Skin79 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλημέρα, Ψάχνω στα 400-450€ ένα γρήγορο κινητό με έμφαση στον δυνατό επεξεργαστή καθαρά για εργαλείο δουλειάς. Θελουμε, μια καλή φωτεινή flat οθόνη ειδικά σε εξωτερικούς χώρους με όσο το δυνατον καλό GPS κ πλοήγηση με άμεσο κλείδωμα τοποθεσίας, nfc και να είναι γενικά όσο πιο γρήγορο γίνεται στο άνοιγμα εφαρμογών (απαραίτητο αυτο λογω δουλειάς). Στα συν και η αυτονομία μπαταρίας να μπορεί να μας βγάζει τη μέρα όσο κ να ζοριστει. Για τις υπόλοιπες χρήσεις που κανω τίποτα το ιδιαίτερο τα παραδοσιακά τα κλασικά. Παιχνίδια δε παίζω, δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι κάμερες και σαν ποιότητα κατασκευής όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερα. Απ το λίγο που το έψαξα ότι πιο δυνατό σ αυτα λεφτα βλεπω μονο το poco x7 pro, αν παίζουν κι άλλα εκεί έξω επειδή δεν το έχω ψάξει περισσότερο μπορείτε να πείτε.
tsimisdel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Σε αυτά τα χρήματα, βρίσκεις Samsung Galaxy A55, OnePlus Nord 4 (την έκδοση των 256 Gb), Motorola Edge Fusion 50. Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια, οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα, είναι μια πολύ καλή πρόταση, συν τοις άλλοις, σε καλύπτουν σε όλα όσα ζητάς. Poco δεν θα το συνιστούσα, κυρίως λόγω του λογισμικού του, μπορεί σε χαρακτηριστικά να σκοτώνει, στο λογισμικό όμως, χωλαινει..... 1
Skin79 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση... Κοίτα εγω εστιάζω στα χαρακτηριστικά, παιχνίδια μπορεί να μην παίζω αλλά το θέλω για κάτι διαφορετικό ως εργαλείο, δουλεύω εφαρμογές κ το κυριότερο σε συνθήκες που πρέπει όσο γίνεται να ανοίγουν τάχιστα ακόμα και ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα να ανοίξουν είναι βοηθητικό πολύ για μένα. Κανονικά θα κοιτούσα κάτι στα διπλάσια λεφτά και βάλε απλά τώρα λόγω budget κινούμαι αυστηρά εδώ οπότε αναγκαστικά ψάχνω τα μέγιστα specs σ αυτά τα λεφτά και στα υπόλοιπα ας κάνω υποχωρήσεις. Το λειτουργικό δεν με χαλάει ιδιαίτερα προέρχομαι από poco οπότε ξέρω κ τι παίρνω, τώρα για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω τι καλύτερη εμπειρία θα μπορούσαν να μου προσφέρουν τα άλλα λειτουργικά, έχω χρόνια που εχω xiaomi κ το έχω συνηθίσει. Βέβαια αν δοκίμαζα κ γω κάτι άλλο, στη σύγκριση μπορεί να έλεγα και γω μετά τέρμα τα xiaomi, πάντα είναι τι συνηθίζουμε όμως, αλλά το ακούω. Το OnePlus Nord 4 το είδα και γω βέβαια κοιτάω για 12 ram τουλάχιστον κ εκεί ξεφεύγει κάπως χρηματικά όπως είδα και to realme gt6 μ άρεσε αλλά κ αυτό ξεφεύγει ακόμη περισσότερο γ αυτό στόχευσα σ αυτά τα λεφτά ειδικά στο x7 pro. Τα άλλα δύο που προτείνεις ειναι σαφώς κατώτερα επεξεργαστικά και τα βλέπω κάπως πιο all around συσκευές καλές μεν αλλά όχι για την δουλειά που τα θέλω. Τώρα αν έχουμε κι άλλες προτάσεις σ αυτό που ζητάω ευπρόσδεκτα! Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από Skin79
George6633 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 μμ (επεξεργασμένο) Poco X7 pro από όσα έχω δει ανοίγει τα πάντα ακαριαία και δεν μασάει μια... Εχω το Poco X6 Pro και είμαι φουλ ικανοποιημένος οπότε πιστεύω το 7 Pro θα είναι ένα κλικ καλύτερο (μη φανταστείς τρελά πράγματα,περιμένω να πέσει η τιμή κάτω από 300€ στην έκδοση 12GB μήπως και το πάρω).Αν το θες με εγγύηση και έχεις απαλλαγή φόρου το παίρνεις από τα διάφορα ελληνική καταστήματα,αλλιώς με κουπόνια στο εξωτερικό χωρίς τελωνείο βγαίνει περίπου στα 320€ (12/256) αν και αλλάζουν αυτά κάθε μέρα(Υπόψιν όπως καταλαβαίνεις αν χρειαστείς κάτι σε θέμα εγγύησης είναι λίγο περίπλοκα τα πράγματα γιατί πρέπει να σταλεί έξω αλλά προσωπικά το ρίσκαρα στο X6 pro γιατί ήταν μεγάλη η διαφορά τιμής πέρυσι που το πήρα 260€ την έκδοση 12/512).. Μεγια ότι και να πάρεις. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:32 μμ από George6633 1
Skin79 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:56 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 03:56 μμ Και γω απ όσα βλέπω στα λεφτά αυτά ότι καλύτερο σε επιδόσεις που είναι και ο βασικός λόγος που το θέλω. Εχω αποφορολογηση κανονικά λόγω επαγγέλματος οπότε θα το πάρω από Ελλάδα απλά να βρω και καταστημα γιατί νομίζω δεν κανουν όλα, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα απ όσο ξέρω οπως οι μεγάλες αλυσίδες. Και γω για την έκδοση 12/256 κοιτάω μιας που δεν με ενδιαφέρει ο περισσότερος χώρος. Ερωτηση πάνω σ αυτό τώρα: Παίζει να χάνουμε τίποτα σε επιδοσεις λογω μικρότερου αποθηκευτικου αν δεν πάρω την έκδοση με τα 512? Μιλάμε παντα για 12 ραμ απλά την μικρότερη με τα 256.
BadBoy Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:22 μμ Στις 31/1/2025 στις 11:00 ΠΜ, Skin79 είπε Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση... Κοίτα εγω εστιάζω στα χαρακτηριστικά, παιχνίδια μπορεί να μην παίζω αλλά το θέλω για κάτι διαφορετικό ως εργαλείο, δουλεύω εφαρμογές κ το κυριότερο σε συνθήκες που πρέπει όσο γίνεται να ανοίγουν τάχιστα ακόμα και ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα να ανοίξουν είναι βοηθητικό πολύ για μένα. Κανονικά θα κοιτούσα κάτι στα διπλάσια λεφτά και βάλε απλά τώρα λόγω budget κινούμαι αυστηρά εδώ οπότε αναγκαστικά ψάχνω τα μέγιστα specs σ αυτά τα λεφτά και στα υπόλοιπα ας κάνω υποχωρήσεις. Το λειτουργικό δεν με χαλάει ιδιαίτερα προέρχομαι από poco οπότε ξέρω κ τι παίρνω, τώρα για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω τι καλύτερη εμπειρία θα μπορούσαν να μου προσφέρουν τα άλλα λειτουργικά, έχω χρόνια που εχω xiaomi κ το έχω συνηθίσει. Βέβαια αν δοκίμαζα κ γω κάτι άλλο, στη σύγκριση μπορεί να έλεγα και γω μετά τέρμα τα xiaomi, πάντα είναι τι συνηθίζουμε όμως, αλλά το ακούω. Το OnePlus Nord 4 το είδα και γω βέβαια κοιτάω για 12 ram τουλάχιστον κ εκεί ξεφεύγει κάπως χρηματικά όπως είδα και to realme gt6 μ άρεσε αλλά κ αυτό ξεφεύγει ακόμη περισσότερο γ αυτό στόχευσα σ αυτά τα λεφτά ειδικά στο x7 pro. Τα άλλα δύο που προτείνεις ειναι σαφώς κατώτερα επεξεργαστικά και τα βλέπω κάπως πιο all around συσκευές καλές μεν αλλά όχι για την δουλειά που τα θέλω. Τώρα αν έχουμε κι άλλες προτάσεις σ αυτό που ζητάω ευπρόσδεκτα! 100%, έχοντας στην κατοχή μου στο F3, μπορώ να πω ότι είναι με διαφορά το χειρότερο λειτουργικό αυτό της Xiaomi. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που του έκανα ήταν όταν το ξεφορτώθηκα και έβαλα AOSP. Δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιος το χρησιμοποιεί επαγγελματικά. Πραγματικά για τα σκουπίδια, συμφωνώ με το φίλο που λέει ότι τα καλά χαρακτηριστικά χαντακώνονται από το αισχρό λογισμικό. 2 1
George6633 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:32 μμ 1 ώρα πριν, Skin79 είπε Και γω απ όσα βλέπω στα λεφτά αυτά ότι καλύτερο σε επιδόσεις που είναι και ο βασικός λόγος που το θέλω. Εχω αποφορολογηση κανονικά λόγω επαγγέλματος οπότε θα το πάρω από Ελλάδα απλά να βρω και καταστημα γιατί νομίζω δεν κανουν όλα, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα απ όσο ξέρω οπως οι μεγάλες αλυσίδες. Και γω για την έκδοση 12/256 κοιτάω μιας που δεν με ενδιαφέρει ο περισσότερος χώρος. Ερωτηση πάνω σ αυτό τώρα: Παίζει να χάνουμε τίποτα σε επιδοσεις λογω μικρότερου αποθηκευτικου αν δεν πάρω την έκδοση με τα 512? Μιλάμε παντα για 12 ραμ απλά την μικρότερη με τα 256. Όχι κανένα πρόβλημα,ο μεγαλύτερος χώρος είναι μόνο για σένα μακροπρόθεσμα σε περίπτωση που τραβάς πολλά βίντεο ή έχεις πολλές εφαρμογές και κρατήσεις αρκετά χρόνια το κινητό 1
Skin79 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:42 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 06:42 μμ 2 ώρες πριν, BadBoy είπε 100%, έχοντας στην κατοχή μου στο F3, μπορώ να πω ότι είναι με διαφορά το χειρότερο λειτουργικό αυτό της Xiaomi. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που του έκανα ήταν όταν το ξεφορτώθηκα και έβαλα AOSP. Δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιος το χρησιμοποιεί επαγγελματικά. Πραγματικά για τα σκουπίδια, συμφωνώ με το φίλο που λέει ότι τα καλά χαρακτηριστικά χαντακώνονται από το αισχρό λογισμικό. Όταν λες, δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιος το χρησιμοποιεί επαγγελματικά και ότι τα καλά χαρακτηριστικά χαντακώνονται από το αισχρό λογισμικό πως ακριβώς το εννοείς? Ότι λόγω λογισμικού χάνει επιδόσεις κ δεν κάνει για εργαλείο δουλειάς αργεί να ανοίγει εφαρμογές κτλ παρόλο τον δυνατό επεξεργαστή, ή απλά η εμπειρία δεν σου είναι τόσο ευχάριστη με το συγκεκριμένο λογισμικό? Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι γ αυτό που το θέλω θα με βοηθούσε περισσότερο ένας επεξεργαστής τύπου 7s gen2 σαν το μοτορολα που προτάθηκε παραπάνω και όχι ο 8400 του χ7 προ.
chios Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ Τα Xiaomi αν και έχουν βελτιωθεί το λογισμικό τους δεν είναι ότι καλύτερο, εγώ θα πήγαινα σε πιο safe επιλογές,πχ Samsung A55, OnePlus nord 4, Poco δεν θα πήγαινα με τίποτα. 1
mercator84 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 μμ Προσωπικά μια χαρά δουλεύω miui σε επαγγελματικό τα τελευταία 4,5 χρόνια. Και μιλάμε για βαριά χρήση. 2
tsimisdel Δημοσ. Πέμπτη στις 07:35 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:35 πμ 12 ώρες πριν, Skin79 είπε Όταν λες, δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιος το χρησιμοποιεί επαγγελματικά και ότι τα καλά χαρακτηριστικά χαντακώνονται από το αισχρό λογισμικό πως ακριβώς το εννοείς? Ότι λόγω λογισμικού χάνει επιδόσεις κ δεν κάνει για εργαλείο δουλειάς αργεί να ανοίγει εφαρμογές κτλ παρόλο τον δυνατό επεξεργαστή, ή απλά η εμπειρία δεν σου είναι τόσο ευχάριστη με το συγκεκριμένο λογισμικό? Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι γ αυτό που το θέλω θα με βοηθούσε περισσότερο ένας επεξεργαστής τύπου 7s gen2 σαν το μοτορολα που προτάθηκε παραπάνω και όχι ο 8400 του χ7 προ. Γενικά, τα Xiaomi, πολλές φορές μετά από αναβαθμίσεις, έχουν πρόβλημα και εμφανίζουν διάφορα bugs. Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι ενώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά τα Poco σκοτώνουν, το λογισμικό μπορεί να είναι εις βάρος αυτών των χαρακτηριστικών, στην αρχή δεν φαίνεται, στην πορεία όμως, κάπου χαλάει το πράγμα. Βέβαια, το λέω από εμπειρία που είχα με Xiaomi, Poco δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου, το γεγονός όμως ότι φοράει το ίδιο λογισμικό, με βάζει σε σκέψεις. Όχι φυσικά ότι αποκλείεται και το σενάριο να βγει και απροβληματιστο, όπως έχουν αναφέρει κάποιοι συνάδελφοι πιο πάνω. Νομίζω όμως ότι Mediatek και λογισμικό Xiaomi, δεν είναι ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός, από προσωπική εμπειρία, αυτό έχω καταλάβει.... 1
Skin79 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:31 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 03:31 μμ 7 ώρες πριν, tsimisdel είπε Γενικά, τα Xiaomi, πολλές φορές μετά από αναβαθμίσεις, έχουν πρόβλημα και εμφανίζουν διάφορα bugs. Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι ενώ σε τεχνικά χαρακτηριστικά τα Poco σκοτώνουν, το λογισμικό μπορεί να είναι εις βάρος αυτών των χαρακτηριστικών, στην αρχή δεν φαίνεται, στην πορεία όμως, κάπου χαλάει το πράγμα. Βέβαια, το λέω από εμπειρία που είχα με Xiaomi, Poco δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου, το γεγονός όμως ότι φοράει το ίδιο λογισμικό, με βάζει σε σκέψεις. Όχι φυσικά ότι αποκλείεται και το σενάριο να βγει και απροβληματιστο, όπως έχουν αναφέρει κάποιοι συνάδελφοι πιο πάνω. Νομίζω όμως ότι Mediatek και λογισμικό Xiaomi, δεν είναι ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός, από προσωπική εμπειρία, αυτό έχω καταλάβει.... Οκ καταλαβαίνω πως το λες, το χω ακούσει και από άλλους αυτό με τις αναβαθμίσεις απλά εγώ τα τελευταία 4 χρόνια που είχα ποκο δεν αντιμετώπισα το παραμικρό, ίσα ίσα που είμαι υπερ ευχαριστημένος, ακόμα κ σήμερα δλδ μετά από τόσα χρόνια το κινητό πάει πάρα πολύ καλά και η μπαταρία το ίδιο κανένα παράπονο, απλά θέλω να αναβαθμίσω καθαρά λόγω δουλειάς γ αυτό κοιτάω να το αλλάξω, αλλιώς ούτε καν. Αυτό τώρα για τους επεξεργαστες Mediatek που λες δεν μπορώ δυστυχώς να έχω άποψη γιατί το δικό μου ήταν με snapdragon. Ας πούνε και άλλοι αν θέλουν που έχουν προσωπική εμπειρία με Mediatek κ xiaomi. 1
gramacar Δημοσ. Πέμπτη στις 06:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:54 μμ Γιατί δεν κοιτάς και poco F6 που έχει σχεδόν ίδιες επιδόσεις και επεξεργαστη sd. 2
Skin79 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ (επεξεργασμένο) Kαι το F6 στα υπόψιν είναι. Από χθες παρακολουθώ και το nord 4 με ψήνει τελικά και αυτό και στα λεφτά δεν ξεφεύγει και πολύ. Γενικότερα τελευταία μπήκαμε πάλι στη φάση ψαξίματος....ωραίο είναι και το ψάξιμο θυμηθήκαμε τα παλιά. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:59 μμ από Skin79
tsimisdel Δημοσ. χθες στις 08:53 πμ Δημοσ. χθες στις 08:53 πμ Το Nord είναι μια αντίστοιχη περίπτωση με τα Poco, σε θέμα χαρακτηριστικών κυρίως, χωρίς να υπολείπεται γενικότερα ως πρόταση. Συγκριτικά με το Xiaomi, με βάση την ολιγοήμερη εμπειρία που έχω και με βάση τα όσα διαβάζω κατά καιρούς σε reviews και σχόλια, το λογισμικό πετάει, δεν έχει σκαλωματα όπως το αντίστοιχο της Xiaomi. Εκτός από το Nord, μπορείς να τσεκαρεις και το OnePlus 12R το οποίο λόγω της έλευσης του νέου μοντέλου, νομίζω παίζει σε αντίστοιχη τιμή και ανήκει σε ανώτερη κατηγορία από όσα ψάχνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα