Makis38 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Έχει αναφερθεί εκατομμύρια φορές, για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος, με την συνήθη κατάληξη "φόρτισε το όπως θες δεν παθαίνει τίποτε" όπου συμφωνώ, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας πως φορτίζω εγώ, και έκαστος τα συμπεράσματά του. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ταχεία φόρτιση. Μόνο original φορτιστή Apple των 5W για tablet και κινητό. Σε tablet Air 4, 4 ετών όπου πουλήθηκε εδώ πρόσφατα με περίπου 350 κύκλους φόρτισης, είχε υγεία μπαταρίας πάνω από 91%. Φορτιζόταν πάντα με των 5w όπως αναφέρθηκε, συνήθως από 20% έως 88%. Η φόρτιση αυτή έπαιρνε 5 ώρες. Η συσκευή, συνεπώς και η μπαταρία, δεν ζεσταινόταν ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο φορτίζεται ακόμη ένα iphone 13 που έχω, 2 ετών, με πάνω από 250 κύκλους φόρτισης και υγεία μπαταρίας 94%. Η φόρτιση αυτή παίρνει περίπου 2 ώρες. Της συζύγου, ιδίας ηλικίας, ίδιο iphone όμως με περισσότερες φορτίσεις, μπορεί και 40% περισσότερες, όπου φορτίζει όποτε να ναι, με φορτιστή 20 watt, έχει υγεία μπαταρίας 87%. Oι φορτίσεις αυτές γίνονται νύχτα λόγω διάρκειας. Εννοείται ότι δεν ξυπνάω νύχτα να δω εάν έπιασε το 88 και να το σταματήσω, ούτε έχω ενεργοποιημένο το battery optimized. Φορτίζεται με power timer για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν βολεύει για άτομα που χρησιμοποιούν τις συσκευές όλη μέρα σε social (δεν έχω και τα βαριέμαι αφόρητα) και χρειάζονται 2 φορτίσεις τη μέρα. Τώρα το πως την παλεύω με αυτή την διαδικασία ή αν χρειάζομαι ψυχίατρο....το δέχομαι....αλλά έτσι φορτίζω και πιστεύω, γιατί το κάνω χρόνια, ότι οι μπαταρίες διαρκούν περισσότερο, αποδεδειγμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις. 2
d_gkal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Φόρτιση όπως και οπότε να ναι. Αλλαγή μπαταρίας αν χρειαστεί σε 2-3 χρόνια με 100€ και όλα καλά! 4
labros1995 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Σωστός! Κι εγώ αυτό έχω παρατηρήσει και σε παλαιότερα κινητά, αλλά και στο iPhone 15, από πέρυσι φόρτιση με 5w wired το βράδυ. Δεν ζεσταίνεται ούτε λίγο, το οποίο είναι ιδανικό για τις μπαταρίες. Έχω και έναν γνήσιο apple 20w για περιπτώσεις όπου χρειάζομαι γρήγορη φόρτιση, εάν πχ πρέπει να φύγω και θέλω αν έχω περισσότερη μπαταρία. 1
jimis98 Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:46 μμ (επεξεργασμένο) υπάρχει τέτοιο φορτιστής 5watt? Επεξ/σία Κυριακή στις 10:47 μμ από jimis98 1
zourman1981 Δημοσ. Τρίτη στις 07:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:40 μμ Στις 2/2/2025 στις 10:46 ΜΜ, jimis98 είπε υπάρχει τέτοιο φορτιστής 5watt? https://www.skroutz.gr/s/8910658/Apple-Fortistis-CHoris-Kalodio-me-THyra-USB-A-5W-Leykos-A1400.html 1
efib Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Από το 6s plus και μετά τα φορτίζω όλα από τον υπολογιστή. Αργεί μεν, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο μακροπρόθεσμα. Πολύ σπάνια χρειάζομαι γρήγορη φόρτιση. Σίγουρα δεν τους εξυπηρετεί όλους αυτή η λύση. 2
jimis98 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, efib είπε Από το 6s plus και μετά τα φορτίζω όλα από τον υπολογιστή. Αργεί μεν, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο μακροπρόθεσμα. Πολύ σπάνια χρειάζομαι γρήγορη φόρτιση. Σίγουρα δεν τους εξυπηρετεί όλους αυτή η λύση. επιβαρύνεις τον υπολογιστή έτσι 1
efib Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Τα τρολακια με τα χαχα έχουν τεκμηριωμένη άποψη ή απλά χαχανιζουν; Ανίκητη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα