Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

σκέφτομαι για αγορα αυτοκινήτου (qashqai ισως) και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κοιτάξω σε εταιρίες leasing που τα πουλάνε. έχει κανείς καμιά εμπειρία από κάτι τέτοιο?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

υπάρχουν εταιρίες leasing που τα service τα κάνουν στο επίσημο δίκτυο του κάθε κατασκευαστή (αντιπροσωπείες) και άλλες που τα κάνουν μόνες τους με καταγραφή του service σε μία κόλλα A4. ναι καλά διάβασες! επίσης από leasing εταιρία είναι και ελληνικό το όχημα. 

αν μπορείς μακριά από τις δεύτερες πιστεύω δεν χρειάζεται να εξηγήσω τον λόγο. επίσης αν μπορείς να επιλέξεις από την ίδια την εταιρία leasing και όχι από έμπορο που το αγόρασε αυτός από την ίδια leasing εταιρία καθώς τα πρώτα μου φαίνονται πιο "καλό-μεταχειρισμένα". 

αν μπορείς να το ελέγξεις το όχημα σε αντιπροσωπεία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων... 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chocorellos είπε

Γειά σας

σκέφτομαι για αγορα αυτοκινήτου (qashqai ισως) και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κοιτάξω σε εταιρίες leasing που τα πουλάνε. έχει κανείς καμιά εμπειρία από κάτι τέτοιο?

Οι ληζοεταιρείες αλλάζουν λάδια κάθε 25.000+ Km . Αν είσαι άνετος με αυτό ας προχωρήσεις.

Δημοσ.

κατσε να πιασω το ποπ κορν, σε λιγο θα σκασει και η αποψη οτι "τους πινουν το αιμα"...

οπως ειπωθηκε πιο πανω, οι εταιριες που πανε στα επισημα σερβις τα αυτοκινητα τους ειναι σιγουρα πιο αξιοπιστες απο αυτες που κανουν μονες τους τα σερβις (τυχαινει να εχουν και νοικιαρικα αυτες), οποτε οντως δεν ξερεις τι εχει προηγηθει απο συντηρηση και αν οντως ειναι leasing το μεταχειρισμενο ή νοικιαρικο.

• Haha 2
Δημοσ.

leasing ειναι καθαρά θεμα τύχης..... Περίστεροι επειδή δεν θα το κρατήσουν εξωτερικά το έχουν κουκλάκι ολα τα αλλα πανουνκλα..... εμεις που είχαμε ετσι αυτοκίνητο leasing στην οικογένεια κάποια φάση ουτε το ζεσταίναμε ξεκινούσαμε με την μια τερμα γκαζι πατωμα..... ηταν και manual σκροτσαρε χοροπηδούσε ουτε στον κοπο να αλλαξουμε ταχυτητα μπαιναμε και πολλα αλλα...... συγεκριμενο αυτοκινιτο αρχισε να καιει λαδια πριν καν το δωσουμε (προφανος χαμπαρι δεν πηραν)

το ιδιο κανουν ολοι απο την στηγμη που ξερουν οτι δεν ειναι δικο τους του πινουν το αιμα

• Like 1
  • Confused 7
  • Sad 3
Δημοσ.
3 minutes ago, Black Demis said:

το ιδιο κανουν ολοι απο την στηγμη που ξερουν οτι δεν ειναι δικο τους του πινουν το αιμα

Δεν κάνουν/κάνουμε όλοι το ίδιο, ούτε σε leasing ούτε σε νοικιάρικα. 

Αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία είναι έτσι και άρα είναι ΟΚ να το κάνεις και εσύ, ίσως χρειάζεται να το επανεξετάσεις το θέμα.

• Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, ghostaki said:

Δεν κάνουν/κάνουμε όλοι το ίδιο, ούτε σε leasing ούτε σε νοικιάρικα. 

Αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία είναι έτσι και άρα είναι ΟΚ να το κάνεις και εσύ, ίσως χρειάζεται να το επανεξετάσεις το θέμα.

περρισοσουτεους που γνωρίζω και ετσι και χειρότερα κανουν καθαρά και μόνο επειδή δεν τους νοιάζει.... και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε το χρυσοπλήρωσαν , ναι ενα 30% δεν εινα ετσι αλλα ουτε μπορει να το καταλαβεις αυτο οταν αγοραζεις αμαξι ουτε κατι αλλο ειναι οπως ειπα να σου κατσει το joker η φαση

• Confused 2
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω αν είναι 30%, περισσότερο ή λιγότερο το ποσοστό όσων φέρονται σε ένα "ξένο" όχημα (ή στον ξένο/δημόσιο χώρο, αν μου επιτρέπεις μια επέκταση της σκέψης) με άλλο τρόπο απ' αυτό που θα φερόνταν στο δικό τους, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλοθι.

Επίσης, το ότι το "χρυσοπλήρωσαν" και άρα δικαιούνται να το κακομεταχειριστούν ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι επίσης δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή δικαιολογία. Δεν τους κορόιδεψε κανείς ούτε τους ανάγκασε να το πάρουν με το ζόρι, για να χρειαστεί να "πάρουν το αίμα τους πίσω" τώρα. 

Επεξ/σία από ghostaki
  • Like 10
Δημοσ.
1 hour ago, ghostaki said:

Δε ξέρω αν είναι 30%, περισσότερο ή λιγότερο το ποσοστό όσων φέρονται σε ένα "ξένο" όχημα (ή στον ξένο/δημόσιο χώρο, αν μου επιτρέπεις μια επέκταση της σκέψης) με άλλο τρόπο απ' αυτό που θα φερόνταν στο δικό τους, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλοθι.

Επίσης, το ότι το "χρυσοπλήρωσαν" και άρα δικαιούνται να το κακομεταχειριστούν ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι επίσης δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή δικαιολογία. Δεν τους κορόιδεψε κανείς ούτε τους ανάγκασε να το πάρουν με το ζόρι, για να χρειαστεί να "πάρουν το αίμα τους πίσω" τώρα. 

ουτε άλλοθι ειναι ουτε κατι αλλο επλα αυτη ειναι η πραγματικότητά δεν σηκώνει και καποια ανάλυσή

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

ουτε το ζεσταίναμε ξεκινούσαμε με την μια τερμα γκαζι πατωμα.....

oh-god-oh-jesus.gif

• Haha 10
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

περρισοσουτεους που γνωρίζω και ετσι και χειρότερα κανουν καθαρά και μόνο επειδή δεν τους νοιάζει.... και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε το χρυσοπλήρωσαν , ναι ενα 30% δεν εινα ετσι αλλα ουτε μπορει να το καταλαβεις αυτο οταν αγοραζεις αμαξι ουτε κατι αλλο ειναι οπως ειπα να σου κατσει το joker η φαση

Αντιλαμβάνομαι πως το λες αλλά όταν παίρνεις ένα αυτοκίνητο για τέσσερα πεντε χρόνια, εάν το μεταχειρίζεσαι ασχημα,πρώτα από όλα εσύ θα το βρεις μπροστά σου. Εσύ θα τρέχεις εάν χαλάσει. Εργαλεία είναι. Εάν δεν σέβεσαι τα εργαλεία σου,δεν σέβεσαι γενικά τον χρόνο σου και τα χρήματα σου.

12 ώρες πριν, chocorellos είπε

Γειά σας

Συνήθως τα leasing κάνουν service σε δικές τους μονάδες. Το τι ακριβως αλλάζουν εκεί δεν γνωρίζεις ούτε και με τι αναλώσιμα. Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν θα νοιαστουν και ιδιαίτερα καθώς σκοπός τους είναι στα πέντε χρόνια να στείλουν το αυτοκίνητο. Στα θετικά είναι πως ίσως να βρεις κάποια αυτοκίνητα που έσπασε το συμβόλαιο του leasing, δεν έχουν τόσα πολλά χλμ και τα πουλάνε γιατί δεν μπορούν να τα δώσουν ως καινούργια. Το τι παίζει με την εγγύηση των leasing δεν γνωρίζω όμως και εάν πχ ένα sportage που έχει επτά χρόνια εγγύηση,συνεχίζει να την έχει. Κυρίως λόγω των service.

Δημοσ.
21 minutes ago, james01gr said:

Αντιλαμβάνομαι πως το λες αλλά όταν παίρνεις ένα αυτοκίνητο για τέσσερα πεντε χρόνια, εάν το μεταχειρίζεσαι ασχημα,πρώτα από όλα εσύ θα το βρεις μπροστά σου. Εσύ θα τρέχεις εάν χαλάσει. Εργαλεία είναι. Εάν δεν σέβεσαι τα εργαλεία σου,δεν σέβεσαι γενικά τον χρόνο σου και τα χρήματα σου.

Συνήθως τα leasing κάνουν service σε δικές τους μονάδες. Το τι ακριβως αλλάζουν εκεί δεν γνωρίζεις ούτε και με τι αναλώσιμα. Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν θα νοιαστουν και ιδιαίτερα καθώς σκοπός τους είναι στα πέντε χρόνια να στείλουν το αυτοκίνητο. Στα θετικά είναι πως ίσως να βρεις κάποια αυτοκίνητα που έσπασε το συμβόλαιο του leasing, δεν έχουν τόσα πολλά χλμ και τα πουλάνε γιατί δεν μπορούν να τα δώσουν ως καινούργια. Το τι παίζει με την εγγύηση των leasing δεν γνωρίζω όμως και εάν πχ ένα sportage που έχει επτά χρόνια εγγύηση,συνεχίζει να την έχει. Κυρίως λόγω των service.

δεν παθαινει τπτ σε 4 χρονια δοκιμασμένο.. τωρα ποιο μετα δεν ξερω.. οποιος ατυχος θα το παρει θα το βρει μπροστα του

• Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Το να είσαι κάφρος δεν αλλάζει με το αν έχεις leasing ή δικό σου. 

Απλώς στο leasing είναι λίγο παραπάνω ρίσκο αν ψάχνεις αυτοκίνητο μικρό π.χ. Corsa κ.τ.λ. γιατί τα έχουν πολλές εταιρείες κοινόχρηστα για πωλητές κ.τ.λ οπότε εκεί υπάρχουν πολλοί κάφροι. Το έχω ζήσει με αμάξια που έχουν επιστρέψει σε χείριστη κατάσταση, μέσα στη βρώμα και το μπάφο, με λαμπάκια αναμμένα κ.ο.κ.

Αν ψάχνεις πιο ακριβά αυτοκίνητα, που πάντα το οδηγεί ένας, είναι πιο πιθανό να πετύχεις αυτοκίνητο καλομεταχειρισμένο.

Επίσης το ίδιο ισχύει με τα service, τα αυτοκίνητα της σειράς τα κάνουν service οι εταιρείες leasing στα δικά τους συνεργεία. Τα ακριβά δε τα ακουμπάνε, γιατί δε μπορούν, πάνε σε εξουσιοδοτημένα.

Έχουν περάσει leasing από τα χέρια μου και τα έχω επιστρέψει σε άριστη κατάσταση, αντίστοιχα με τα δικά μου. Δε διαχωρίζω το τι είναι, γιατί δίνω περισσότερη αξία στο χρόνο μου και στο να έχω ένα αμάξι πένα για εμένα και την οικογένεια μου, παρά να συμπεριφέρομαι σαν 18χρονο που πήρα τσάμπα το αμάξι του πατέρα μου.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ghostaki είπε

Δεν κάνουν/κάνουμε όλοι το ίδιο, ούτε σε leasing ούτε σε νοικιάρικα

Φίλε αυτό ακριβώς κάνουν οι περισσότεροι.

Λίγοι είναι οι προσεκτικοί ιδιοκτήτες.

Δες μόνο σε τι κατάσταση είναι τα περισσότερα ι.χ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και κάθε πότε πάνε για σέρβις και θα βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα για την μεταχείριση των νοικιαρικων και των leasing.

Εδώ ο άλλος είχε κλείσει να πουλήσει το αμάξι του και πριν πάει για την ανταλλαγή το ξέσκισε στα χειρόφρενα. 

Ο κόσμος είναι ότι να ναι.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...