Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Raylan είπε

Τα παίρνει όλα ο φίλος, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα με τον κοινό λογαριασμό. Οι κληρονόμοι δεν έχουν αξιώσεις σε κοινό λογαριασμό μόνο σε ατομικούς.. 

το νοημα των κοινων λογσμων ειναι γνωστο και το εχουμε ηδη συζητησει, αλλα εδω υπαρχει θανατος. Σου ειπε νομικος οτι δεν αλλαζει κατι ή ειναι μονο δικη σου εκτιμηση?

4 ώρες πριν, amacon είπε
  • σε κοινό λογαριασμό (με δικαιούχους δηλαδή) ο καθένας μπορεί να τα σηκώσει όποια ώρα και στιγμή θέλει και όσα θέλει χωρίς πρόβλημα (το μεγαλύτερο πρόβλημα κοινών λογαριασμών). στην περίπτωση διαθήκης που αφήνει ποσοστά ο μακαρίτης στους δικαιούχους και ο ένας τα έχει πάρει όλα, οι άλλοι δικαιούχοι κάνουν αγωγή , εαν δεν έχουν συνεννοηθεί πρώτα.
  • άμα δεν ξέρεις σε ποια τράπεζα έχει ο συγχωρεμένος χρήματα (συνήθως γνωρίζεις ότι πχ ο παππούς έχει λογαριασμό  στην εθνική ή κάπου αλλού) , ναι κάνεις ερώτηση σε όσες νομίζεις εσύ (στην Ελλάδα δεν είναι και πολλές εξάλλου) όσο "κουφό" και αν ακούγεται είναι συνήθης διαδικασία
  • όσο για το αν τα σηκώσει απο το ατμ,  φαίνεται αμέσως ποια κάρτα έκανε ανάληψη και σε ποιον ανήκει. (γενικά το να κάνεις υποκλοπή δεν είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζουμε εάν δεν έχεις άτομα από μέσα που και αυτός παίζει την θέση του γιατί όλα φαίνονται στο σύστημα της τράπεζας στο τέλος)

1.  σε περιπτωση διαθηκης γινεται οτι αυτη οριζει, σε περιπτωση μη διαθηκης ειναι το θεμα

2. αρα ο μονος τροπος για τους κληρονομους να μαθουν ειναι να κανουν ερωτησεις σε ολες τις τραπεζες

3. η καρτα φυσικα και ειναι γνωστο σε ποιον ανηκει, αλλα αν την εχεις και εχεις και το pin κανεις αναληψη και κανείς δε ξερει ποιος τα πηρε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

το νοημα των κοινων λογσμων ειναι γνωστο και το εχουμε ηδη συζητησει, αλλα εδω υπαρχει θανατος. Σου ειπε νομικος οτι δεν αλλαζει κατι ή ειναι μονο δικη σου εκτιμηση?

Ναι από νομικό, είχα προσωπική εμπειρία με κληρονομικά.. 

Αν έχεις κοινό λογαριασμό με γονείς, αδέρφια, γυναίκα, γκόμενα σε περίπτωση θανάτου τα παίρνει όλα ο συνδικαιούχος, εκτός και αν ο άνθρωπος τα έχει χαμένα και έχει οριστεί κάποιος δικαστικός συμπαραστάτης και τον φροντίζει και διαχειρίζεται τα οικονομικά του, σε τέτοια περίπτωση κοινού λογαριασμού όταν πεθάνει πάνε στους κληρονόμους..

Παράδειγμα: Αν έμενα με ορίσει το δικαστήριο συμπαραστάτη του θείου μου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ή άλλων καταστάσεων και διαχειρίζομαι τα οικονομικά του και μπω συνδικαιούχος, σε περίπτωση θανάτου δεν έχω αξιώσεις στον λογαριασμό και τα χρήματα χρήματα μοιράζονται με το κληρονομικό δίκαιο.

Επεξ/σία από Raylan
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

1.  σε περιπτωση διαθηκης γινεται οτι αυτη οριζει, σε περιπτωση μη διαθηκης ειναι το θεμα

2. αρα ο μονος τροπος για τους κληρονομους να μαθουν ειναι να κανουν ερωτησεις σε ολες τις τραπεζες

3. η καρτα φυσικα και ειναι γνωστο σε ποιον ανηκει, αλλα αν την εχεις και εχεις και το pin κανεις αναληψη και κανείς δε ξερει ποιος τα πηρε

Ναι μου το είπε και εμενα νομικός . 1) σε περίπτωση μη διαθήκης , οι κοινοί λογαριασμοί "μοιράζονται μεταξύ δικαιούχων" ή "οποιος προλάβει πρώτος"...

2)Ναι , εφόσον δεν ξέρουν τίποτα για το που είχε λογαριασμούς,

3)εαν κάνεις ανάληψη με κάρτα πεθαμένου, είναι ποινικό αδίκημα και ακολουθείται άλλος δρόμος, εαν το θέλουν βέβαια οι κληρονόμοι

Επίσης οι διαθήκες είναι λίγο σχετικές ως προς το τι εννοούν.. δηλαδή εάν μου αφήνει εμένα το αμάξι ο θείος και μέχρι να αποβιώσει το είχε πουλήσει, προφανώς και δεν έχω αμάξι,, εαν μου αφήνει λεφτά σε ατομικό λογαριασμό που γίνεται μετά κοινός λογαριασμός και δεν με βάλει στους δικαιούχους τα έχω χάσει. Κοινώς ισχύουν για όσο δεν πειραχτούν τα δηλωμένα σε αυτή περιουσιακά στοιχεία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amacon είπε

Ναι μου το είπε και εμενα νομικός . 1) σε περίπτωση μη διαθήκης , οι κοινοί λογαριασμοί "μοιράζονται μεταξύ δικαιούχων" ή "οποιος προλάβει πρώτος"...

3)εαν κάνεις ανάληψη με κάρτα πεθαμένου, είναι ποινικό αδίκημα και ακολουθείται άλλος δρόμος, εαν το θέλουν βέβαια οι κληρονόμοι

1) γιατι θα πρεπει να προλαβει? αν τα αφησει μεσα, οπως δλδ εκανε τοσο καιρο, κινδυνευει απο κατι?

3) φυσικα, αλλα πως θα ξερουν οτι το εκανες εσυ?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fitsoulas2024 είπε

3) φυσικα, αλλα πως θα ξερουν οτι εκανες κατι τετοιο?

τι ερώτηση είναι αυτή;

Αν σε καταγγείλει κάποιος είναι δύσκολο να σε βρουν; Πόσοι δηλαδή θα είχαν πρόσβαση στην κάρτα του νεκρού; Εμένα κι εσένα θα κυνηγήσουν ή τους γύρω; Τι κάνει νιαου νιάου

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Neptu είπε

τι ερώτηση είναι αυτή;

Αν σε καταγγείλει κάποιος είναι δύσκολο να σε βρουν; Πόσοι δηλαδή θα είχαν πρόσβαση στην κάρτα του νεκρού; Εμένα κι εσένα θα κυνηγήσουν ή τους γύρω; Τι κάνει νιαου νιάου

δεν ηταν ερωτηση, το αυτονοητο σου ειπα. Πως θα σε καταγγειλει καποιος χωρις στοιχεια? πρεπει να αποδειχτει οτι ειχες βουτηξει τη καρτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...