suzukigsxr1000 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 μμ Καλησπέρα παίδες, έχω ένα "gaming" laptop κακό δεν είναι άλλα είναι λάπτοπ. Η λύση είναι να φτιάξω ένα pc με μια οθόνη για να παίζω όμορφα και ωραία το χόμπι μου.Εχω ελάχιστη εμπειρία από builds αλλά θα δώσω το κάτι παραπάνω για να είναι ένα αξιόπιστο pc με budget στα 1300ευρω περίπου μόνο το κουτί.Οι απαιτήσεις μου είναι να παίξω μέχρι 1440p ανάλυση δεν με ενδιαφέρει το 4k. Οπότε η σύνθεση που έχω είναι η εξής. Για οτιδήποτε μειονεκτήματα η πλεονεκτήματα να μου πείτε την γνώμη σας για να καταλάβω ότι το build είναι όπως πρέπει είναι.Οι τιμές που βρήκα είναι από σκρουτσομαγαζα οπότε +- κάπου υπολογίζω ένα 100αρι ακόμα. Οπότε το build είναι: CPU: Ryzen 5 7600x (225€) MB: Gigabyte B650 gaming AX V2 (180€) RAM: Corsair Vengeance 32GB DDR5 (100€) Case: Be quiet 500DX (105€) SSD: Samsung 990 pro 1TB M.2 (110€) Τροφοδοτικό: Be quiet 850W 80 plus gold (105€) Cooler: Coolmaster Ml240L(70€ περίπου) GPU: Είμαι ανάμεσα σε RX7800XT(510€) και 4060ti 8gb(440€) η 4070(550€) Υπάρχει κάτι που δεν κολλάει και τι προτείνετε στην κάρτα γραφικών. Ευχαριστώ.
sattack Δημοσ. Πέμπτη στις 10:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:27 μμ (επεξεργασμένο) Αφού θελεις 1440p πρέπει όσο το δυνατόν καλύτερη κάρτα, οπότε η 4060 αποκλείεται. Ή 4070 ή 7800ΧΤ. Υπάρχουν 2 θεματα. 1ον αν θα βγει κατι καλύτερο από την AMD που ήταν να κυκλοφορήσει τώρα, αλλά πήγε για Μάρτιο. Θα περιμένεις? Αν δεν περιμενεις, θα σε χαλάσει αν τότε βγει κατι? 2ον έχεις δώσει κάποια χρήματα που μπορούσες να δωσεις λιγοτερα και να εξοικονομήσεις για ακόμα καλύτερη κάρτα γραφικών. - πρώτον και κυριοτερον ο Μ2. Σε καμια περίπτωση δεν χρειάζεται 110Ε όταν με 68Ε παίρνεις ίδιο και καλύτερο. - cpu και cooler. Για games δεν θα καταλάβεις διαφορά με τον Χ. Με σκέτο 7600 και πχ Arctic Feezer 36 εξοικονομείς άλλα 70Ε περίπου. Aμεσως αμέσως, με αυτά που εξοικονομεις, μπαίνεις στα χωράφια τιμής 4070 super. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:29 μμ από sattack
suzukigsxr1000 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:46 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:46 μμ Να τονίσω δεν έχω δώσει χρήματα για pc μέχρι να καταλήξω στο build.Αυτο με την cpu δεν το είχα σκεφτεί εφόσον δεν θα έχει θέμα με την ψήκτρα το artic feezer 36 και προορίζεται για gaming. Για τον m2 να φανταστώ εννοείς τον Western digital ; Δεν νομίζω να με χαλάσει κάτι αν ανακοινωθεί κάτι νέο από την AMD, ειδικά αν η απόδοση είναι της τάξης ένα 15-20% παραπάνω είναι μικρό το κακό.
sattack Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 μμ Λογω ΤΒW κατ αρχην και μετα και R/W, εχουμε καταληξει να προτεινουμε τον Teamgroup MP44, αλλα ναι και τον WD Blue. H αληθεια ειναι οτι οποιον και να παρει καποιος, δεν προκειται να καταλαβει διαφορά, ακομα και pcie 3.0 να παρει, οποτε προτεινουμε εναν καλο φτηνο pcie4.0 γυρω στα 60-70Ε απλως και μονο γιατι κοστιζει μονο 5-10Ε παραπανω απο pcie3.0. Οκ, οποτε αφου δεν θα σε χαλασει κατι στο αμεσο μελλον, απο σημερινες τιμες εγω στη θεση σου θα πιεζα τα υπολοιπα που σου ειπα (ή ισως και πιο φτηνο κουτι?) μπας και μου βγει 4070 super.
Teddy77 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:24 μμ Δώσε ένα 30άρι παραπάνω να πάρεις έναν 7700 (non-x). Είναι κρίμα αν κάνεις νέο σύστημα να πας σε 6πύρηνο πλέον. Αυτά τα γλιτώνεις άνετα από το σκληρό, όπως είπε ο φίλος. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις 4060ti πάντως 😁 PS αν δεν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις CPU στο μέλλον, δεν είναι κακή ιδέα να πας σε 5700X3D, αφού το θες για gaming. Αμέσως, θα γλιτώσεις σχεδόν ένα 100άρι από motherboard+μνήμες για να πάνε προς κάρτα γραφικών... ο 5700x3d είναι αρκετά καλύτερος σε σύγχρονα games και θα σε κρατήσει περισσότερο, σίγουρα περισσότερο από τον 7600. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα