Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 minutes ago, Hik said:

Το να είσαι κάφρος δεν αλλάζει με το αν έχεις leasing ή δικό σου. 

Απλώς στο leasing είναι λίγο παραπάνω ρίσκο αν ψάχνεις αυτοκίνητο μικρό π.χ. Corsa κ.τ.λ. γιατί τα έχουν πολλές εταιρείες κοινόχρηστα για πωλητές κ.τ.λ οπότε εκεί υπάρχουν πολλοί κάφροι. Το έχω ζήσει με αμάξια που έχουν επιστρέψει σε χείριστη κατάσταση, μέσα στη βρώμα και το μπάφο, με λαμπάκια αναμμένα κ.ο.κ.

Αν ψάχνεις πιο ακριβά αυτοκίνητα, που πάντα το οδηγεί ένας, είναι πιο πιθανό να πετύχεις αυτοκίνητο καλομεταχειρισμένο.

Επίσης το ίδιο ισχύει με τα service, τα αυτοκίνητα της σειράς τα κάνουν service οι εταιρείες leasing στα δικά τους συνεργεία. Τα ακριβά δε τα ακουμπάνε, γιατί δε μπορούν, πάνε σε εξουσιοδοτημένα.

Έχουν περάσει leasing από τα χέρια μου και τα έχω επιστρέψει σε άριστη κατάσταση, αντίστοιχα με τα δικά μου. Δε διαχωρίζω το τι είναι, γιατί δίνω περισσότερη αξία στο χρόνο μου και στο να έχω ένα αμάξι πένα για εμένα και την οικογένεια μου, παρά να συμπεριφέρομαι σαν 18χρονο που πήρα τσάμπα το αμάξι του πατέρα μου.

Μπα μην το λες στα δικά μου αμάξια όχι απλά τα πρόσεχα, μεχρι την τελευταία στηγμη σταγόνα λάδι πάντα σωστή προθέρμανση πάντα τα καλύτερα λάδια πάντα όλα τα ανταλλακτικά και service πριν την ώρα του, μέσα μόνημα πεντακάθαρο κλπ

Leasing το χρισιμοοοουσα σαν ποτήρι μιας χρήσης πάντα το ξεζουμιζεις και το πετάς ούτε καν το επλαινα μέχρι να γινόταν αισχρό, από την στηγμη που δεν υπάρχει κάποια εξωτερική φθορά η άμεσα εμφανή μηχανική σε 4 χρονια παίρνει μπουλό και ούτε που σε καεί τι και πως

• Confused 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, pananton είπε

στο επίσημο δίκτυο του κάθε κατασκευαστή (αντιπροσωπείες) και άλλες που τα κάνουν μόνες τους με καταγραφή του service σε μία κόλλα A4

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όταν έψαχνα μεταχειρισμένο, οι leasing εταιρίας που τα πήγαιναν στις αντιπροσωπείες τα κάνανε κάθε 2 χρονια service η 25.000χλμ, και πχ. avis που τα εκανε στο συνεργειο της και τα ειχε σε Α4, τα αλλαζε καθε 15.000χλμ η χρονο. Εν τέλει πηρα απο avis με 85.000χλμ και το αμαξι εχει φτασει 270.000, αψογη λειτουργια και δεν καιει καθολου λαδια εννοειται. Οκ, το δικο μου παραδειγμα ειναι αυτο, αλλα το γεγονος οτι αλλαζε λαδια καθε χρονο αντι για δυο το ειχα λαβει υποψιν. Και θα μου πεις τωρα και ποιος σου λεει οτι τα αλλαζαν. Στη τελικη σιγουρα δεν πηγε κατι στραβα.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όταν έψαχνα μεταχειρισμένο, οι leasing εταιρίας που τα πήγαιναν στις αντιπροσωπείες τα κάνανε κάθε 2 χρονια service η 25.000χλμ, και πχ. avis που τα εκανε στο συνεργειο της και τα ειχε σε Α4, τα αλλαζε καθε 15.000χλμ η χρονο. Εν τέλει πηρα απο avis με 85.000χλμ και το αμαξι εχει φτασει 270.000, αψογη λειτουργια και δεν καιει καθολου λαδια εννοειται. Οκ, το δικο μου παραδειγμα ειναι αυτο, αλλα το γεγονος οτι αλλαζε λαδια καθε χρονο αντι για δυο το ειχα λαβει υποψιν. Και θα μου πεις τωρα και ποιος σου λεει οτι τα αλλαζαν. Στη τελικη σιγουρα δεν πηγε κατι στραβα.

Αυτό ειναι ουσιώδες . Άντε βια κάθε 15.000 km ή χρόνος και αλλαγή. Κάθε 25.000 km και δυο χρόνια απλά ειναι μεγάλο λάθος στο βωμό της φτηνής συντήρησης.

Ούτε οι αντιπροσωπείες κόπτονται ουτε οι ληζοεταιρείες  νοιάζονται. Η εγγύηση να λήξει και μετά τράβα για καινούργιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/02/2025 at 09:05, chocorellos said:

Γειά σας

σκέφτομαι για αγορα αυτοκινήτου (qashqai ισως) και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κοιτάξω σε εταιρίες leasing που τα πουλάνε. έχει κανείς καμιά εμπειρία από κάτι τέτοιο?

Μην ασχοληθεις! AVIS & Hertz κανουν οι ιδιοι τα service, πολυ κακο αυτο διοτι δεν εχουν εξηδικευση σε μαρκα οχηματος, ολα σε εναν κουβα! και απο εμπειρια μου οι τιμες που δινουν ειναι εως και 20% ακριβοτερα απο αγορα ιδιωτη!

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.

ρε μαγκες εδω πας σε αντιπροσ ωπιες το κανονικο σου αμαξι και δεν σε αφηνουν να δεις τι κανουν σε αυτο με αποτελεσμα να μην αλλαζουν καν λαδια μπουζι κλπ και εσυ να τα πληρωνεις ολα αυτα 100αρικα .. λαδι συμπληρωμα απο βαρελια μονο αντε και κανα φιλτρο στα 2 σερβισ . οι αντιπορωωπιες ειναι απατεωνες γενικα .. εγω σαν παιδι που δουλευα καλοκαιρια ειχα εμπειρειες με ολα οσα προανεφερα ..

στο αυτοκινητο μου δε εχω πληρωσει 4 φορες αλλαγη μπουζι και οταν εφυγα απο αντιπρωσοπια και πηγα σε μαγαζι γειτονιας αλλαξα τα μπουζι μου και το αμαξι πετουσε . ο δε μαστορας μου ειποε οτι αυυα δεν ειχαν αλαχθει ποτε .... 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ideal09 είπε

κοίταξε, σε όσα leasing κοίταζα όλα είχαν πραγματοποιήσει service ή ετήσιο ή στα 15k. κοίταζα συγκεκριμένους κατασκευαστές οπότε δεν ξέρω αν το κάθε 25k ή διετές service παίζει σε άλλους. σίγουρα πάντως σε μεταπώληση σε ιδιώτη το ενημερωμένο book service αντιπροσωπείας παίζει τεράστιο ρόλο. 

οπως και να έχει θέλει έλεγχο το κάθε μεταχειρισμένο. 

Δημοσ.
13 hours ago, Black Demis said:

Μπα μην το λες στα δικά μου αμάξια όχι απλά τα πρόσεχα, μεχρι την τελευταία στηγμη σταγόνα λάδι πάντα σωστή προθέρμανση πάντα τα καλύτερα λάδια πάντα όλα τα ανταλλακτικά και service πριν την ώρα του, μέσα μόνημα πεντακάθαρο κλπ

Leasing το χρισιμοοοουσα σαν ποτήρι μιας χρήσης πάντα το ξεζουμιζεις και το πετάς ούτε καν το επλαινα μέχρι να γινόταν αισχρό, από την στηγμη που δεν υπάρχει κάποια εξωτερική φθορά η άμεσα εμφανή μηχανική σε 4 χρονια παίρνει μπουλό και ούτε που σε καεί τι και πως

Είσ' ωραίος

Εγώ επειδή α) βάζω την οικογένεια μου μέσα, και β) δε θέλω καν να αφήσω κάτι που θα έχει κάποιος να πει, δεν κάνω διάκριση.

Οι ενέργειες του καθενός δημιουργούν τη φήμη μας και το χτίζουν την εικόνα μας. Αν π.χ. σου αρέσει να είσαι το αντικείμενο κουτσομπολιού στην εταιρεία σου, για το πως άφησε αυτό το αμάξι αυτός (πίστεψε με πάντα συμβαίνει), be my guest. 

3 hours ago, Dinos1973 said:

Μην ασχοληθεις! AVIS & Hertz κανουν οι ιδιοι τα service, πολυ κακο αυτο διοτι δεν εχουν εξηδικευση σε μαρκα οχηματος, ολα σε εναν κουβα! και απο εμπειρια μου οι τιμες που δινουν ειναι εως και 20% ακριβοτερα απο αγορα ιδιωτη!

Δεν ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Κάνουν τα service αυτοί στα κοινά αυτοκίνητα.

Αν ανεβείς σε κατηγορία τιμής άνω των 40k (π.χ. ψάξεις Audi, BMW, Mercedes, ακόμα και Peugeot) ή οτιδήποτε ηλεκτρικό/υβριδικό το service γίνεται σε εξουσιοδοτημένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, Hik said:

Είσ' ωραίος

Εγώ επειδή α) βάζω την οικογένεια μου μέσα, και β) δε θέλω καν να αφήσω κάτι που θα έχει κάποιος να πει, δεν κάνω διάκριση.

Οι ενέργειες του καθενός δημιουργούν τη φήμη μας και το χτίζουν την εικόνα μας. Αν π.χ. σου αρέσει να είσαι το αντικείμενο κουτσομπολιού στην εταιρεία σου, για το πως άφησε αυτό το αμάξι αυτός (πίστεψε με πάντα συμβαίνει), be my guest. 

Αν ανεβείς σε κατηγορία τιμής άνω των 40k (π.χ. ψάξεις Audi, BMW, Mercedes, ακόμα και Peugeot) ή οτιδήποτε ηλεκτρικό/υβριδικό το service γίνεται σε εξουσιοδοτημένα.

Λάθος γιατί και με ακριβό Peugeot, και BMW στην Avis στον άγιο Δημήτριο τα έκανα και ακόμα κάνω. Μάλιστα στο Peugeot που ζητήσα ευθυγράμμιση σκατα τα έκαναν διότι το όχημα θα πρέπει πρώτα να κάνει calibratation στην αντιπροσωπεία και δεν το ήξεραν. Το τιμόνι ήταν στραβό όταν το παρέλαβα και έχω ξανακλείσει ραντεβού για να το φτιάξουν!  Μάλιστα στο συνεργείο ήταν και Porsche macan…..

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
14 hours ago, bill999r said:

Εδώ ο άλλος είχε κλείσει να πουλήσει το αμάξι του και πριν πάει για την ανταλλαγή το ξέσκισε στα χειρόφρενα. 

Ο κόσμος είναι ότι να ναι.

Χα! Πριν αρκετά χρόνια είχα κλείσει ραντεβού με έναν για να δω από κοντά το (σπορ) αμάξι που πουλούσε. Την ημέρα του ραντεβού με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως την προηγούμενη μέρα το είχε πάει "για βόλτα" και το είχε ρίξει μέσα σε ένα χαντάκι. Αργότερα έμαθα πως δεν ήταν το πρώτο αμάξι που είχε καταστρέψει.

• Haha 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ρε μαγκες εδω πας σε αντιπροσ ωπιες το κανονικο σου αμαξι και δεν σε αφηνουν να δεις τι κανουν σε αυτο με αποτελεσμα να μην αλλαζουν καν λαδια μπουζι κλπ και εσυ να τα πληρωνεις ολα αυτα 100αρικα .. λαδι συμπληρωμα απο βαρελια μονο αντε και κανα φιλτρο στα 2 σερβισ . οι αντιπορωωπιες ειναι απατεωνες γενικα .. εγω σαν παιδι που δουλευα καλοκαιρια ειχα εμπειρειες με ολα οσα προανεφερα ..

στο αυτοκινητο μου δε εχω πληρωσει 4 φορες αλλαγη μπουζι και οταν εφυγα απο αντιπρωσοπια και πηγα σε μαγαζι γειτονιας αλλαξα τα μπουζι μου και το αμαξι πετουσε . ο δε μαστορας μου ειποε οτι αυυα δεν ειχαν αλαχθει ποτε .... 

τι θα σου πει ο μάστορας για να σε πιάσει πελάτη; καταλαβαίνω πως κάνουν διάφορα οι αντιπροσωπείες όμως είναι πολύ δύσκολο αντιπροσωπεία να σου πει πως αλλάζω κάτι και να μην το κάνει. θα στο υπερτιμολογήσει σίγουρα.

και υπάρχουν 2 ειδών αντιπροσωπειών. όταν είχα το fiesta και το πήγαινα στην Στακόρ, σε ένα χαρτόκουτο μου έβαζαν ότι άλλαζαν από το αυτοκίνητο. φίλτρα, θερμοστάτη που είχε πρόβλημα, παγούρι που έχανε... ακόμη και το λάδι που περίσσευε από το δοχείο μου το έδιναν.

2 ώρες πριν, Hik είπε

Είσ' ωραίος

είχαν βάλει σε γνωστή μου λάθος διάσταση λάστιχο όταν αυτό είχε σκιστεί. και είχαν αλλάξει μόνο το 1, ούτε καν ζευγάρι. 3 λάστιχα ίδια, το ένα μπροστά διαφορετικό.

Δημοσ.

Επίσης όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, και όσο και αν ουρλιάζετε κάποιοι ότι δεν ισχύει, πολλές εταιρείες έχουν και συστηματικά κατεβασμένα χιλιόμετρα. Καρα τσεκαρισμένο ως εκεί που δεν πάει. Ειδικά στα νοικιάρικα γίνεται ΠΑΡΤΥ (πάνω από 150 χιλιάδες σβησμένα), και πολλές φορές και στα leasing.

• Like 1
Δημοσ.

Το προηγουμενο Yaris Hybrid (2019) απο Avis, το πηγαινα παντα αντιπροσωπεια ανα 15k που ηταν το προγραμματισμενο και γινοταν και πιστοποιηση της υβριδικης μπαταριας. Περαστηκε ΚΤΕΟ απο εμενα αφου ειχε αργησει η παραλαβη των νεων, οποτε ουτε χλμ. μπορουσαν να πειραχτουν. Το περασα με 115k και το παρεδωσα με 121k. Τωρα, αν μπηκαν στον κοπο να γυρισουν 7k το κοντερ θα ηταν πολυ μλκες. Πιστευω, τυχερος ο επομενος που το πηρε γτ το προσεχα σαν δικο μου, ακομη και το τιμονι ειχα ντυσει. Το πιο πιθανο να ειμαι εξαιρεση αν και πιστευω οτι υπαρχουν και καθαρα αυτοκινητα απο leasing…

• Like 3
Δημοσ.

Το βασικό πρόβλημα είναι τα νοικάρικα που ονομαστικά προέρχονται από leasing. Οι ίδιες εταιρίες και κάνουν leasing σε εταιρίες και νοικιάζουν, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις παρά μόνον με ...εσωτερική πληροφόρηση ποιός δηλ. ήταν ο προηγούμενος χρήστης.

42 λεπτά πριν, kalober είπε

Επίσης όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, και όσο και αν ουρλιάζετε κάποιοι ότι δεν ισχύει, πολλές εταιρείες έχουν και συστηματικά κατεβασμένα χιλιόμετρα. Καρα τσεκαρισμένο ως εκεί που δεν πάει. Ειδικά στα νοικιάρικα γίνεται ΠΑΡΤΥ (πάνω από 150 χιλιάδες σβησμένα), και πολλές φορές και στα leasing.

Aφού το ελληνικό κράτος αδιαφορεί επιδεικτικά για το πάρτι παρανομίας στα μεταχειρισμένα. Πολλοί μικρομεσαίοι μαφιόζοι ασχολούνται με το είδος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...