Προς το περιεχόμενο

NOKIA ONT G-1426G-A

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 14/02/2025 at 15:13, Papie said:

Καλησπέρα σας,

Ήρθε εχθές τεχνικός από το σπίτι και έκανε μετρήσεις.

Πάνω από 240 δεν του έδωσε με καλώδιο.

Ασύρματα έφτανε 270.

Το έδωσε για αντικατάσταση από εχθές το μεσημέρι.

Εχθές το βράδυ όλα οκ δούλευα με τις ταχυτητες που προανέφερα.

Σήμερα το πρωί όλα νεκρά.

Σβησμένα τα λαμπάκια voip κλπ.

Μιλάω με νόβα από το πρωί και μου λένε συνέχεια ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέχρι να έρθει νέος εξοπλισμός και θα μείνω πιθανότατα μέχρι Δευτέρα-Τρίτη χωρίς καμία υπηρεσία.

Αριστούργημα!

Ο τεχνικός μου είπε οτι τα καλύτερα ρουτερ είναι τα Huawei με την κόκκινη γραμμη όμως κάτω από το όνομα.

Αυτά μου λέει συγχρονίζουν άψογα.

αυτο που σκεφτομαι ειναι να περασαν αλλαγη modem-id στο olt με σκοπο να μπει το modem id του καινουριου που θα παραλαβεις οποτε και για αυτο δεν εχεις τιποτα μεχρι να σου ερθει και να το αλλαξεις.

On 13/02/2025 at 21:14, Aggelos_INSM said:

Κινητο του 2020 είναι αν δε κανω λαθος. Για ποσο παλιό μιλαμε? Καλα αν επιανα σταθερα τα 300 δε θα ειχα θεμα, εδω ξεκιναει απο 80 90 και αν φτασει τα 150 ειναι θαυμα (με καναλι 100-108 εχω πιασει και 200)

Και με analyzer και πεφτουν οι ταχυτητες και στο πλειστεσιον που δειχνει τα παντα για το δίκτυο (dns, signal strength , signal channel κλπ) . Μακαρι να μου το αλλαζαν αλλα δε ξερουν τι τους γινεται και μου λενε οτι μονο οτι δειχνει στο ρουτερ ειναι αξιόπιστο . Τους μαθαινουν 5 βασικες βλακειες εκει στην υποστήριξη και δε ξερουν που παν τα 4. Ισως τους πεταξω καμια παπατζα οτι σβηνει μονο του μπας μου δωσουν αλλο

Θεωρω οτι αν οντως ηταν να αλλαζει λογω dfs και εντοπιζει κατι θα το έγραφε στο log αλλα τίποτα . Πολυ παράξενο , κανενα ρουτερ μου δε το εκανε αυτο 

γενικα ναι θα πρεπε να γραφει κατι και το log.το κινητο ειναι παντα σχετικο.πρεπει να δεις σε τι ταχυτητα κλειδωνει με το router.αν κλειδωνει πχ 500mbit στην πραξη θα πιασεις κοντα στα 250 ασχετα με το ονομαστικο. γενικως θελει αρκετη δοκιμη για να δεις τι γινεται.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

γενικα ναι θα πρεπε να γραφει κατι και το log.το κινητο ειναι παντα σχετικο.πρεπει να δεις σε τι ταχυτητα κλειδωνει με το router.αν κλειδωνει πχ 500mbit στην πραξη θα πιασεις κοντα στα 250 ασχετα με το ονομαστικο. γενικως θελει αρκετη δοκιμη για να δεις τι γινεται.

Αυτο εδω? 433 βγαζει . Αλλαζει καπως? Ειναι λιμιτ της συσκευής μου? Και 300 να επιανα μια χαρα θα ημουν. Οπως βλεπεις με καναλι 36 (αλλαξε μονο του πριν μερικες ωρες) εχω 2 μπάρες ενω με καναλι 100+ εχω 3 ή και 4 για πλακα

Screenshot_2025-02-16-16-25-48-752_com.android.settings.jpg

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.

καταρχην δεν μαρεσει το signal που ειναι poor. αν εχεις 433 τοτε καθαρο θα παρεις 210 περίπου .αυτο κοντα στο router σιγουρα δεν ειναι

8 minutes ago, Aggelos_INSM said:

Αυτο εδω? 433 βγαζει

Screenshot_2025-02-16-16-25-48-752_com.android.settings.jpg

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

καταρχην δεν μαρεσει το signal που ειναι poor. αν εχεις 433 τοτε καθαρο θα παρεις 210 περίπου .αυτο κοντα στο router σιγουρα δεν ειναι

Ειμαι στα 6 7 μετρα απτο ρουτερ. Αν βαλω κανάλι 100 θα μου δειχνει signal excellent, με προηγουμενο νοκια δε πειραζα ποτε το καναλι και ειχα σημα excellent, ιδιο σπιτι, ιδιος χωρος ακριβώς . Δε βγαζει νοημα αλλα εστω οτι το καναλι εμενε εκει που το εβαζα δε θα ειχα κανενα προβλημα και ας επιανα 200 στο κινητο και 400 στις αλλες συσκευες. Ελα που δε γινεται ουτε αυτο ομως. Το 433 γιατι υπαρχει? γιατι μου το λιμιταρει εκει? Ειναι προβλημα κινητου?

Δημοσ.
4 hours ago, Aggelos_INSM said:

Ειμαι στα 6 7 μετρα απτο ρουτερ. Αν βαλω κανάλι 100 θα μου δειχνει signal excellent, με προηγουμενο νοκια δε πειραζα ποτε το καναλι και ειχα σημα excellent, ιδιο σπιτι, ιδιος χωρος ακριβώς . Δε βγαζει νοημα αλλα εστω οτι το καναλι εμενε εκει που το εβαζα δε θα ειχα κανενα προβλημα και ας επιανα 200 στο κινητο και 400 στις αλλες συσκευες. Ελα που δε γινεται ουτε αυτο ομως. Το 433 γιατι υπαρχει? γιατι μου το λιμιταρει εκει? Ειναι προβλημα κινητου?

to 433 το δειχνει για εναν απο τους δυο λογους ή μαλλον τρεις.

α.λογω αποστασης-- > δοκιμασε να πας πιο κοντα να δουμε τι θα βγαλει.

β.λογω hardware κινητου -> δοκίμασε καποιο πιο νεο κινητο.

γ.λογω hardware router αν και θα μου φαινοταν παραξενο να ειχε 802.11ac στα 433 μόνο. που αν βλεπω σωστα και ειναι wifi 6 τοτε σιγουρα δεν δινει μονο 433.αρα μετα παμε ή στο θεμα αποστασης ή στο θεμα κινητου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

to 433 το δειχνει για εναν απο τους δυο λογους ή μαλλον τρεις.

α.λογω αποστασης-- > δοκιμασε να πας πιο κοντα να δουμε τι θα βγαλει.

β.λογω hardware κινητου -> δοκίμασε καποιο πιο νεο κινητο.

γ.λογω hardware router αν και θα μου φαινοταν παραξενο να ειχε 802.11ac στα 433 μόνο. που αν βλεπω σωστα και ειναι wifi 6 τοτε σιγουρα δεν δινει μονο 433.αρα μετα παμε ή στο θεμα αποστασης ή στο θεμα κινητου.

Οσο κοντα και να ειμαι στο ρουτερ το ιδιο βγαζει. Καλα αυτο είναι το λιγότερο . Θα τους πω να μου δωσουν αλλο ρουτερ γιατι κουρασε ολο αυτο

Δημοσ.
1 hour ago, Aggelos_INSM said:

Οσο κοντα και να ειμαι στο ρουτερ το ιδιο βγαζει. Καλα αυτο είναι το λιγότερο . Θα τους πω να μου δωσουν αλλο ρουτερ γιατι κουρασε ολο αυτο

θα δεις αν ειναι το μεγιστο του κινητου ή οχι οταν ερθει το κινητο.αλλιως βαλτο σε 100 καναλι plus να δεις αν παει σου λεει 433.αν σου λεει και εκει 433 τοτε το θεμα ειναι το κινητο σου.αλλιως πρεπει να βρεις τα specs του κιητου για να δεις στα ποσα παιζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

θα δεις αν ειναι το μεγιστο του κινητου ή οχι οταν ερθει το κινητο.αλλιως βαλτο σε 100 καναλι plus να δεις αν παει σου λεει 433.αν σου λεει και εκει 433 τοτε το θεμα ειναι το κινητο σου.αλλιως πρεπει να βρεις τα specs του κιητου για να δεις στα ποσα παιζει.

Και στο καναλι 100 433 δείχνει το εχω δει

Δημοσ.
3 hours ago, Aggelos_INSM said:

Redmi note 8 pro

Με κανάλι 108 (μολις εκανα ρισταρτ το ρουτερ και μπηκε 108)

μαλλον το κινητο σου ειναι το θεμα.κανα αλλο απο κανα φιλο κτλ να κανεις δοκιμη?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, matrixxx είπε

Ποιο ειναι καλυτερο; Το νοκια του θεματος ή το Huawei που δινουν;

Εγω με το νοκια εχω θέματα με το κανάλι και το σήμα μετέπειτα (γι αυτο εκανα και το θέμα) το huawei δεν γνωριζω 

• Λύση
Δημοσ.
4 hours ago, matrixxx said:

Ποιο ειναι καλυτερο; Το νοκια του θεματος ή το Huawei που δινουν;

και τα 2 αν θυμαμαι σωστα ειναι μεχρι 1gbps όπως και wifi 6 (για το καινουριο το huawei που δίνουν)

https://e.huawei.com/en/products/optical-terminal/eg8145x6-10

1 hour ago, Aggelos_INSM said:

Εγω με το νοκια εχω θέματα με το κανάλι και το σήμα μετέπειτα (γι αυτο εκανα και το θέμα) το huawei δεν γνωριζω 

για αρχη αλλαξε εσυ ενα κινητο γιατι δεν μας τα λεει καλα 😛 .δοκιμασε με καποιο αλλο.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, poulinos είπε

για αρχη αλλαξε εσυ ενα κινητο γιατι δεν μας τα λεει καλα 😛 .δοκιμασε με καποιο αλλο.

Με κάποιο άλλο εχω καλυτερες ταχυτητες ναι αλλα το ps5 δε ξεπερναει τα 200 με καναλι 36 οπότε το να αλλαχτει ειναι μονόδρομος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...