Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας τα τελευταία χρόνια λόγω δουλειάς leasing οι αντιπροσωπείες που έχω πάει τα αμάξια για service/βλάβη δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, όσο θα ήθελα.  

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα που το αμάξι έχανε το παραφλου και ο μηχανικός μου πρότεινε να βάζω νερο βρύσης για συμπλήρωμα...

Προφανώς πήρα το αμάξι και πήγα στην επόμενη αντιπροσωπεία και το αμάξι τελικά θα μείνει κάνα 10ημερο μέσα. 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειναι θεμα ανθρωπου το εαν θα κακομεταχειρηστει ενα οχημα ... πχ εγω δεν ασχολουμε ουτε γλυφω το δικο μου αμαξι ...κατι φιλαρακια μου με leasing πανε για παντες και χειροφρενα με τα ανηψια τους και οπου βρουν χωραφει το σκιζουν σ6τισ μπαντες ... εμενα οταν μου ειχε δωσει η εταιρια καποτε ενα tiguan ειχε ηλεκτρικο χειροφρενο και δεν μπορουσα να κανω κολπα στα χωραφια ...

κανενας δεν σεβετε τιποτα γενικα μην πιστευετε στην παραμυθα 

τις προαλες σε ταξιδη με εταιρικο μαθαμε ποσα πιανει με 1η το αμαξι σπαστο και 8.000σαλ και πιανει 55κμ περιπου .

• Sad 2
  • Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kalmik είπε

Το βασικό πρόβλημα είναι τα νοικάρικα που ονομαστικά προέρχονται από leasing. Οι ίδιες εταιρίες και κάνουν leasing σε εταιρίες και νοικιάζουν, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις παρά μόνον με ...εσωτερική πληροφόρηση ποιός δηλ. ήταν ο προηγούμενος χρήστης.

Aφού το ελληνικό κράτος αδιαφορεί επιδεικτικά για το πάρτι παρανομίας στα μεταχειρισμένα. Πολλοί μικρομεσαίοι μαφιόζοι ασχολούνται με το είδος.

Πολυ σωστα.

Και δεν μιλαω απλα για τους μικρομεσαιους, μιλαω για τις ιδιες τις μεγαλες εταιρειες. Οπου μπορουνε, αν δεν εχει πεσει ταυτοποιηση λογω κτεο, πεφτει πολυ ψαλιδι στα χλμ. 

Δημοσ.

Εχω δει τοσους πολλους να χρησιμοποιουν odometer/mileage blockers στο εξωτερικο, ειδικα σε αυτοκινητα που εχουν με leasing που πραγματικα δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να ξερεις ποσα χιλιομετρα εχει κανει ενα αυτοκινητο. 

• Like 1
Δημοσ.

Δύσκολη πίστα τα μεταχειρισμένα leasing.

Η leaseplan είναι η μόνη που κάνει τα service του στόλου της στις επίσημες αντιπροσωπείες πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/02/2025 at 12:33, geopro said:

Οι ληζοεταιρείες αλλάζουν λάδια κάθε 25.000+ Km . Αν είσαι άνετος με αυτό ας προχωρήσεις.

Τυχαίνει να έχω προσωπική εμπειρία με εταιρικό όχημα. Τα κάνουν όλα αρκεί να εμφανιστεί ένδειξη στο αμάξι ή φτάσεις τα χιλιόμετρα και τους καλέσεις. Ζήτησα να το αγοράσω το προηγούμενο που μου είχε δωθεί και δεν δέχθηκαν γιατί προφανώς άξιζε παραπάνω να το δώσουν σε μεγαλύτερη τιμή από αυτή της προσφοράς μου. 

On 02/02/2025 at 23:32, bill999r said:

Ο κόσμος είναι ότι να ναι.

Κρίμα / Για κλάμα. 

1 hour ago, dbrillis said:

υπαρχει τροπος να ξερεις ποσα χιλιομετρα εχει κανει ενα αυτοκινητο

Τα καλά OBD δεν δείχνουν χιλιόμετρα; Δεν το γνωρίζω αλλά το αφήνω στο θέμα αν ξέρει κάποιος / έχει εμπειρία. 

4 hours ago, kostakis81 said:

ειναι θεμα ανθρωπου το εαν θα κακομεταχειρηστει ενα οχημα ... πχ εγω δεν ασχολουμε ουτε γλυφω το δικο μου αμαξι ...κατι φιλαρακια μου με leasing πανε για παντες και χειροφρενα με τα ανηψια τους και οπου βρουν χωραφει το σκιζουν σ6τισ μπαντες ... εμενα οταν μου ειχε δωσει η εταιρια καποτε ενα tiguan ειχε ηλεκτρικο χειροφρενο και δεν μπορουσα να κανω κολπα στα χωραφια ...

κανενας δεν σεβετε τιποτα γενικα μην πιστευετε στην παραμυθα 

τις προαλες σε ταξιδη με εταιρικο μαθαμε ποσα πιανει με 1η το αμαξι σπαστο και 8.000σαλ και πιανει 55κμ περιπου .

Όποτε πέφτεις στην περίπτωση «δεν είναι δικό μου, θα το σκίσω». 

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giorgos241 είπε

Κρίμα / Για κλάμα. 

Δυστυχώς έτσι είναι.

Όσοι πουλάνε προσπαθούν να στο δώσουν στην χειρότερη δυνατή κατάσταση. Θεωρώ πως έτσι νιώθουν κερδισμένοι, ή πιο έξυπνοι ίσως.

Η πλειοψηφία δυστυχώς είναι άτομα με έντονο ψυχισμό και σοβαρά ψυχιατρικά θέματα να υποβόσκουν.

Βλέπεις ότι οι πιο πολλοί κάνουν πασαλειμματα ή επισκευές του ποδαριού ίσα ίσα για να το διώξουν.

Σέρβις αποκλειστικά με συμπλήρωμα κ όχι αλλαγή λαδιού, φαναρτζοδουλεια με σπρέι κ άλλα τέτοια ωραία που μπορείς να πετύχεις στην αγορά.

• Sad 1
Δημοσ.
13 hours ago, kostakis81 said:

στο αυτοκινητο μου δε εχω πληρωσει 4 φορες αλλαγη μπουζι και οταν εφυγα απο αντιπρωσοπια και πηγα σε μαγαζι γειτονιας αλλαξα τα μπουζι μου και το αμαξι πετουσε . ο δε μαστορας μου ειποε οτι αυυα δεν ειχαν αλαχθει ποτε .... 

ζητά σειριακούς και το ιστορικό δεν είναι γραμμένο πλέον σε χαρτί για κανένα αμάξι. Είναι ηλεκτρονικό και γράφει τα πάντα. Μετά την επισκευή μπορείς να ζητήσεις να σου δείξουν τα ανταλλακτικά που άλλαξαν. Συνήθως αυτό στο δικό μου όχημα το κάνουν και με βίντεο πριν την αποδοχή της επισκευής καθώς και μετά ζητάω ανάλυση από την επισκευή / ανταλλακτικά σε απόδειξη. Ο λόγος: εγγύησης στα ανταλλακτικά. 

1 minute ago, bill999r said:

Δυστυχώς έτσι είναι.

Όσοι πουλάνε προσπαθούν να στο δώσουν στην χειρότερη δυνατή κατάσταση. Θεωρώ πως έτσι νιώθουν κερδισμένοι, ή πιο έξυπνοι ίσως.

Η πλειοψηφία δυστυχώς είναι άτομα με έντονο ψυχισμό και σοβαρά ψυχιατρικά θέματα να υποβόσκουν.

Βλέπεις ότι οι πιο πολλοί κάνουν πασαλειμματα ή επισκευές του ποδαριού ίσα ίσα για να το διώξουν.

Σέρβις αποκλειστικά με συμπλήρωμα κ όχι αλλαγή λαδιού, φαναρτζοδουλεια με σπρέι κ άλλα τέτοια ωραία που μπορείς να πετύχεις στην αγορά.

Μπορώ να πετύχω, όπως λες.  Κρίμα που είναι τα περισσότερα έτσι αλλά γι αυτό οι εταιρείες ελέγχων οχημάτων υπάρχουν (αν κάνουν και αυτές σωστή δουλειά άλλο θέμα κλπ). 

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι θα κάνει service στην αντιπροσωπεία δεν λέει κάτι. Καινούριο όχημα βενζίνη και όταν επικοινώνησα για ετήσιο service ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται αν δεν έχει συμπληρώσει τα 30.000 χλμ ή τα 2 έτη. Προσωπικά μου φαίνεται μεγάλο διάστημα για αυτοκίνητο που κινείται μέσα σε πόλη. Οπότε αναλαμβάνεις και αντίστοιχο ρίσκο με την αγορά του, όπως σε κάθε μεταχειρισμένο βέβαια 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, panos_90 είπε

Το ότι θα κάνει service στην αντιπροσωπεία δεν λέει κάτι. Καινούριο όχημα βενζίνη και όταν επικοινώνησα για ετήσιο service ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται αν δεν έχει συμπληρώσει τα 30.000 χλμ ή τα 2 έτη. Προσωπικά μου φαίνεται μεγάλο διάστημα για αυτοκίνητο που κινείται μέσα σε πόλη. Οπότε αναλαμβάνεις και αντίστοιχο ρίσκο με την αγορά του, όπως σε κάθε μεταχειρισμένο βέβαια 

Ειναι όντως πάαααρα πολύ !

Δημοσ.

Οσοι εχουν ληζινγκ, δεν ειναι ολοι ουγκανοι διοτι πολλες φορες βαζουν οικογενεια μεσα και τους ενδιαφερει το εργαλειο δουλειας τους να ειναι αξιοπιστο

Πολυ τυχερος αυτος που θα αγορασει το δικο μου ληζινγκ, το αμαξακι ειναι καινουργιο

εγω δεν θα φοβομουν την αγορα, υπο πορυποθεσεις. Εχω ψωνισει πρωην ληζινγκ εν γνωση μου απο στοκ σεντερ, με λιγα χλμ, ακομη εντος εγγυησης και φυσικα πληρες ιστορικο σερβις σε αντιπροσωπεια του ομιλου. Λιγο πιο τσιμπημενη η τιμη του αλλα τουλαχιστον εχεις μια καποια εξασφαλιση

• Like 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Οσοι εχουν ληζινγκ, δεν ειναι ολοι ουγκανοι διοτι πολλες φορες βαζουν οικογενεια μεσα και τους ενδιαφερει το εργαλειο δουλειας τους να ειναι αξιοπιστο

Πολυ τυχερος αυτος που θα αγορασει το δικο μου ληζινγκ, το αμαξακι ειναι καινουργιο

εγω δεν θα φοβομουν την αγορα, υπο πορυποθεσεις. Εχω ψωνισει πρωην ληζινγκ εν γνωση μου απο στοκ σεντερ, με λιγα χλμ, ακομη εντος εγγυησης και φυσικα πληρες ιστορικο σερβις σε αντιπροσωπεια του ομιλου. Λιγο πιο τσιμπημενη η τιμη του αλλα τουλαχιστον εχεις μια καποια εξασφαλιση

οχι καλέ. τα ληζινγκ τα πετάνε σε γκρεμούς (αδιαφορώντας για την παράδοση του αυτοκινήτου 🤡) ενώ τα προσωπικά τους να πάνε το πολύ μέχρι 2000rpm. επίσης τα service στην αντιπροσωπεία μην τα εμπιστεύεστε καλύτερα στον μαστρομητσο της γειτονιάς γιατί έχει 5.0 rating στο google maps. 

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
Στις 2/2/2025 στις 9:05 ΠΜ, chocorellos είπε

Γειά σας

σκέφτομαι για αγορα αυτοκινήτου (qashqai ισως) και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κοιτάξω σε εταιρίες leasing που τα πουλάνε. έχει κανείς καμιά εμπειρία από κάτι τέτοιο?

δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα/λυση αλλα εαν δε βρισκεις απο ιδιωτη τοτε δε νομιζω οτι εχεις καλυτερη εναλλακτική (βασικα μετα η μονη σου εναλλακτική ειναι εισαγωγής που ο κοσμος τα φοβαται ακομα περισσότερο).

Στις 2/2/2025 στις 12:24 ΜΜ, basilis_k6 είπε

εχω ακουσει οτι η avis εχει καθαρα αμαξια. οτι βλέπεις παιρνεις δηλαδη. 

ναι τα πλενουν οντως... οι συγκεκριμένοι κανουν τα σερβις οπως λαχει σε δικο τους συνεργειο παντως με οτι αυτο συνεπαγεται

Στις 3/2/2025 στις 11:58 ΜΜ, AntonisKo είπε

Δύσκολη πίστα τα μεταχειρισμένα leasing.

Η leaseplan είναι η μόνη που κάνει τα service του στόλου της στις επίσημες αντιπροσωπείες πάντως.

οχι κι αλλες κανουν στις επισημές, οι πιο πολλες βασικά στις επισημες κανουν αλλα δεν ειναι αυτο το θέμα...

το κυριοτερο προβλημα ειναι η (κατα-)χρηση που γινεται στο αυτοκίνητο (και οχι η συντηρηση), την οποια τη βλεπω και στον εαυτο μου/οικογενεια μετα απο 15+ χρονια λιζινγκ. Επειδη ακριβως δε μας νοιαζει το αμαξι του συμπεριφερομαστε με λιγοτερη προσοχή απο οτι αν ηταν δικό μας...

Και αυτο ισχύει σε οτιδήποτε μπορει να εχει σχέση, απο το να το πλακωνουμε κρυο μεχρι το φορτωμα μεχρι το θεο, καβαλημα πεζοδρόμια, χωματοδρομους αμμους παραλίες αλατια κλπ... Προσωπικά μονο σα λυση αναγκης θα το επαιρνα, οριακα θα προτιμούσα εισαγωγής...

Δεν ισχυει οτι οδηγας το ιδιο το δικο σου με το νοικιαρικο, ουδεμια σχέση. Και αυτο το βλεπω σε όλους τους γυρω μου, η φαση ειναι στα @@ μου δικο μου ειναι; το δικο μου το προσεχω...

Δημοσ.

Θα πω προσωπική εμπειρία με δύο εταιρείες leasing που έχω αυτοκίνητα ως τώρα. Arval και Ayvens κάνουν τα service στην αντιπροσωπεία και στα προκαθορισμένα από στο service book χρονικά διαστήματα/χιλιόμετρα. Επίσης ότι έχω πει και στις δύο εταιρείες πως ενδέχεται να χρειαστεί κοίταγμα/φτιάξιμο στα αυτοκίνητα, έχει γίνει.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Θα πω προσωπική εμπειρία με δύο εταιρείες leasing που έχω αυτοκίνητα ως τώρα. Arval και Ayvens κάνουν τα service στην αντιπροσωπεία και στα προκαθορισμένα από στο service book χρονικά διαστήματα/χιλιόμετρα. Επίσης ότι έχω πει και στις δύο εταιρείες πως ενδέχεται να χρειαστεί κοίταγμα/φτιάξιμο στα αυτοκίνητα, έχει γίνει.

+1

Και η Ald (now ayvens, πρωην Leaseplan)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...