HanzEmilBerdain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Kαλησπερα, λειτουργικο w7 32bit ο παλιος δισκος hdd samsung 1Tb, ο νεος ssd samsung 1Tb. Toν ssd τον ορισα ως mbr, του δημιουργησα partition 25Gb το εκανα πρωτευον διαμερισμα για το λειτουργικο, ιδιο μεγεθος ειχε και ο hdd. To partition το δημιουργησα στην διαχειριση δισκων, και μετα εκανα clone με το AOMEI backupper. To clone εγινε σε αλλο pc απο αυτο που προοριζεται να εγκατασταθει ο δισκος. Οταν τον βαζω ομως στο συστημα να κανει boot, μου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να ξεκινησει γιατι ο δισκος δεν ειναι προσβασιμος και να βαλω το dvd των windows για repair. Στο bios τον βλεπει κανονικα. Οταν τον ξαναβαζω στο αλλο pc που εγινε το clone, ανοιγουν τα αρχεια του λειτουργικου κανονικα. Τι μπορει να συμβαινει;🙄 Ευχαριστω.
Λύση Aris_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου δεν έχεις παρει το boot , γιατί δεν κάνεις clone ολο τον δίσκο αφου του διαγράψετε τα partition στον καινούργιο δίσκο, σε ρωτάει το AOMEI γιατί χρήση και κάνει απαραίτητες ενέργειες
HanzEmilBerdain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, Aris_ είπε δεν έχεις παρει το boot , γιατί δεν κάνεις clone ολο τον δίσκο αφου του διαγράψετε τα partition στον καινούργιο δίσκο, σε ρωτάει το AOMEI γιατί χρήση και κάνει απαραίτητες ενέργειες Αν καταλαβα σωστα, να διαγραψω τα partition και να κανω clone disk?
Aris_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου έχει διαδικασία το AOMEI βάζεις άδειο δίσκο και τον κάνει clone για αλλαγή boot δίσκου στο ίδιο μχν 1
HanzEmilBerdain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, Aris_ είπε έχει διαδικασία το AOMEI βάζεις άδειο δίσκο και τον κάνει clone για αλλαγή boot δίσκου στο ίδιο μχν Πρεπει να γινει οπωσδηποτε στο ιδιο pc το clone?
Aris_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου όχι, αν εχεις αλλο pc να κανεις boot το AOMEI και άλλες 2 ελεύθερες εισόδους sata για ssd/hdd
HanzEmilBerdain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω για την βοηθεια, ολα καλα τελικα με το cloning. Tωρα αντιμετωπιζω καποιο θεμα με το Samsung magician, εχω κανει εγκατασταση την version για w7, αλλα δεν "βλεπει" τον ssd, κατι μου γραφει απο κατω για καποιον driver και μηπως χρησιμοποιω αυτον των windows. Που μπορω να τον βρω; edit: ο.κ. λυθηκε ελειπαν καποια udates του net framework, τα εγκατεστησα και ηρθαν ολες οι πληροφοριες του δισκου στο magician. Το μονο κακο προς το παρον ειναι οι απελπιστικα χαμηλες ταχυτητες του δισκου, αλλα σε αυτο μαλλον ευθυνεται η ηλικια του συστηματος. (αν και ειναι sata-3 σε ahci) Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από HanzEmilBerdain
mixalis95320 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Αυτα περισσότερο σε sata 2 μοιάζουν παρα sata 3. Μήπως το έβαλες σε λαθος θυρα? Ποια μητρική έχεις δεν μας είπες.. 1
HanzEmilBerdain Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε Αυτα περισσότερο σε sata 2 μοιάζουν παρα sata 3. Μήπως το έβαλες σε λαθος θυρα? Ποια μητρική έχεις δεν μας είπες.. asus p5ql-e https://www.asus.com/supportonly/p5qle/helpdesk_cpu/ Toν εχω συνδεσει στην πρωτη θυρα sata και εχω απενεργοποιησει τον ide controller. Στην δευτερη θυρα εχω το dvd-r Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από HanzEmilBerdain
mixalis95320 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, HanzEmilBerdain είπε asus p5ql-e https://www.asus.com/supportonly/p5qle/helpdesk_cpu/ Toν εχω συνδεσει στην πρωτη θυρα sata και εχω απενεργοποιησει τον ide controller. Στην δευτερη θυρα εχω το dvd-r Sata 2 εχει μονο η μητρική σου τελικά. Ετσι εξηγούνται και οι ταχύτητες. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από mixalis95320 2
HanzEmilBerdain Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 7 ώρες πριν, mixalis95320 είπε Sata 2 εχει μονο η μητρική σου τελικά. Ετσι εξηγούνται και οι ταχύτητες. Στο manual παντως διαβαζα για sata 3.
mixalis95320 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, HanzEmilBerdain είπε Στο manual παντως διαβαζα για sata 3. sata 3Gb/s λεει που ειναι sata 2. Το sata 3 ειναι 6Gb/s 4
HanzEmilBerdain Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε sata 3Gb/s λεει που ειναι sata 2. Το sata 3 ειναι 6Gb/s Oντως, εχεις δικιο το διαβασα βιαστικα.👍 Παντως εστω και ετσι παλι πιο γρηγορα τρεχει σε σχεση με τον hdd, και κυριως αθορυβος περισσοτερο για αυτο τον αλλαξα γιατι ειναι htpc κυριως για ακροαση μουσικης. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από HanzEmilBerdain
Aris_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου μια χαρά είναι οι ταχύτητες αυτό που παίζει ρόλο είναι το random q1t1 αυτό είναι 1-3mb/s σε hdd 2
HanzEmilBerdain Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Στις 3/2/2025 στις 6:35 ΜΜ, HanzEmilBerdain είπε Το μονο κακο προς το παρον ειναι οι απελπιστικα χαμηλες ταχυτητες του δισκου, αλλα σε αυτο μαλλον ευθυνεται η ηλικια του συστηματος. (αν και ειναι sata-3 σε ahci) Σκεφτηκα επειδη η μητρικη υποστηριζει μεχρι sata2 (Asus p5ql-e), για να αξιοποιησω τις ταχυτητες του ssd, να πηγαινα σε εναν controller pci-e to sata3 To εχει δοκιμασει κανεις; κανει οσα υποσχεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα