Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, oldnew said:

Σε πολλά απο αυτα έχεις μεν δίκιο, αλλά έχουν ξεπεραστεί απο τις εξελίξεις. Καταρχήν οι μεγάλες επενδύσεις δεν έχουν πρόβλημα πραγματικά με πολεοδομίες κλπ. Αναλαμβάνει ο υπουργός και τα λύνει σε 5 λεπτά συχνά. Εγω και εσυ, ναι έχουμε πρόβλημα.

Δεν συμφωνώ, εδω μέχρι και η microsoft  είχε πρόβλημα με τα data center, και τον Θεοχαράκη της NISSAN στον Βόλο δεν ήταν η έλλειψη δασμών που τον έκλεισε.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Zus είπε

Ρε αφήστε τις πολιτικές διενέξεις και πείτε λίγο γρήγορα:

Αξίζει να στοκάρουμε 2-3 RTX 4080 Super ώστε να τις πουλήσουμε με καπέλο όταν οι τιμές πάνε πάλι στον Θεό;

Επιτέλους ένας αυθεντικός Έλληνας. Είσαι θεος

• Like 1
  • Haha 9
Δημοσ.
1 minute ago, PrettyNose said:

Που ξέρεις τι θέλει ο Ουκρανικός λαός? Οι περισσότεροι Ουκρανοί θέλουν τα σταματήσει ο πόλεμος και αν τους δινόνταν η ευκαιριά για εκλογές σίγουρα δεν θα ξαναψήφιζαν Ζελένσκι. 

Από το γεγονός ότι πολεμάει τον εισβολέα 11 χρόνια τώρα. Άλλα ναι εσύ ξέρεις καλύτερα.

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hamurabi είπε

Δεν έχει μαντήλι να κλάψει αστα

Και τι θα πει αυτο ακριβως ; , οποιος ξεκιναει εμπορικο πολεμο ειναι και αυτος που τον πληρωνει και πιο ακριβα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, PrettyNose said:

Που ξέρεις τι θέλει ο Ουκρανικός λαός? Οι περισσότεροι Ουκρανοί θέλουν τα σταματήσει ο πόλεμος και αν τους δινόνταν η ευκαιριά για εκλογές σίγουρα δεν θα ξαναψήφιζαν Ζελένσκι. 

Που ξέρεις τι θέλει ο Ελληνικός λαός; Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος με τους Ιταλούς και αν τους δινόταν η ευκαιρία σίγουρα δεν θα ξαναστήριζαν το όχι του μεταξά

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 3
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 minutes ago, doubleh said:

Γιατί να το φτιάξεις στην Ελλάδα αν η εσωτερική κατανάλωση δεν το δικαιολογεί;

το ίδιο κ παντού. Πώς θα μεταφερθεί ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα στις ΗΠΑ. Δεν γίνεται αυτό. Ακόμα κ να γινότανε, αν δεν έχεις πρώτες ύλες, η αυξηση στους δασμούς θα μπει στο τελικό προϊόν. Και φυσικά και στην εξαγωγή. Αν δεν έχεις όλα τα στάδια δικά σου, θα αυξήσεις κάπου το κόστος. Και φυσικά δεν θα μπορείς να εξάγεις. Αν το χ ψ αμερικάνικο προϊόν κάνει 100 κ το αντίστοιχο μη αμερικάνικο 50, ποιος λες να πάρει ο κόσμος. οι ηπα είναι 300 εκατομ και ο κόσμος 8 δις. Χωρίς εξαγωγές καήκανε.

Ποιός σου είπε οτι δεν το δικαιολογεί η εσωτερική κατανάλωση?. 10 εκ πελάτες έχουν κατανάλωση. Το πρόβλημα είναι οτι πας σε μια φτωχη γειτονική χωρα με σκοπό ΝΑ ΠΟΥΛΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, (αρα υπαρχει ζήτηση) και δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. Αρα κανένα κίνητρο να το φτιάξεις Ελλάδα. Ο Βούλγαρος θα παει να δουλέψει για 600ε, θα πληρώσει νοίκι 200ε ενω εσυ θα πληρώσεις νοίκι 500, δεν μπορείς να δουλέψεις για 600 ωστε να είσαι ανταγωνιστικος. 

Κάποιος λόγος υπήρχε και υπήρχαν δασμοί. Είναι αδύνατο 2 ανόμοιες χώρες να είναι ανταγωνιστικες. Έχουμε ξεχάσει και τα βασικά οικονομικα τα τελευταία χρονιά. 

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Τι να κρινουν, παιζει πολλοι που κραζουν να πασχιζουν να πληρωσουν το ρευμα...

Απο που το ξερεις αυτο , μου πληρωνεις τους λογαριασμους , η μου δινεις και τρωω

• Like 1
Δημοσ.
Just now, oldnew said:

Εναλλακτική δεν ακούω όμως. Πολλά από αυτά οντως ισχύσουν. 

Οπότε? Συνεχίζουν την ίδια πολιτική? Έχεις δει με τι ρυθμούς ανεβαίνει το δημόσιο χρέος? Θα γίνουν Ελλάδα στο πι και φι αν δεν κάνουν τίποτα. 

Απο τη στιγμή που θα συμφωνισουμε όλοι οτι ειναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτο, βρες μου εσυ ευκολο τρόπο να γίνει ανταγωνιστικη η αμερικάνικη οικονομία χωρίς δασμούς.. 

Σου λέω τι έχει δείξει η ιστορία σε αντίστοιχη περίπτωση και η απάντηση είναι "εναλλακτική δεν ακούω, όμως";

Σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι (και) οικονομολόγος για να κάνω προτάσεις. Ξέρω πέντε πράγματα από ιστορία, όμως και ακριβώς πάνω σε αυτό έκανα σύγκριση.

Είναι σα να μου λες ότι μιλάει ο Trump για τη Γροιλανδία και ότι τη χρειάζεται για "στρατηγικούς σκοπούς" και όταν του θυμίζουμε με μια άλλη χώρα που ήθελε "ζωτικό χώρο" το '40, η απάντηση είναι "πρόταση δεν ακούω, όμως".

Δεν είναι ότι έχουν 1 ή 2 θετικά οι δασμοί για να θες και αντιπρόταση. Αποδομούνται πλήρως όταν σταματήσεις να τους βλέπεις εντελώς επιφανειακά. Αλλά, προφανώς, εκεί στόχευε. Στην επιφανειακή ανάγνωση που θα έκανε η "MAGA" βάση του = λαϊκισμός. 

Μια ηλίθια πρόταση δεν αξίζει πάντα αντίλογο. Αξίζει, όμως, κατάρριψη. Αλλά, ξέχασα, στην Ελλάδα είμαστε και οικονομολόγοι.

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.
6 minutes ago, cpc464 said:

Δεν συμφωνώ, εδω μέχρι και η microsoft  είχε πρόβλημα με τα data center, και τον Θεοχαράκη της NISSAN στον Βόλο δεν ήταν η έλλειψη δασμών που τον έκλεισε.

Ισχύει αυτό. Μιλαγα γενικά. Κατα περίπτωσεις εννοείται οτι εχει δίκιο. Απλα προσπαθώ να δώσω τη μεγάλη εικόνα, οτι πέρα απο αυτα, σήμερα υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα που δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα. 

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, oldnew είπε

Έπρεπε να μένετε στο Ντιτρόιτ, την, κάποτε, παγκόσμια πρωτεύουσα των αυτοκινήτων, που κοντεύει να γινει παραγκουπολη και οσοι μείνανε δουλεύουν πωλητές σε κατι Μακντόναλντ, επειδή τα εργοστάσια πηγαν στο Μεξικό (και πουλάνε Αμερική πάλι), να δούμε αν θα είσασταν υπέρ των δασμών η όχι. 

... 

Να σταματήσουμε και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο στα εργοστάσια στην Αμερική και τα πυρηνικά μην σου πω γιατί τόσοι δούλευαν στα ορυχεία για κάρβουνο και στα εργοστάσια λιγνίτη που όταν έκλεισαν γίναν πωλητές στα Wendy's .

Που είχε πει και την πρώτη φορά ότι θα αναστήσει αυτά τα εργοστάσια αλλά μια φορά έγινε με τον Λάζαρο.

Περιμένουμε τώρα να ρίξει την βενζίνη στα 2$ το γαλόνι γιατί θα πείσει τις πετρελαϊκές να ρίξουν τα υπερκέρδη τους με αυξημένη παραγωγή.  

• Like 6
Δημοσ.
10 minutes ago, Choronzoon said:

εσύ πόσο ποιο επιτυχημένος είσαι για να το κρίνεις

Αδερφέ και εμένα αν ο πατέρας μου ήταν απο τους μεγαλύτερους κτηματομεσίτες στις ΗΠΑ και μου άφηνε και ένα fund του δις θα είχα πιθανότητες να γίνω πρόεδρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, MikeKata said:

Σου λέω τι έχει δείξει η ιστορία σε αντίστοιχη περίπτωση και η απάντηση είναι "εναλλακτική δεν ακούω, όμως";

Σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι (και) οικονομολόγος για να κάνω προτάσεις. Ξέρω πέντε πράγματα από ιστορία, όμως και ακριβώς πάνω σε αυτό έκανα σύγκριση.

Είναι σα να μου λες ότι μιλάει ο Trump για τη Γροιλανδία και ότι τη χρειάζεται για "στρατηγικούς σκοπούς" και όταν του θυμίζουμε με μια άλλη χώρα που ήθελε "ζωτικό χώρο" το '40, η απάντηση είναι "πρόταση δεν ακούω, όμως".

Δεν είναι ότι έχουν 1 ή 2 θετικά οι δασμοί για να θες και αντιπρόταση. Αποδομούνται πλήρως όταν σταματήσεις να τους βλέπεις εντελώς επιφανειακά. Αλλά, προφανώς, εκεί στόχευε. Στην επιφανειακή ανάγνωση που θα έκανε η "MAGA" βάση του = λαϊκισμός. 

Μια ηλίθια πρόταση δεν αξίζει πάντα αντίλογο. Αξίζει, όμως, κατάρριψη. Αλλά, ξέχασα, στην Ελλάδα είμαστε και οικονομολόγοι.

Εγω όμως που είμαι οικονομολόγος,; ασχέτως αν το ασκώ ή οχι, τα βασικά τα καταλαβαίνω μια χαρα. Και σου λέω οτι αυτό που γίνεται σήμερα στην Αμερική τελείωσε, υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Και δεν υπάρχει καμια εύκολη λύση. Ουτε οι δασμοί είναι εύκολη λυσηκαι θα έχει προβλήματα. Κατι πρέπει να κανουν όμως. 

Η φαση είναι οτι ο τραμπ δεν έκανε τίποτα καινούριο. Αυτή η πολιτική ξεκίνησε ΗΔΗ απ τους Δημοκρατίκους, απλα έγινε στη ζούλα και δεν πηρε χαμπάρι κάνεις. Τωρα ο Τραμπ το επεκτείνει και απλα έχει το στυλ το άγριο του καουμπόι. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, oldnew είπε

Ποιός σου είπε οτι δεν το δικαιολογεί η εσωτερική κατανάλωση?. 10 εκ πελάτες έχουν κατανάλωση. Το πρόβλημα είναι οτι πας σε μια φτωχη γειτονική χωρα με σκοπό ΝΑ ΠΟΥΛΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, (αρα υπαρχει ζήτηση) και δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ. Αρα κανένα κίνητρο να το φτιάξεις Ελλάδα. Ο Βούλγαρος θα παει να δουλέψει για 600ε, θα πληρώσει νοίκι 200ε ενω εσυ θα πληρώσεις νοίκι 500, δεν μπορείς να δουλέψεις για 600 ωστε να είσαι ανταγωνιστικος. 

Κάποιος λόγος υπήρχε και υπήρχαν δασμοί. Είναι αδύνατο 2 ανόμοιες χώρες να είναι ανταγωνιστικες. Έχουμε ξεχάσει και τα βασικά οικονομικα τα τελευταία χρονιά. 

Δεν το ξέρεις αν το δικαιολογεί η εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχουν περιπτώσεις ναι αλλά και περιπτώσεις όχι.

Απλά λέω να μην το παίρνουμε ναι εξ ορισμού.

Δημοσ.
13 minutes ago, ScorpioX777 said:

Τι να κρινουν, παιζει πολλοι που κραζουν να πασχιζουν να πληρωσουν το ρευμα...

Πάμε πάλι, "το πρόβλημα είναι ότι τυπάκια σαν εσένα και τόσους άλλους εδώ μέσα που βγάζετε 10, 20, 40κ, το χρόνο και νομίζετε ότι έχετε περισσότερα κοινά με τον Έλμο από ότι με τον οικοδόμο... "

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dikasths είπε

Ως Ευρωπαίος, νομίζεις δε θα αλλάξουν και σε εμάς οι τιμές;

Οχι. Οι δασμοί είναι αυτό που βάζουν οι ΗΠΑ στους πολίτες τους.

Εσύ κι εγώ τι νόημα έχουμε; Οτι κατασκευάζεται στην Κινα και παει στην Αμερική θα ανέβει 25%. Simple as that.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...