rafinos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Πολύ πιθανόν να μην είναι το σωστό sub-forum για αυτή τη δημοσίευση, οπότε ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων. Θέλω να μου λύσει κάποιος μια απορία. Έχω ένα αντικείμενο το οποίο το τοποθετώ πάνω σε μια επιφάνεια (π.χ. στο γραφείο) και θέλω να το φωτογραφίσω με το κινητό παράλληλα (δηλαδή από την πάνω μεριά). Αν δεν υπάρχει φυσικό φως, η λάμπες των δωματίων συνήθως βρίσκονται στο ταβάνι (και άρα πάνω από το αντικείμενο και εμένα). Πως μπορώ να βγάλω φωτογραφία το αντικείμενο χωρίς να φαίνεται η σκιά μου και η σκιά του κινητού; Κατανοώ ότι θα χρειαστεί έξτρα φωτισμός. Πως θα πρέπει να τοποθετηθεί το φως; Έχω ένα ring light το οποίο τοποθέτησα γύρω από το κινητό, αλλά τώρα φαίνεται ο κύκλος του ring light αντί για τη σκιά.
micos000 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Να φροντίσεις εσύ, το αντικείμενο και η πηγή φωτισμού (λάμπα) να είστε σε γωνία. Αν οι πηγές φωτισμού είναι πολλές και σε διάφορα σημεία είναι πολύ πιο δύσκολο και θα πρέπει να αλλάξεις χώρο ή να σβήσεις τα φώτα και να φροντίσεις να να φωτίσεις με δικό σου φωτισμό, κατά προτίμηση δύο πηγές σε γωνία 45 μοιρών ή ακόμα και τρεις, ανάλογα με το αντικείμενο (τι ακριβώς είναι; ). Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από micos000
rafinos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μέλος Δημοσ. πριν από 1 ώρα Για παράδειγμα ένα βιβλίο πάνω σε ένα γραφείο. Αν πάω να βγάλω φώτο φαίνεται η σκιά μου και αυτή του κινητού ακόμα πιο έντονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα