angel_yoga Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, Σε σπίτι που πέρασε στα χέρια μου υπάρχει ρίζα συκιάς με πολλές παραφυάδες, διαμέτρου περιπου 70εκ, προφανώς μετα απο προσπάθεια ξεριζωμου. Πως μπορω να την βγάλω τελείως; Επισης υπάρχει άλλη μια συκιά με πολυ χοντρά ξηλωδη κλαδιά που κοιτάζουν προς τα καρώ σαν ομπρέλα. Πως μπορω να την περιποιηθω;
angel_yoga Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε roundup Επειδή ειναι κήπος με οπωροφόρα και επίσης έχουν πρόσβαση και παιδιά θα προτιμούσα να μην βάλω χημικά. 1
sphinxgr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, angel_yoga είπε Καλησπέρα, Σε σπίτι που πέρασε στα χέρια μου υπάρχει ρίζα συκιάς με πολλές παραφυάδες, διαμέτρου περιπου 70εκ, προφανώς μετα απο προσπάθεια ξεριζωμου. Πως μπορω να την βγάλω τελείως; Επισης υπάρχει άλλη μια συκιά με πολυ χοντρά ξηλωδη κλαδιά που κοιτάζουν προς τα καρώ σαν ομπρέλα. Πως μπορω να την περιποιηθω; Εγώ σκάβω, χρησιμοποιώ λοστό, δένω συρματόσχοινο και τραβάω με κρικοπάλαγκο – εργάτη χειροκίνητο από άλλο σημείο μέχρι να ξεριζωθεί. Έχει βάση σε δυνάμεις μέχρι 2-4 τόνους. Αλλιώς θες σκαπτικό μηχάνημα. Το ίδιο χρησιμοποιώ κ για μεγάλα κλαδιά (που παίζει να ζυγίζουν 100άδες κιλά). Παίρνω πριόνι, κόβω το κλαδί και για να μην έχω ατύχημα, το σπάω με το κρικοπάλαγκο ενώ εγω είμαι σε απόσταση ασφαλείας. Πέφτει κάτω κ μετά το πιάνω με το αλυσοπρίονο και το λιώνω! Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από sphinxgr 2
Raylan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, angel_yoga είπε Καλησπέρα, Σε σπίτι που πέρασε στα χέρια μου υπάρχει ρίζα συκιάς με πολλές παραφυάδες, διαμέτρου περιπου 70εκ, προφανώς μετα απο προσπάθεια ξεριζωμου. Πως μπορω να την βγάλω τελείως; Επισης υπάρχει άλλη μια συκιά με πολυ χοντρά ξηλωδη κλαδιά που κοιτάζουν προς τα καρώ σαν ομπρέλα. Πως μπορω να την περιποιηθω; Στις ελιές που ξέρω πρέπει να σαπίσει η ρίζα, κόψιμο από τον πάτο αλάτι χοντρό και σκέπασμα με νάιλον. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Η πιο απλή λύση είναι να σκάψεις βαθιά με την τσάπα γύρω από τα όρια της ρίζας και όσο βαθειά χρειαστεί ώστε όταν μπορέσεις να την τραβήξεις και να βγει ολόκληρη. Καμιά φορά το μελετάμε για εβδομάδες και μήνες μέχρι να βρούμε την τέλεια σοφιστικέ λύση ενώ άμα εφαρμόζαμε την απλή θα είχαμε τελειώσει σε 1-2 ώρες. Αν βέβαια υπάρχει κακή φυσική κατάσταση ή πρόβλημα υγείας αλλάζει το πράγμα εννοείται, αλλά πάλι μπορείς να βάλεις κάποιον άλλο να κάνει το σκάψιμο 2
angel_yoga Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 32 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Η πιο απλή λύση είναι να σκάψεις βαθιά με την τσάπα γύρω από τα όρια της ρίζας και όσο βαθειά χρειαστεί ώστε όταν μπορέσεις να την τραβήξεις και να βγει ολόκληρη. Καμιά φορά το μελετάμε για εβδομάδες και μήνες μέχρι να βρούμε την τέλεια σοφιστικέ λύση ενώ άμα εφαρμόζαμε την απλή θα είχαμε τελειώσει σε 1-2 ώρες. Αν βέβαια υπάρχει κακή φυσική κατάσταση ή πρόβλημα υγείας αλλάζει το πράγμα εννοείται, αλλά πάλι μπορείς να βάλεις κάποιον άλλο να κάνει το σκάψιμο Έχω κανει τέτοια εργασία σε μικρότερους βέβαια κορμούς και είχα επιτυχία. Μάλλον θα κάνω τo ίδιο, σε συνδυασμό με την πρόταση του @sphinxgr
costas_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στους επόμενους μήνες το φυτό θα αρχίσει να ανεβοκατεβάζει χυμούς από την ρίζα προς τον κορμό. Εαν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου, μπορείς να κάνεις βαθειές κάθετες τρύπες με δράπανο και εμποτισμό με πετρέλαιο. Σε μερικές εβδομάδες η συκιά και το ριζικό σύστημα θα τελειώσει. Επίσης αδειάζεις ένα σακί χονδρό αλλάτι από επάνω και αντίο για πάντα
stathisp Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Ζιζανιοκτόνο για ξυλώδη (βάτα κτλ), τρύπημα με δράπανο (6 - 10 χιλ. τρυπάνι), ρίχνεις μία μικρή ποσότητα με σύριγγα (5 - 10 ml) και το ταπώνεις. Μετά από 2 έως 4 εβδομάδες επανάληψη. Κατά προτίμηση Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο.
Vstromrider Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου ή εναλλακτικα φερνεις ενα JCB αν υπαρχει προσβαση, του δινεις 50-100€ , σκαβει , στο ξεμπαζωνει και παιρνει και την ριζα στον κουβα. 1
angel_yoga Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, Vstromrider είπε ή εναλλακτικα φερνεις ενα JCB αν υπαρχει προσβαση, του δινεις 50-100€ , σκαβει , στο ξεμπαζωνει και παιρνει και την ριζα στον κουβα. Πολυ θα ήθελα αλλά δεν χωράει
angel_yoga Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, Vstromrider είπε Μπαίνω σε σκέψεις!
Vstromrider Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, arg_ είπε κάποιο bobcat όμως θα χωράει δεν εχουν δυναμη τα πολυ μικρα τσαπακια -και σιγουρα οχι τα bobcat- να ξηλωσουν δεντρα. Ισως κανενα πιο δυνατο JCB τσαπακι να εχει λιγο τσαγανο και να σκαψει καλα δεξια αριστερα και αρκετο κοπο. 3 δεντρα ξηλωσα προχτες με JCB. Με πιασατε επανω στην ιδια δουλεια. Ακομα καλυτερα "απεξω" καμια τσαπα μεγαλη που να μπορει να περασει απεξω τον κουβα και να το παρει ολοκληρο με τσαμπουκα. Αν δεν εχουμε εικονα της συγκεκριμενης περιπτωσης... οτι και να λεμε μπορει να ειναι μπουρδα.
angel_yoga Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δυστυχώς υπάρχει φράχτης εξωτερικά οπότε δεν χωράει απο πανω, ενώ η πρόσβαση στο περβάζια γίνεται απο μια στενή πλακοστρωτη λωρίδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα