MikeKata Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες On 03/02/2025 at 11:30, oldnew said: Πολλά από αυτά οντως ισχύσουν. 28 minutes ago, oldnew said: Εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν είχες άκουσει καν πριν το βίντεο. Μην έχοντας τίποτα ουσιαστικά να διαφωνήσεις το έκανες επιφανειακή ανάλυση. Προφανώς, αυτός που δεν άκουσε το βίντεο είσαι εσύ. Μάλλον είδες τον τίτλο, σου άρεσε και το όνομα του καναλιού που πάει με τα νερά σου και το πόσταρες. Γιατί αν το άνοιγες το ρημάι, θα άκουγες ότι σου λέει ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ και είπα γιατί είναι επιφανειακή ανάλυση. 1 hour ago, MikeKata said: Λες και περιμέναμε τους δασμούς του Trump για να μάθουμε ότι το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ και, τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την κρίση του COVID "κόβουν" συνεχώς χρήμα. Δεν ξέραμε ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Κυριολεκτικά, τα ίδια ακριβώς αναφέρει ο μισός πλανήτης τα τελευταια 10 χρόνια. Αλλά εσύ μας πόσταρες τον.. οικονομολόγο να μας πει, τι; Το κοινώς γνωστό; Πού ακριβώς συνάδει αυτό με αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ; Μιλάει για επιστροφή της παραγωγής στις ΗΠΑ. Ό,τι ακριβώς προπαγανδίζει ο Trump. Έχεις πάρει ήδη απάντηση και σε αυτό και σε πολλά άλλα. On 03/02/2025 at 11:19, MikeKata said: Έχετε την εντύπωση ότι τα εργοστάσια χτίζονται σε μια μέρα; Για τα δεδομένα μιας μεγάλης εταιρείας, θα έχει τελειώσει η τετραετία του Trump και τα εργοστάσια δε θα έχουν χτιστεί ακόμα. Ή μήπως νομίζετε ότι οι μεγάλες εταιρείες όπως Apple κλπ, θα αποφασίσουν να σηκωθούν να παρατήσουν από supplier την Κίνα και να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, μια χώρα με υψηλότερους μισθούς ΚΑΙ, τώρα με τους δασμούς, πολύ υψηλότερα κόστη σε πρώτες ύλες; On 03/02/2025 at 11:19, MikeKata said: Ή έχετε την εντύπωση ότι η εσωτερική παραγωγή θα αυξηθεί χωρίς φθηνό εργατικό δυναμικό, από τη στιγμή που απελαύνει σωρηδόν τους μετανάστες; Νομίζετε ότι θα χαρούν οι Αμερικανοί να γυρίσουν στη χειρωνακτική εργασία με χαμηλότερους μισθούς ή/και να αγοράζουν (πολύ) ακριβότερα προϊόντα (λόγω της αύξησης των μισθών και των πρώτων υλών); On 03/02/2025 at 11:19, MikeKata said: Μήπως να έρθουμε στα πιο πρόσφατα; Το γεγονός ότι, όταν επέβαλε δασμούς στην Κίνα και μετά αναγκάστηκε να δώσει το 92% των συνολικών εσόδων από τους δασμούς πίσω στους αγρότες (συγκεκριμένα) για να καλύψουν τις απώλειες που είχαν όταν η Κίνα απάντησε, μας λέει κάτι; Καταπληκτικά θα πάει αυτό με τον Καναδά, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αμερικής (ως τώρα). 92 Percent of Trump’s China Tariff Proceeds Has Gone to Bail Out Angry Farmers Αλλά συνεχίζεις να παπαγαλίζεις τα ίδια που ΕΣΥ παραδέχθηκες ότι είναι λάθος! On 03/02/2025 at 11:30, oldnew said: Πολλά από αυτά οντως ισχύσουν. *Φαντάζομαι εδώ ξέχασες το "θα", αλλιώς δε βγάζει νόημα η πρότασή σου. Και θες απάντηση σε ΤΙ. Μάθε πρώτα να μη φάσκεις κι αντιφάσκεις, συζήτησε με τον εαυτό σου τι πιστεύεις και μετά μας εξηγείς και μας. Δεν αυτοαναιρούμαι. Έχω ήδη απαντήσει σε όσα λέει το βίντεο, τα έχεις παραδεχθεί, απλά έχεις μικρή μνήμη, μάλλον. Δεν πειράζει. Για αυτό σου τα επισήμανα πάλι. Και απ'ότι βλέπω την τακτική αυτή τη χρησιμοποιείς και σε άλλους γράφοντες, όχι μόνο σε μένα. Σου επισημαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα λεγόμενά σου και εσύ πασχίζεις να τα αρνηθείς.Λογικό, όταν δεν έχουμε πρωτότυπο επιχείρημα και απλά αναπαράγουμε μια συγκεκριμένη γραμμή που ακούμε από έναν πορτοκαλί τύπο, αυτά συμβαίνουν. 1
oldnew Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 minutes ago, MikeKata said: Προφανώς, αυτός που δεν άκουσε το βίντεο είσαι εσύ. Μάλλον είδες τον τίτλο, σου άρεσε και το όνομα του καναλιού που πάει με τα νερά σου και το πόσταρες. Γιατί αν το άνοιγες το ρημάι, θα άκουγες ότι σου λέει ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ και είπα γιατί είναι επιφανειακή ανάλυση. Κυριολεκτικά, τα ίδια ακριβώς αναφέρει ο μισός πλανήτης τα τελευταια 10 χρόνια. Αλλά εσύ μας πόσταρες τον.. οικονομολόγο να μας πει, τι; Το κοινώς γνωστό; Πού ακριβώς συνάδει αυτό με αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ; Μιλάει για επιστροφή της παραγωγής στις ΗΠΑ. Ό,τι ακριβώς προπαγανδίζει ο Trump. Έχεις πάρει ήδη απάντηση και σε αυτό και σε πολλά άλλα. Αλλά συνεχίζεις να παπαγαλίζεις τα ίδια που ΕΣΥ παραδέχθηκες ότι είναι λάθος! *Φαντάζομαι εδώ ξέχασες το "θα", αλλιώς δε βγάζει νόημα η πρότασή σου. Και θες απάντηση σε ΤΙ. Μάθε πρώτα να μη φάσκεις κι αντιφάσκεις, συζήτησε με τον εαυτό σου τι πιστεύεις και μετά μας εξηγείς και μας. Δεν αυτοαναιρούμαι. Έχω ήδη απαντήσει σε όσα λέει το βίντεο, τα έχεις παραδεχθεί, απλά έχεις μικρή μνήμη, μάλλον. Δεν πειράζει. Για αυτό σου τα επισήμανα πάλι. Και απ'ότι βλέπω την τακτική αυτή τη χρησιμοποιείς και σε άλλους γράφοντες, όχι μόνο σε μένα. Σου επισημαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα λεγόμενά σου και εσύ πασχίζεις να τα αρνηθείς.Λογικό, όταν δεν έχουμε πρωτότυπο επιχείρημα και απλά αναπαράγουμε μια συγκεκριμένη γραμμή που ακούμε από έναν πορτοκαλί τύπο, αυτά συμβαίνουν. Δε μπορώ να σε καταλάβω που διαφωνείς μαζι μου στα περισσότερα που γράφεις. Με έχεις μπερδέψει πραγματικά εχω χάσεις την μπάλα μαζί σου. Επισης εξακολουθω να είμαι σίγουρος οτι δεν είχες δει το βίντεο. Μίλαγες ειρωνικά γι αυτο και τώρα έκανες ενα ολόκληρο ποστ να αποδείξεις οτι εσυ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ.
dtk-386 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 41 λεπτά πριν, oldnew είπε Καλωστον τον οπαδο. Θύμισε τους να σου στείλουν και το μισθό σου. Ως τρίτος αναγνώστης σου λέω ότι αμπελοφιλοσοφείς. Συνέχισε....
oldnew Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 minute ago, dtk-386 said: Ως τρίτος αναγνώστης σου λέω ότι αμπελοφιλοσοφείς. Συνέχισε.... Ε αφού μου δίνεις την άδεια θα συνεχίσω 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 8 minutes ago, oldnew said: Δε μπορώ να σε καταλάβω Να πω ότι δεν το περίμενα. 8 minutes ago, oldnew said: Μίλαγες ειρωνικά γι αυτο και τώρα έκανες ενα ολόκληρο ποστ να αποδείξεις οτι εσυ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ. Σίγουρα δεν μπορείς να με καταλάβεις γιατί είπα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεσαι και εσύ για χιλιοστή φορά και το βίντεο. Για να τα κάνω, όμως ταλιράκια, να τα καταλάβουν και παιδιά Δημοτικού: 1. Το βίντεο λέει απλά ότι το χρέος της Αμερικής είναι 120%+ του ΑΕΠ και κόβει συνεχώς χρήμα. Το γνωρίζουμε. Δε λέει κάτι καινούριο. Πώς εσύ προσπαθείς να το κολλήσεις στο αφήγημά σου για τους δασμούς, δεν ξέρω. Είναι σα να μου λες ότι τη μέρα έχει ήλιο και να το κολλάς με το ότι για αυτό πεινάνε τα παιδάκια στην Αφρική. 2. Το βίντεο (και εσύ) λέει ότι ένα από τα βασικά που προσπαθούν να κάνουν οι δασμοί είναι την επιστροφή της εγχώριας παραγωγής. Αυτό ήταν το βασικό σου "επιχείρημα" σε όλα τα σχόλια (βασικά, του Trump, απλά το παπαγαλίζεις ενώ τα ιστορικά δεδομένα σου αποδεικνύουν ότι δε δούλεψε παλαιότερα). Έχεις πάρει την απάντησή σου γιατί αυτό ΔΕΝ μπορεί να συμβεί 15 σελίδες πριν ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕΣ. Σου τα ξαναπόσταρα στο προηγούμενο σχόλιο. Δε θα επαναλαμβάνομαι για χιλιοστή φορά. 3. Μετά το βίντεο πλακώνει τα γεωπολιτικά (αμ πώς, δεν το καταλάβαμε από το όνομα του καναλιού;) και, τελικά ξαναρωτάω. Γεωστρατηγικό αναλυτή μας πόσταρες ή οικονομολόγο (με κύρια εκπαίδευση στη Φυσική, να θυμίσω); Ξέρω, ξέρω. "Δε με κατάλαβες".
oldnew Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 minutes ago, MikeKata said: Να πω ότι δεν το περίμενα. Σίγουρα δεν μπορείς να με καταλάβεις γιατί είπα τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεσαι και εσύ για χιλιοστή φορά και το βίντεο. Για να τα κάνω, όμως ταλιράκια, να τα καταλάβουν και παιδιά Δημοτικού: 1. Το βίντεο λέει απλά ότι το χρέος της Αμερικής είναι 120%+ του ΑΕΠ και κόβει συνεχώς χρήμα. Το γνωρίζουμε. Δε λέει κάτι καινούριο. Πώς εσύ προσπαθείς να το κολλήσεις στο αφήγημά σου για τους δασμούς, δεν ξέρω. Είναι σα να μου λες ότι τη μέρα έχει ήλιο και να το κολλάς με το ότι για αυτό πεινάνε τα παιδάκια στην Αφρική. 2. Το βίντεο (και εσύ) λέει ότι ένα από τα βασικά που προσπαθούν να κάνουν οι δασμοί είναι την επιστροφή της εγχώριας παραγωγής. Αυτό ήταν το βασικό σου "επιχείρημα" σε όλα τα σχόλια (βασικά, του Trump, απλά το παπαγαλίζεις ενώ τα ιστορικά δεδομένα σου αποδεικνύουν ότι δε δούλεψε παλαιότερα). Έχεις πάρει την απάντησή σου γιατί αυτό ΔΕΝ μπορεί να συμβεί 15 σελίδες πριν ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕΣ. Σου τα ξαναπόσταρα στο προηγούμενο σχόλιο. Δε θα επαναλαμβάνομαι για χιλιοστή φορά. 3. Μετά το βίντεο πλακώνει τα γεωπολιτικά (αμ πώς, δεν το καταλάβαμε από το όνομα του καναλιού;) και, τελικά ξαναρωτάω. Γεωστρατηγικό αναλυτή μας πόσταρες ή οικονομολόγο (με κύρια εκπαίδευση στη Φυσική, να θυμίσω); Ξέρω, ξέρω. "Δε με κατάλαβες". Τα γεωπολιτικα ξεχνα τα. Το βιντεο το έβαλα για τα οικονομικά. Από την αρχή είπα ότι είναι ένα τυχαίο βιντεο που μόλις βγήκε (απλα κοίτα την ωρα του βιντεο). Δεν το έβαλα επειδή λέει τη μεγάλη φιλοσοφία, λεει τα αυτόνοητα το εχω πει εξαρχής. Συν τα νούμερα. Οπότε προς τι η ειρωνια εκ μέρους σου? 1. Δε βλέπω που διαφωνούμε. Κατ εμε δείχνει και ότι η πολιτική των ανοιχτών αγορών δεν είναι βιώσιμη πλέον για την Αμερική. Και το βίντεο περίπου αυτό δείχνει κατα τη γνώμη μου. Δεν εχω καταλάβει αν εκει είναι η διαφωνία σου μαζι μου. 2.Μπραβω, αυτο λεω εγω τόση ώρα και ενας τυχαίος οικονομολόγος λεει ακριβώς το ίδιο. Μπορώ να σου βρω άλλους 100. Αν διαφωνείς σε αυτό οκ. Πάντως οι περισσότεροι οικονομολόγοι (και στο βιντεο που έβαλα) λενε το ίδιο με μενα. Στη σελίδα 15 δε βρηκα κανένα σχόλιο σου να δω τι νομίζεις οτι συμφωνήσα μαζι σου, (μάλλον κανείς λάθος στο νούμερο της σελίδας). Πάντως εχω γράψει ηδη οτι η οικονομία δεν είναι ιστορία να ισχύει το ρητό : διδάσκομαστε απο τα λαθη μας για να μη τα επαναλάβουμε. Εδω ισχύει : οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις επόμενες. Ητε πέτυχε, ητε απέτυχε μια οικονομική πολιτική στο παρελθόν, δεν μπορείς να προεξοφλησεις τι θα γίνει τώρα. Αρα προφανώς διαφωνώ μαζί σου. Σε αλλα πολλά που γράφεις όμως δεν διαφωνώ. Μάλλον κατάλαβες λάθος σε τι συμφωνήσα. Σύμφωνισα μαζί σου οτι θα πάρει χρόνια να δουν θετικό αποτέλεσμα στην επιστροφή των εργοστάσιων κλπ. Επίσης τίποτα δεν προεξοφλει την επιτυχία. Σε πολλα που γράφεις μπορεί όντως να εξέλθουν και έτσι. Απλα αυτό δεν το ξέρει κανένας σίγουρα. Αν δεν ειχες δει το βίντεο, δεν είναι κακο να το παραδεχτείς, γιατί πραγματικά σε εχω χασει. Εισουν τελείως ειρωνικός και δεν καταλαβαίνω γιατί. 1
dtk-386 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 31 λεπτά πριν, oldnew είπε Ε αφού μου δίνεις την άδεια θα συνεχίσω έχετε floodάρει το θέμα σε απελπιστικό βαθμό.......
oldnew Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, dtk-386 said: έχετε floodάρει το θέμα σε απελπιστικό βαθμό....... Σε αυτό έχεις δίκιο, και κακώς το συνεχίζω, αν και αλλοι φταίνε γι αυτό. Anyway φαντάζομαι οτι και εσυ κακώς το διαβάζεις. Δεν είσαι και υπόχρεομενος. Προσωπικά ειχα χρόνο να σκοτώσω. Τέλος πάντων δεν ξανα γράφω προσωπικά οτι επιθέσεις και να δεχτώ. Λάθος μου που γράφω γενικά γιατί πάντα το ίδιο γίνεται. Και συνήθως πάντα με τους ίδιους. Θα κάνω καιρό να ξανα γράψω Τσαμπα ο κόπος μου. Καλή συνεχεια. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από oldnew
MikeKata Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 22 minutes ago, oldnew said: Στη σελίδα 15 δε βρηκα κανένα σχόλιο σου να δω τι νομίζεις οτι συμφωνήσα μαζι σου, (μάλλον κανείς λάθος στο νούμερο της σελίδας). Αν δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ως τώρα ότι άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις, ιδού μια ακόμα απόδειξη. Είπα: 48 minutes ago, MikeKata said: Έχεις πάρει την απάντησή σου γιατί αυτό ΔΕΝ μπορεί να συμβεί 15 σελίδες πριν ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕΣ Και εσύ κατάλαβες "στη σελίδα 15". Καλά πάμε. Ναι, έχεις δίκιο, δεν ήταν 15 σελίδες πριν, ήταν 14 σελίδες πριν. Σελίδα 5: On 03/02/2025 at 11:19, MikeKata said: Βλέπω η (ανιστόρητη) γραμμή του Trump ("θα οδηγήσει σε αύξηση της εγχώριας παραγωγής") έχει περάσει και στην από 'δω μεριά του Ατλαντικού. Για να μην πάμε στην ιστορία που είναι βαριά από το ξεκίνημα, πάμε σε ένα απλό παράδειγμα που ανέφερε κι ο φίλος @cpc464 πιο πάνω. Έχετε την εντύπωση ότι τα εργοστάσια χτίζονται σε μια μέρα; Για τα δεδομένα μιας μεγάλης εταιρείας, θα έχει τελειώσει η τετραετία του Trump και τα εργοστάσια δε θα έχουν χτιστεί ακόμα. Ή μήπως νομίζετε ότι οι μεγάλες εταιρείες όπως Apple κλπ, θα αποφασίσουν να σηκωθούν να παρατήσουν από supplier την Κίνα και να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, μια χώρα με υψηλότερους μισθούς ΚΑΙ, τώρα με τους δασμούς, πολύ υψηλότερα κόστη σε πρώτες ύλες; Την τελευταία φορά που αποφάσισαν οι ΗΠΑ να παίξουν σοβαρά trade war "εναντίων όλων", ήταν με το Smoot-Hawley Act το 1930 που επέβαλαν δασμούς σε 20000 εισαγώγιμα προϊόντα και γονατισαν. Έκανε τη Μεγαλη Ύφεση πολύ βαθύτερη, με τις εξαγωγές να πέφτουν έως και 30% σε χώρες που απάντησαν (επιπρόσθετα στην πτώση που είχαν λόγω Μεγάλης Ύφεσης). Ειδικά όταν ενεργοποιήθηκαν και οι δασμοί στον Καναδά (και ο Καναδάς απάντησε), οι ίδιοι μετά, ζητούσαν έλεος. Ήδη από το 1932 ο Roosevelt εξελέγη με την υπόσχεση να το χαμηλώσει τους δασμούς και το '34 πέρασε το Reciprocal Tariff Act μπας και μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μήπως να πούμε για την ανεργία που ήταν στο 8% το 1930 και έφτασε το 16% μετά το Smoot-Hawley Act; Ή έχετε την εντύπωση ότι η εσωτερική παραγωγή θα αυξηθεί χωρίς φθηνό εργατικό δυναμικό, από τη στιγμή που απελαύνει σωρηδόν τους μετανάστες; Νομίζετε ότι θα χαρούν οι Αμερικανοί να γυρίσουν στη χειρωνακτική εργασία με χαμηλότερους μισθούς ή/και να αγοράζουν (πολύ) ακριβότερα προϊόντα (λόγω της αύξησης των μισθών και των πρώτων υλών); Μήπως να έρθουμε στα πιο πρόσφατα; Το γεγονός ότι, όταν επέβαλε δασμούς στην Κίνα και μετά αναγκάστηκε να δώσει το 92% των συνολικών εσόδων από τους δασμούς πίσω στους αγρότες (συγκεκριμένα) για να καλύψουν τις απώλειες που είχαν όταν η Κίνα απάντησε, μας λέει κάτι; Καταπληκτικά θα πάει αυτό με τον Καναδά, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αμερικής (ως τώρα). 92 Percent of Trump’s China Tariff Proceeds Has Gone to Bail Out Angry Farmers Αλλά ναι, ο πορτοκαλί τύπος που, παίζει να ξέρει χειρότερη ιστορία και οικονομικά από παιδί 6ης Δημοτικού, είχε εξαιρετική ιδέα με τους δασμούς. Καλά θα πάει αυτό. Επόμενο αστείο στη λίστα: Γροιλανδία. Θα δούμε ένα σόου τεράτων αυτά τα 4 χρόνια. Και η απάντησή σου στην ίδια σελίδα: On 03/02/2025 at 11:30, oldnew said: Πολλά από αυτά οντως ισχύσουν. Ήδη το πρώτο μου σχόλιο απαντάει και στους ισχυρισμούς του βίντεο (για τον επαναπατρισμό της παραγωγής κλπ) και στους δικούς σου (που είναι τα ίδια). Σου το έχω ποστάρει 3 φορές και κάνεις ότι δεν τα βλέπεις. Είναι κατανοητό ότι με την ίδια προσοχή και με το ίδιο βάθος διαβάζεις και "αναλύεις" την οικονομική κατάσταση, για αυτό συντάσσεσαι στη γραμμή Trump, δε μου κάνει εντύπωση. Και περιμένω μετά να μη φάσκεις και αντιφάσκεις. Έχεις πάρει ήδη απάντηση στους ισχυρισμούς σου (και αυτούς του βίντεο) και αντί να πεις ¨όχι, είσαι λάθος για αυτό και για αυτό το λόγο", απλά τους επαναλαμβάνεις. Γιατί δε γνωρίζεις τίποτα άλλο πέρα από τη "γραμμή". 29 minutes ago, oldnew said: Πάντως εχω γράψει ηδη οτι η οικονομία δεν είναι ιστορία να ισχύει το ρητό : διδάσκομαστε απο τα λαθη μας για να μη τα επαναλάβουμε. Εδω ισχύει : οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις επόμενες. Φυσικά και είσαι λάθος. Η οικονομία είναι από τους βασικότερους τομείς όπου μαθαίνει κάποιος από τα ιστορικά λάθη του. Εκτός αν είσαι Trump. Οι "βαστάζοι" του πανηγύριζαν και στην πρώτη θητεία για τους δασμούς στην Κίνα και μετά τα έδινε όλα στους αγρότες μην τον πάρουν στο κυνήγι. Θα γελάσουμε (και θα κλάψουμε γιατί η Αμερική έχει τεράστιο οικονομικό μέγεθος) για άλλα 4 χρόνια.
fast8 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 4 hours ago, MikeKata said: Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνεις είναι να παπαγαλίζεις αμάσητη την προπαγάνδα των Trump εδώ και Musk σε άλλα άρθρα, χωρίς την παραμικρή δική σου, αυθεντική σκέψη. Κάθε σκέψη που παραθέτω, είναι δική μου και είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας μου και της στάσης ζωή μου. Γιατί έχεις την παράλογη βεβαιότητα πως οι άνθρωποι με αντίθετη άποψη απο εσένα έχουν λάθος ή ακολουθούν κάποια προπαγάνδα; Ισως εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. 4 hours ago, MikeKata said: Για αυτό ακριβώς επαναλαμβάνεις όσα ήδη έχουν καταρριφθεί. Γιατί δεν μπορείς να εκφέρεις δικό σου επιχείρημα. Νομίζεις πως καταρίπτεις κάτι. Λες μια σαχλαμάρα και το ονομάζεις επιχείρημα. Αν δεν είναι αρκετό για να καταριφθεί κάτι, απλά μιλάς και χάνεις τον χρόνο τον δικό σου και τον δικό μου. Για να καταριφθεί κάτι πρέπει να είναι λογικό και να στηρίζεται σε κοινά αποδεκτά επιχειρήματα, όχι σε συναισθήματα, υποθέσεις και να πέρνουμε αξιωματικά, δεδομένα απο γκρίζες ζώνες. 4 hours ago, MikeKata said: Όπως σε προηγούμενο άρθρο έφερνες ως "δεδομένα" ισχυρισμούς του Musk (π.χ για το ορυχείο) τους οποίους, τα λεγόμενα ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ σε πρότερο χρόνο, έχουν καταρρίψει και σου πρόσταρα μέχρι και τα λόγια του, έτσι κι εδώ, πετάς την προπαγάνδα Αν έχεις διαφορετική πηγή πέρα απο τον Elon, που μιλάει για τον Elon εκείνης της εποχής, πέστω μας. Αυτός, η οικογένεια του και οι φίλοι του μπορούν να πουν τι έγινε, κανείς άλλος. Αλλο πράγμα σημαίνει το owned a mine άλλο had a share in a mine. Δεν νομίζω ότι το ένα καταρίπτει το άλλο. Αλλο ιδιοκτήτης, άλλο μερίδιο. Εχουμε πει ότι είναι δυο διαφορετικά πράγματα ο πλούτος του πατέρα και ο πλούτος της υπόλοιπης οικογένειας μετά το διαζύγιο. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά αν είσαι κακοπροαίρετος, βλέπεις αυτό που θέλεις. 4 hours ago, MikeKata said: έτσι κι εδώ, πετάς την προπαγάνδα "ο Καναδάς έλαβε μέτρα, για αυτό οι δασμοί δεν μπήκαν" για να καλύψεις την κωλοτούμπα ολκής. Και όταν σου αποδεικνύουν ότι ο Καναδάς είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο 1.3 δις ΠΡΙΝ τις απειλές του πορτοκαλί Απο Reuters 16 Δεκεμβρίου 2024 Canada announces new border funding after Trump tariff threat Ναι εγώ είμαι αυτός που πετάω προπαγάνδα. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από fast8 1 1 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, fast8 said: 4 hours ago, MikeKata said: έτσι κι εδώ, πετάς την προπαγάνδα "ο Καναδάς έλαβε μέτρα, για αυτό οι δασμοί δεν μπήκαν" για να καλύψεις την κωλοτούμπα ολκής. Και όταν σου αποδεικνύουν ότι ο Καναδάς είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο 1.3 δις ΠΡΙΝ τις απειλές του πορτοκαλί Απο Reuters 16 Δεκεμβρίου 2024 Canada announces new border funding after Trump tariff threat Ναι εγώ είμαι αυτός που πετάω προπαγάνδα. Επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είμαι σπίτι, αν θες απάντηση σε όλη την έκθεση ιδεών, μπορείς να την πάρεις αύριο. Προς το παρόν ας ρίξουμε άλλο ένα ξεμπρόστιασμα στα γρήγορα. Όχι απλά "πετάς προπαγάνδα", το κάνεις τόσο αστεία που, πραγματικά, αρχίζω να πιστεύω ότι μέχρι εκεί μπορείς. Πήγες και έκοψες την πρόταση που έκανες quote γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ η συνέχεια της πρότασης θα αποδεικνυε ότι δεν είπα κάτι λάθος. Αλλά ζοριστηκες, ε; Ολόκληρη η πρόταση 4 hours ago, MikeKata said: Και όταν σου αποδεικνύουν ότι ο Καναδάς είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο 1.3 δις ΠΡΙΝ τις απειλές του πορτοκαλί (εκτός κι αν θεωρείς ότι τέτοια σχέδια στήνονται, κοστολογούνται και εγκρίνονται από κυβερνήσεις σε 2 βδομάδες) Τέλος Νοέμβρη απείλησε ο Trump (26-27 αν θυμάμαι καλά). Καταλάβαμε τώρα πόσο παιδικές τακτικές χρησιμοποιείς σε κάθε συζήτηση; Στον περίγυρο σου μπορεί να πιάνουν. Σε μένα, όχι. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από MikeKata
fast8 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, MikeKata said: Επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είμαι σπίτι, αν θες απάντηση σε όλη την έκθεση ιδεών, μπορείς να την πάρεις αύριο. Προς το παρόν ας ρίξουμε άλλο ένα ξεμπρόστιασμα στα γρήγορα. Όχι απλά "πετάς προπαγάνδα", το κάνεις τόσο αστεία που, πραγματικά, αρχίζω να πιστεύω ότι μέχρι εκεί μπορείς. Πήγες και έκοψες την πρόταση που έκανες quote γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ η συνέχεια της πρότασης θα αποδεικνυε ότι δεν είπα κάτι λάθος. Αλλά ζοριστηκες, ε; Ολόκληρη η πρόταση Τέλος Νοέμβρη απείλησε ο Trump (26-27 αν θυμάμαι καλά). Καταλάβαμε τώρα πόσο παιδικές τακτικές χρησιμοποιείς σε κάθε συζήτηση; Στον περίγυρο σου μπορεί να πιάνουν. Σε μένα, όχι. Κάνε μάθημα και στο Reuters τιτανοτεράστιε. Η μια πηγή σου βρωμάει η άλλη σου ξινίζει, τις απορρίπτεις και καταλήγεις στο ότι οι άλλοι δεν έχουν επιχειρήματα. Ωραίος. Κόβω τις προτάσεις στο σημείο που είναι το ζουμί, γιατί ξέρω τι έχει σημασία και τι όχι. Το πόσο χρόνο και τι κόστος έχει μια πολιτική απόφαση δεν το ξέρεις εσύ, απλά εσύ κάνεις υποθέσεις που φυσικά δεν σημαίνουν τίποτα. Εσύ έκανες υπόθεση ότι στήθηκε, κοστολογήθηκε και εγκρίθηκε. Αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις θα έβλεπες ότι το Reuters λέει για proposal (πρόταση). Αυτό είναι κυριολεκτικά το πρώτο βήμα. Ξέρεις πόσο απέχει η πρόταση απο την υλοποίηση; Ακολουθούν η διαβούλευση, η σύνταξη σχεδίου, η έγκριση και μετά η υλοποίηση. Δηλαδή αυτό που αναφέρει το Reuters ήταν απλά ένα προσχέδιο του τι θα περιλαμβάναν οι συζητήσεις όταν θα ξεκινούσαν, μιλάει καθαρά για προθέσεις (intend). Κατα τα άλλα εγώ είμαι αυτός που δεν μπορεί. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από fast8 1 1 1
ikaruga24 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Ε καλά, αυτό το περιμένουμε. Καιρό συμβαίνει έτσι και αλλιώς με άπειρα προϊόντα. Δεν θα πάθουμε κάτι αν μπει άλλο ένα καπέλο από πάνω. Πάντως ορισμένα βίντεο που έχει διάφορους σχολιαστές και μιλάνε για αυτό δεν τους βλέπω ότι τους ανησυχεί και πολύ ότι θα πληρώσουν παραπάνω αν κερδίσουν άλλα πράγματα. Για τους Αμερικανούς μιλάω. Ξεκάθαρα λοιπόν φαίνεται ότι μάλλον το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται. Έχουν κάνει μια σειρά από οικονομικές αδικίες που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες κατά της Αμερικής και θέλουν τον δωρεάν μέλι να τελειώνει αν δεν προσφέρουν όλοι κάτι στον κουμπαρά. Από ότι διαβάζω θα τα βάλει και με την Ευρώπη, ειδικά για τα στρατιωτικά και αμυντικά θέματα (κόστος + υποστήριξη) και με το UK που ζω εγώ που κατά τα λεγόμενα του ίδιου "την έχει δει" και πρέπει να συμμαζευτεί. Ίδωμεν λοιπόν πως πάει το πράγμα. Το Switch 2 να προλάβουμε σε καλή τιμή και τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν.
fast8 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 3 hours ago, MikeKata said: Πάλι χαχανίζεις ατιμούλικο. Επιχειρήματα μηδέν. Τόσο μπορείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις