Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να αναδιοργανωθούν και να επιστρέψουν αν και οι arrow lake είναι αξιόλογοι και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όλος αυτός ο ντόρος.

Είχα σκοπό να επενδύσω σε arrow lake αλλά βγήκαν άλλα και για την ώρα ακόμη κάνω την δουλειά μου χωρίς πολλά προβλήματα μ αυτό που έχω. Πιθανόν να με προλάβουν οι nova

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oldnew είπε

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει οτι κλέβει, δεν είναι τόσο, γι αυτο ρωτάω. 

Αν εννοείς σε πραγματικό μέγεθος νομίζω όλοι λένε ψέμματα. Από ότι γνωρίζω το πάνε με βάση την πυκνότητα των τρανζίστορ.

Αυτό λέει και στην Wikipedia 

Αναφορά σε κείμενο

The term "2 nanometer", or alternatively "20 angstrom" (a term used by Intel), has no relation to any actual physical feature (such as gate length, metal pitch or gate pitch) of the transistors.

Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/2_nm_process

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι έχουν σαν κορυφαίους τους X3D που ουσιαστικά είναι ότι καλύτερο για gaming αλλά μέτριοι σε λοιπές εργασίες. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι οι πλατφόρμες της intel προσφέρουν πολύ περισσότερα στα ίδια χρήματα. Πχ μια μητρική ΑΜ5 στα 200€ θα δώσει στην καλύτερη gen5 m.2 (όχι όμως pci 5), άντε και μία usb 20gbps στο τσακίρ κέφι. Στα ίδια χρήματα μία 1851 θα έχει gen5 m2 pcie5, usb 20gbps ΚΑΙ usb4. Όσον αφορά τους επεξεργαστές στα 300κάτι ευρώ παίζουν οι 7700x και ο core ultra 245k όπου ο δεύτερος είναι περίπου 20% καλύτερος.

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, TasMan είπε

Όλοι έχουν σαν κορυφαίους τους X3D που ουσιαστικά είναι ότι καλύτερο για gaming αλλά μέτριοι σε λοιπές εργασίες. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι οι πλατφόρμες της intel προσφέρουν πολύ περισσότερα στα ίδια χρήματα. Πχ μια μητρική ΑΜ5 στα 200€ θα δώσει στην καλύτερη gen5 m.2 (όχι όμως pci 5), άντε και μία usb 20gbps στο τσακίρ κέφι. Στα ίδια χρήματα μία 1851 θα έχει gen5 m2 pcie5, usb 20gbps ΚΑΙ usb4. Όσον αφορά τους επεξεργαστές στα 300κάτι ευρώ παίζουν οι 7700x και ο core ultra 245k όπου ο δεύτερος είναι περίπου 20% καλύτερος.

Χωρίς να έχω ιδέα τι παίζει τώρα γιατί δεν πολυ ασχολούμαι ... αλλά με την λογική της amd (τα τελευταία χρόνια έστω) μια μητρική ήταν επένδυση , γιατί μπορούσες να κάνεις αναβαθμίσεις σε επεξεργαστή ... ενώ σε intel που αλλάζουν ποιο συχνά socket από σόβρακα , ε λογικό είναι να έχει κάτι παραπάνω ... γιατί σου λέει ο κατασκευαστής "τιιι θααα κάνει , αν θέλει να αναβαθμίσει εε θα πάρει κι άλλη μητρική" 

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kodorevi8ulis είπε
1 ώρα πριν, TasMan είπε

Χωρίς να έχω ιδέα τι παίζει τώρα γιατί δεν πολυ ασχολούμαι ... αλλά με την λογική της amd (τα τελευταία χρόνια έστω) μια μητρική ήταν επένδυση , γιατί μπορούσες να κάνεις αναβαθμίσεις σε επεξεργαστή ... ενώ σε intel που αλλάζουν ποιο συχνά socket από σόβρακα , ε λογικό είναι να έχει κάτι παραπάνω ... γιατί σου λέει ο κατασκευαστής "τιιι θααα κάνει , αν θέλει να αναβαθμίσει εε θα πάρει κι άλλη μητρική" 

Ακριβώς, αλλά τελικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Από τη μία έχεις το ΑΜ5 όπου θα υποστηρίζει επεξεργαστές καμμια 5ετία αλλά αν γίνουν maistream άλλες τεχνολογίες (πχ pcie5 ή thunderbolt) την πάτησες, από την άλλη έχεις το 1851 όπου σου δίνει ότι χρειαστείς την επόμενη 5ετία αλλά για αναβάθμιση cpu περιορίζεσαι σε 1-2 γενιές. Προσωπικά έχω καταλήξει ότι η μερική αναβάθμιση είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέω στον εαυτό μου. Όσες φορές έχω χρειαστεί πιο δυνατό σύστημα το έχω χτίσει εξαρχής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...