ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:32 μμ Καλησπέρα Από καιρό σκεφτόμασταν να φτιάξουμε μια Online φόρμα rma για τις επιστροφές των πελατών Μιλήσαμε με την εταιρία που συνεργαζόμαστε για το site και οι οποίοι μας έφτιαξαν μια φόρμα σε google forms την οποία ενσωματώσαμε σε μια σελίδα με τον κωδικα iframe που σου δινει η google Δεν βολευει ομως, μίλησα και με πελάτες , δεν ειναι απαραίτητο να εισαι συνδεδεμένος με gmail στο browser κατα την συμπλήρωση πχ αλλά σίγουρα επειδη δοκιμασα αρκετα και έψαξα αρκετά δεν μπορεί να πάει απαντητικό mail στον πελάτη , μιας και το mail συμπλρηρωνεται σε ενα πεδίο σαν περιγραφή και γενικα δεν μπορεί να δει συνοψη του τι εχει γραψει πριν την τελικη υποβολή και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω Ερχεται ναι μεν η φορμα στο mail μου μιας και εχω βαλει στο gmail forward και φιλτρο στον thunderbird να ερχονται σε συγκεκριμένο folder Οι απαντήσεις αλλα ..δεν βολευει Βρηκα καποια sites που μπορείς να φτιάξεις φόρμες πχ αλλα Θελω δηλαδη κατι να συμπληρωνει ο πελατης τα πεδια και να κάνει υποβολή αλλά να μπορέσω πχ ευκολα να το φτιάξω εγώ , να μου δώσει ενα κωδικα και να τον ενσωματωσω στην σελίδα
papp0us Δημοσ. Πέμπτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:46 μμ 11 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλησπέρα Από καιρό σκεφτόμασταν να φτιάξουμε μια Online φόρμα rma για τις επιστροφές των πελατών Μιλήσαμε με την εταιρία που συνεργαζόμαστε για το site και οι οποίοι μας έφτιαξαν μια φόρμα σε google forms την οποία ενσωματώσαμε σε μια σελίδα με τον κωδικα iframe που σου δινει η google Δεν βολευει ομως, μίλησα και με πελάτες , δεν ειναι απαραίτητο να εισαι συνδεδεμένος με gmail στο browser κατα την συμπλήρωση πχ αλλά σίγουρα επειδη δοκιμασα αρκετα και έψαξα αρκετά δεν μπορεί να πάει απαντητικό mail στον πελάτη , μιας και το mail συμπλρηρωνεται σε ενα πεδίο σαν περιγραφή και γενικα δεν μπορεί να δει συνοψη του τι εχει γραψει πριν την τελικη υποβολή και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω Ερχεται ναι μεν η φορμα στο mail μου μιας και εχω βαλει στο gmail forward και φιλτρο στον thunderbird να ερχονται σε συγκεκριμένο folder Οι απαντήσεις αλλα ..δεν βολευει Βρηκα καποια sites που μπορείς να φτιάξεις φόρμες πχ αλλα Θελω δηλαδη κατι να συμπληρωνει ο πελατης τα πεδια και να κάνει υποβολή αλλά να μπορέσω πχ ευκολα να το φτιάξω εγώ , να μου δώσει ενα κωδικα και να τον ενσωματωσω στην σελίδα Δεν είναι έτσι απλό, γιατι το να φτιάξεις τη φόρμα που θα συμπληρώνει ο πελάτης είναι παιχνιδάκι, το πρόβλημα είναι τι θα γίνει στο submit. Αφού μιλάς για στατικό site, δεν υπάρχει backend απο πίσω με υπηρεσία που θα λάβει το email και θα κάνει οτι χρειαστεί απο εκεί και πέρα, οπότε θα πρέπει να βασιστείς σε υπηρεσία τρίτου για αυτή τη δουλειά. Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη λίστα https://simplystatic.com/tutorials/forms-on-a-static-site/ Έχει αρκετές υπηρεσίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, και εύκολους builder για να φτιάξεις το form.
verylife78 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:51 μμ Δεν μπορεις να τροποποιησεις την φορμα και να αλλαξεις τα στοιχεια που θες? δηλαδη να κανεις ενα πεδιο που θα εισαγει email και θα ελεγχει αν ειναι μορφης email?
octa Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Είναι απλό. Δεν χρειάζεται δυναμική σελίδα. Με απλή html φτιάχνεις την φόρμα ζητώντας ότι θέλεις Η φόρμα μπορεί να κάνει submit σε ένα PHP script , το οποίο θα στέλνει το email σε εσένα. πχ το script θα είναι έτσι <?php if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") { // Ορίστε το email στο οποίο θα σταλεί το μήνυμα $to = "[email protected]"; // Βάλε το email σου εδώ $subject = "Νέο μήνυμα από τη φόρμα επικοινωνίας"; // Λήψη δεδομένων από τη φόρμα $name = htmlspecialchars($_POST["name"]); $email = filter_var($_POST["email"], FILTER_SANITIZE_EMAIL); $message = htmlspecialchars($_POST["message"]); // Δημιουργία του email περιεχομένου $body = "Όνομα: $name\n"; $body .= "Email: $email\n\n"; $body .= "Μήνυμα:\n$message\n"; // Επιπλέον headers $headers = "From: $email\r\n"; $headers .= "Reply-To: $email\r\n"; // Αποστολή email if (mail($to, $subject, $body, $headers)) { echo "Το μήνυμα στάλθηκε με επιτυχία!"; } else { echo "Σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματος."; } } else { echo "Μη έγκυρο αίτημα."; } ?> Και η φόρμα <form action="send.php" method="post"> <label for="name">Όνομα:</label> <input type="text" name="name" required> <label for="email">Email:</label> <input type="email" name="email" required> <label for="message">Μήνυμα:</label> <textarea name="message" required></textarea> <button type="submit">Αποστολή</button> </form> ( Από chatgpt )
parsifal Δημοσ. Πέμπτη στις 09:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:48 μμ Μπορείς να επεκτείνεις τη λειτουργικότητα του Google Forms με με λίγο scripting σε Google Apps Script: https://g.co/gemini/share/c54084c8453e 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. χθες στις 09:45 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 09:45 πμ Καλημέρα, Το site ειναι στημένο σε Nopcommerce. υπάρχουν σελίδες ας το πούμε επικοινωνίας - εγγραφης οι οποίες εχουν μέσα πλαίσια και submit field και από πίσω υπάρχει ένα mailto: και credentials smtp Κλπ κλπ Μιλώντας για στατικές σελίδες εννοώ τις σελίδες που ειναι στο footer (πχ η εταιρία , οροι χρησης κλπ) στις οποίες εγω μπορώ να γράψω ότι θέλω μέσα από το admin panel του Nopcommerce Στην συγκεκριμένη σελιδα που μιλάμε. εχω βάλει ένα αρχικό κειμενάκι και από κάτω εχει μπει με iframe ο κωδικας από τα google forms Δοκίμασα τωρα στο email field να τσεκάρει ότι αυτό που βάζει ο πελάτης ειναι Mail account και οχι κατι αλλο. Κάνει την επικύρωση , στέλνει την φόρμα αλλά τσεκάρει απλά το Mail. δεν στέλνει απάντηση σε αυτόν που συμπληρώνει την φόρμα Θα παίξω με το gemini, ειναι κατανοητα αυτα που γράφει .. Και αν την χαλάσω την χάλασα .. χαχα , την ξαναφτιάχνω , δεν ειναι κατι δυσκολο Επανερχομαι. Σας ευχαριστω ολους
rafinos Δημοσ. χθες στις 01:14 μμ Δημοσ. χθες στις 01:14 μμ Ουσιαστικά θέλεις το ίδιο με την «φόρμα επικοινωνίας» που έχετε ήδη, απλά λίγο διαφορετικό. Προσπάθησε να κάνεις copy τη φόρμα επικοινωνίας και αντέγραψε και το script που στέλνει το email και κάνε σε εκείνο τις μικροαλλαγές που πιθανότατα θέλεις. Εφόσον έχετε smtp κτλ λογικά δεν θα είναι δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα