η γραμμή φαινεται κομπλε αλλα μια φορα το ethernet κλειδωσε στα 100mbps αλλα αφου το βγαλα και το ξαναβγαλα φαινεται να εφτιαξε. Θα το ξαναδω οταν το περασω με κλιπακια στον τοίχο αλλα δε μαρεσε αυτο το σημάδι . 

τι δεν σου αρεσε? to na κλειδωσε μια φορα στα 100 δεν λεει κατι.μπορει να γινει για 1002 λογους. αν βαλεις κλιπακια καινουρια προσεχε χρωματολογια.δεν τα βαζεις απλα ενα προς ενα. θα παιξεις με t658b για παραδειγμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

οτιδηποτε παρεις απο cat5e και πανω εισαι μια χαρα.και κατω απο cat5e μαλλον δεν θα βρεις πλεον. αν και το πηρες ηδη

τι δεν σου αρεσε? to na κλειδωσε μια φορα στα 100 δεν λεει κατι.μπορει να γινει για 1002 λογους. αν βαλεις κλιπακια καινουρια προσεχε χρωματολογια.δεν τα βαζεις απλα ενα προς ενα. θα παιξεις με t658b για παραδειγμα.

Γιατι να κλειδώσει 100 ενω το ρουτερ ειναι gigabit? Κλιπακια εννοουσα αυτα για να το καρφωσω στον τοίχο οχι το βυσμα για το ethernet

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Aggelos_INSM said:

Γιατι να κλειδώσει 100 ενω το ρουτερ ειναι gigabit? Κλιπακια εννοουσα αυτα για να το καρφωσω στον τοίχο οχι το βυσμα για το ethernet

οι καρτες ειναι auto negotiation. ακομα και λιγο καλα να μην κουμπωσει ή  οτιδηποτε μπορει να στην ριξει στα 100mbit.μετα πρεπει να βγαλεις το καλωδιο για να πεσει και να το ξανακουμπωσεις για να ξανακανει negotiation. ροκα εννοεις .οκ

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

οι καρτες ειναι auto negotiation. ακομα και λιγο καλα να μην κουμπωσει ή  οτιδηποτε μπορει να στην ριξει στα 100mbit.μετα πρεπει να βγαλεις το καλωδιο για να πεσει και να το ξανακουμπωσεις για να ξανακανει negotiation. ροκα εννοεις .οκ

Καταλαβα σε ευχαριστω πολυ. Αν προκυψει κατι αλλο θα επανελθω

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Aggelos_INSM said:

Καταλαβα σε ευχαριστω πολυ. Αν προκυψει κατι αλλο θα επανελθω

οτι ειναι εδω ειμαστε

Δημοσ.
Στις 19/3/2025 στις 6:30 ΜΜ, poulinos είπε

οτι ειναι εδω ειμαστε

Ολα κομπλε απλα οι σελιδες (οχι οι ταχυτητες - αυτες ειναι κανονικες) παιρνουν ωρα να φορτώσουν (κανα δυο δευτερολεπτα πιο πολυ απτο ιδιο το χουαγουει). Τι φάση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2025 στις 6:30 ΜΜ, poulinos είπε

οτι ειναι εδω ειμαστε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...