Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Παρακαλώ, ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων λογαριασμού μετά θάνατον.

Πρόκειται για την τράπεζα Πειραιώς. Γνωρίζω ότι μπορώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά κ.λπ. , αλλά ήθελα πρώτα να ρωτήσω εδώ, εάν γνωρίζετε να με ενημερώσετε.

Εάν σε ένα ζευγάρι, ο ένας έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Πειραιώς (πχ γυναίκα), και είναι η μόνη δικαιούχος στον λογαριασμό, σε περίπτωση θανάτου τής γυναίκας, και εφόσον ο σύζυγός της είναι εν ζωή μετά το θάνατο όπως της, τι γίνεται με τον λογαριασμό (μεταβίβαση λογαριασμού) στην συγκεκριμένη τράπεζα; Χρειάζεται κάποια δήλωση; Κάποια χαρτιά; Κληρονομικότητα λογαριασμού πως γίνεται;

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

δεν έχει σημασία σε ποια τράπεζα είναι ο λογαριασμός. εαν ο λογαριασμος είναι ατομικός (1 δικαιούχος) τα χρήματα πάνε στον κληρονόμο, εκτός εαν υπάρχει διαθήκη που λέει διαφορετικά. εαν είναι κοινός (2 ή παραπάνω δικαιούχοι ) μοιράζονται μεταξύ των δικαιούχων, εκτός εαν υπάρχει διαθήκη που λέει διαφορετικά. εαν δεν έχεις στοιχεία του λογαριασμού , ξέρεις μόνο ότι είχε λογαριασμό στην τράπεζα, κάνεις αίτηση με τα ανάλογα δικαιολογητικά (εγγυητέρων συγγενών κλπ) και σου απαντάνε. εαν υπάρχει διαθήκη είναι άλλη διαδικασία. ο λογαριασμός δεν μεταβιβάζεται, τα λεφτά μεταβιβάζονται.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Καλησπέρα.

Παρακαλώ, ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων λογαριασμού μετά θάνατον.

Πρόκειται για την τράπεζα Πειραιώς. Γνωρίζω ότι μπορώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά κ.λπ. , αλλά ήθελα πρώτα να ρωτήσω εδώ, εάν γνωρίζετε να με ενημερώσετε.

Εάν σε ένα ζευγάρι, ο ένας έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Πειραιώς (πχ γυναίκα), και είναι η μόνη δικαιούχος στον λογαριασμό, σε περίπτωση θανάτου τής γυναίκας, και εφόσον ο σύζυγός της είναι εν ζωή μετά το θάνατο όπως της, τι γίνεται με τον λογαριασμό (μεταβίβαση λογαριασμού) στην συγκεκριμένη τράπεζα; Χρειάζεται κάποια δήλωση; Κάποια χαρτιά; Κληρονομικότητα λογαριασμού πως γίνεται;

Σας ευχαριστώ!

Έμπλεξες 

Ουτε την χρεωστική της δεν εχεις να πας να τα σηκώσεις;

• Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Χρεωστική έχω και κωδικούς web έχω (εννοείται και το κινητό της)

Τοτε μπες στο banking και στειλτα σε να δικό σου λογαριασμό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον η θεία έχει πεθάνει εδώ και 2 ημέρες, και γνωρίζω τους κωδικούς web banking τού λογαριασμού της (μου είχε αναθέσει τη διαχείριση τού λογαριασμού της), εάν σήμερα μπω και τα στείλω τα χρήματα σε δικό μου λογαριασμό, δεν θα είναι παράνομο;

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Εφόσον η θεία έχει πεθάνει εδώ και 2 ημέρες, και γνωρίζω τους κωδικούς web banking τού λογαριασμού της (μου είχε αναθέσει τη διαχείριση τού λογαριασμού της), εάν σήμερα μπω και τα στείλω τα χρήματα σε δικό μου λογαριασμό, δεν θα είναι παράνομο;

Ναι. Το προβλημα θα ειναι κυριως αν πχ παρεις λεφτα που ειναι η συνταξη της ενω αυτα πρεπει να επιστραφουν (αναλογως ποτε πεθανε).Εκει μπορει το δημοσιο να σε κυνηγησει και απο οσο ξερω το κανει (οχι γρηγορα).

Δημοσ.
2 minutes ago, vagos789 said:

Ναι. Το προβλημα θα ειναι κυριως αν πχ παρεις λεφτα που ειναι η συνταξη της ενω αυτα πρεπει να επιστραφουν (αναλογως ποτε πεθανε).Εκει μπορει το δημοσιο να σε κυνηγησει και απο οσο ξερω το κανει (οχι γρηγορα).

η αν εμφανιστούν κληρονόμοι......δεν είναι τόσο απλό......

21 minutes ago, johnyb98 said:

καλό είναι να πας στη τράπεζα να τους ενημερώσεις και θα σου πουν τη διαδικασία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Υπάρχουν άλλοι κληρονόμοι; Αυτή είναι η σωστή ερώτηση. Εάν δεν υπάρχουν, καταλαβαίνεις τι θα πρέπει να κάνεις.

Να προσκομίσεις ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό πλησιέστερων ή δημοσίευση διαθήκης, πιστοποιητικό δημοσίευσης ή μη, άλλης διαθήκης, δήλωση φόρου κληρονομιάς, βεβαίωση ΙΒΑΝ δική σου.

Δεν σου λέω να μπεις επι τόπου στο web και να μεταφέρεις όλα τα λεφτά, αφήνοντας τη τελευταία σύνταξη.

Επεξ/σία από famas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Παράνομο είναι ναι μην το κάνεις θα μπλέξεις.

Τα παίρνουν οι κληρονόμοι, είπες ότι έχει σύζυγο, παιδιά έχει? Αν δεν έχει τα μοιράζονται εκτός από τον σύζυγο και τα αδέρφια μετά από διαδικασίες.. Τι συγγένεια έχεις?

Επεξ/σία από Raylan
Δημοσ.

Νομίζω πήραμε επιθυμητή+μεγάλη βοήθεια με κάτι που προέκυψε. Βρέθηκε κάπου βιβλιάριο της τραπεζης που δείχνει ότι ο λογαριασμός είναι κοινός με τον σύζυγό της, που ο σύζυγος (θείος μου) είναι εν ζωή. Απλά, η θεία ήταν ο κύριος δικαιούχος. Δεν απλουστευονται τα πράγματα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Νομίζω πήραμε επιθυμητή+μεγάλη βοήθεια με κάτι που προέκυψε. Βρέθηκε κάπου βιβλιάριο της τραπεζης που δείχνει ότι ο λογαριασμός είναι κοινός με τον σύζυγό της, που ο σύζυγος (θείος μου) είναι εν ζωή. Απλά, η θεία ήταν ο κύριος δικαιούχος. Δεν απλουστευονται τα πράγματα;

Τι να απλουστεύονται δηλαδή;

Αν είναι ετσι με τα χρήματα αυτά εσυ δεν εχεις καμία σχέση

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον έχεις web account , μπορείς να δεις ποιοι είναι οι συνδικαιούχοι του λογαριασμού.

Επίσης ο συνδικαιούχος και εφόσον είναι εν ζωή μπορεί να κανει κινήσεις στον λογαριασμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, etheo είπε

Επίσης ο συνδικαιούχος και εφόσον είναι εν ζωή μπορεί να κανει κινήσεις στον λογαριασμό. 

τι κινησεις? μπορει να τα σηκωσει ολα?

Στις 31/1/2025 στις 1:48 ΜΜ, amacon είπε

δεν έχει σημασία σε ποια τράπεζα είναι ο λογαριασμός. εαν ο λογαριασμος είναι ατομικός (1 δικαιούχος) τα χρήματα πάνε στον κληρονόμο, εκτός εαν υπάρχει διαθήκη που λέει διαφορετικά

και πως θα ξερει ο κληρονομος οτι υπαρχουν και σε ποια τραπεζα λεφτα απο το μακαριτη, ωστε να τα διεκδικησει?

Στις 31/1/2025 στις 2:50 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Τοτε μπες στο banking και στειλτα σε να δικό σου λογαριασμό 

αν γινει αυτο θα φαινεται οτι τα πηρε. Καλυτερα να τα σηκωσει απο τo ATM με τη καρτα, ετσι δε θα ξερει κανεις ποιος τα πηρε

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

τι κινησεις? μπορει να τα σηκωσει ολα?

και πως θα ξερει ο κληρονομος οτι υπαρχουν και σε ποια τραπεζα λεφτα απο το μακαριτη, ωστε να τα διεκδικησει?

αν γινει αυτο θα φαινεται οτι τα πηρε. Καλυτερα να τα σηκωσει απο τo ATM με τη καρτα, ετσι δε θα ξερει κανεις ποιος τα πηρε

Tα ΑΤΜ έχουν κάμερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...