Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει, μπορω να κανω πρακτικη ασκηση που ειναι προυποθεση αποκτησης πτυχιου και να εργαζομαι κανονικα στην δουλεια μου;
Εινια δυνατον να πρεπει να αφησω τη μονιμη εργασια μου για να κανω πρακτικη ωστε να παρω το πτυχιο; Το αντικειμενο δεν ειναι συναφες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μιλησεις με γραφειο προσωπικου να σου υπογραψουν το βιβλιο πρακτικης οταν ολοκληρωθει το χρονικο διαστημα της πρακτικης ασκησης. Βασικη προυποθεση βεβαια να εργαζεσαι σε επιχειρηση συναφη με το επαγγελμα που σπουδαζεις ωστε να γινει αποδεκτο απο την σχολη.

Τωρα ειδα οτι δεν ειναι συναφες...δεν γνωριζω λοιπον.

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει νομικός περιορισμός. Ωστόσο, είναι δύσκολο να συνδυάσεις και τα δύο, τόσο λόγω συνολικού φόρτου όσο και λόγω ταυτόχρονων ωραρίων. Καλό θα ήταν να ρωτήσεις στη σχολή αν υπάρχει η δυνατότητα απαλλαγής μέσω επιπλέον μαθημάτων. Στη δική μου σχολή, η επιλογή ήταν είτε πρακτική άσκηση είτε επιπλέον μαθήματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kirmix είπε

Καλησπερα μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει, μπορω να κανω πρακτικη ασκηση που ειναι προυποθεση αποκτησης πτυχιου και να εργαζομαι κανονικα στην δουλεια μου;
Εινια δυνατον να πρεπει να αφησω τη μονιμη εργασια μου για να κανω πρακτικη ωστε να παρω το πτυχιο; Το αντικειμενο δεν ειναι συναφες.

Αν δεν μπορείς να πάρεις απαλλαγή από την πρακτική επιλέγοντας είται μαθήματα είται πτυχιακή τότε πρέπει να την κάνεις σε αντικείμενο συναφές με το πτυχίο σου. Δεν είναι λογικό να πάρεις πχ πτυχίο στα οικονομικά και να δουλεύεις barista...

Δημοσ.

Στα δικά μου χρόνια οι πρακτικές ήταν παντού υποχρεωτικές. Εννοείται πως πρέπει να είναι στο αντικείμενο των σπουδών, ίδιο ή έστω παρεμφερές. Τώρα τι γινόταν στην πράξη, επειδή αρκετοί φοιτητές δεν κατάφερναν να βρουν εταιρεία στο χρονικό διάστημα που εδινε η σχολή, υπήρχαν επίσης και αλλα θέματα. Οι περισσότεροι έκαναν πρακτική σε εργαστήριο, άλλοι πήγαιναν σε εταιρείες γονέων και συγγενών τους άσχετες μεν όπου έδιναν μια ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι και καλά τους απασχολούν σε θέμα του αντικειμένου σπουδών τους. Το βιβλίο πρακτικής το γέμιζαν όλο με ψέμματα και καλά. Επρεπε να τους βάλουν και ένσημα. Σε άλλες εταιρείες υπήρχε άρνηση να καταβληθούν ένσημα και έλεγαν άμα δέχεται η σχολή απλή βεβαίωση εργοδότη.... Από την άλλη, και σε εταιρεία σχετική με το αντικείμενο να πας, σε βάζουν να κάνεις άσχετες χαμαλοδουλειες, οπότε δεν αποκτάς εμπειρία. Μπάχαλο γενικά.

Αν θες να απασχοληθεις πραγματικά στο αντικείμενο που σπουδασες, πρέπει να βρεις εταιρεία στο αντικείμενο και να ψάξεις πολύ καλά. Την δουλειά σου πρέπει να την σταματήσεις. Τον μισθό τον ξεχνάς, μόνο να δίνουν τα ένσημα. Αν δεν θες να περάσεις όλα αυτά, κάνεις τα παραπάνω. 

2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Αν δεν μπορείς να πάρεις απαλλαγή από την πρακτική επιλέγοντας είται μαθήματα είται πτυχιακή τότε πρέπει να την κάνεις σε αντικείμενο συναφές με το πτυχίο σου. Δεν είναι λογικό να πάρεις πχ πτυχίο στα οικονομικά και να δουλεύεις barista...

Καλά το τι είναι λογικό στην Ελλάδα μεταξύ θεωριας και πράξης, διαφέρει χαοτικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...