Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανεβάζω το post εδώ μπας και κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία. 

Λοιπόν εποχές 2011-2012 κάπου εκεί μου δίνει η Cosmote επιδότηση ΧΧΧ€ δε θυμάμαι πόσο ακριβώς για συσκευή. 3 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου μιλάω με Vodafone για μεταφορά γραμμής σε αυτούς και υπογράφουμε τα χαρτιά. Με παίρνουν τηλέφωνο από Cosmote και μου λένε έχετε ακόμα 3 μήνες συμβόλαιο, γιατί θέλετε να φύγετε, λέω εγώ γιατί η Vodafone μου δίνει δωρεάν Napster. Μου λέει η Cosmote έχουμε και εμείς το Spotify και αντί για 2 μήνες δωρεάν (που είχε τότε), μπορούμε να σας δώσουμε +2 δώρο αν ανανεώσετε για άλλα 2 χρόνια. Το κάνω και μένω στην Cosmote (σημαντικό το ότι τελικά ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η φορητότητα). 

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που έγινε είναι ότι ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου 3 μήνες νωρίτερα, για άλλους 24 μήνες άρα πρακτικά είχα 21 μήνες (απ'τους 24 αρχικούς) + άλλους 24 μετά. Σα να χάθηκαν δηλαδή 3 μήνες. 

Στο δια ταύτα τώρα, ο Τειρεσίας έχει μία εγγραφή στο σύστημα του για οφειλή στην Cosmote χοντρικά 150€, μιλάω με την Cosmote και με τα πολλά μου λένε ότι είναι από εκείνη τη φορητότητα που τελικά ΔΕΝ έκανα. Να σημειώσω ότι έχω ακόμα και σήμερα συμβόλαιο στην Cosmote τόσο σταθερό όσο και κινητό. Ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί να πληρώσω κάτι, και προφανώς αν είχε έρθει θα το είχα πληρώσει ή απλά θα μου έκοβαν τη γραμμή. Οπότε τυχόν εξυπνάκιδες, παρακαλώ μη σχολιάσετε καν. 

Το ερώτημα είναι, αρχικά ΠΩΣ γίνεται να πληρώσω την οφειλή, η οποία στις μισές επικοινωνίες που έχω με την εξυπηρέτηση μου λένε δεν τη βλέπουν, στις άλλες μισές τη βλέπουν, αλλά μου λένε περάστε από κατάστημα. Πάω σε κατάστημα και μου λένε ΔΕΝ τη βλέπουμε και δε φαίνεται να χρωστάτε κάτι, μιλήστε με την εξυπηρέτηση. Αυτό έχει γίνει ήδη 2 φορές, οπότε άκρη δε βγάζω από 2 διαφορετικά καταστήματα που έχω πάει. Σε μία τραγική φόρμα επικοινωνίας που έχουν στο site τους έχω γράψει ήδη 2 φορές αλλά δε με παίρνει κανένας πίσω τηλέφωνο. 

Δεύτερον και λιγότερο σημαντικό, γνωρίζει κάποιος πόσο διάστημα κάνει να καθαρίσει ο Τειρεσίας; 

Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει ούτε κάποιο δάνειο ούτε έχω στα πλάνα κάτι που να χρειαστεί πιστοληπτικός έλεγχος, αλλά προφανώς για 150 ευρώ φυσικά και δεν θέλω να υπάρχει καμία εκκρεμότητα. 

Sorry για το τεράστειο μήνυμα, όποιος ξέρει ας απαντήσει μπας και βγάλω άκρη!

Ευχαριστώ! 

• Like 1
Δημοσ.
31 minutes ago, Nabuko said:

Στο ποστ σου αναφέρεις μόνο επικοινωνία με την Cosmote και όχι με τον Τειρεσία

Ο Τειρεσίας έχει μια διαδικασία την οποία την έχω κάνει και έτσι έμαθα αρχικά το ποσό. Και δεν είναι άμεση, θέλει χρόνο. 

Αλλά αυτή είναι μια υπηρεσία απλά ενημερωτική, δεν σου λένε ΠΩΣ να ξεχρεώσεις, μου είπαν απλά μίλα με Cosmote.

Το θέμα είναι πώς θα μπορέσω να μιλήσω με το αντίστοιχο τμήμα της Cosmote, εκεί είναι η δυσκολία. 

Δημοσ.

1) τελευταία προειδοποίηση σε κοσμοτε (ιδανικά σε κατάστημα κ εγγράφως) ώστε να διαγραφεί το χρέος (που στο φόρτωσαν άνευ λόγου).

2) Καταγγελία εεττ και γενική γραμματεία καταναλωτή. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

"Σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι να ασκήσω αγωγή για αποζημίωση λόγω εσφαλμένης καταχώρησης σε λίστα δυσμενών στοιχείων οφειλετών εξαιτίας της συμπεριφοράς των υπαλλήλων της εταιρίας Cosmote οι οποίοι από αμέλεια και κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών καταχώρισαν το όνομα μου στο σύστημα Τειρεσίας και δεν φρόντισαν να διαγραφεί, παρόλο που δεν είχα καμία οικονομική εκκρεμότητα". 

Ή κάτι παρόμοιο. 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εεττ και γενική γραμματεία καταναλωτή μου είχαν απαντήσει μετα απο 3-4 μήνες !! . Οφειλή που δεν ήταν και δική μου κιόλας σε παλιά γραμμή . Η πιο εύκολη επιλογή ήταν να τη πληρώσω και να βεβαιωθώ οτι εχει γίνει οριστική απεγράφη κοινώς οτι δε θα συνεχίζουν να χρεώνουν πάγια . Ναι τους ειχα σκάσει μια κατοστάρα και έτσι για το τίποτα . Μπορούσα και να μην πληρώσω αλλά μετα να μου σκάσει Suprise η τράπεζα δεν εγκρίνει  είναι πολύ χοντρό  * Σε κατάστημα την είχα πληρώσει . Αμα θέλανε τη βρίσκανε .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Στην ΕΕΤΤ θα λάβεις σίγουρα γραπτή απάντηση αν και μπορεί να αργήσει λίγο

Εξήγησε το πρόβλημα όσο καλύτερα γίνεται στην φόρμα καταγγελίας καθώς και ανέβασε και την βεβαίωση από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ για να ξέρουν για τι πράγμα μιλάς. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κατ' αρχήν:

2 hours ago, polaki said:

Με παίρνουν τηλέφωνο από Cosmote και μου λένε έχετε ακόμα 3 μήνες συμβόλαιο, γιατί θέλετε να φύγετε, λέω εγώ γιατί η Vodafone μου δίνει δωρεάν Napster.

image.jpeg.c709290a6f63f583cdb511fd2e1d0db4.jpeg

-----------------------------------

Κατά δεύτερον, σου είχαν στείλει διαταγή πληρωμής; Εάν όχι, τότε πώς γίνεται να έχεις εγγραφή στον Τειρεσία; Τι γράφει στην εικόνα σου;

Οι οφειλές μεταξύ ιδιωτών που δεν έχουν ζητηθεί δικαστικώς μέσα σε πέντε χρόνια μετά το έτος που δημιουργήθηκε η οφειλή, τότε έχουν παραγραφεί και δεν οφείλονται πλέον. Εάν δεν έχει βγάλει διαταγή πληρωμής στο όνομά σου η Cosmote ή εάν δεν σου έχει κάνει αγωγή, τότε δεν οφείλεις τίποτα.

Αφού σου είπαν ότι δεν βλέπουν να χρωστάς κάτι, θα τους πεις να σου στείλουν βεβαίωση μη οφειλής, θα την στείλεις με e-mail στον Τειρεσία και θα ζητήσεις να αφαιρέσουν την οφειλή από την εικόνα σου. 

2 hours ago, polaki said:

Δεύτερον και λιγότερο σημαντικό, γνωρίζει κάποιος πόσο διάστημα κάνει να καθαρίσει ο Τειρεσίας; 

Εάν προσκομίσεις βεβαίωση μη οφειλής, που να λέει ότι δεν χρωστάς τίποτα εδώ και χρόνια, τότε καθαρίζει κατευθείαν η εικόνα σου, μέσα σε λίγες μέρες.

Εάν τους εξοφλήσεις τώρα (κατά την γνώμη μου να μην το κάνεις), τότε θα θεωρηθεί ότι εξοφλείς τώρα την οφειλή και θα διατηρηθεί στο αρχείο για δύο χρόνια.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κάνει εντύπωση το ότι έχει αφεθεί μετά από τόσα χρόνια οφειλή στο σύστημα που φαίνεται. Κανονικά πρέπει να έχει παραγραφεί. Αφού δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με όλα όσα έκανες. Είτε βάζεις δικηγόρο που θα πρέπει να πληρώσεις, είτε ψάχνεις αν κανένας γνωστός σου έχει άτομο στέλεχος η υψηλά ισταμενο της cosmote να το δούνε από εκεί, με υπαλλήλους, εκπροσώπους, τηλεφωνικά κέντρα, δεν βγαίνει άκρη.

Για να πω εδώ και πόσο τραγική είναι η cosmote σε κάποια θέματα. Ο κολλητός μου είχε πληρώσει ηλεκτρονικά τον λογαριασμό στο σπίτι του μέσω κάρτας, αλλά στους επόμενους λογαριασμούς εμφάνιζε οφειλή και πως δεν πληρώθηκε. Πήραν τους πάντες και τα πάντα να μιλήσουν στην cosmote για να λυθεί το θέμα, τους ενημέρωσαν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα και θα διορθωθεί από μόνο του, αλλά δεν διορθώθηκε τίποτα και ποτε. Στο σπίτι άρχισαν να σκάνε τα αυτόματα τηλέφωνα από το σύστημα ότι θα τους κόψουν την γραμμή ενώ μπήκε και φραγή. Για να μην πολυλογώ, αφού πέρασε ο εκφοβισμός στους γονείς ότι δεν θα έχουν τηλέφωνο και ήταν μεγάλοι με θέματα υγείας, πλήρωσαν ξανά και μόνο τότε λύθηκε το πρόβλημα. Τους είπα ότι έπρεπε να το κυνηγήσουν με δικηγόρο και να μην το αφήσουν, αλλά δεν έχουν ούτε όρεξη ούτε χρήματα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, Malthador said:

Κατ' αρχήν:

image.jpeg.c709290a6f63f583cdb511fd2e1d0db4.jpeg

-----------------------------------

Κατά δεύτερον, σου είχαν στείλει διαταγή πληρωμής; Εάν όχι, τότε πώς γίνεται να έχεις εγγραφή στον Τειρεσία; Τι γράφει στην εικόνα σου;

Οι οφειλές μεταξύ ιδιωτών που δεν έχουν ζητηθεί δικαστικώς μέσα σε πέντε χρόνια μετά το έτος που δημιουργήθηκε η οφειλή, τότε έχουν παραγραφεί και δεν οφείλονται πλέον. Εάν δεν έχει βγάλει διαταγή πληρωμής στο όνομά σου η Cosmote ή εάν δεν σου έχει κάνει αγωγή, τότε δεν οφείλεις τίποτα.

Αφού σου είπαν ότι δεν βλέπουν να χρωστάς κάτι, θα τους πεις να σου στείλουν βεβαίωση μη οφειλής, θα την στείλεις με e-mail στον Τειρεσία και θα ζητήσεις να αφαιρέσουν την οφειλή από την εικόνα σου. 

Εάν προσκομίσεις βεβαίωση μη οφειλής, που να λέει ότι δεν χρωστάς τίποτα εδώ και χρόνια, τότε καθαρίζει κατευθείαν η εικόνα σου, μέσα σε λίγες μέρες.

Εάν τους εξοφλήσεις τώρα (κατά την γνώμη μου να μην το κάνεις), τότε θα θεωρηθεί ότι εξοφλείς τώρα την οφειλή και θα διατηρηθεί στο αρχείο για δύο χρόνια.

Η εφημερίδα έγραψα και στην αρχή ότι ήταν από εποχές 2011-2012 κάπου εκεί!

Τότε υπήρχε το Napster που η Voda το έδινε δωρεάν, μάλιστα αν θυμάμαι καλά το selling point τους ήταν ότι δεν μετράνε τα data προς το quota του πακέτου, δηλαδή δωρεάν “streaming”.

Διαταγή πληρωμής σίγουρα δεν μου είχαν στείλει. Είμαι τέρμα χέστης και θα το είχα πληρώσει αμέσως, αλλά ξαναλέω ότι από τότε δεν πήγα σε καμία άλλη εταιρία και απλά συνέχισα κανονικά τη συνδρομή στην Cosmote.

Οπότε ακόμα και να έπρεπε να πληρώσω το Χ ποσό, αυτό θα ήταν στον λογαριασμό που μου ερχόταν κανονικά και που αν δεν πλήρωνα προφανώς θα μου το έκοβαν.

Περιέργη περίπτωση, αλλά είναι τόσο μικρό το ποσό αναλογικά με την ταλαιπωρία που έχω που πραγματικά το μόνο που με νοιάζει είναι να εξαφανιστεί.

Ομως της ΕΕΤΤ η λύση μου ακούγεται καλή, έστω και ως έσχατη.

Δημοσ.

Ψάξου μήπως στο παρελθόν είχες βγάλει COSMOTE World Mastercard όπου είναι πιστωτική και άφησες κανένα χρέος εκεί σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρεις με ποια τράπεζα την είχε την συνεργασίας όπου σε αυτήν χρωστάς αλλά φαίνεται στον Τειρεσία Cosmote. (έχω ανάλογη περίπτωση με την Vodafone όπου ήταν από πίσω η Alpha)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, polaki είπε

Ανεβάζω το post εδώ μπας και κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία. 

Λοιπόν εποχές 2011-2012 κάπου εκεί μου δίνει η Cosmote επιδότηση ΧΧΧ€ δε θυμάμαι πόσο ακριβώς για συσκευή. 3 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου μιλάω με Vodafone για μεταφορά γραμμής σε αυτούς και υπογράφουμε τα χαρτιά. Με παίρνουν τηλέφωνο από Cosmote και μου λένε έχετε ακόμα 3 μήνες συμβόλαιο, γιατί θέλετε να φύγετε, λέω εγώ γιατί η Vodafone μου δίνει δωρεάν Napster. Μου λέει η Cosmote έχουμε και εμείς το Spotify και αντί για 2 μήνες δωρεάν (που είχε τότε), μπορούμε να σας δώσουμε +2 δώρο αν ανανεώσετε για άλλα 2 χρόνια. Το κάνω και μένω στην Cosmote (σημαντικό το ότι τελικά ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η φορητότητα). 

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που έγινε είναι ότι ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου 3 μήνες νωρίτερα, για άλλους 24 μήνες άρα πρακτικά είχα 21 μήνες (απ'τους 24 αρχικούς) + άλλους 24 μετά. Σα να χάθηκαν δηλαδή 3 μήνες. 

Στο δια ταύτα τώρα, ο Τειρεσίας έχει μία εγγραφή στο σύστημα του για οφειλή στην Cosmote χοντρικά 150€, μιλάω με την Cosmote και με τα πολλά μου λένε ότι είναι από εκείνη τη φορητότητα που τελικά ΔΕΝ έκανα. Να σημειώσω ότι έχω ακόμα και σήμερα συμβόλαιο στην Cosmote τόσο σταθερό όσο και κινητό. Ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί να πληρώσω κάτι, και προφανώς αν είχε έρθει θα το είχα πληρώσει ή απλά θα μου έκοβαν τη γραμμή. Οπότε τυχόν εξυπνάκιδες, παρακαλώ μη σχολιάσετε καν. 

Το ερώτημα είναι, αρχικά ΠΩΣ γίνεται να πληρώσω την οφειλή, η οποία στις μισές επικοινωνίες που έχω με την εξυπηρέτηση μου λένε δεν τη βλέπουν, στις άλλες μισές τη βλέπουν, αλλά μου λένε περάστε από κατάστημα. Πάω σε κατάστημα και μου λένε ΔΕΝ τη βλέπουμε και δε φαίνεται να χρωστάτε κάτι, μιλήστε με την εξυπηρέτηση. Αυτό έχει γίνει ήδη 2 φορές, οπότε άκρη δε βγάζω από 2 διαφορετικά καταστήματα που έχω πάει. Σε μία τραγική φόρμα επικοινωνίας που έχουν στο site τους έχω γράψει ήδη 2 φορές αλλά δε με παίρνει κανένας πίσω τηλέφωνο. 

Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει ούτε κάποιο δάνειο ούτε έχω στα πλάνα κάτι που να χρειαστεί πιστοληπτικός έλεγχος, αλλά προφανώς για 150 ευρώ φυσικά και δεν θέλω να υπάρχει καμία εκκρεμότητα. 

Sorry για το τεράστειο μήνυμα, όποιος ξέρει ας απαντήσει μπας και βγάλω άκρη!

Ευχαριστώ! 

Τα 150€ πως προκύπτουν?

ΜΗΠΩΣ το χρέος τελικά αφορα κάτι άλλο?

Δημοσ.

Καταρχας δεν ειναι λογικο να εχεις εκκρεμη οφειλη στο ΑΦΜ σου και ταυτοχρονα να τρεχει κανονικα το συμβολαιο, να πληρωνεις τακτικα λογαριασμους, και να μη στο εχουν κοψει. Μια πιθανη εξηγηση ισως ειναι οτι, οταν αποπειραθηκες να φυγεις, εφυγε αμεσως η καμπανα στον τειρεσια, μετα τελικα εσυ εμεινες, αλλα η καμπανα παρεμεινε και δεν αναιρεθηκε. 

6 ώρες πριν, Malthador είπε

[hijack] 

Τι σημαινει να εχουν ζητηθει δικαστικως; Εγω εχω παρατημενες οφειλες στις 2 απο τις 3 εταιρειες απο οπου εφυγα κακην κακως λογω κακης εξυπηρετησης και επιτηδες δεν τις πληρωσα, αλλα εχουν περασει 5+ χρονια και, εκτος απο καμια εισπρακτικη που παιρνει τηλεφωνο στη χαση και στη φεξη (αν και παει καιρος απο την τελευταια φορα), δε με εχει ενοχλησει κανεις. Να θεωρησω οτι εχουν παραγραφει; Τα ποσα ειναι σχετικα μικρα, επιπεδου 150 ευρω στη μια και 400 στην αλλη.

[/hijack]

Δημοσ.
3 hours ago, GREGORYMO said:

Τα 150€ πως προκύπτουν?

ΜΗΠΩΣ το χρέος τελικά αφορα κάτι άλλο?

Είναι 80-90€ από τα χρήματα της επιδότησης (μερίδιο των 3 μηνών), και τα υπόλοιπα τοκοι. 

Δημοσ.

Παρόμοια βλακεία είχαν κάνει και με μας πριν 6 χρόνια. Μας είχαν ταράξει στα τηλέφωνα και επέμεναν ότι χρωστάμε, παρόλο που ήταν δικό τους λάθος. Τελικά στείλαμε όλο το ιστορικό με email στην ΕΕΤΤ και κοινοποίηση σε cosmote και μας έστειλαν βεβαίωση ότι δεν χρωστάμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...