Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους...

Είμαι λίγο άσχετη με αυτά αλλά θα ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος από δω και με βοηθήσει....

θέλω το ίντερνετ του πρώτου ορόφου να έρθει στο 3ο όροφο (πολυκατοικία)

Είναι διαφορετικά σπίτια διαφορετικές γραμμές...

Ηδη με 24αρα γραμμή  πιάνει 2 γραμμές το διαμέρισμα του 3ου  από το wifi του 1ου ορόφου..

Μου σύστησαν από κατάστημα το

TP-Link Deco M4 (2-pack) AC1200 Whole Home Mesh Wi-Fi System γιατί λέει πιάνει το ίντερνετ εωσ 260m2

Μετά έψαξα και  στο ίντερνετ έχει παρα πολλες παρόμοιεσ συσκευές 

οπως 

TP-LINK Deco M4 v2 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Διπλό Kit

η αλλά που γράφουν V1 H KAI V3....

Κάνουν αυτα για την δουλειά που το θέλω (σερφαρισμα σοσιαλ ή νετφλιξ)?

Και αν ναι ποια η διαφορά τους μεταξύ v1v2v3 κτλπ

αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου απαντήσει 
ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Νομίζω πως η όλη διαδικασία είναι κάτι παραπάνω από περιττή για μια 24αρα γραμμή. 
Οσο για την ερώτηση σου , δεν γνωρίζω προσωπικά αν τα deco θα δουλεύουν σε διαφορετικά σπίτια , άρα διαφορετική ηλεκτρική εγκατάσταση. Ξανά λέω δεν γνωρίζω πως λειτουργούν τα deco.

Το πιο σωστό για μένα είναι σαφώς να ανεβάσεις την ταχύτητα του ενός σπιτιού και να τραβήξεις Ethernet ώστε να το φερεις σε ένα router στο άλλο σπιτι για καλύτερη ποιότητα. Όλα τα υπόλοιπα θα έχουν νομίζω παρεμβολές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καλύτερος τρόπος όπως προαναφέρθηκε είναι με καλωδιο και μετα WiFi τοπικό. Τώρα να κανείς extend το ήδη υπάρχον WiFi θα χάσεις σε ταχύτητα πέρα από τις παρεμβολές. Και τις συσκευές να πάρεις που σου πρότειναν η ταχύτητα και το σήμα θα βελτιωθεί αλλά δεν θα είναι το ίδιο με το καλωδιο και μετά τοπικό δίκτυο. 
Αν έχεις σκοπό να το κανείς πάντως, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις ένα extender του δικτύου ,στον 3o εφόσον το router του πρώτου ορόφου επιτρέπει προέκταση.

Τώρα σχετικά με ποιο να διαλέξεις , έχει να κανει με το είδος του WiFi που έχει το κάθε ρουτερ. Τώρα έχει βγει το WiFi 7 πρωτόκολλο αλλά είναι σχετικά ακριβό ένα τέτοιο ρουτερ. Θα συνιστούσα αν θέλεις να κρατήσεις το ρουτερ και στο μέλλον,να πάρεις ένα με WiFi 6E. Είναι σχετικά ακριβό και αυτό ,για παράδειγμα το WiFi 6E extender της tp link πάει κοντά 130+ ευρώ.Αλλά πετυχαίνεις υψηλότερες ταχύτητες και coverage.Μπορείς να το συνδέσεις με καλωδιο στο ήδη υπάρχον ρουτερ και να τοποθετήσεις σε ένα σημείο όπου θα καλύπτει με σήμα τον 3ο όροφο που θες.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, EirhnhG είπε

TP-LINK Deco M4 v2 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Διπλό Kit

αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα να μου απαντήσει 
ευχαριστώ πολύ 

Τα V1,V2,V3,...κλπ αφορούν εκδόσεις της ίδιας ουσιαστικά συσκευής με μκροδιαφορές στα ηλεκτρονικά μέρη, στην έκδοση του software που φοράνε κλπ.
Ίδια είναι όλα και την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν, μην σε αγχώνει.

Όπως ήδη σου ανέφεραν ο καλύτερος τρόπος είναι να τραβηχτεί καλώδιο από τον πρώτο όροφο στον τρίτο, εκεί θα έχεις μηδενικές απώλειες και μηδέν προβλήματα και μπορείς να συνδέσεις επάνω ένα απλό wifi access point ή ακόμα και ένα μονό tplink mesh για να καλύπτεις όλο το διαμέρισμα.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείς να αγοράσεις ένα σύστημα mesh με 2 συσκευές όπως αυτό που ανέφερες και να τα τοποθετήσεις.
Το βασικό μηχάνημα καλό είναι να συνδεθεί με καλώδιο στο ρούτερ του πρώτου ορόφου και καλύτερα να είναι κοντά σε παράθυρο.
Το δεύτερο θα μπεί στον τρίτο όροφο αλλά και αυτό καλό είναι να είναι κοντά σε παράθυρο στην ευθεία με το πρώτο για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Προτείνω να πάρεις σύστημα που υποστηρίζει WiFi-6 που είναι ποιό καινούργιο και έχει περισσότερες δυνατότητες από το WiFi-5 του Deco M4, δηλαδή κοιτάς για TPLink X20 ή αντίστοιχα Mercusys H70 ή Η80 (είναι θυγατρική της TPLink με ποιό φθηνά προιόντα)

Έχε υπόψιν ότι αν το διαμέρισμα στον τρίτο είναι πάρα πολύ μεγάλο μπορεί να χρειαστείς και τρίτη συσκευή για να το καλύψεις όλο.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Απο την στιγμη που παρεμβαλεται οροφος, ο πιο αξιοπιστος τροπος για να εχεις σταθερο ιντερνετ  (ασχετως αν ειναι 24αρα ή οποιαδηποτε αλλη ταχυτητα) ειναι με καλωδιο. απο κλιμακοστασιο, μπαλκονι, ακαλυπτο, οπως ειναι πιο δυνατο, να συνδεθει καλωδιο ethernet στο ρουτερ του 1ου οροφου και να συνδεθει σε καποιo εξαρτημα (μπορει να ειναι ακομα κ καποιο παλιο ρουτερ παροχου) στον 3ο οροφο.

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατευθυντικά interfaces, όπως το ubiquiti loco m2 ή loco m5. Ένα στον κάθε όροφο με οπτική επαφή μεταξύ τους, δύο ρούτερ ( ένα στον κάθε όροφο ), μερικές ρυθμίσεις και θα είσαι οκ.

Δημοσ.
On 01/02/2025 at 22:09, EirhnhG said:

καλησπέρα σε όλους...

Είμαι λίγο άσχετη με αυτά αλλά θα ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος από δω και με βοηθήσει....

θέλω το ίντερνετ του πρώτου ορόφου να έρθει στο 3ο όροφο (πολυκατοικία)

Είναι διαφορετικά σπίτια διαφορετικές γραμμές...

Ηδη με 24αρα γραμμή  πιάνει 2 γραμμές το διαμέρισμα του 3ου  από το wifi του 1ου ορόφου..

Μου σύστησαν από κατάστημα το

TP-Link Deco M4 (2-pack) AC1200 Whole Home Mesh Wi-Fi System γιατί λέει πιάνει το ίντερνετ εωσ 260m2

Μετά έψαξα και  στο ίντερνετ έχει παρα πολλες παρόμοιεσ συσκευές 

οπως 

παμε ενα ενα.αν μπορεις βαλε vdsl ή fiber.το 24 ειναι μικρο αλλο τοσο να δωσεις σε δυο σπιτι.

β. τα διαφορετικα μοντελα ειναι διαφορετικες ταχυτητες και πρωτοκολλα.τα v1 v2 v3 ειναι hardware revisions.γενικα προσπαθεις να πας στο πιο new version.αν φτανουν εστω 2 παυλες σημα στον τριτο ειναι ψιλο καλο.θα μπορουσες βεβαια στον πρωτο να δεις αν μπορει να μπει καπου αλλου το router για να παιζει καλυτερα οπως και στον τριτο που ειναι το σημειο που πιανεις καλυτερα το σημα.

γ.,υπαρχει η λυση του να ριξεις καλωδιο που ειναι το πιο καλο αλλα δεν ειναι παντα ευκολο.

δ,μπορει να φτιαχτει οπτικο link εξωτερικα αλλα παλι εχει καμποση δουλιτσα και δεν ειναι ευκολο.το ανεφεραν και πιο πανω.

και υπαρχει και κατι τελευταιο αλλα πρεπει να το δει καποιος που ξερει.αν η πολυκατοικια δεν ειναι τοσο παλια τοτε απο την κεντρικη πριζα τηλεφωνου ως προς τον κατανεμητη της πολυκατοικιας παει Utp. εκει  ο παροχος ριχνει την τηλεφωνικη γραμμη σου μαζι με το internet .αν πραγματι εχεις utp μεχρι τον κατανεμητη τοτε απο τα 4 ζευγαρια θα μπορουσε καποιος που ξερει να γεφυρωσει τα 2 ζευγαρια και να δωσει internet απο τον πρωτο στον τριτο χωρις να κανει πατεντες και χωρις να τρυπησει τοιχους κτλ. αλλα προυποθετει να δει καποιος αν υπαρχουν Utp απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τον κατανεμητη

Δημοσ.

Γενικά δεν νομίζω να σου λειτουργήσει το ασύρματο απ' τον πρώτο στον τρίτο. Ναι μεν οι δυκτιακές συσκευές είτε είναι Mesh είτε Extenders η repeater ή whatever ασύρματη τεχνολογία έχουν ναι μεν είναι πιο δυνατή απ' τα κινητά αλλά λόγο του ότι προορίζονται για εσωτερική χρήση δεν έχουν τρομερά δυνατότερες κεραίες από ένα κινητό. Οπότε αυτό που βλέπεις εσύ ως δύο γραμμές το οποίο πρακτικά δεν αναφέρετε στο πόσο γρήγορο internet πιάνεις αλλά στο πόσο καλή είναι η σύνδεση σου μεταξύ του κινητού σου και του Router του πρώτου ορόφου.

Το καλώδιο είναι η πιο solid λύση και παίζει ήδη να έχεις ένα περασμένο καλώδιο και να μην το ξέρεις. Σε κάθε πολυκατοικία υπάρχει ένα κουτί κατανομής του ΟΤΕ. Από εκεί υπάρχει ένα καλώδιο που φέρνει το internet στον πρώτο όροφο. Αν είναι λίγο καινούργια η πολυκατοικία το καλώδιο που θα σας έχουν περάσει είναι UTP όπου έχει 4 ζεύγη και από αυτό χρησιμοποιούνται τα 2.
Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει άλλο ένα καλώδιο από αυτό το κέντρο που πάει στο διαμέρισμα σου.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα άλλα 6 καλώδια του 1ου διαμερίσματος να τα συνδέσεις σε ένα ethernet να βάλεις μία μούφα στο κέντρο κατανομής και να συνδέσεις και το δικό σου καλώδιο. Έπειτα πηγαίνεις στην πρίζα που καταλήγει το καλώδιο βάζεις ένα Access point πάνω της και έχεις Internet.

Αυτό τώρα λόγο ενός φαινομένου που ονομάζεται cross talking μπορεί και να μην δουλέψει ή να μην δουλέψει όπως πρέπει. Είναι όμως κάτι οικονομικό σχετικά και αρκετά σταθερή λύση αν δουλέψει με την προϋπόθεση φυσικά ότι υπάρχουν τα 2 UTP. Προσωπικά το έχω κάνει σε δύο οικογενειακές πολυκατοικίες που δεν έχουν όμως τρελές απαιτήσεις όπως πχ gaming, κατέβασμα και ανέβασμα αρχείων και δεν μου έχουν κάνει παράπονα. Ενέχει ένα κενό ασφαλείας φυσικά ότι κάποιος μπορεί να πάρει μέσω του ethernet πρόσβαση στο δίκτυο σου αλλά ζυγίζεις τις απειλές που υπάρχουν στο περιβάλλον σου και πράττεις αναλόγως.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/2/2025 στις 1:13 ΜΜ, poulinos είπε

απλα δεν θα ξεπερασει τα 100mbit λογω οτι θα χρησιμοποιησει 2 ζευγαρια απο τα 4 του utp.

Πολύ σωστά, το προτείνω γιατί μιλάμε για 24αρι. Αν θες μεγαλύτερες ταχύτητες μόνο να κλειδώσεις κάποιο router δίπλα στον κατανεμιτή και να δώσεις ρεύμα αλλά για το αν μπορέσεις να το κάνεις αυτό έχει να κάνει με το προφίλ της πολυκατοικίας. Μικρή, μεγάλη, οικογενειακή κοκ.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Πολύ σωστά, το προτείνω γιατί μιλάμε για 24αρι. Αν θες μεγαλύτερες ταχύτητες μόνο να κλειδώσεις κάποιο router δίπλα στον κατανεμιτή και να δώσεις ρεύμα αλλά για το αν μπορέσεις να το κάνεις αυτό έχει να κάνει με το προφίλ της πολυκατοικίας. Μικρή, μεγάλη, οικογενειακή κοκ.

ναι το να μπει ενα router στον κατανεμητη αν δεν ειναι πχ οικογενειακη ειναι ενα θεμα.αλλα για 24 αρι το 100mbit θα ειναι λουκουμι.

• Like 1
Δημοσ.

ανέβασε ένα σχέδιο η μια φωτό ........για να έχουμε εικόνα τ θέλεις να κανείς και να σου προτείνουμε λύσεις...... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...