Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή Εβδομάδα!!

Αποφάσισα να αγοράσω το HP Victus 16 16.1" (link) και ο κύριος σκοπός χρήσης του είναι το gaming. Μέχρι να αγοράσω νέο desktop PC, θα συνδέω το laptop μου με τις desktop οθόνες μου, που σημαίνει ότι θα το έχω τοποθετημένο σε βάση/stand – και εδώ προκύπτει το ερώτημά μου.

Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζομαι μια απλή βάση ή ένα cooling pad με ανεμιστήρες. Έχω ακούσει ότι τα cooling pads είναι κάπως "μύθος", ενώ από την άλλη, μια απλή βάση (π.χ. το Nillkin ProDesk Βάση για Laptop έως 17" Γκρι) προτείνεται κυρίως για laptops που δεν μετακινούνται συχνά – όμως με αυτό το μοντέλο μερικά ερωτήματα έχουν προκύψει για το πώς θα ευθυγραμμιστούν τα ανοίγματα αερισμού της βάσης με εκείνα του laptop (με όλες τις βάσεις ψιλοπαίζει αυτή η απορία).

Αντίστοιχα, αν στραφώ σε cooling pad, σκέφτομαι κάτι σαν το Deepcool MultiCore X6 Cooling Pad για Laptop έως 15.6" με 4 ανεμιστήρες, αλλά και πάλι αυτές οι επιλογές είναι απλώς παραδείγματα.

Είμαι καινούριος στη χρήση laptop και, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιώ κυρίως για gaming και θα είναι «ενεργό» σχεδόν συνεχώς (θα συνδέεται με εξωτερικές οθόνες και πληκτρολόγιο), θέλω να διασφαλίσω ότι θα έχει την καλύτερη δυνατή ψύξη/στήριξη. Δεν σκοπεύω να χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, καθώς θα έχει εξωτερικό, αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω ανάμεσα σε μια απλή βάση και ένα cooling pad.

Έχετε κάποια εμπειρία ή γνώμη για το θέμα; Ποια επιλογή θα προτείνατε;

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις και τις συμβουλές σας!

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι ειναι μυθος η κατασταση , απλα δεν θα δεις και θαυματα. Εχω βαση με ανεμιστηρες στο φορητο μου. Το χειμωνα τους εχω off , μιας και η θερμοκρασια περιβαλλοντος βοηθαει την κατασταση. Το καλοκαιρι τους ανοιγα αλλα οχι σε φουλ ταχυτητα. Θα δεις βελτιωση στην θερμοκρασια αλλα οχι τραγικα νουμερα , αναλογως βεβαια και την βαση και σε τι ενταση θα δουλευεις τους ανεμιστηρες.

Επισης μην ξεχνας οτι εναν ελαχιστο εως και αρκετο θορυβο θα τον εχεις αναλογως την ενταση που θα δουλευουν οι ανεμιστηρες. Αυτος θα ειναι αντιληπτος αναλογως τι θα κανεις εκεινη την στιγμη. Αν παιζεις παιχνιδια ισως και να μην τον ακους. Αν ομως κανεις κατι αλλο , τοτε ισως να ενοχλει και να πρεπει να ανοιγεις τους ανεμιστηρες οταν παιζεις παιχνιδια , να τους κλεινεις οταν κανεις κατι αλλο.

Τελος , αλλος παραγοντας που πρεπει να συνυπολογιστει ειναι η κλιση της βασης (αν εχει δηλ ρυθμισεις για αρκετες κλισεις) και το μεγεθος της (να χωραει το φορητο δηλ πανω).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν ειναι οτι ειναι μυθος η κατασταση , απλα δεν θα δεις και θαυματα. Εχω βαση με ανεμιστηρες στο φορητο μου. Το χειμωνα τους εχω off , μιας και η θερμοκρασια περιβαλλοντος βοηθαει την κατασταση. Το καλοκαιρι τους ανοιγα αλλα οχι σε φουλ ταχυτητα. Θα δεις βελτιωση στην θερμοκρασια αλλα οχι τραγικα νουμερα , αναλογως βεβαια και την βαση και σε τι ενταση θα δουλευεις τους ανεμιστηρες.

Επισης μην ξεχνας οτι εναν ελαχιστο εως και αρκετο θορυβο θα τον εχεις αναλογως την ενταση που θα δουλευουν οι ανεμιστηρες. Αυτος θα ειναι αντιληπτος αναλογως τι θα κανεις εκεινη την στιγμη. Αν παιζεις παιχνιδια ισως και να μην τον ακους. Αν ομως κανεις κατι αλλο , τοτε ισως να ενοχλει και να πρεπει να ανοιγεις τους ανεμιστηρες οταν παιζεις παιχνιδια , να τους κλεινεις οταν κανεις κατι αλλο.

Τελος , αλλος παραγοντας που πρεπει να συνυπολογιστει ειναι η κλιση της βασης (αν εχει δηλ ρυθμισεις για αρκετες κλισεις) και το μεγεθος της (να χωραει το φορητο δηλ πανω).

Χμμμ αρα μαλλον cooling pad... αλλα απο οτι βλεπω μονο σε amazon κτλ κτλ εχει αξιολογες επιλογες με αρκετα reviews

Δημοσ.
58 minutes ago, ZathuraEdition said:

Χμμμ αρα μαλλον cooling pad... αλλα απο οτι βλεπω μονο σε amazon κτλ κτλ εχει αξιολογες επιλογες με αρκετα reviews

Kαι Ελλαδα βρισκεις. Εφαγα μια ολοκληρη μερα ψαχνοντας διαφορες βασεις , διαβαζοντας reviews κλπ. Η τελεια βαση δεν υπαρχει. Eγω πηρα αυτη , και ο,τι δουλεια κανει. Δεν θα το ψειρισω αλλο.

Δημοσ.

Οι βασεις αυτες δεν εχουν σοβαρα αποτελεσματα, αλλα κυριως ....ψυχολογικα. Μπορεις δηλαδη σε πραγματικο επιπεδο, απλα να ανασηκωσεις λιγο το φορητο καποια εκατοστα ακομα και με .....καπακια κοκακολας και να δημιουργεις ρευμα αερα με ενα μικρο επιτραπεζιο ανεμιστηρα, εχω δει και δοκιμασει αντιστοιχου τυπου diy "λυσεις",  οι οποιες ειναι και κατιτι καλυτερες απο τις ετοιμες βασεις.

Εν ολιγοις μην βασιζεσαι οτι με μια βαση θα πετυχεις αξιολογο αποτελεσμα των 5+ βαθμων σε περιβαλλον δυσκολο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...