lector Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλησπερα σε ολη την παρεα και καλη υπολοιπη παρασκευη, η cosmote και η inalan εχουν καρφωσει μποξακια στον εξωτερικο τοιχο του σπιτιου μου. Δεν ειμαι πελατης σε καμια απο τις δυο τους. Δε με ρωτησε ποτε κανεις για αυτο, και δε μου αρεσει και πολυ αισθητικα, χωρια η φθορα της τοιχοποιιας (της κοσμοτε μαλιστα πρεπει να ταν και λιγο αμπαλοι και κανανε και μερικες τρυπες παραπανω μεχρι να βρουν τη σωστη) αλλα θα ημουν διατεθειμενος να το παραβλεψω με την καταλληλη διαπραγματευση. Ποια πιστευετε οτι θα ηταν μια ευλογη... αποζημιωση; Μια δωρεαν γραμμη; Μια γενναια εκπτωση; 4
giwrgostr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αν το έλεγες τη στιγμή που άνοιγαν τις λάθος τρύπες ή λίγο μετά, ίσως σου έδιναν καμία προσφορά για να τους αφήσεις να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μετά από καιρό, και αν έχουν τελείωσει τη γειτονιά, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα. Θα σου πουν πήγαινε στα δικαστήρια. Κάνουν έργα σε εκατομμύρια σπίτια για τις οπτικές, οπότε δεν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα αποζημιώσεις σε όποιον παραπονιέται. Νομικά σίγουρα είναι κατοχυρομένοι να μην χρειάζονται άδεια, όπως αντίστοιχα και η ΕΥΔΑΠ ή η ΔΕΗ δεν χρειάζονται την άδεια σου για να κάνουν έργα από το ρολόι και πίσω. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από giwrgostr
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Αν το έλεγες τη στιγμή που άνοιγαν τις λάθος τρύπες ή λίγο μετά, ίσως σου έδιναν καμία προσφορά για να τους αφήσεις να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μετά από καιρό, και αν έχουν τελείωσει τη γειτονιά, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα. Θα σου πουν πήγαινε στα δικαστήρια. Κάνουν έργα σε εκατομμύρια σπίτια για τις οπτικές, οπότε δεν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα αποζημιώσεις σε όποιον παραπονιέται. Νομικά σίγουρα είναι κατοχυρομένοι να μην χρειάζονται άδεια, όπως αντίστοιχα και η ΕΥΔΑΠ ή η ΔΕΗ δεν χρειάζονται την άδεια σου για να κάνουν έργα από το ρολόι και πίσω. Από την στιγμή που είναι στον τοίχο του δεν έχει το δικαίωμα απλά να τα ξηλώσει με την βαριά και τέλος? Θα μου φαινόταν περίεργο να μην μπορεί
lector Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Αν το έλεγες τη στιγμή που άνοιγαν τις λάθος τρύπες ή λίγο μετά, ίσως σου έδιναν καμία προσφορά για να τους αφήσεις να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μετά από καιρό, και αν έχουν τελείωσει τη γειτονιά, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα. Θα σου πουν πήγαινε στα δικαστήρια. Κάνουν έργα σε εκατομμύρια σπίτια για τις οπτικές, οπότε δεν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα αποζημιώσεις σε όποιον παραπονιέται. Νομικά σίγουρα είναι κατοχυρομένοι να μην χρειάζονται άδεια, όπως αντίστοιχα και η ΕΥΔΑΠ ή η ΔΕΗ δεν χρειάζονται την άδεια σου για να κάνουν έργα από το ρολόι και πίσω. Οι εργασιες αυτες εγιναν οσο ημουν απων, εγω γυρισα απο τη δουλεια και το βρηκα στον τοιχο, το συνεργειο αφαντο. Της ιναλαν συγκεκριμενα εγινε σημερα. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ απο το ρολοι και πισω οπως λες, δε βρισκονται σε ιδιωτικο χωρο. 1
konandrio Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Εγώ όταν έκανα αίτηση για νέα γραμμή ο γείτονας δεν τους άφησε να πάρουν από το κουτί του και να δώσουν σε εμένα γιατί θα πέρναγε καλώδιο οριζόντια από τα μπαλκόνια μας, αναγκάστηκαν και μου έδωσαν από την κολόνα που είναι απέναντι. Θα τα είχα ξηλώσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
mariosnik_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στο σπίτι μου έχω κουτί του ΟΤΕ, αλλά μιλάμε για πολύ παλιό κτίριο, τότε τα καλώδια τα περνούσαν επί των προσόψεων, έχουν μείνει τα κουτιά και οι εξωτερικοί σωλήνες. Για τις οπτικές ίνες που ειπώθηκε απλά έσκαψαν τον δρόμο, έφτασε μέχρι το πεζοδρόμιο εκεί που αρχίζει η προσοψη ένα κουτί το οποίο είναι υπόγειο, στον τοιχο μου δεν έκαναν κάτι. Τώρα αν κάνω εγώ αίτηση για οπτικές θα περάσουν αγωγό και στον τοίχο. Νομίζω ότι ο διαχειριστής του δικτύου τηλεπικοινωνιών! (Δηλαδή ο αντίστοιχος ΔΕΔΔΗΕ στις επικοινωνίες), έχει δικαίωμα χωρίς άδεια να βάλει κουτί. Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει το ίδιο για των ιδιώτη παροχο, άλλο ο πάροχος άλλο ο διαχειριστής δικτύου.
Raylan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, lector είπε Καλησπερα σε ολη την παρεα και καλη υπολοιπη παρασκευη, η cosmote και η inalan εχουν καρφωσει μποξακια στον εξωτερικο τοιχο του σπιτιου μου. Δεν ειμαι πελατης σε καμια απο τις δυο τους. Δε με ρωτησε ποτε κανεις για αυτο, και δε μου αρεσει και πολυ αισθητικα, χωρια η φθορα της τοιχοποιιας (της κοσμοτε μαλιστα πρεπει να ταν και λιγο αμπαλοι και κανανε και μερικες τρυπες παραπανω μεχρι να βρουν τη σωστη) αλλα θα ημουν διατεθειμενος να το παραβλεψω με την καταλληλη διαπραγματευση. Ποια πιστευετε οτι θα ηταν μια ευλογη... αποζημιωση; Μια δωρεαν γραμμη; Μια γενναια εκπτωση; Μια δωρεάν σύνδεση εφόρου ζωής θα ήταν ότι πρέπει πιστεύω. Ένα full pack σταθερό κινητό και τηλεόραση. 4
Karanikolis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Όντως τώρα ρωτάς σοβαρά ή είναι τρολια το ποστ;;
SaFiS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Έχει το κάθε δικαίωμα να ζητήσει να βγουν, ειδικά εφόσον δεν τον ενημέρωσαν. Στο πατρικό μου πέρασε εναέριο ο ΟΤΕ κατα μήκος της πρόσοψης της περιφραξης μας. Πήγα έκανα αίτημα και ζήτησα να φύγει. Ήρθαν και υπογειοποίησαν το κομμάτι από το ένα σύνορο ως το άλλο που υπήρχαν οι κολόνες...
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου On 31/01/2025 at 20:40, lector said: Καλησπερα σε ολη την παρεα και καλη υπολοιπη παρασκευη, η cosmote και η inalan εχουν καρφωσει μποξακια στον εξωτερικο τοιχο του σπιτιου μου. Δεν ειμαι πελατης σε καμια απο τις δυο τους. Δε με ρωτησε ποτε κανεις για αυτο, και δε μου αρεσει και πολυ αισθητικα, χωρια η φθορα της τοιχοποιιας (της κοσμοτε μαλιστα πρεπει να ταν και λιγο αμπαλοι και κανανε και μερικες τρυπες παραπανω μεχρι να βρουν τη σωστη) αλλα θα ημουν διατεθειμενος να το παραβλεψω με την καταλληλη διαπραγματευση. Ποια πιστευετε οτι θα ηταν μια ευλογη... αποζημιωση; Μια δωρεαν γραμμη; Μια γενναια εκπτωση; θα ελεγα τι θα παρεις αλλα θα με κανουν ban. οποτε α.ζητας να τα μεταφερουν..αν δινουν μονο σε σενα υπαρχει παντα η περιπτωση να βγει και να μην μπει τιποτα μεχρι να ζητησει κάποιος οπτικη ινα. σιγουρα ο καθενας δεν μπορει να βιδωσει οτι θελει στον τοιχο σου ασχετα που πολλοι δεν λενε τιποτα επειδη πολυ απλα απο εκει θα παρουν οπτικη ινα. σε μονοκατοικιες πολλες φορες μπαινουν σε κολωνες και μετα δινουν απο εκει.
lector Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, Karanikolis είπε Όντως τώρα ρωτάς σοβαρά ή είναι τρολια το ποστ;; Κατι ενδιαμεσο ειναι. Απλα σκεφτομαι αν μπορω με καποιο τροπο να εκμεταλλευτω την κατασταση προς οφελος μου. 50 λεπτά πριν, poulinos είπε θα ελεγα τι θα παρεις αλλα θα με κανουν ban. οποτε α.ζητας να τα μεταφερουν..αν δινουν μονο σε σενα υπαρχει παντα η περιπτωση να βγει και να μην μπει τιποτα μεχρι να ζητησει κάποιος οπτικη ινα. σιγουρα ο καθενας δεν μπορει να βιδωσει οτι θελει στον τοιχο σου ασχετα που πολλοι δεν λενε τιποτα επειδη πολυ απλα απο εκει θα παρουν οπτικη ινα. σε μονοκατοικιες πολλες φορες μπαινουν σε κολωνες και μετα δινουν απο εκει. Το ακουω αυτο που λες, οτι θα μου πουν εμμεσως πλην σαφως "παρε τα ... megabits μας". Αλλα οπως και να χει, αυτο αν συμβει δεν ειναι λιγο νταβατζιλικι; Δηλαδη, ερχομαι, σου κοτσαρω ενα κουτι στον τοιχο σου, και αμα δε σου γουσταρει ελα να μας το πεις;
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 44 minutes ago, lector said: Κατι ενδιαμεσο ειναι. Απλα σκεφτομαι αν μπορω με καποιο τροπο να εκμεταλλευτω την κατασταση προς οφελος μου. Το ακουω αυτο που λες, οτι θα μου πουν εμμεσως πλην σαφως "παρε τα ... megabits μας". Αλλα οπως και να χει, αυτο αν συμβει δεν ειναι λιγο νταβατζιλικι; Δηλαδη, ερχομαι, σου κοτσαρω ενα κουτι στον τοιχο σου, και αμα δε σου γουσταρει ελα να μας το πεις; δεν διαφωνω.καποτε ειχαν πει για εποχη χαλκου οτι πρεπει να σου δωσουν απο κολωνα και οχι να μπει κουτι στον τοιχο.αλλα επειδη ξερουν ταυτοχρονα οτι εσυ πχ θες ειτε γραμμη τηλεφωνου ειτε οπτικη ινα οτι δυσκολα ή σπανια θα κανεις παραπονο. ειναι κατι παρομοιο με αυτο που γινεται με τις πολυκατοικιες.αν φτιαχτει μια μεγαλη πολυκατοικια που εχει χ ογκο η δεη σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να μπει υποσταθμος κατω.κοινως αντι να μπει εξω στο δρομο ή σε χωρο που νοικιαζουν σου λενε βρες χωρο να βαλεις υποσταθμο. αν δεν θες δυο λυσεις. α.μην βαλεις ποτε ρευμα. β.πληρωσε μιζα για να το "περασουν" οτι δεν θα χρειαστει. 1
Karanikolis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Εγώ νομίζω πως υπάρχει νόμος που στις προσόψεις των κτιρίων και τα πεζοδρόμια η ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ.. μπορούν να τα εκμεταλλεύονται για τις ανάγκες των έργων τους.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Karanikolis said: Εγώ νομίζω πως υπάρχει νόμος που στις προσόψεις των κτιρίων και τα πεζοδρόμια η ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ.. μπορούν να τα εκμεταλλεύονται για τις ανάγκες των έργων τους. τι να σου πω.παντως παρα πολλα ατομα που εχουν παραπονεθει τους τα εχουν αλλαξει θεση.επισης σκεψου και το αλλο.δεν γινεται να εχεις θερμομονωση εξωτερικα και ο αλλος να ερθει να τρυπησει για να σου βαλει κουτι για οπτικες με το ετσι θελω και οπου βρει .επισης σε χ περιοχες μπαινει κολωνα του οτε απεξω και απο εκει φευγει εναερια καλωδιο το οποιο παει σε συγκεκριμενο σημειο που ειναι συνήθως το ρολοι της δεη και βαζουν και εκει αναμονη για να μπει και του οτε η γραμμη. βεβαια πρακτικα δεν μπορει να γινει παντου αυτο οταν ειναι το ενα σπιτι κολλητα στο αλλο. το πεζοδρομιο δεν νομιζω οτι ανηκει καν στην πολυκατοικια.
Karanikolis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Ούτε εγώ το ξέρω 100%, νομίζω όμως ότι είχε ξανά αναφερθεί κάτι παρόμοιο εδώ στο φόρουμ περί νόμου που τους καλύπτει.. Η αλήθεια είναι ότι έτσι που γίνεται μαζικά δεν κοιτάνε να κάνουν σωστή δουλειά, κοιτάνε να πεταξουνε τα μποξ όπως να ναι απλά για να προχωράει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.. Καλά άμα περίμενα ποτέ θα το μετακινήσουν ή θα το βάλουν σωστά…κλάφτα…! Στην δική μου περίπτωση αυτός που τρύπησε πρέπει να είχε πιει 2-3 μπυρες και οι τρύπες ήταν όπου να ναι.. από την μια μεριά το μποξ κρεμόταν! Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, το μετακίνησα μόνος μου με σωστές αποστάσεις στις τρύπες και αλφαδιασμένο… 😅👌
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα