idefixius Δημοσ. χθες στις 02:28 μμ Δημοσ. χθες στις 02:28 μμ Καλησπέρα, εδώ και 14+ χρόνια είμαι στο οικοσύστημα με το δαγκωμένο μήλο από το οποίο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αλλάζω κινητό κάθε 5 χρόνια περίπου (όσα είναι και η υποστήριξη που δίνει η Apple στα κινητά της) και οι συσκευές μου ήταν κατά σειρά iPhone 4 iPhone 6 iPhone 11 Οπότε τώρα που πέρασε η πενταετία ήρθε η σειρά της αντικατάστασης. Όπως βλέπετε και από τα μοντέλα δεν είχα ποτέ κάτι το εξεζητημένο, φέτος λέω όμως να πάω ένα βήμα παραπάνω και να πάρω το iPhone 16 pro. Έτσι τουλάχιστον το είχα στο μυαλό μου από τον Σεπτέμβριο που παρουσιάστηκε. Μέχρι πριν καμιά εβδομάδα. Την προηγούμενη Παρασκευή ‘έπεσα’ πάνω στο νεοφερμένο Samsung Galaxy S25 Ultra. Δεν του έδωσα σημασία αρχικά, το Σ/Κ όμως βρέθηκα σε άλλο κατάστημα με τα κινητά δίπλα δίπλα και, πώς να το πω, το iPhone μου φάνηκε πολύ κακομούτσουνο μπροστά του. Αυτό που έκανε η Samsung με τις λίγο στρογγυλεμένες άκρες στο Ultra είναι κίνηση – ματ. To iPhone έχει πολύ στρογγυλεμένες άκρες και αυτό αφενός το κάνει πιο παιδικό και λιγότερο ελκυστικό – στα δικά μου μάτια τουλάχιστον μάτια, υποκειμενικό είναι εξάλλου το θέμα – αφετέρου χάνεται ωφέλιμη επιφάνεια στις άκρες της οθόνης. Επιφάνεια που μειώνεται ακόμα περισσότερο από το dynamic island. Το αστείο είναι ότι αυτό το dynamic island και το συνεπακόλουθο face id είναι αυτό που με βάζει σε δίλλημα γιατί εάν δεν υπήρχε το καταπληκτικό και ασφαλέστατο face id στο iPhone δε θα το σκεφτόμουνα καν προς τα πού να πάω. Μα θα μου πείτε τώρα, είναι και το θέμα των χρημάτων. Το iPhone 16 pro στη φθηνότερή του εκδοχή κοστίζει σήμερα €1.179 με αποθηκευτικό χώρο 128 GB ενώ το Samsung Galaxy Ultra ξεκινάει από τα €1.499 (προπαραγγελία) με αποθηκευτικό χώρο 512GB. Οπότε για να τα εξισώσουμε λίγο να δούμε τι συμβαίνει: Θεωρώ για να είναι μια τοπ συσκευή σήμερα ολίγον τι future proof δε μπορεί να έχει αποθηκευτικό χώρο μικρότερο των 256 GB. Το iPhone 16 pro στα 256 GB κοστίζει €1.309 και άμα πάμε στα 512GB (που ξεκινάει στο Ultra σήμερα λόγω της προπαραγγελίας) φτάνουμε τα €1.569 – ήδη παραπάνω δηλαδή από το Ultra. Αν μάλιστα εξισώσουμε και το μέγεθος της οθόνης και πάμε στο iPhone 16 pro max, έχουμε ένα κόστος της τάξης των €1.699 στα 512GB. Δηλαδή το ‘ακριβό’ Galaxy S25 Ultra των €1.499 είναι φθηνότερο σήμερα από το αντίστοιχο iPhone 16 pro max των €1.699 αλλά και από το μικρό iPhone 16 pro των €1.569. Βέβαια όταν η προπαραγγελίες σταματήσουν θα ακριβύνει και αυτό και για αυτό τώρα έχω ξεσηκωθεί και θέλω να κάνω την επιλογή μου άμεσα – διαφορετικά έλεγα να προχωρήσω στην αγορά του iPhone γύρω στο Πάσχα. Δε μπαίνω σε τεχνικές λεπτομέρειες, αυτές είναι γνωστές και υπάρχουν και δεκάδες video που τα αναλύουν όλα. Τα σημαντικά για μένα είναι: iPhone 16 pro: face id και το οικοσύστημα της apple Galaxy S25 ultra: πανέμορφο με εκπληκτική οθόνη Α, επιπλέον η Samsung δίνει πλέον υποστήριξη για 7 χρόνια, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν και θα ήταν εκ των προτέρων αποτρεπτικός λόγος για εμένα. Συγνώμη εάν σας κούρασα αλλά όπως καταλαβαίνετε έχω ‘μπριζωθεί’ (έφτασα στο σημείο να βλέπω στον ύπνο μου Galaxy S25 ultra 😊) και σκέφτομαι τι να κάνω και είπα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας. Έχω μια εβδομάδα να αποφασίσω – αν είναι να προλάβω και να εκμεταλλευτώ την προπαραγγελία που ισχύει για το Samsung και εφόσον αποφασίσω να αφήσω το iOs μετά από 15 περίπου χρόνια και να πάω για πρώτη φορά στο android. Ειλικρινά εάν δεν ήταν για την ασφάλεια και την ευκολία που προσφέρει το face id θα είχα αποφασίσει χθες. Αλλά με προβληματίζει να ξαναγυρίσω στο ξεκλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα γιατί συνήθως φοράω γάντια και δεν μου είναι εύκολο και το αντίστοιχο ξεκλείδωμα προσώπου στα android δεν είναι τόσο ασφαλές από όσο ξέρω. Τέλος πάντων, τα είπα και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την υπομονή σας
sattack Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ (επεξεργασμένο) Όντως έχεις λίγες μέρες να το σκεφτείς, και δεν είναι μόνο οι τιμές που γράφεις, έχουμε πει ότι ακόμα και στην Ελλαδα που έχει τις χειρότερες εκπτώσεις, και πάλι ένα -10% και ένα -50Ε το πήραν όλοι. Ακόμα και στο Πλαίσιο πάνε και το ζητάνε και τους το δίνουν. Οπότε το 1400κάτι γίνεται 1300 νομίζω? Το 512GB. To 1TB γίνεται 1400κάτι. Αποφάσισε άμεσα! Επεξ/σία χθες στις 02:40 μμ από sattack 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα