Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή. Κάποιες φορές,

αφού έχω πατήσει το κουμπί εκκίνησης και ο υπολογιστής δείχνει να ξεκινά,  ακούγεται ένα θόρυβος σαν διακόπτης   (! τσακ) από τον υπολογιστή  και  αυτός κλείνει.

Το σύστημα αποτελείται από cpu 5600g, μητρική msi b450 a pro max, gpu rx 570 4gb και τροφοδοτικό seasonic gc 650w gold με 7 χρονια εγγύηση (έχουν περάσει τα 2).

Κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MOGE είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή. Κάποιες φορές,

αφού έχω πατήσει το κουμπί εκκίνησης και ο υπολογιστής δείχνει να ξεκινά,  ακούγεται ένα θόρυβος σαν διακόπτης   (! τσακ) από τον υπολογιστή  και  αυτός κλείνει.

Το σύστημα αποτελείται από cpu 5600g, μητρική msi b450 a pro max, gpu rx 570 4gb και τροφοδοτικό seasonic gc 650w gold με 7 χρονια εγγύηση (έχουν περάσει τα 2).

Κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλησπέρα, Το μυαλό μου πάει στο να κολλάει το κουμπί εκκίνησης, δλδ κάποιες φορές κολλάει και είναι σαν να το κρατάς πατημένο και έτσι σβήνει το pc.

Αν το έκανε συνέχεια θα έλεγα να το ξεκουμπώσεις και να εκκινήσεις το pc βραχυκυκλώνοντας τα 2 PW pins π.χ. με ένα κατσαβίδι. Δες φώτο.

Αφού δεν το κάνει συνέχεια, θα χρειαστείς ένα κουμπί για δοκιμή, π.χ. από ένα άλλο κουτί. Υπάρχει και αυτό στο εμπόριο https://www.droidshop.gr/product/koubi-atx-power-button-gia-kouti-statherou-ypologisti/ αλλά αν όντως φταίει αυτό δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θα κάνει για να αντικαταστήσεις το δικό σου η και αν θα βρεις ίδιο με το δικό σου.

Βεβαία αυτά ανοίγουν και πολύ πιθανόν με σπρέι ηλεκτρικών επαφών να συνέλθει, αλλά είναι λεπτή δουλειά και δεν ξέρω αν τα καταφέρεις. Υπάρχει και περίπτωση ρίχνοντας σπρέι ηλεκτρικών επαφών από το πάνω μέρος ενώ έχεις πατημένο το κουμπί να εισέλθει στο εσωτερικό και να συνέλθει.

Screenshot 2025-01-31 010731.png

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...