Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Μόλις γύρισα από το συνεργείο όπου μου είπαν ότι τα δύο από τα τέσσερα μπεκ δε λειτουργούν και επομένως θέλουν αντικατάσταση. Μου ζήτησαν 900 ευρώ τελική τιμή. Παρόλα αυτά, τα χρήματα μου φαίνονται πολλά. Μήπως γνωρίζετε τι τιμές παίζουν και αν τελικά μάλλον "με δαγκώνει" ο μάστορας λόγω του μυρίστηκε ότι είμαι άσχετη;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ρωτήσεις αλλού. 

Ίσως τόσα τους λείπουν 

Αν σε βολεύει βόρεια της Αττικής, Νέο Ηράκλειο πες μου να σου συστήσω μάστορα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

θα σου πρότεινα να ρωτήσεις ειδικά συνεργεία που ασχολούνται με diesel κινητήρες. ψάξε diesel bosch service και θα βρεις ανάλογα την περιοχή σου.  

Δημοσ.

Θα σου αλλάξει μόνο τα 2 ή και τα 4;

Πάντως η τετράδα σε αυτούς του κινητήρες πάνε γύρω στα 1500 απ' ότι γνωρίζω.

Μπορείς να ψάξεις για imitation ή ανακατασκευασμένα ( αν ανακατασκευάζονται).

Δημοσ.

Είναι και τόσο ακριβά τα  μπεκ πετρελαίου,δεν ξέρω τιμές για το δικό σου μοντέλο .Μπορείς να τις βρεις στα διάφορα sites ανταλλακτικών.

Ρώτα και αλλού .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Θα σου αλλάξει μόνο τα 2 ή και τα 4;

Από όσο ξέρω, πάει τετράδα, γιατί είναι δηλωμένη στον εγκέφαλο και τσινάει. Είχα δει πριν κάτι μήνες ένα βίντεο από κάποιους που τα επισκευάζουν και είχε για παράδειγμα τα Citroen και το ανέφερε. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Από όσο ξέρω, πάει τετράδα, γιατί είναι δηλωμένη στον εγκέφαλο και τσινάει. Είχα δει πριν κάτι μήνες ένα βίντεο από κάποιους που τα επισκευάζουν και είχε για παράδειγμα τα Citroen και το ανέφερε. 

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω να είναι υποχρεωτική η αλλαγή τετράδας. Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι μηχανικοί προτείνουν την αλλαγή τετράδας διότι συνήθως είναι θέμα χρόνου να τα φτύσουν και τα υπόλοιπα. Βέβαια το κόστος είναι πολύ υψηλό. Δεν δηλώνεται κάτι στον εγκέφαλο, απλά τα νέα κ τα παλιά ίσως να έχουν διαφορετική απόδοση με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να βλέπει σφάλματα στην καύση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω να είναι υποχρεωτική η αλλαγή τετράδας. Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι μηχανικοί προτείνουν την αλλαγή τετράδας διότι συνήθως είναι θέμα χρόνου να τα φτύσουν και τα υπόλοιπα. Βέβαια το κόστος είναι πολύ υψηλό. Δεν δηλώνεται κάτι στον εγκέφαλο, απλά τα νέα κ τα παλιά ίσως να έχουν διαφορετική απόδοση με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να βλέπει σφάλματα στην καύση.

Εδώ πάντως, αυτό που είπα και εγώ λένε, ότι κοιτάει σειριακό. 

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εδώ πάντως, αυτό που είπα και εγώ λένε, ότι κοιτάει σειριακό. 

Ουσιαστικά λέει ότι σε ορισμένα αυτοκίνητα πρέπει να δηλωθεί το νέο μπεκ στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. 

Δεν το γνώριζα αυτό, αλλά θεωρητικά μπορείς να αλλάξεις κ ένα αρκεί να ενημερώσεις τον εγκέφαλο 

Δημοσ.

τημη ειναι οκ στα diesel κωστος ειναι εξοπραγματικο σε αυτο το κομματι........για αυτο οσοι κυκλοφορουν συχνα στην πολη δεν παιρνουμε diesel

ψαξε μπας και μπορει να γινει rebuild υπαρχνοντα...... δες αν εχει στην περυχη σου bosh injection service

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Δηλώνεις τα μπεκ που άλλαξες ,δεν ειναι απαραίτητο να αλλάξεις και τα 4.Τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει για οπελ που το κοίταγα κάποια στιγμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Kass35 είπε

Καλησπέρα!

Μόλις γύρισα από το συνεργείο όπου μου είπαν ότι τα δύο από τα τέσσερα μπεκ δε λειτουργούν και επομένως θέλουν αντικατάσταση. Μου ζήτησαν 900 ευρώ τελική τιμή. Παρόλα αυτά, τα χρήματα μου φαίνονται πολλά. Μήπως γνωρίζετε τι τιμές παίζουν και αν τελικά μάλλον "με δαγκώνει" ο μάστορας λόγω του μυρίστηκε ότι είμαι άσχετη;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αναλόγως τι μπεκ παίρνει , μερικά επισκευάζονται .

Εάν είσαι Αθήνα ρώτησε ΠΕΑΚ Αιγάλεω , είχα φτιάξει για Volvo V40 D2.

Αλλιώς ψάξε πομπατζη μπεκά στη περιοχή ή συνεργείο με diesel κυρίως .

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αναφορά σε κείμενο

θα σου πρότεινα να ρωτήσεις ειδικά συνεργεία που ασχολούνται με diesel κινητήρες. ψάξε diesel bosch service και θα βρεις ανάλογα την περιοχή σου.  

Ακριβώς αυτό έκανα και ο συγκεκριμένο είναι εξειδικευμένος σε diesel κινητήρες (είμαι στα Χανιά).

Επίσης, η τιμή αφορούσε αντικατάσταση και των τεσσάρων μπεκ (μου είπε ότι δε γίνεται να αντικατασταθούν μόνο τα δύο γιατί ουσιαστικά θα υπάρχει ανισορροπία λειτουργικότητας μεταξύ των νέων και των παλιών κάτι που το θεωρώ λογικό) με καινούρια. Όταν του ζήτησα να γίνει αντικατάσταση με μη αυθεντικά μπεκ μου κατέβασε την τιμή στα 700. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kass35 είπε

Ακριβώς αυτό έκανα και ο συγκεκριμένο είναι εξειδικευμένος σε diesel κινητήρες (είμαι στα Χανιά).

Επίσης, η τιμή αφορούσε αντικατάσταση και των τεσσάρων μπεκ (μου είπε ότι δε γίνεται να αντικατασταθούν μόνο τα δύο γιατί ουσιαστικά θα υπάρχει ανισορροπία λειτουργικότητας μεταξύ των νέων και των παλιών κάτι που το θεωρώ λογικό) με καινούρια. Όταν του ζήτησα να γίνει αντικατάσταση με μη αυθεντικά μπεκ μου κατέβασε την τιμή στα 700. 

Τα μπεκ που εχεις ειναι σιγουρα αλλου κατασκευαστη κι ας γραφουν citroen.

Υπαρχουν πολλα αξιοπιστα ή ακομα και ιδια αρκει να ξερει ο μαστορας να τα βρει σε πιο χαμηλη τιμη .

Υπάρχουν πολλές σελίδες στο Internet 

Ένα παράδειγμα 

https://www.autodoc.gr/exartimata-aftokiniton/albida_mpek_basi_mpek_monada_mpek_antlia-12899/citroen/c2

Ποιας χρονιάς και πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Kass35 είπε

υποθέτω εννοείς ανακατασκευασμενα μπεκ. επίσης υποθέτω σου δίνει κάποια εγγύηση λειτουργίας και στα ανακατασκευασμενα (γύρω στους 6 μήνες). γιατί δεν τα περνάει ένα καθαρισμό πρώτα (να τα βγαλει και να μπουν σε ειδικό μηχάνημα) και μετά να δείτε αν λυθεί το πρόβλημα...

στην θεση σου θα επαιρνα και αλλες γνωμες πριν δώσω 1000€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...