geopro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Arval και Ayvens κάνουν τα service στην αντιπροσωπεία και στα προκαθορισμένα από στο service book χρονικά διαστήματα/χιλιόμετρα. Τα οποία είναι ?
pananton Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, geopro είπε Τα οποία είναι ? για ποιο αυτοκίνητο ενδιαφέρεσαι; ο κάθε κατασκευαστής ορίζει τα δικά του διαστήματα service. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από pananton
geopro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, pananton είπε για πιο αυτοκίνητο ενδιαφέρεσαι; ο κάθε κατασκευαστής ορίζει τα δικά του διαστήματα service. Υπάρχουν κατασκευαστές που για κάποιους λόγους δηλώνουν κάθε 30.000 Km / δύο χρόνια. Πάμε με αυτό και έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ?
paylidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, geopro είπε Υπάρχουν κατασκευαστές που για κάποιους λόγους δηλώνουν κάθε 30.000 Km / δύο χρόνια. Πάμε με αυτό και έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ? οτι δινει ο κατασκευαστης. Τα VAG πχ που ξερω ειναι ανα 15000 χλμ ή ετος οτι ερθει πρωτο. Τα 30Κ ή 2 ετη, τα εχω δει σε BMW/mini. Σε αυτη τη περιπτωση η εταιρεία θα σε στειλει τοτε για σερβις, δε μπορεις να πας νωρίτερα (εκτος αν το πληρωσεις απο την τσεπη σου-που κανενας δε θα κανει για ξενο αμαξι).
geopro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, paylidis είπε Το κυριότερο προβλημα ειναι η (κατα-)χρηση που γινεται στο αυτοκίνητο (και οχι η συντηρηση), την οποια τη βλεπω και στον εαυτο μου/οικογενεια μετα απο 15+ χρονια λιζινγκ. Επειδη ακριβως δε μας νοιαζει το αμαξι του συμπεριφερομαστε με λιγοτερη προσοχή απο οτι αν ηταν δικό μας... Και αυτο ισχύει σε οτιδήποτε μπορει να εχει σχέση, απο το να το πλακωνουμε κρυο μεχρι το φορτωμα μεχρι το θεο, καβαλημα πεζοδρόμια, χωματοδρομους αμμους παραλίες αλατια κλπ... Προσωπικά μονο σα λυση αναγκης θα το επαιρνα, οριακα θα προτιμούσα εισαγωγής... Δεν ισχυει οτι οδηγας το ιδιο το δικο σου με το νοικιαρικο, ουδεμια σχέση. Και αυτο το βλεπω σε όλους τους γυρω μου, η φαση ειναι στα @@ μου δικο μου ειναι; το δικο μου το προσεχω... Σωστά. Έχω Golf V είκοσι ετών και το έχω κούκλα. Πεζοδρόμιο μόνο σε έσχατη ανάγκη με την μέγιστη προσοχή και χωματόδρομος (βατός ) μόνο με πολύ χαμηλή ταχύτητα . Σε Κρύα εκκίνηση πολύ ήπια οδήγηση μέχρι να έρθει σε κατάσταση λειτουργίας. Σε ληζινγκ δεν θα ήμουν μεν ούγκανος αλλά τέτοια προσοχή δεν θα την έδειχνα. Την αμαρτία μου την λέω. 1
pananton Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 9 λεπτά πριν, geopro είπε Υπάρχουν κατασκευαστές που για κάποιους λόγους δηλώνουν κάθε 30.000 Km / δύο χρόνια. Πάμε με αυτό και έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ? αλλά αυτό! σε αυτό δεν ευθύνεται η εταιρία leasing.
geopro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, paylidis είπε οτι δινει ο κατασκευαστης. Τα VAG πχ που ξερω ειναι ανα 15000 χλμ ή ετος οτι ερθει πρωτο. Τα 30Κ ή 2 ετη, τα εχω δει σε BMW/mini. Σε αυτη τη περιπτωση η εταιρεία θα σε στειλει τοτε για σερβις, δε μπορεις να πας νωρίτερα (εκτος αν το πληρωσεις απο την τσεπη σου-που κανενας δε θα κανει για ξενο αμαξι). Στα VAG και εκεί είναι 25.000/ 2χρονια Απλώς πολλές αντιπροσωπείες κρυφά / φανερά έχουν αναθεωρήσει και δεν πειθαρχούν σε αυτό. Αναλογίζονται την στοιχειώδη λογική και πάνε σε 15.000 km / έτος.
paylidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, geopro είπε Στα VAG και εκεί είναι 25.000/ 2χρονια Απλώς πολλές αντιπροσωπείες κρυφά / φανερά έχουν αναθεωρήσει και δεν πειθαρχούν σε αυτό. Αναλογίζονται την στοιχειώδη λογική και πάνε σε 15.000 km / έτος. επειδη αυτη τη στιγμή εχω 3 VAG στο γκαραζ μου επιτρεψε μου να σε διαβεβαιωσω οτι ειναι 15000 ή 1 χρονος, τοσο στα λιζινγκ οσο και στο ατομικό μου οχημα. Προσφατως μαλιστα εκανα σερβις σε λιζινγκ στις 13000 (12 μηνες)... 16 λεπτά πριν, geopro είπε Πεζοδρόμιο μόνο σε έσχατη ανάγκη με την μέγιστη προσοχή και χωματόδρομος (βατός ) μόνο με πολύ χαμηλή ταχύτητα . Σε Κρύα εκκίνηση πολύ ήπια οδήγηση μέχρι να έρθει σε κατάσταση λειτουργίας. Παντου... δεν τα προσεχει κανενας... κ το μονο που κοιτανε οταν τα επιστρεψεις ειναι γρατσουνιες/χτυπηματα τιποτα αλλο 16 λεπτά πριν, geopro είπε Σε ληζινγκ δεν θα ήμουν μεν ούγκανος αλλά τέτοια προσοχή δεν θα την έδειχνα. ε ολοι λιγο πολυ... απλα καποιοι ειναι τερμα ουγκανοι... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από paylidis
geopro Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, pananton είπε αλλά αυτό! σε αυτό δεν ευθύνεται η εταιρία leasing. Πρόκειται περί μιας άτυπης σύμπραξης στο να παρουσιάσουν φθηνότερο κόστος συντήρησης έτσι ώστε να γίνει ελκυστικό. Λένε αναμεταξύ τους αυτά που τους αρέσουν και προχωρούν με αυτά. Λιπαντικό που να διατηρεί επαρκώς τις ιδιότητες του στις 25.000 / δύο χρόνια δεν υπάρχει εκτός αν είναι με προδιαγραφές NASA. Επίσης βαλβολίνη κιβωτίου που να μην θέλει ποτέ αλλαγή. Το βιβλίο σέρβις αυτό λέει. Μόνο έλεγχο . 1 1
nk9 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 2/2/2025 στις 9:05 ΠΜ, chocorellos είπε Γειά σας σκέφτομαι για αγορα αυτοκινήτου (qashqai ισως) και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κοιτάξω σε εταιρίες leasing που τα πουλάνε. έχει κανείς καμιά εμπειρία από κάτι τέτοιο? Αυτοκίνητο από leasing σημαίνει (πέραν όσων σου είπαν ήδη): 1) Εφόσον το αυτοκίνητο συντηρείται σε συνεργείο της εταιρείας, ουδεμία τεχνική οδηγία του εκάστοτε κατασκευαστή ακολουθείται και ουδεμία ανάκληση εκτελειται. 2) Δεν έχει την ίδια διάρκεια εμπορικής εγγύησης με αυτά που πωλούνται σε πελάτες λιανικής (ιδιώτες). Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από nk9
_Biohazard_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, geopro είπε Τα οποία είναι ? 15.000χλμ ή 1 έτος και στα τρία αυτοκίνητα που έχω ως τώρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα