Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση cpu-ram-mobo-cpu cooler Budget 800

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sattack,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αναβαθμιση cpu-ram-mobo-cpu cooler Budget 800
Δημοσ.

Ακριβό και κακό vfm.

Πως σκ@τα έχουν κάνει έτσι το hardware...;

9700x στην τιμή που έπαιζε για μεγάλο διάστημα ο 7800x3d...

Μέτρια μητρική (η elite είναι στα midrange της gb) για 300+€...

Μάλλον δεν παίρνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα μα δεν είμαι πεπεισμένος οτι πέρνεις το καλύτερο performance/value

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ μόλις έγραφα οτι δεν υπάρχει τίποτα κακό να πει κάποιος. Είναι όλα καλά κομμάτια και λογικό, αφού δεν είχες περιορισμούς στο budget και έχεις πάρει πιο πάνω από τα βασικά, από εκεί και πέρα όλα καλά είναι. 

Μητρικη, μόλις πας από τα 200Ε και πάνω είναι θέμα γούστου. Όλες το ίδιο είναι. Εκτός αν κάποιος ψαχνει τα πολύ μεγάλα overclock και θέλει τούμπανα σε φάσεις τροφοδοσίας, VRMs, ψύκτρες κλπ. 

Επεξεργαστή,  ο 9700Χ είναι ίσως η καλύτερη λύση μετά τους X3D. Που δηλαδή και οι X3D, το πλεονέκτημα τους πιο πολυ στα 1% low fps δεν είναι? στις αναλύσεις 1440p και 4K? 

Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος? Να πούμε ίσως μήπως θέλει κάποιος να παρει προσωρινά τον 7600 για 2-3 μήνες, με σκοπό να τον πουλησει με μικρή χασούρα τότε που αναμένεται να βγουν οι φουρνιές X3D που έχει παραγγείλει η AMD στην ΤSMC και να πέσουν οι τιμές τους παλι στο MSRP? 

Καρτα έχεις ήδη, οθόνη έχεις (δεν μας έχεις πει ανάλυση), δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε αν ήθελες να γλιτώσεις χρήματα από αλλού για να πάρεις καλύτερη κάρτα. 

Με λίγα λόγια, αφού δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο, και αφού έχεις άνετο budget, μια χαρά. 😀

ΥΓ, μήπως θες στο μέλλον να πάρεις καμμία κάρτα τύπου 4090, ή 5090 και θες να πάρεις κανένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό? Ή έστω ένα 850W σε παρόμοια λεφτά?  -- Διόρθωση, λάθος,  τώρα είδα καλύτερα ότι το έχεις ήδη αυτό το τροφοδοτικό. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nickol-us είπε

Ακριβό και κακό vfm.

Πως σκ@τα έχουν κάνει έτσι το hardware...;

9700x στην τιμή που έπαιζε για μεγάλο διάστημα ο 7800x3d...

Μέτρια μητρική (η elite είναι στα midrange της gb) για 300+€...

Μάλλον δεν παίρνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα μα δεν είμαι πεπεισμένος οτι πέρνεις το καλύτερο performance/value

Δεν θα διαφωνησω για το κακο vfm, απλα να προσθεσω οτι δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες(εκτος και καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο).  

10 ώρες πριν, sattack είπε

Eγώ μόλις έγραφα οτι δεν υπάρχει τίποτα κακό να πει κάποιος. Είναι όλα καλά κομμάτια και λογικό, αφού δεν είχες περιορισμούς στο budget και έχεις πάρει πιο πάνω από τα βασικά, από εκεί και πέρα όλα καλά είναι. 

Μητρικη, μόλις πας από τα 200Ε και πάνω είναι θέμα γούστου. Όλες το ίδιο είναι. Εκτός αν κάποιος ψαχνει τα πολύ μεγάλα overclock και θέλει τούμπανα σε φάσεις τροφοδοσίας, VRMs, ψύκτρες κλπ. 

Επεξεργαστή,  ο 9700Χ είναι ίσως η καλύτερη λύση μετά τους X3D. Που δηλαδή και οι X3D, το πλεονέκτημα τους πιο πολυ στα 1% low fps δεν είναι? στις αναλύσεις 1440p και 4K? 

Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος? Να πούμε ίσως μήπως θέλει κάποιος να παρει προσωρινά τον 7600 για 2-3 μήνες, με σκοπό να τον πουλησει με μικρή χασούρα τότε που αναμένεται να βγουν οι φουρνιές X3D που έχει παραγγείλει η AMD στην ΤSMC και να πέσουν οι τιμές τους παλι στο MSRP? 

Καρτα έχεις ήδη, οθόνη έχεις (δεν μας έχεις πει ανάλυση), δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε αν ήθελες να γλιτώσεις χρήματα από αλλού για να πάρεις καλύτερη κάρτα. 

Με λίγα λόγια, αφού δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο, και αφού έχεις άνετο budget, μια χαρά. 😀

ΥΓ, μήπως θες στο μέλλον να πάρεις καμμία κάρτα τύπου 4090, ή 5090 και θες να πάρεις κανένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό? Ή έστω ένα 850W σε παρόμοια λεφτά?  -- Διόρθωση, λάθος,  τώρα είδα καλύτερα ότι το έχεις ήδη αυτό το τροφοδοτικό. 

Ο σκοπος ειναι να παιχτουν καποια games σε 2κ (kingdom come deliverance 2 και gta6) και καποια VMs για test-development δικα μου projects Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να παω σε 4090-5090 κωθως ειναι υπεραρκετη η 4070τι για gaming.  Overclock δεν θα κανω οποτε ισως να μπορουσα να κοψω στην μητρικη καποια χρηματα και να ανεβω σε επεξεργαστη? η αν δεν χρειαζεται απλα κοβω και εκει και κατεβαινει το μπατζετ. Αυτη την στιγμη καθομαι με ενα 10700κ και με την καρτα (τωρα θα την παρω απο μελος) θα εχω bottleneck. Με μια γρηγορη ματια επισης ειδα πως οι Ιντελ ειναι πολυ λιγοτερο vfm. Ευχαριστω για τον χρονο σας

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, maou1991 είπε

Δεν θα διαφωνησω για το κακο vfm, απλα να προσθεσω οτι δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες(εκτος και καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο).  

Ο σκοπος ειναι να παιχτουν καποια games σε 2κ (kingdom come deliverance 2 και gta6) και καποια VMs για test-development δικα μου projects Δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να παω σε 4090-5090 κωθως ειναι υπεραρκετη η 4070τι για gaming.  Overclock δεν θα κανω οποτε ισως να μπορουσα να κοψω στην μητρικη καποια χρηματα και να ανεβω σε επεξεργαστη? η αν δεν χρειαζεται απλα κοβω και εκει και κατεβαινει το μπατζετ. Αυτη την στιγμη καθομαι με ενα 10700κ και με την καρτα (τωρα θα την παρω απο μελος) θα εχω bottleneck. Με μια γρηγορη ματια επισης ειδα πως οι Ιντελ ειναι πολυ λιγοτερο vfm. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Σε μητρικη, ας πούμε ότι υπάρχουν καλές με 180-200E που έχουν τα πάντα και οτιδήποτε πιο πάνω είναι θέμα γούστου. 

Έχω γράψει εδώ ένα thread για ποιους λόγους είναι αρκετές αυτές οι μητρικες στην πράξη.

Τώρα αν θέλει κάποιος να αγοράσει τη οποιαδήποτε πιο ακριβή, είτε πχ γιατί θέλει 4 θεσεις Μ2, είτε για κάτι άλλο, είτε απλά για γούστο, είτε για ψυχολογικούς λόγους ότι πήρε την πιο νέα έκδοση, φυσικά για αυτό υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα.

Αρκεί να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι αγοράζει καλύτερες επιδόσεις. 

Όπως είπαμε, αφού εχεις καταλήξει για κάρτα και οθόνη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε εκεί. 

Και τέλος για cpu, αυτό που έγραφα πιο πάνω, ο 9700X είναι η πιο "ισορροπημένη" ίσως επιλογή για ένα λίγο άνετο budget. Εχει αρκετούς πυρήνες και GHz και πολύ χαμηλό TDP. 

Τώρα, εξαρτάται αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω για συγκεκριμένο λόγο. Πχ, θέλεις X3D (τώρα ή αργότερα, όταν έρθουν οι μεγάλες φουρνιές και πέσουν οι τιμές) για καλύτερα low fps στα 1440p?

Θέλεις περισσότερους πυρήνες για τα άλλα software projects που θα τρέχεις? 

Θέλει κάποιος να κάνει οικονομία και να πάρει κάτι αρκετά φτηνότερο με ελάχιστα λιγότερη απόδοση? 

Για όλα υπάρχουν προτάσεις, αν κάποιος πει ξέρω ότι θέλω αυτή την κατεύθυνση.  😀

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sattack Σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο που εχεις αφιερωσει! Επειδη η πληροφορια ειναι παρα πολυ μεγαλη και πραγματικα δεν μπορω να κρινω τι ειναι value, εσυ σε ποια-ποιες μητρικε θα κατεληγες? 1 m2 θα εχω, την 4070τι, αν κανω οβερκλοκ ποτε θα ειναι πολυ μικρο(99% δεν θα κανω) και τις παραπανω ραμ. 32gb ram και αυτο το cpu μου φτανουν για τα vm που θα τρεχω.

Επεξ/σία από maou1991
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, maou1991 said:

Χρήση ? Άκυρο, το απάντησες παραπάνω

Οθόνη? 

300€ για mb με την καμία

Πάρε μια απο τις 2: 

https://www.skroutz.gr/s/50386633/Asus-TUF-GAMING-B650-E-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html 

και τα ρέστα αν δεν έχεις πάρει ακόμα την gpu σε μια gpu με 16gb ram 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 3
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω πως το βλέπω:

Βαζω στο skroutz full ATX mobo AM5 MSI, Asus, Gigabyte, Asrock (αποκλείοντας κατι μάρκες Biostar κλπ), από Β650 μοντελα και πανω (δηλ επίσης αποκλείοντας κάτι "κομμένα" μοντελα 840, 620 κλπ),

έβαλα και WiFi (αν δεν θες μπορείς να βγάλεις την επιλογή αυτή και θα έχει ακόμα περισσότερα μοντέλα, αλλά συνήθως όσες εχουν wifi θεωρούνται λίγο καλύτερης κατηγορίας και γι αυτό τις έχουν και λίγο πιο προσεγμένες από VRM, ψύκτρες κλπ),

Και τις βαζω από φθηνότερη προς ακριβότερη. 

Λοιπόν, ξεκινώντας από μια MSI Gaming plus στα 175Ε και φτάνοντας μέχρι τα 206Ε, έχει ήδη 10 μητρικές που όλες φαίνονται πολύ ωραίες! Και όλες έχουν από λίγο έως πάρα πολύ καλά VRM, ψύκτρες κλπ. 

Όλες οι ακριβότερες, δεν πρόκειται να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε αποδοση του συστήματος σου. Αν σου κανει κέφι μια οποιαδήποτε άλλη κανένα πρόβλημα, αρκεί να ξέρεις ότι ούτε περισδοτερα FPS θα δώσει η μια από την άλλη, ούτε καλύτερους χρόνους υπολογισμού στο software σου.

Οποία και να διαλέξεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. 

16 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Κι εμένα αυτές οι 2 μου αρέσουν από τις 10. 😀

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...