dionisis1960a Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω 5 δοκούς τετράγωνους με ακμή περίπου 10 εκ. που στηρίζουν σταθερά τεντόπανα σε βεράντα που όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έτσι η βάση των δοκών (που μπαίνει μάλιστα μέσα στο μπετόν) έχει σκουριάσει μεχρι περίπου 10 εκ πάνω από τα πλακάκια (μέσα δεν ξέρω τι γίνεται) παρόλο που βάφτηκαν όλα πρίν 5 χρόνια από επαγγελματία, το υπόλοιπο είναι εντάξει. Υπόψιν η σκουριά δεν έχει διαβρώσει πολύ το μέταλλο. Λέω να τα φτιάξω μόνος μου. Τι είναι καλύτερα; 1. Να ξύσω τη σκουριά με μηχάνημα, μετά να περάσω μίνιο και τέλος χρώμα ή 2. Να βάλω κατευθείαν πάνω στη σκουριά κάτι χρώματα που κυκλοφορούν και λένε 3σε1; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από dionisis1960a
costas_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Εγώ θα έκανα ένα πολύ καλό καθάρισμα της σκουριάς και εαν ο δοκός δεν έχει πρόβλημα (τρύπες, εσωτερική σκουριά κλπ) τότε θα περνούσα ένα καλό στοκάρισμα μετάλλου, τρίψιμο και βαφή με chassis coat
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Περίεργο ακούγεται η σκουριά να είναι 10 πόντους ψηλά και όχι στην βάση. Βάλε καμιά φωτογραφία για αρχή
dionisis1960a Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 15 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Η σκουριά είναι από τη βάση 10 πόντους...
AlpineLemon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Ότι και να λένε για κάποια προϊόντα είναι ανούσιο το να βάψεις πάνω από σκουριά. Η σκουριά θα συνεχίσει να δουλεύει. Καθάρισε καλά την περιοχή και βάλε 2 χέρια primer και ένα τελικό
Morosana Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Εγώ πάντα στα μέταλλα κάνω το εξής: Πρώτα καλό τρίψιμο της σκουριάς είτε με σβουρακι ή συρματοβουρτσα . Καθάρισμα της επιφάνειας και στη συνέχεια rust converter, μετά zinc primer και τέλος βάψιμο και βερνίκι. Δεν είναι η πιο γρήγορη εφαρμογή γιατί έχεις αρκετές ώρες μέχρι να κάνουν cure τα υλικά αλλά είναι η καλύτερη λύση για να προστατεύσεις μέταλλα σε εξωτερικό χώρο
ΠάρηςΓ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:36 μμ On 03/02/2025 at 01:41, Morosana said: Εγώ πάντα στα μέταλλα κάνω το εξής: Πρώτα καλό τρίψιμο της σκουριάς είτε με σβουρακι ή συρματοβουρτσα . Καθάρισμα της επιφάνειας και στη συνέχεια rust converter, μετά zinc primer και τέλος βάψιμο και βερνίκι. Δεν είναι η πιο γρήγορη εφαρμογή γιατί έχεις αρκετές ώρες μέχρι να κάνουν cure τα υλικά αλλά είναι η καλύτερη λύση για να προστατεύσεις μέταλλα σε εξωτερικό χώρο Αλλά zinc primer δε θέλει μετά αστάρι; και αν δε φτάσεις μέταλλο που είναι αδυνατο πολλες φορες κανει δουλειά;
StamTheMan Δημοσ. Τετάρτη στις 08:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:49 μμ Στις 2/2/2025 στις 11:37 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Περίεργο ακούγεται η σκουριά να είναι 10 πόντους ψηλά και όχι στην βάση. Βάλε καμιά φωτογραφία για αρχή Θα ηταν ασταρωμενη η βαση.
georgiouu Δημοσ. Τετάρτη στις 09:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:09 μμ Αναφορά σε κείμενο η βάση των δοκών (που μπαίνει μάλιστα μέσα στο μπετόν) έχει σκουριάσει μεχρι περίπου 10 εκ πάνω από τα πλακάκια το 1
Petros Electron Δημοσ. Τετάρτη στις 09:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:51 μμ Οτι και να κανεις περνα και ένα σταθεροποιητικό & αφαιρετικό Σκουριάς κοστίζει λίγο και κανει πολυ καλη δουλεια. Μετα καλο αστάρι (εγω βαζω αυτο του αλουμινίου και γαλβάνιζε, εχει καλύτερη πρόσφυση) και τελος ενα καλο σιλικονουχο βερνικόχρωμα.
Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:07 μμ 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Αλλά zinc primer δε θέλει μετά αστάρι; και αν δε φτάσεις μέταλλο που είναι αδυνατο πολλες φορες κανει δουλειά; Το zinc primer είναι αστάρι που περιέχει ψευδάργυρο (αρκετοί το λένε και ασταρι ψυχρού γαλβανισμου) και έχει μεγαλύτερη αντοχή σε υγρασία και αλάτι οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι επιπλέον για ασταρι. Πολύ σημαντικό είναι να βάλεις rust converter για να σταματήσει να δουλεύει από κάτω η σκουριά και μετά βάφεις και αν θες βερνικωνεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα