kostasblues21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα,ψάχνω ένα σύστημα surround 5,1,δεν έχω παιρετερω γνώσεις,σίγουρα δεν μπορώ να φτάσω σε χρήματα για dolby atmos,ένα σχετικά φτηνό έως 400 ευρώ ταβάνι,απλά μια βασική ερώτηση, προτιμητέο είναι ένα μέτριο σύστημα 5.1 με dolby digital surround,η ένα σύστημα 2.1 καλύτερης ποιότητας; Με ενδιαφέρει μόνο για ταινίες και να συνδέεται με προτζεκτορα,ευχαριστώ. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από kostasblues21
HardwareZone Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Από που παίζεις τις ταινίες; Γιατί το να συνδεθεί με τον projector είναι ένα θεματάκι, πως και από που θα πάρει τον ήχο είναι το θέμα.
CostasRompotis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Απ τη στιγμή που θες να συνδέεται με προτζέκτορα είναι κρίμα να έχεις δικάναλο αντί πολυκάναλο ήχο. Θα μαι ειλικρινής κι ωμός μαζί σου όπως θες πάρτο, στο συγκεκριμένο μπάτζετ ό,τι και να πάρεις πάνω κάτω τα ίδια θ ακούσεις οπότε μη σου ακουστεί περίεργο πως ό,τι σου κάθεται αισθητικά καλύτερα πάρτο αφού φαντάζομαι κι υποθέτω ότι μιλάς για κόμπακτ σύστημα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχει έξοδο hdmi για να μπορεί να συνδεθεί με τον προτζέκτορα και έξοδο οπτικής για τον ήχο. Μελλοντικά αν θες ν αναβαθμίσεις τον ήχο σου το μόνο που θα κανα στη θέση σου είναι ένα σοβαρό subwoofer να αντικαταστήσει το διακοσμητικό κουτί που λένε ότι είναι subwoofer σ αυτά τα κόμπακτ συστήματα, μιλάμε για ένα κόστος της τάξης των 600 ευρώ ή και πιο φθηνά αν πας σε μεταχειρισμένο από αγγελία. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από CostasRompotis
kostasblues21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,ταινίες από το netflix παρακολουθώ,αξίζει να κάνω υπέρβαση του budget μου για κάτι τέτοιο; https://www.skroutz.gr/s/32233506/JBL-Bar-51-Soundbar-550W-5-1-Bluetooth-HDMI-kai-Wi-Fi-me-Asyrmato-Subwoofer-kai-Tilecheiristirio-Mayro.html Η τέλος πάντων κάτι αντίστοιχο στα 600 ευρώ; Edit ίσως αυτό που έβαλα να μη έχει περιφερικά ηχεία,προφανώς θελω κάτι με περιφερικά ηχεία. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από kostasblues21
atheatos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου https://www.amazon.de/Sonos-Smart-Soundbar-Music-Black/dp/B09B13XFGY/ref=sr_1_2_sspa?crid=29CT04CSU2NLH&dib=eyJ2IjoiMSJ9.kD45Rj6A84orwnfQKYXtW-ucd2p70UPclR4xyMRjNTyT8PZPK9r5QDezAvzGO7fyWGcdcge6-wsoQyykYxh6xAy7HriwuLV-nhIzG0Ivz6RlsSBMyuZ7tJHP1kN2nEOvdEJe20eePTYWsLDhmi3I9TAkjGpOQ4UjfpHsDLO5nCgdDsXhnVPTQZb7_o27b6nEV4Ab2IbcUpSTgIlPLizs_SeqISnTi1yeZ8FXppGPa6c.Hm7gqbSEXqL3_rZLJv-8ZFL1AgTCzmQshuAUxj3AuQo&dib_tag=se&keywords=Sonos&qid=1738670844&sprefix=s%2Caps%2C1577&sr=8-2-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1 ρίξε και μια μάτια σε Sonos έχει σε προσφορά τις ηχομπαρες , τώρα τελευταία. 1
kostasblues21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Τελικά παραγγελία την jbl bar 800 5.1.2,το πρόβλημα μου είναι πως θα συνδεθεί με τον προτζεκτορα μου,αν συνδέσω την οπτική ίνα στην τηλεόραση και την hdmi θύρα στον προτζεκτορα;θα έχω ήχο;μάλλον όχι γιατί είναι για εικόνα η θύρα αυτή,βέβαια έχει Bluetooth ο προτζεκτορας μήπως συνδεθεί με αυτό τον τρόπο; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από kostasblues21
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Στις 6/2/2025 στις 7:39 ΜΜ, kostasblues21 είπε Τελικά παραγγελία την jbl bar 800 5.1.2,το πρόβλημα μου είναι πως θα συνδεθεί με τον προτζεκτορα μου,αν συνδέσω την οπτική ίνα στην τηλεόραση και την hdmi θύρα στον προτζεκτορα;θα έχω ήχο;μάλλον όχι γιατί είναι για εικόνα η θύρα αυτή,βέβαια έχει Bluetooth ο προτζεκτορας μήπως συνδεθεί με αυτό τον τρόπο; Δεν έχω ιδέα για το jbl πάντως το Sonos beam gen2 ήρθε με τον παρακάτω adapter και το σύνδεσα στην οπτική και μετά με hdmi στο Sonos. Δεν ξέρω αν δουλεύει και σε JBL… https://www.amazon.de/-/en/Sonos-Accessory-Optical-Adapter-TOSLINK-black/dp/B0BZ45BVTB/ref=sr_1_1?crid=XP7DPT9BH7VT&dib=eyJ2IjoiMSJ9.hFFNLSBqD5xkzgoOYWH9X1MFO2SM3ybpREALxWPEijSZ-a1cxYOxBlTyQyCevPKJMuDXAZjBI9jSFyQJkjlO3ueDO7GeuMchlGvkR79QkOhDoWspXYFg-EcZDZKEfzQ-mvg-_NVGVOR1faTejAU4sAWVMuFAsZEfiPofZ09bo4afT9o7O6bJWy67gMF7JwKn2-W087iT5DYEqe211Fdnu7i5WGl4y4VBCkng_ZHiUp0.GzjZoth7VgTiq9Rlv-B-iIgQNAM6gTd0pV12EDrPo5A&dib_tag=se&keywords=Sonos+optical+to+hdmi&qid=1739002711&sprefix=sonos+optical+to+hdm%2Caps%2C782&sr=8-1
kiko33gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Στις 6/2/2025 στις 11:39 ΠΜ, kostasblues21 είπε Τελικά παραγγελία την jbl bar 800 5.1.2,το πρόβλημα μου είναι πως θα συνδεθεί με τον προτζεκτορα μου,αν συνδέσω την οπτική ίνα στην τηλεόραση και την hdmi θύρα στον προτζεκτορα;θα έχω ήχο;μάλλον όχι γιατί είναι για εικόνα η θύρα αυτή,βέβαια έχει Bluetooth ο προτζεκτορας μήπως συνδεθεί με αυτό τον τρόπο; Η HDMI μεταφέρει και ήχο. Από που θα παίζουν οι ταινίες; Κανονικά πρέπει να συνδέσεις τον προτζέκτορα στην HDMI Out και το μηχάνημα που παίζει τις ταινίες στο HDMI in. Μπορείς να συνδέσεις την optical στην τηλεόραση, σε περίπτωση που θες να ακούς και κανάλια πχ που βλέπεις στην τηλεόραση.
kostasblues21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα,οι ταινίες παίζουν απο το netflix που το εχω εγκατεστημένο στο android box στον προτζεκτορα μου(Xgimi Halo+),αν συνδεθεί με hdmi(προτζεκτορας με ηχομπαρα);η αν συνδεθεί μέσω της υποδοχής ακουστικών του προτζεκτορα στην αντίστοιχη της soundbar θα έχω ήχο;προφανώς μιλάω για DTS.Surround digital,Dolby Atmos και όχι απλά στερεοφωνικό,στην ουσία δεν μπαίνει η τηλεόραση κάπου στην εξίσωση,εκτός και αν μπορεί να γίνει μέσω τηλεόρασης η σύνδεση. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από kostasblues21
HardwareZone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Surround μέσω εξόδου ακουστικών δεν θα έχεις. Χρειάζεσαι HDMI 1 to 2 expander με υποστήριξη ARC... ένα τέτοιο είναι το HDfury Arcana. Ίσως έχει η Muxlab κάτι παρόμοιο σε λίγο πιο οικονομική τιμή, μπορεί και όχι. Έκανες αγορά που δεν έψαξες αρκετά και έχεις πέσει σε "παγίδα". Αυτό προσπαθήσαμε να αποφύγουμε όταν σε ρωτούσαμε από που παίζεις τις ταινίες... 1
kiko33gr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kostasblues21 είπε Καλημέρα,οι ταινίες παίζουν απο το netflix που το εχω εγκατεστημένο στο android box στον προτζεκτορα μου(Xgimi Halo+),αν συνδεθεί με hdmi(προτζεκτορας με ηχομπαρα);η αν συνδεθεί μέσω της υποδοχής ακουστικών του προτζεκτορα στην αντίστοιχη της soundbar θα έχω ήχο;προφανώς μιλάω για DTS.Surround digital,Dolby Atmos και όχι απλά στερεοφωνικό,στην ουσία δεν μπαίνει η τηλεόραση κάπου στην εξίσωση,εκτός και αν μπορεί να γίνει μέσω τηλεόρασης η σύνδεση. Όπως είπε και ο HardwareZone, η εξοδος ακουστικων δε θα δουλεψει. Πόσο μακριά είναι ο προτζέκτορας από την ηχόμπαρα? Νομίζω το HDMI μπορεί να δουλέψει μέχρι 15 μέτρα. Για πιο πολύ θα χρειαστείς HDMI Extender, τα οποία μπορεί να είναι λίγο ακριβά.
kostasblues21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στα 6-7 μέτρα είναι η απόσταση μεταξύ ηχομπαρας και προτζεκτορα,αν κατάλαβα καλά συνδέω μεσω οπτικής ίνας(αν έχει η τηλεόραση μου,αν όχι μπλέκω άσχημα)την ηχομπαρα την τηλεόραση μου και με το hdmi τον προτζεκτορα με την ηχομπαρα; ευχαριστώ. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από kostasblues21
HardwareZone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Όχι, δεν το κατάλαβες καθόλου καλά. Το να συνδέσεις την ηχομπάρα με τον projector μέσω HDMI θα σου δώσει απλά ήχο στην ηχομπάρα, μόνο από το υλικό που παίζεις μέσα από τον προτζέκτορ. Από την στιγμή όμως που ο προτζέκτορας σου ΔΕΝ έχει 2η είσοδο HDMI, θα πρέπει να διαχωριστεί το σήμα από το android media player σου σε 2 HDMI: ένα για τον ήχο που θα πάει στην ηχομπάρα, και ένα για το video που θα πάει στον προβολέα. Δηλαδή μέσω του HDfury Arcana. Έχεις μπερδέψει τις εισόδους με τις εξόδους, και το πως λειτουργεί γενικότερα η διασύνδεση συσκευών αυτού του είδους. 1
kostasblues21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ναι δεν έχω γνώσεις είναι η αλήθεια το ανέφερα αλλωστε στο αρχικό post, πίστευα ότι θα ήταν απλό, ευχαριστώ για την ανάλυση,κατάλαβα,άρα η αγορά της συσκευής που μου υπέδειξες είναι αναγκαία,στην ουσία ήθελα να έχει 2 hdmi ports και στις δύο συσκευές(projector soundbar). Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από kostasblues21
kiko33gr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, HardwareZone είπε Όχι, δεν το κατάλαβες καθόλου καλά. Το να συνδέσεις την ηχομπάρα με τον projector μέσω HDMI θα σου δώσει απλά ήχο στην ηχομπάρα, μόνο από το υλικό που παίζεις μέσα από τον προτζέκτορ. Από την στιγμή όμως που ο προτζέκτορας σου ΔΕΝ έχει 2η είσοδο HDMI, θα πρέπει να διαχωριστεί το σήμα από το android media player σου σε 2 HDMI: ένα για τον ήχο που θα πάει στην ηχομπάρα, και ένα για το video που θα πάει στον προβολέα. Δηλαδή μέσω του HDfury Arcana. Έχεις μπερδέψει τις εισόδους με τις εξόδους, και το πως λειτουργεί γενικότερα η διασύνδεση συσκευών αυτού του είδους. Μισό, γιατί θα τον μπερδέψουμε παραπάνω το παιδί! 1 ώρα πριν, kostasblues21 είπε Ναι δεν έχω γνώσεις είναι η αλήθεια το ανέφερα αλλωστε στο αρχικό post, πίστευα ότι θα ήταν απλό, ευχαριστώ για την ανάλυση,κατάλαβα,άρα η αγορά της συσκευής που μου υπέδειξες είναι αναγκαία,στην ουσία ήθελα να έχει 2 hdmi ports και στις δύο συσκευές(projector soundbar). Η ηχόμπαρά σου είναι αυτή, σωστα; https://mm.jbl.com/soundbars/BAR-800-.html Αν ναι, τότε μιά χαρά κάνεις τη δουλειά σου όπως είναι. Θα συνδέσεις το android box στη θύρα HDMI In της ηχόμπαρας και τον προτζέκτορα στην HDMI Out. Τόσο απλά! Την οπτική μπορείς να την χρησιμοποίσεις στην τηλεόραση, σε περίπτωση που θες να ακούς από την ηχόμπαρα και υλικό που βλέπεις στην τηλεόραση. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα