sam187 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Φίλος από Αγγλία θέλει να μου στείλει ένα άρωμα με UPS. Το άρωμα είναι δώρο , δεν τον έχω πληρώσει για κάτι. Ειναι 100ml και έχει βάρος περίπου 700gr. Η αξία του για αγορά είναι κοντά στα 300€. Γνωριζετε αν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο( το λέω γιατί δεν είναι αγορά , είναι δώρο ιδιώτης σε ιδιωτη) και αν περάσει , θα κληθώ να πληρώσω πολλά; Εχετε να προτείνετε κάποια αλλη εταιρεία; Ολων οι γνώμες και οι εμπειριες δεκτες. Ευχαριστω εκ των προτέρων! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου από sam187
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, sam187 είπε Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Φίλος από Αγγλία θέλει να μου στείλει ένα άρωμα με UPS. Το άρωμα είναι δώρο , δεν τον έχω πληρώσει για κάτι. Ειναι 100ml και έχει βάρος περίπου 700gr. Η αξία του για αγορά είναι κοντά στα 300€. Γνωριζετε αν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο( το λέω γιατί δεν είναι αγορά , είναι δώρο ιδιώτης σε ιδιωτη) και αν περάσει , θα κληθώ να πληρώσω πολλά; Εχετε να προτείνετε κάποια αλλη εταιρεία; Ολων οι γνώμες και οι εμπειριες δεκτες. Ευχαριστω εκ των προτέρων! Σαφως και θα περασει τελωνείο, δεν υπαρχει η έννοια δώρο. Πες του να μην το στείλει. 1
amadou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Θα περάσει τελωνείο και θα πληρώσεις δασμούς + ΦΠΑ. Σταμάτησαν απλό ταχυδρομικό φάκελο δικό μου, με ζωγραφιές που μου έστειλαν τα ανίψια μου από χώρα εκτός ΕΕ. Αν θυμάμαι καλά πλήρωσα το ελάχιστο που χρεώνουν επειδή περνάει από τελωνείο (1,5 Ευρώ ???) και ΦΠΑ για αξία 15-20 Ευρώ αν θυμάμαι καλά... Ότι να ναι... 1
sam187 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας! Πραγματικα ότι να ναι…εν έτη 2025 να μην υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αντικειμένων ανα τον κόσμο χωρίς υπέρογκους δασμούς και νταβατζιλικια τελωνειακών υπαλλήλων που χρεώνουν ότι θέλουν.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, sam187 είπε Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας! Πραγματικα ότι να ναι…εν έτη 2025 να μην υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αντικειμένων ανα τον κόσμο χωρίς υπέρογκους δασμούς και νταβατζιλικια τελωνειακών υπαλλήλων που χρεώνουν ότι θέλουν. Η έξοδος απο την εε ηταν αίτημα του λαού της Αγγλίας και καλά έκαναν.
sam187 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Η έξοδος απο την εε ηταν αίτημα του λαού της Αγγλίας και καλά έκαναν. Γενικά το λέω δεν κατακρίνω την στάση της Αγγλίας. Σε όλο τον κόσμο , με την εξέλιξη της τεχνολογίας και λοιπών άλλων , είναι αδιανόητο πχ. ένα δέμα να κοστίζει 70$ για να πάει από την Ελλάδα στην Αμερική. Πλαφον τιμή για κάποια αγαθά θα ήταν καλό.
kostasbm Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 6 hours ago, sam187 said: Γενικά το λέω δεν κατακρίνω την στάση της Αγγλίας. Σε όλο τον κόσμο , με την εξέλιξη της τεχνολογίας και λοιπών άλλων , είναι αδιανόητο πχ. ένα δέμα να κοστίζει 70$ για να πάει από την Ελλάδα στην Αμερική. Πλαφον τιμή για κάποια αγαθά θα ήταν καλό. δε γινεται αυτο γιατι δεν μπορει ο καθε υπαλληλος μα αξιολογησει-εκτιμησει τη αξια αντικειμενων που δεν ξερει τι ειναι και συνοδευεται απο μια αποδειξη για 2 δολλαρια .....εχουμε δασμολογιο αν ριξεις μια ματια θα καταλαβεις ποσο περιπλοκο ειναι σε μερικες περιπτωσεις οι δασμοι μπηκαν για να προστατευσει το καθε κρατος την εγχωρια αγορα (παραγωγη).......θα μου πεις εμεις τι παραγωγη εχουμε εμεις...αλλο καπελο αυτο σημασια εχει οτι απο τριτες χωρες(εκτος ΕΕ) και αυτο δε προκειται να αλλαξει παρα μονο με διμερεις συμφωνιες μεταξυ συγκεκριμενων κρατων,οτι υπαρχει δασμολογιο και δασμοι(εχει τροποποιηθει το δασμολογιο αλλα δεν καταργηθηκε)
xameleon7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Πες του να πάρει ένα universal δοχειο ασφαλειας και να αδειάσει το άρωμα μεσα και να κολλήσει μια ετικέτα απέξω ότι είναι δείγμα απομιμησης του συγκεκριμένου αρώματος Θα γλυτώσεις με ένα 20αρικο τελωνειο
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στις 30/1/2025 στις 12:38 ΠΜ, sam187 είπε Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Φίλος από Αγγλία θέλει να μου στείλει ένα άρωμα με UPS. Το άρωμα είναι δώρο , δεν τον έχω πληρώσει για κάτι. Ειναι 100ml και έχει βάρος περίπου 700gr. Η αξία του για αγορά είναι κοντά στα 300€. Γνωριζετε αν υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο( το λέω γιατί δεν είναι αγορά , είναι δώρο ιδιώτης σε ιδιωτη) και αν περάσει , θα κληθώ να πληρώσω πολλά; Εχετε να προτείνετε κάποια αλλη εταιρεία; Ολων οι γνώμες και οι εμπειριες δεκτες. Ευχαριστω εκ των προτέρων! Αν τους πει ότι στελνει άρωμα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να του ζητήσουν πιστοποιητικά ασφαλείας και ανάλυση κλπ .Μου το είχαν κάνει στην DHL που ήθελα να στείλω Γερμανία.Τελικά τα έστειλα με ΕΛΤΑ. Και ναι θα περάσει τελωνείο.
xameleon7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αν τους πει ότι στελνει άρωμα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να του ζητήσουν πιστοποιητικά ασφαλείας και ανάλυση κλπ .Μου το είχαν κάνει στην DHL που ήθελα να στείλω Γερμανία.Τελικά τα έστειλα με ΕΛΤΑ. Και ναι θα περάσει τελωνείο. Ο μοναδικός τρόπος να μην περάσει τελωνείο είναι να το φέρει σε βαλίτσα
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Ας ρωτήσει και τους https://demagr.com/#/aboutUs/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα