Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω να στήσω ένα vfm gaming

image.png.d407e30b3baee1fcd260996c03e65722.png

Σε AM5 σύστημα ανεβαίνουν υπερβολικά τα πράγματα

Για οθόνη δεν έχω κατασταλάξει ακόμα , μάλλον απλά πράγματα , σίγουρα θα είναι 144Hz+ IPS 24-27 ίντσες , θα δείξει ανάλογα και την κάρτα γραφικών αν πάω σε 1440p

Εδώ έρχεται και η απορία , αν πάρω κάρτα τώρα ή να περιμένω απο AMD να ανακοινώσει τη νέα σειρά .

Της nvidia είναι πατάτα η νέα σειρά , δεν το κόβω για διαθεσιμότητα ,  άρα μηδέν πτώση σε παλιές σειρές (όπως και τιμές μτχ)

Της Intel τις αφήνω λόγω και αστείας τιμής στην Ε.Ε. (κρίμα)

Απο AMD βλέπω τις rx7600xt και 7800xt σε "νορμάλ" (λέμε τώρα) τιμή , σίγουρα θα προτιμούσα την 7800xt (καινούρια , οι τιμές μτχ είναι γελείες) ,  αλλά σκέφτομαι μη σκάσω (πλέον ένα κάρο) λεφτά και σε κανα 3μηνο πάει τζάμπα η φάση .

Απόψεις ?

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

Άλλο τροφοδοτικό και άλλη μητρική για αρχή!

Με τον 12400F δεν έχεις ενσωματωμένα γραφικά. Το σύστημα που παρέθεσες χρειάζεται κάρτα γραφικών!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Άλλο τροφοδοτικό

ποτέ δεν είχα θέμα με τα συγκεκριμένα . Εκτός αν εννοείς σε watt

3 λεπτά πριν, TopCLR είπε

και άλλη μητρική για αρχή!

πως και έτσι ? τι χάνω με το 610Μ chipset ?

4 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Με τον 12400F δεν έχεις ενσωματωμένα γραφικά. Το σύστημα που παρέθεσες χρειάζεται κάρτα γραφικών!

ναι , το γνωρίζω

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

ποτέ δεν είχα θέμα με τα συγκεκριμένα . Εκτός αν εννοείς σε watt

Εννοώ ποιοτικά. 850W με 61€ και 2 μόνο χρόνια εγγύηση, εμένα προσωπικά δεν με πείθουν! Αν εσένα δεν σε πειράζει να του εμπιστευτείς σύστημα αρκετών εκατοντάδων ευρώ, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

13 λεπτά πριν, korakios είπε

πως και έτσι ? τι χάνω με το 610Μ chipset ?

Το H610 απλώς έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αν θέλεις απλά να βάλεις δυο μνήμες και μια κάρτα γραφικών, εντάξει. Η παρατήρησή μου όμως αφορά την μητρική σαν σύνολο. Με λίγα γυμνά VRM θα "ζορίζεται" αρκετά (thermal throttling) και ίσως να μην μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα ο 12400F.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Με λίγα γυμνά VRM θα "ζορίζεται" αρκετά (thermal throttling) και ίσως να μην μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα ο 12400F.

ναι δεν έχεις άδικο , αλλά με 65watt ελπίζω να μην έχω θέμα

12 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Το H610 απλώς έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αν θέλεις απλά να βάλεις δυο μνήμες και μια κάρτα γραφικών, εντάξει.

ναι , δεν έχω σκοπό για αναβάθμιση .Θα φύγει όλο αργότερα.

Το μόνο που θα με ενδιέφερε και δεν ξέρω αν γίνεται με αυτή τη mb ή γενικότερο με τον 12400F , είναι undervolt ωστε να "turbο-ίζει" πιο εύκολα . OC ξέρω δεν παίζει .

15 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Εννοώ ποιοτικά. 850W με 61€ και 2 μόνο χρόνια εγγύηση, εμένα προσωπικά δεν με πείθουν! Αν εσένα δεν σε πειράζει να του εμπιστευτείς σύστημα αρκετών εκατοντάδων ευρώ, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

έχω χρόνια που δεν ασχολούμαι στο χώρο , αλλά παλιά τα έβαζα σε πολλά PC (και τα δικά μου) και δεν είχα ούτε ένα  ελαττωματικό . Φυσικά πάντα έβαζα ένα τικ παραπάνω σε ονομαστικά watt επί 0,8

Κοιτούσα και το https://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-10-650w-p-PER.820284

αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι κομπλέ σε περίπτωση που πάω σε 7800xt

Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα το SEASONIC G12 GC-850 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όσο για την μητρική θα προτιμούσα κάποια που να έχει τουλάχιστον μια υποτυπώδη ψήκτρα στα VRM. Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνει η "γυμνή" (πιθανό, το καλοκαίρι), τι θα κάνεις;

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Εγώ θα προτιμούσα το SEASONIC G12 GC-850 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

και εγώ προτιμώ κάτι καλύτερο αλλά κρατώ budget όσο χαμηλότερο γίνεται , ίσως κοιτάξω σε μτχ

18 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνει η "γυμνή" (πιθανό, το καλοκαίρι), τι θα κάνεις;

έχω μικρές ψύκτρες καβάντζα , το πολύ-πολύ να τις βάλω σε συνδυασμό με κανα ανεμιστηράκι

Απλά ανεβαίνοντας σε mb , psu μετά πάει η φάση να ανέβω λίγο σε AM5 , θα κοιτάξω σε μτχ Β660

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...