Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum! Ήθελα να συζητήσουμε εμπειρίες απο αγορές απο καταστήματα με refurbished desktops και laptops ετσι ωστε να προχωρήσω σε αγορά 2 pc για συγγενείς.

Έχω δει κάποιες προσφορές που με ενδιαφέρουν απο Refurbished24, PCArena.gr, PCShop.gr. Να προσέχω και να προτιμήσω άλλα μαγαζιά ή είναι όλα καλά;

Πρόσεξα οτι υπαρχουν και γνωστα μαγαζακια τυπου MgManager, Public κλπ δεν εχω δει βεβαια τι εχουν.

Δημοσ.

Cosmodata, Refurbished24, Data-Media έχω χρησιμοποιήσει για refurbished desktop PC χωρίς πρόβλημαm Grade A μόνο.

Είχα ένα θεματάκι μία φορά με cosmodata να γράφουν micro και να στείλουν mini PC.

Κατά τα άλλα δεν έτυχε κάποιο απρόοπτο.

Τα Laptop και τις οθόνες τα αποφεύγω και δεν έχω πάρει ποτέ Θεωρείται ΟΚ να στο δίνουν μέχρι και με 4 πίξελ ελατωμματικά.

Επίσης στα laptop οι μπαταρίες συνήθως είναι ψόφιες και χωρίς εγγύηση. Αν δεν ξέρεις να την αλλάξεις μόνος σου και δεν είναι business μοντέλο που ανοίγει εύκολα, ακόμη χειρότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cosmodata έχω αγοράσει προσωπικά και κάποιοι πολλοί κοντινοί μου. Έχει σχετικά νορμάλ τιμές ενώ είναι πολύ κομπλέ σε θέμα εγγύησης συνεννόησης.

Mgmanager δεν έχω προσωπική εμπειρία, μόνο μέσω κάποιων γνωστών, γενικά δεν είχα θέματα με τις συναλλαγές αλλά δεν έχω ιδέα με το aftersales.

Πολύ δυνατό μαγαζί σε τιμές που προτείναμε (και παραμένει απ'οτι βλέπω) είναι το info-world.gr του οποίου μηχάνημα έχω γίνει έμμεσος αποδέκτης. Γενικά δεν είχε ακουστεί κάτι αρνητικό, είχαμε μέλος όπου έκανε συχνά αγορές απο εκεί. Προσωπική εμπειρία δεν έχω για να επιβεβαιώσω 100% ωστόσο ρίξε μια ματιά καθώς δείχνει να διατηρεί τις πολύ καλές τιμές

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, benign είπε

To καλυτερο στην Ελλαδα ειναι αυτο: https://www.alfanet.gr/

Μετα το Cosmodata, καλουτσικο.

Έχω την εντύπωση ότι τόσο η Cosmodata όσο και άλλα καταστήματα από την alfanet προμηθεύονται τα refurb που πουλάνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

[...]

Πολύ δυνατό μαγαζί σε τιμές που προτείναμε (και παραμένει απ'οτι βλέπω) είναι το info-world.gr του οποίου μηχάνημα έχω γίνει έμμεσος αποδέκτης. Γενικά δεν είχε ακουστεί κάτι αρνητικό, είχαμε μέλος όπου έκανε συχνά αγορές απο εκεί. Προσωπική εμπειρία δεν έχω για να επιβεβαιώσω 100% ωστόσο ρίξε μια ματιά καθώς δείχνει να διατηρεί τις πολύ καλές τιμές

- Υπάρχει και δεύτερο μέλος με τις ίδιες θετικές εμπειρίες από αυτό το κατάστημα τα τελευταία χρόνια. Όμως πριν μια δεκαετία περίπου, το ίδιο κατάστημα, είχε διαφορετική εμπορική πολιτική και λιγότερο «καλή» αντιμετώπιση του πελάτη.

- Γενικότερα, η εμπειρία μου από τρία τέτοιου είδους καταστήματα και πολλές αγορές την τελευταία δεκαπενταετία μου λέει πως δεν υπάρχουν «Έμπιστα Καταστήματα Refurbished» διαχρονικά. Οι εταιρίες αυτές αλλάζουν συχνά την «πολιτική» τους απέναντι στον πελάτη.

32 λεπτά πριν, dpolal είπε

Έχω την εντύπωση ότι τόσο η Cosmodata όσο και άλλα καταστήματα από την alfanet προμηθεύονται τα refurb που πουλάνε.

Εδώ χρειάζεται μια μικρή διευκρίνηση: To Grade B της Alfanet, γίνεται συχνά Grade A ή Α- σε άλλες εταιρίες.

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipN είπε

- Γενικότερα, η εμπειρία μου από τρία τέτοιου είδους καταστήματα και πολλές αγορές την τελευταία δεκαπενταετία μου λέει πως δεν υπάρχουν «Έμπιστα Καταστήματα Refurbished» διαχρονικά. Οι εταιρίες αυτές αλλάζουν συχνά την «πολιτική» τους απέναντι στον πελάτη.

Προσωπικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την COSMODATA που πέρνω refurbish συστήματα εδώ και 10+ χρόνια.
Όσες φορές αντιμετώπισα πρόβλημα είτε μου το αντικατέστησαν αμέσως με άλλο, είτε το επισκεύασαν επιτόπου εκτός μόνο από 1 φορά που χάλασε ένας ανεμιστήρας επεξεργαστή λίγο καιρό μετά τη λήξη της ετήσιας εγγύησης που δίνουν και δεν το δέχτηκαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...