Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους ειχα νοβα 100mbpς οπτικη και μεσω voucer εκανα αναβαθμιση στα 300.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι στο speedtest που κανω ποτε δεν μου τερματιζει στα 300, ενω στο τεστ στην διαρκεια του παει 304,307 τελιωνει παντα στα 292,289 mbps 

κανονικα δεν επρεπε να εισαι καρφι στα 300????  

4124121421.png

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι αν δεν έχει δώσει μεγαλύτερο "συγχρονισμό" για να υπερκαλύπτει τα overheads η Nova.

Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Όχι αν δεν έχει δώσει μεγαλύτερο "συγχρονισμό" για να υπερκαλύπτει τα overheads η Nova.

Νομιζω οτι δινει. Εχω φτιαξει σκριπτακι (σε λινουξ) που τραβαει απανωτα speedtests. Τα αποτελεσματα παρακατω (500αρα γραμμη) :

Download Speed: 512.79 Mbps, Upload Speed: 254.95 Mbps
Download Speed: 508.59 Mbps, Upload Speed: 253.11 Mbps
Download Speed: 509.84 Mbps, Upload Speed: 254.27 Mbps
Download Speed: 513.76 Mbps, Upload Speed: 254.08 Mbps

Με λιγα λογια , δινει και λιγο παραπανω στα αποτελεσματα.

On 31/01/2025 at 10:34, Antari said:

Καρφι , τουλαχιστον στα 300. Πως κανεις το τεστ ? Με καλωδιο ? Ασυρματα ? 2.4ghz καναλι ή 5 ghz ? Χρησιμοποιει δικτυο κατι αλλο εκεινη την στιγμη ? Απο πισι ? Απο κινητο ?

Δημοσ.
On 31/01/2025 at 10:34, Antari said:

Γεια χαρα σε ολους ειχα νοβα 100mbpς οπτικη και μεσω voucer εκανα αναβαθμιση στα 300.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι στο speedtest που κανω ποτε δεν μου τερματιζει στα 300, ενω στο τεστ στην διαρκεια του παει 304,307 τελιωνει παντα στα 292,289 mbps 

4124121421.png

ta 300 δεν ειναι το καθαρο. 300 θα παρεις αν σε εχουν βαλει πχ στα 330. αυτο γινοταν και με τα vdsL> στα 100 επαιρνες 90.σε βαζαν επιτηδες στο 110 και ειχες 100

Δημοσ.
1 hour ago, Thresh said:

Είσαι σε υποδομή Cosmote.

Δηλαδη σε δικη της υποδομη δεν δινει λιγο παραπανω ? Και δινει σε υποδομη τριτου ? :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, mphxths said:

Δηλαδη σε δικη της υποδομη δεν δινει λιγο παραπανω ? Και δινει σε υποδομη τριτου ? :)

στην υποδομη τριτου δεν δινει την ταχυτητα η nova αλλα πχ η cosmote. ο παροχος απλα οριζει το Policy. ο κατασκευαστης που εχει αναλαβει την περιοχη και εχε τον εξοπλισμο οριζει το που θα κλειδωσεις.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

στην υποδομη τριτου δεν δινει την ταχυτητα η nova αλλα πχ η cosmote. ο παροχος απλα οριζει το Policy. ο κατασκευαστης που εχει αναλαβει την περιοχη και εχε τον εξοπλισμο οριζει το που θα κλειδωσεις.

Η ερωτηση παραμενει παραυτα :) Εγω που ειμαι σε οπτικες cosmote και παροχο νοβα , απο ο,τι φαινεται η ταχυτητα (που δινει η cosmote) ειναι λιιιγο παραπανω απο την ονομαστικη. H νοβα στις δικες της υποδομες τι κανει ? Βεβαια δεν ξερουμε λεπτομερειες για την συνδεση του νηματοθετη , οπως και δεν πηραμε ακομα απαντησεις σε αυτα που τον ρωτησα :) 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mphxths said:

Όταν είναι σε υποδομή ΟΤΕ είναι ρύθμιση αυτού, όχι της Nova.

18 minutes ago, mphxths said:

H νοβα στις δικες της υποδομες τι κανει ?

Έχει ορίσει ακριβώς ταχύτητα 300/150, 500/250,  1000/500 και μετά στο speedtest βλέπεις μείον τα overheads.

• Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, mphxths said:

Η ερωτηση παραμενει παραυτα :) Εγω που ειμαι σε οπτικες cosmote και παροχο νοβα , απο ο,τι φαινεται η ταχυτητα (που δινει η cosmote) ειναι λιιιγο παραπανω απο την ονομαστικη. H νοβα στις δικες της υποδομες τι κανει ? Βεβαια δεν ξερουμε λεπτομερειες για την συνδεση του νηματοθετη , οπως και δεν πηραμε ακομα απαντησεις σε αυτα που τον ρωτησα :) 

οταν ο οτε εχει τα δικα του μηχανηματα ανεξαρτητως παροχου τοτε μπορει να δινει 330 αντι για 300. και η Nova στα δικα της μηχανηματα παλι ανεξαρτητος παροχου που εχει ο χρηστης μπορει να δινει 300. οποτε ο πρωτος θα εχει καθαρο πχ 300 ενω ο δευτερος θα εχεις καθαρο πχ 280. δεν ξερω ποιος δινει παραπανω δεν το εχω ψαξει.

και θεωρητικα και πρακτικα και τα 2 σωστα ειναι.οταν ζητας 300mbit συνδεση και 300 να σου δωσουν ειναι το σωστο ασχετα που στο speedtest εχεις λιγοτερο.δεν πληρωνεις το καθαρο αλλα το μεικτο. το ιδιο ισχυει και στα metro ethernet Κτλ. ζητας 100 παιρνεις 100 και στο speedtest πχ 90.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, panagiotis12x said:

πως κανει το test? ασυρματα η με καλωδιο; 

αν η γραμμη ειναι στα 300 ακριβως και δεν εχει θεμα το hardware τοτε ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα θα βγαζει πιο λιγα απο τα 300 όπως ανεφερα και στο πρωτο του ποστ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...