Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Αντιμετωπίζω το εξής ζήτημα:

Στην κουζίνα μου δεν υπάρχει κεραία τηλεόρασης, και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω έναν παλαιό υπολογιστή για να διαμοιράσω το τηλεοπτικό σήμα. Έχω στη διάθεσή μου:

• Ένα παλιό laptop του 2016 με Windows
  • Ένα Mac Mini του 2014

Το Mac Mini φαίνεται πιο κατάλληλο λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερης απόδοσης σε 24ωρη λειτουργία.

Σκέφτομαι να συνδέσω έναν από αυτούς τους υπολογιστές κοντά σε σημείο με κεραία τηλεόρασης, να προσθέσω ένα TV tuner και να διαμοιράσω το σήμα μέσω κατάλληλου λογισμικού στο οικιακό μου δίκτυο, ώστε να μπορώ να παρακολουθώ τηλεόραση στην κουζίνα μέσω Wi-Fi.

Έχει κάποιος εμπειρία με παρόμοια εγκατάσταση; Ποιες συσκευές (TV tuners) και λογισμικό προτείνετε για αυτήν την εφαρμογή; Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να προσέξω;

Δε με πειράζει αν κάποιος μου προτείνει και απευθείας κάποιο κατάστημα για να πάω από κοντά να το συζητήσω.

Σημειώνω ότι έχω δοκιμάσει τη λύση της φορητής κεραίας, αλλά λόγω θωράκισης των τοίχων δεν είχα ικανοποιητικό σήμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να παρακολουθήσεις τηλεόραση απευθείας από υπολογιστή μέσω ίντερνετ από τα sites των καναλιών.

Τα περισσότερα έχουν δυνατότητα να βλέπεις πρόγραμμα on-demand ή ακόμα και ζωντανά.
Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις όλες αυτές τις αλχημείες.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λύση 1 (tech freak):

Κάνεις αυτό που περιγράφεις και αν τα καταφέρεις μας κάνεις και μια ανάλυση πως το έκανες.

Λύση 2 (tech lover):

Mac mini ή Laptop+Stremio+greek tv addon στην κουζίνα μαζί με ένα μονιτορ ή τηλεόραση. Για το λάπτοπ δε χρειάζεται η οθόνη.

Λύση 3 (electronics rules):

Πας σε έναν κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς να σου δώσουν έναν αναμεταδότη video/audio και έναν αναμεταδότη τηλεκοντρόλ, γιατί το να μεταφέρεις το σήμα δε σημαίνει ότι θα μπορείς να αλλάζεις και κανάλια, εκτός αν έχεις οπτική επαφή από την κουζίνα στον αποκωδικοποιητή.

Λύση 4 (simpler is better):

Παίρνεις μια εσωτερική κεραία.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...