Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια μικρή εταιρεία. Έχουμε συνεργασία με λογιστικό γραφείο που μας κράτα περίπου 150 τον μήνα. Παρέχουμε υπηρεσίες, δεν έχουμε μισθοδοσία και εκδίδουμε περίπου 12 τιμολόγια τον μήνα (δηλαδή φιξ πράγματα). 

Ο λογιστής μου λέει ότι τα τιμολόγια αυτά πρέπει να τα κόβουμε εμείς, ότι δεν τα κόβει το λογιστικό γραφείο. 

Ισχύει αυτό; Είναι γενική τακτική ή να ψάχνω για άλλο γραφείο;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Εκτός από πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις δεν κόβει ο λογιστής τα τιμολόγια, τα κόβει η επιχείρηση. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να χρεώσεις, σε ποιον, πότε, για ποια δουλειά. Δεν έχει νόημα να πρέπει να τα μεταφέρεις ολα αυτά σε άλλον απλά για να τα γράψει σε μια φόρμα (και να το κάνει και ανα πάσα ώρα και στιγμη).

Γενικά οποιαδήποτε δουλειά είναι καθαρά γραμματειακή, δεν είναι δουλειά του λογιστή. Αν ήσουνα στα 60ς και είχες ένα κουμπί στο γραφείο σου που το πατάς και μιλάς στον γραμματέα, ότι θα μπορούσες να πεις εκεί, μην το πεις στον λογιστή. Π.χ. "Κόψε ένα τιμολόγιο στον Παπαπέτρου για την τάδε δουλειά", "Θύμησέ μου να πληρώσω τον ΕΦΚΑ τέλος του μήνα", "Δες πόσο θέλουμε ακόμα να εξοφλήσουμε τη ρύθμιση", "Κάνε μια εξουσιδότηση" κλπ κλπ

• Like 2
Δημοσ.
27 minutes ago, Rebirth said:

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια μικρή εταιρεία. Έχουμε συνεργασία με λογιστικό γραφείο που μας κράτα περίπου 150 τον μήνα. Παρέχουμε υπηρεσίες, δεν έχουμε μισθοδοσία και εκδίδουμε περίπου 12 τιμολόγια τον μήνα (δηλαδή φιξ πράγματα). 

Ο λογιστής μου λέει ότι τα τιμολόγια αυτά πρέπει να τα κόβουμε εμείς, ότι δεν τα κόβει το λογιστικό γραφείο. 

Ευχαριστώ! 

Σωστά σου αναφέρει. Για τέτοιου είδους συνεργασία, το λογιστικό γραφείο καταγράφει και περνάει αυτά που κόβεις εσύ, για να το πω συνοπτικά. Τα 150 ευρώ για τη ποσότητα των τιμολογίων μου φαίνονται πολλά, αλλά αυτό είναι άλλο topic.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mezger είπε

Εκτός από πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις δεν κόβει ο λογιστής τα τιμολόγια, τα κόβει η επιχείρηση. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να χρεώσεις, σε ποιον, πότε, για ποια δουλειά. Δεν έχει νόημα να πρέπει να τα μεταφέρεις ολα αυτά σε άλλον απλά για να τα γράψει σε μια φόρμα (και να το κάνει και ανα πάσα ώρα και στιγμη).

Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι με τις απαντήσεις καθώς επιβεβαιώνεται ότι είναι εντάξει το γραφείο. Πάντως τα ποσά είναι φιξ και ο αριθμός των τιμολογίων φιξ. Θενκς. 

20 λεπτά πριν, AeonBeliever είπε

Σωστά σου αναφέρει. Για τέτοιου είδους συνεργασία, το λογιστικό γραφείο καταγράφει και περνάει αυτά που κόβεις εσύ, για να το πω συνοπτικά. Τα 150 ευρώ για τη ποσότητα των τιμολογίων μου φαίνονται πολλά, αλλά αυτό είναι άλλο topic.

Για ΙΚΕ όταν ακόμα ψάχναμε τύπο εταιρείας μας έλεγαν μίνιμουμ 300 τον μήνα. Τώρα με ετερρορυθμη δεν έχει διπλογραφικά και είναι πιο λάιτ. Πάντως κι εγώ σκέφτομαι ότι ειδικά γι αρχή μιας μικρής εταιρείας δεν είναι λίγα τα 150. Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, AeonBeliever είπε

Τα 150 ευρώ για τη ποσότητα των τιμολογίων μου φαίνονται πολλά

Ειναι εταιρεία. Εως και λιγα τα λες...

9 ώρες πριν, Rebirth είπε

είναι εντάξει το γραφείο

Σαφως και ειναι ενταξει. Δεν ειναι η δουλεια τους να κοβουν τιμολόγια. Εαν το θες μπορεις να το ζητησεις σαν εξτρα υπηρεσία και εαν θελουν κ μπορουν το παρεχουν με αναλογη χρεωση (καποια γραφεια)

• Like 1
Δημοσ.

150 καθαρή αξία είναι αλμυρουτσικο για ΕΕ. εμείς δίνουμε 120 και έχω ακούσει και χαμηλότερες τιμές.

Τα τιμολόγια τα εκδίδεις εσύ, σωστά σου είπαν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχετε απλογραφικα είναι αλμυρή η τιμή, δεδομένου του όγκου των τιμολογίων και λοιπών εργασιών (εκτός αν έχετε όγκο σε προλήψεις, απολύσεις κλπ περιστασιακά εργαζομένων) 

Αν έχετε διπλόγραφικά είναι λογική τιμή. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, Rebirth said:

Καλησπέρα σε όλους.

Ευχαριστώ! 

Φυσικά και δεν είναι δουλειά του λογιστή να σου κόβει τιμολόγια.

Πώς σου ήρθε αυτό;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πώς σου ήρθε αυτό;

Δε μου κανει εντυπωση, εδω μερικοι απαιτουν να τους τυπωνει τα τελη, τον ενφια, λογαριασμούς και καθε αλλη κουλαμάρα και επισης να τους τα πληρωνει κιολας ενιοτε γιατι βαριουνται να πανε στη τραπεζα ή να μπουν στο ebanking τους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Helionar είπε

Αν έχετε απλογραφικα είναι αλμυρή η τιμή, δεδομένου του όγκου των τιμολογίων και λοιπών εργασιών (εκτός αν έχετε όγκο σε προλήψεις, απολύσεις κλπ περιστασιακά εργαζομένων) 

Αν έχετε διπλόγραφικά είναι λογική τιμή. 

Δεν έχουμε προσλήψεις καθώς δεν έχουμε προσωπικό πάρα μόνο έναν εξωτερικό συνεργάτη σε άλλη πόλη, που αμείβεται με τιμολόγιο παροχής. Τα βιβλία είναι απλογραφικά. 

9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πώς σου ήρθε αυτό;

Μία ερώτηση έκανα αγαπητέ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα. Ηρεμα παρακαλώ. 

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δε μου κανει εντυπωση, εδω μερικοι απαιτουν να τους τυπωνει τα τελη, τον ενφια, λογαριασμούς και καθε αλλη κουλαμάρα και επισης να τους τα πληρωνει κιολας ενιοτε γιατι βαριουνται να πανε στη τραπεζα ή να μπουν στο ebanking τους...

Ξαναλέω έκανα μια ερώτηση, καθώς δεν γνώριζα ποια είναι η συνήθης πρακτική. Δεν χρειάζονται τέτοια συμπεράσματα παρακαλώ. Δεν προσφέρει κάτι στην κουβέντα. Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Rebirth
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Ξαναλέω έκανα μια ερώτηση. Δεν χρειάζονται τέτοια συμπεράσματα παρακαλώ. Δεν προσφέρει κάτι στην κουβέντα. Ευχαριστώ 

Δεν απευθυνθηκα σε εσενα... Γενικό σχόλιο ηταν περι απαιτησεων... 

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Rebirth said:

Μία ερώτηση έκανα αγαπητέ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα. Ηρεμα παρακαλώ. 

Καλό θα ήταν την ερώτηση αυτή (και πολλές άλλες, γιατί με τέτοια απορία πιθανότατα έχεις κενό επιχειρηματικών γνώσεων) να την είχες κάνει πριν αποφασίσεις να μπεις σε εταιρεία.

Γνώμη μου και εντελώς φιλικά, δεν έχω σκοπό να σε προσβάλω.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Malthador είπε

Καλό θα ήταν την ερώτηση αυτή (και πολλές άλλες, γιατί με τέτοια απορία πιθανότατα έχεις κενό επιχειρηματικών γνώσεων) να την είχες κάνει πριν αποφασίσεις να μπεις σε εταιρεία.

Γνώμη μου και εντελώς φιλικά, δεν έχω σκοπό να σε προσβάλω.

Έχεις προφανή σκοπό να με προσβάλεις αλλά δεν πειράζει. Φυσικά έχω κενά. Πρώτη επιχείρηση στην οποία συμμετέχω είναι. Λυπάμαι για τον τόνο σου, ουδόλως σε προκάλεσα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...