Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Νομίζω πήραμε επιθυμητή+μεγάλη βοήθεια με κάτι που προέκυψε. Βρέθηκε κάπου βιβλιάριο της τραπεζης που δείχνει ότι ο λογαριασμός είναι κοινός με τον σύζυγό της, που ο σύζυγος (θείος μου) είναι εν ζωή. Απλά, η θεία ήταν ο κύριος δικαιούχος. Δεν απλουστευονται τα πράγματα;

το εχουμε πει κι αλλες φορες, οτι σε ενα κοινο λογ/σμο δεν υπαρχει κυριος και δευτερευων, ειναι ολοι το ιδιο

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Tα ΑΤΜ έχουν κάμερες.

αυτο το ειπες για σοβαρο? 🤭 και ποιος τον εμποδιζει να μεταμφιεστει?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Confused 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε
2 ώρες πριν, etheo είπε

Επίσης ο συνδικαιούχος και εφόσον είναι εν ζωή μπορεί να κανει κινήσεις στον λογαριασμό. 

τι κινησεις? μπορει να τα σηκωσει ολα?

Εννοείται πως ναι . 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

τι κινησεις? μπορει να τα σηκωσει ολα?

Σαφως και μπορεί να τα σηκωσει ολα χωρις να δωσει λογαριασμό σε κανεναν, ο συνδικαιούχος δεν εχει καμια διάφορα απο τον δικαιούχο και σε αυτην την περίπτωση κανένα λογο δεν έχουν τρίτοι, κληρονόμοι ή η ιδια η τράπεζα. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σαφως και μπορεί να τα σηκωσει ολα χωρις να δωσει λογαριασμό σε κανεναν, ο συνδικαιούχος δεν εχει καμια διάφορα απο τον δικαιούχο και σε αυτην την περίπτωση κανένα λογο δεν έχουν τρίτοι, κληρονόμοι ή η ιδια η τράπεζα. 

ναι αλλα αυτο ισχυει και στη περιπτωση θανατου, οπως εχουμε εδω?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

ναι αλλα αυτο ισχυει και στη περιπτωση θανατου, οπως εχουμε εδω?

Τι δεν κατάλαβες απο αυτά που έγραψα, επαναλυψη λοιπον

"Σαφως και μπορεί να τα σηκωσει ολα χωρις να δωσει λογαριασμό σε κανεναν, ο συνδικαιούχος δεν εχει καμια διάφορα απο τον δικαιούχο και σε αυτην την περίπτωση κανένα λογο δεν έχουν τρίτοι, κληρονόμοι ή η ιδια η τράπεζα."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τι δεν κατάλαβες απο αυτά που έγραψα, επαναλυψη λοιπον

"Σαφως και μπορεί να τα σηκωσει ολα χωρις να δωσει λογαριασμό σε κανεναν, ο συνδικαιούχος δεν εχει καμια διάφορα απο τον δικαιούχο και σε αυτην την περίπτωση κανένα λογο δεν έχουν τρίτοι, κληρονόμοι ή η ιδια η τράπεζα."

δε χρειαζεται "επαναλυψη", αρκει να καταλαβεις εσυ τι εχουμε εδω. Οι συνδικαιουχοι σε ενα κοινο λογσμο εχουν ακριβως τα ιδια δικαιωματα, το γραφω κι εγω απο πανω. Τι γινεται ομως αν ενας απο αυτους πεθανει? μπορουν οι κληρονομοι να διεκδικησουν δια της νομικης οδου? εχουμε τετοιες υποθεσεις στα δικαστηρια? Αυτο μπορει να το απαντησει μονο ενας νομικος.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Haha 1
Δημοσ.

ολόκληρο θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Καταρχήν από τη στιγμή που είχες πρόσβαση στο web account μπορούσες να δεις τα ονόματα. Ε δε μπορεί να μη τα είδες. Μπαμ κάνουν. Έπρεπε να βρεις το βιβλιάριο για να δεις τους συνδικαιούχους;

Κανείς δε σε εμποδίζει να τραβήξεις τα χρήματα χωρίς κουκούλες και άλλες γραφικές λύσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ΠΑΛΙΟ βιβλιάριο που βρέθηκε, φαίνεται συνδικαιούχος ο θείος μου (σύζυγος της αποθανουσας θείας). Προσπαθώ να το βρω το όνομα τού θείου σαν συνδικαιούχος και στο web account, αλλά δεν το βρίσκω.

Νομιζω πως το σημείο για να το βρεις είναι (αφού κανείς login, φυσικά):

Καταθέσεις -> Οι λογαριασμοί μου -> Σχετικές υπηρεσίες -> Προσθήκη συνδικαιουχου -> Ιστορικό

Εκεί, δεν βγάζει το όνομα τού θείου. Εκτός και εάν είναι σωστό στο ίντερνετ να μην το βγάζει, παρότι στο βιβλιάριο υπάρχει. Τι είναι το σωστό:να φαίνεται ή να μην φαίνεται στο web;

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ.

Ο λογαριασμός που αναφέρεται στο βιβλιάριο είναι ίδιος με αυτόν που είναι στο web ? 
επίσης το μενού που αναφέρεις είναι για να προσθεσεις συνδικαιούχο από το web , 

Δημοσ.

Ναι, το έχω ελέγξει. Το IBAN τού βιβλιαρίου είναι το ίδιο με το IBAN στο web.

Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στο web που φαίνονται οι δικαιούχοι ενός λογαριασμού (εάν είναι περισσότεροι από ένας);

Δημοσ.

Ναι υπάρχει , πχ στην εθνική φαίνονται στα βασικά στοιχεία του λογαριασμού . Στην Eurobank στις πληροφορίες . 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Ναι, το έχω ελέγξει. Το IBAN τού βιβλιαρίου είναι το ίδιο με το IBAN στο web.

Δεν υπάρχει κάποιο σημείο στο web που φαίνονται οι δικαιούχοι ενός λογαριασμού (εάν είναι περισσότεροι από ένας);

Ε άρα πλέον δεν είναι συνδικαιούχος. Γιατί τέτοιο σκάλωμα για έναν λογαριασμό που δεν σου ανήκει. Θα πάνε πλέον όλα στον θείο σου ή σε όποιον άλλον τα δικαουται όταν ανοίξει η σύνταξη και όλα καλά...σωστά; Ή μήπως όχι; 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε απλά είναι τα πράγματα. Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα στα χρήματα. Συνδικαιούχος ή όχι, του συζύγου είναι σαν κληρονομιά ίσως και των παιδιών τους. Αν θες να τους τα φας μπορείς μέχρι να σε κυνηγήσουν και να στα πάρουν πίσω και με το παραπάνω.

Επεξ/σία από gakost

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...