Προς το περιεχόμενο

Mercedes e200 w211 μοντ.2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα,όποτε ανοίγω αυτό εδώ.Τους τελευταίους μήνες σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω το εν λόγω αυτοκίνητο(μοντ.facelift απο 2006 και μετά με τα 184 άλογα).Εχω έρωτα απο παιδί και μπαίνω κάθε μέρα στο car για να δω πόσο πωλούνται,κατάσταση οχήματος,χλμ κλπ.Αυτη τη στιγμή εγώ έχω ένα i20 μοντέλο 2018 που το είχα πάρει καινουργιο.Γνωριζω ήδη ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι και από τις πιο λογικές που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος 34 ετων 😝,γνωρίζω επισης ότι σε σχέση με το ταπεινό μου Hyundai των 1000cc  η τσέπη μου θα βελάξει (συντήρηση, τέλη, ΚΑΥΣΙΜΟ, service, φθορές,λάστιχα κλπ κλπ κλπ).Έχει κάποιος ή έστω φίλος ή συγγενής στην κατοχή του αυτό το αυτοκίνητο να μου πει διάφορες πληροφορίες? Σε όσους έχω πει ότι το σκέφτομαι σοβαρά με λένε μπάρμπα και πέφτει δούλεμα 😂Αλλά τα άτιμα τα διαόλια δεν με αφήνουν σε ησυχία.Καθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimitrakis1991 είπε

Γνωριζω ήδη ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι και από τις πιο λογικές που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος 34 ετων 😝

• Like 2
Δημοσ.

Από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της Mercedes και κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα.

Όμως η τιμή τους είναι πολύ ακριβή σε σχέση με την παλαιότητα τους. 

Στο facelift είχαν διορθωθεί και τα θέματα με το σερβοφρενο που είχαν οι πρώτες εκδόσεις.

Γενικά αν είναι καλοσυντηρημένο δεν θα έχεις κάποιο σοβαρό θέμα.

Όμως το να δώσεις ένα αυτοκίνητο καινούριο για ένα 15 και άνω ετών είναι κατά τη γνώμη μεγάλο λάθος κυρίως για την τσέπη σου.

Δημοσ.

Αν σκεφτεσαι να πουλησεις το i20  για να αγορασεις το μερσεντες ,οχι γιατι αλλο καινουριο απο εσενα και πρωτο χερι και αλλο το μεταχειρισμενο ( εξαιρεση αν το ξερεις το αμαξι απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη πχ θειος,ξαδερφος κλπ ) . Εγω εχω ενα w204....για ταξιδι τα μερσεντες ειναι φοβερα....χωροι αρκετοι....αρκετη ισχυς τα 184....και η συντηρηση δεν ειναι ιδιαιτερου κοστους...λαδια....φιλτρα κλπ ! (Δεν πας για τα βασικα ομως στην αντιπροσωπεια ουτε απεξω !!! Αν χαλασει κατι ...υπαρχουν πολλα στα μεταχειρισμενα σε καλες τιμες απο τα βασικα ηλακτρονικα...καποιο sam!) Μεσα στην πολη δε θα σε βολεψει το παρκαρισμα σιγουρα.Τελη εχει 320...καταναλωση με 3000 rpm και 140 βλεπεις περιπου 7.5-8 ! Αν μπορεις να κρατησεις και το i20 για μεσα στη πολη...και το αλλο για βολτες ...παρτο !

Δημοσ.

Δημήτρη, επειδή και εγώ στα 24 μου βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση, θα σου πω να βάλεις το μυαλό σου στην θέση του. 

Το καθημερινό μου ήταν και είναι ένα Opel Corsa 1.3 CDTi του 2017. Καλό αμαξάκι, αξιόπιστο, αλλά δεν είναι για να βγάζεις γούστα. Κάπου τον Αύγουστο άρχισα να κοιτάω κάτι πιο σπορ, με σκοπό να το πειράξω και να το κάνω project. Πήρα τον Δεκέμβρη που μας πέρασε ένα Hyundai Coupe 2.0L, το οποίο μόνο για τέλη θέλει μισό μηνιάτικο. Χώρια βενζίνες, ανταλλακτικά, φανοποιητικά κτλ που χρειάζονται όλα τα αμάξια της ηλικίας του. 

Το θέμα είναι ότι το έχω σαν δεύτερο. Το αμάξι του Σαββατοκύριακου. Δεν έχω λεφτά; Δεν το κουνάω. Το τρακάρω; Έχω το κορσάκι μου. Ξέρω σίγουρα πως ότι και να γίνει, δεν με αφήνει εκτεθειμένο χωρίς μέσο μετακίνησης και δεν είμαι αναγκασμένος να του πετάξω λεφτά για να το φτιάξω, αν με αφήσει. 

Ερωτώ λοιπόν, με ποιά λογική θα πάρεις ένα αμάξι παλιό και άρα αναξιόπιστο που για να το αποκτήσεις πρέπει να πουλήσεις το καθημερινό σου; Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις το 1000αράκι μαζί με το δεύτερο, δεν θαν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να υποστηρίξεις το Μερσεντικό έστω και μόνο του. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Αν σκεφτεσαι να πουλησεις το i20  για να αγορασεις το μερσεντες ,οχι γιατι αλλο καινουριο απο εσενα και πρωτο χερι και αλλο το μεταχειρισμενο ( εξαιρεση αν το ξερεις το αμαξι απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη πχ θειος,ξαδερφος κλπ ) . Εγω εχω ενα w204....για ταξιδι τα μερσεντες ειναι φοβερα....χωροι αρκετοι....αρκετη ισχυς τα 184....και η συντηρηση δεν ειναι ιδιαιτερου κοστους...λαδια....φιλτρα κλπ ! (Δεν πας για τα βασικα ομως στην αντιπροσωπεια ουτε απεξω !!! Αν χαλασει κατι ...υπαρχουν πολλα στα μεταχειρισμενα σε καλες τιμες απο τα βασικα ηλακτρονικα...καποιο sam!) Μεσα στην πολη δε θα σε βολεψει το παρκαρισμα σιγουρα.Τελη εχει 320...καταναλωση με 3000 rpm και 140 βλεπεις περιπου 7.5-8 ! Αν μπορεις να κρατησεις και το i20 για μεσα στη πολη...και το αλλο για βολτες ...παρτο !

Δεν έχω δυστυχώς κάποιον συγγενή που να έχει αυτό το αμαξι.Το είχε ο θείος μου σε ταξί ασημί (e270 πετρέλαιο)αλλά μόλις βγήκε στη σύνταξη πούλησε άδεια και ταξί.οπότε κοιτάω μεταχειρισμένο από άλλον.Μακαρι να μπορούσα να κρατήσω και το i20 αλλά μετά θα ήμουν ο καλύτερος φίλος της εφορίας 😭

4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

2 πράγματα πληρώνουμε σε αυτή τη ζωή. Τα πάθη μας και τα λάθη μας.

Οπότε να φανταστώ θα ήταν λάθος?😝😝

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Δημήτρη, επειδή και εγώ στα 24 μου βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση, θα σου πω να βάλεις το μυαλό σου στην θέση του. 

Το καθημερινό μου ήταν και είναι ένα Opel Corsa 1.3 CDTi του 2017. Καλό αμαξάκι, αξιόπιστο, αλλά δεν είναι για να βγάζεις γούστα. Κάπου τον Αύγουστο άρχισα να κοιτάω κάτι πιο σπορ, με σκοπό να το πειράξω και να το κάνω project. Πήρα τον Δεκέμβρη που μας πέρασε ένα Hyundai Coupe 2.0L, το οποίο μόνο για τέλη θέλει μισό μηνιάτικο. Χώρια βενζίνες, ανταλλακτικά, φανοποιητικά κτλ που χρειάζονται όλα τα αμάξια της ηλικίας του. 

Το θέμα είναι ότι το έχω σαν δεύτερο. Το αμάξι του Σαββατοκύριακου. Δεν έχω λεφτά; Δεν το κουνάω. Το τρακάρω; Έχω το κορσάκι μου. Ξέρω σίγουρα πως ότι και να γίνει, δεν με αφήνει εκτεθειμένο χωρίς μέσο μετακίνησης και δεν είμαι αναγκασμένος να του πετάξω λεφτά για να το φτιάξω, αν με αφήσει. 

Ερωτώ λοιπόν, με ποιά λογική θα πάρεις ένα αμάξι παλιό και άρα αναξιόπιστο που για να το αποκτήσεις πρέπει να πουλήσεις το καθημερινό σου; Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις το 1000αράκι μαζί με το δεύτερο, δεν θαν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να υποστηρίξεις το Μερσεντικό έστω και μόνο του. 

Εγώ δυστυχώς όπως έγραψα παραπάνω δεν μπορώ να έχω στην κατοχή μου 2 αυτοκίνητα.Και λόγω φορολογιας αλλά και λόγο συντήρησης και για τα 2, οπότε αναγκαστικα θα πωλούσα το i20 που οκ είναι το αμάξι που είναι και οικονομικά μπορώ άνετα να το συντηρήσω.Αλλα ένα δεύτερο θα ήταν μεγάλος βραχνάς!

Η λογική μου λοιπόν(που όπως φαίνεται είναι λάθος)είναι πιο πολύ το αποθημενο που έχω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Λεω ρε γαμωτο δεν γίνεται να είμαι στην ηλικία που είμαι και να μην μπορώ να έχω ένα αμάξι που γουστάρω πολύ.Σκεφτομαι επίσης ότι θα μείνω μια ζωή με το i20?Πόσο εύκολο θα ήταν επίσης στο μέλλον να δώσω 20000+ για ένα άλλο αμάξι που ναι μεν θα είναι ασφαλέστερο και οικονομικο στα πάντα αλλά δεν παύει να κοστίζει ακριβά.Βλεπουμε όλοι πόσο έχουν ξεφύγει οι τιμές στα αυτοκίνητα.Καινουργια και μεταχειρισμένα 

20 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Ρωτα το λογιστη σου,γιατι λογω παλαιοτητας του μερσεντες δεν εχει τεκμηρια υψηλα νομιζω και λογω κυβικων !

Τεκμήρια δεν έχει γιατί είναι πάνω από 10 χρόνων αμάξι.Αλλα έχει πιο υψηλά τέλη κυκλοφορίας κλπ

Αν εξαιρέσει κάποιος την τιμή που είναι πολύ ακριβό,δεν φαίνεται να είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο?

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335920405-mercedes-benz-e-200

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimitrakis1991 είπε

Εγώ δυστυχώς όπως έγραψα παραπάνω δεν μπορώ να έχω στην κατοχή μου 2 αυτοκίνητα.Και λόγω φορολογιας αλλά και λόγο συντήρησης και για τα 2, οπότε αναγκαστικα θα πωλούσα το i20 που οκ είναι το αμάξι που είναι και οικονομικά μπορώ άνετα να το συντηρήσω.Αλλα ένα δεύτερο θα ήταν μεγάλος βραχνάς!

Η λογική μου λοιπόν(που όπως φαίνεται είναι λάθος)είναι πιο πολύ το αποθημενο που έχω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Λεω ρε γαμωτο δεν γίνεται να είμαι στην ηλικία που είμαι και να μην μπορώ να έχω ένα αμάξι που γουστάρω πολύ.Σκεφτομαι επίσης ότι θα μείνω μια ζωή με το i20?Πόσο εύκολο θα ήταν επίσης στο μέλλον να δώσω 20000+ για ένα άλλο αμάξι που ναι μεν θα είναι ασφαλέστερο και οικονομικο στα πάντα αλλά δεν παύει να κοστίζει ακριβά.Βλεπουμε όλοι πόσο έχουν ξεφύγει οι τιμές στα αυτοκίνητα.Καινουργια και μεταχειρισμένα 

Τεκμήρια δεν έχει γιατί είναι πάνω από 10 χρόνων αμάξι.Αλλα έχει πιο υψηλά τέλη κυκλοφορίας κλπ

Αν εξαιρέσει κάποιος την τιμή που είναι πολύ ακριβό,δεν φαίνεται να είναι ένα πολύ αξιοπρεπές αυτοκίνητο?

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335920405-mercedes-benz-e-200

Αμαξαρα ειναι και σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι τελειο,δε βγαζουν ζημιες γενικα,δεν εχει μεγαλα εξοδα ΑΛΛΑ δεν κανει για μοναδικο αμαξι λογω ογκου,θεμα με το παρκαρισμα ! Ασε που προυποθετει καποια πραγματα.....εχεις παρκινκ ?? Μενεις αθηνα ?? Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσες να το παρεις για δευτερο !

Βεβαια δε θα καταστραφεις αν το τολμησεις...μια ζωη εχουμε....αν το θες πολυ...αν σε κανει χαρουμενο η αγορα του...προχωρα !

Δημοσ.
5 ώρες πριν, generalb31 είπε

Αμαξαρα ειναι και σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι τελειο,δε βγαζουν ζημιες γενικα,δεν εχει μεγαλα εξοδα ΑΛΛΑ δεν κανει για μοναδικο αμαξι λογω ογκου,θεμα με το παρκαρισμα ! Ασε που προυποθετει καποια πραγματα.....εχεις παρκινκ ?? Μενεις αθηνα ?? Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσες να το παρεις για δευτερο !

Βεβαια δε θα καταστραφεις αν το τολμησεις...μια ζωη εχουμε....αν το θες πολυ...αν σε κανει χαρουμενο η αγορα του...προχωρα !

Δεν έχω πάρκινγκ δυστυχώς,το παρκαρω στο δρόμο.Βεβαια μένω Ελευσίνα που είμαστε "προάστιο"και έχουμε λίγο άπλα όσον αφορά το παρκάρισμα Για δεύτερο δυστυχώς δεν γίνεται 🫤

Δημοσ.

Ημουν και γω σαυτην την θεση . Ειχα honda jazz 2010 μοντελο. Και πηρα c class 2006 μοντελο facelift. Ολοι μου λεγανε τι πας και κανεις και διαφορες μλκιες απο ασχετους. Δεν το εχω μετανιωσει στιγμη. Μιλαμε για ποιοτητα. Στο jazz μπαινεις μεσα και απτηνναθλια ηχομονωση λογω πλαστικουρας(δες ετριζαν ομως) δεν ακουγα τον διπλανο μ . Λοιπον αυτο που κοιτας εσυ ,εχουμε το ιδιο μοτερ. Ειναι σκυλια. Δεν βγαζουν το παραμικρό. Μονο προληπτικα αλλαζεις καδενα και αυτο μετα τα 160.000χλμ και αν... Μονο στην καδενα δλδ πασχει. Την εκαναν λεπτη και με τον καιρο τεντωνει. 

Σερβις σε εμενα βγαινουν πολυ φτηνα. 6 λιτρα λαδι mercedes τα oficial,70€ . Φιλτρα ιδιες τιμες με οποιοδηποτε αμαξι. Λαδι αυτοματου σασμαν παλι 12€ το λιτρο. Αλλα τα αλλαζεις καθε 50.000χλμ. δλδ σιγα το κοστος. Παρτο με κλειστα ματια. Τον εχω σπουδασει αυτον τον κινητηρα. Επισης η συμαβτοτητα με αεριο ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.Ολοι με αεριο τονεχουν ,οπως και εγω. 50.000 χλμ του εχω κανει ουτε κιχ.

Και τελος ψαξε καλυτερα .Με 14000 το βρισκεις . Ψαξε και στο fb marketplace. Πολλοι δεν το βαζουν στο καρ,και τα βαζουν μονο fb.

Οτι αλλη απορια εχεις μου λες.

Δημοσ.

Εγώ δεν το βλέπω και τόσο άκυρο. Από θέμα ασφάλειας δε νομίζω να έχουν καμιά φοβερή διάφορα και αν έχουν υπέρ της mercedes θα πόνταρα. Ποιότητα κατασκευής, κύλισης, δύναμη όλα υπέρ της mercedes. Και από θέμα παλαιότητας δεν είναι κάτι τραγικό, μια χαρά σύγχρονο είναι, όλα τα έχει.

Το i20 πιστεύω θα το δώσεις εύκολα, εγώ αν έβρισκα καλό όπως αυτό που έβαλες πχ θα το έκανα. Δεν θα νιώσεις υποβάθμιση σε καμιά περίπτωση, το αντίθετο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ δεν το βλέπω και τόσο άκυρο. Από θέμα ασφάλειας δε νομίζω να έχουν καμιά φοβερή διάφορα και αν έχουν υπέρ της mercedes θα πόνταρα. Ποιότητα κατασκευής, κύλισης, δύναμη όλα υπέρ της mercedes. Και από θέμα παλαιότητας δεν είναι κάτι τραγικό, μια χαρά σύγχρονο είναι, όλα τα έχει.

Το i20 πιστεύω θα το δώσεις εύκολα, εγώ αν έβρισκα καλό όπως αυτό που έβαλες πχ θα το έκανα. Δεν θα νιώσεις υποβάθμιση σε καμιά περίπτωση, το αντίθετο.

2025-2006=19 έχει πάει και στρατό.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...