mike299 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Θέλω να προμηθευτώ ακουστικά 5.1 ή 7.1 με σύνδεση USB αλλά δεν γνωρίζω μοντέλα, εταιρίες κτλ, οπότε θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας. Βudget θα πω 130€ αλλά μπορώ να ανέβω για κάτι που αξίζει την διαφορά. Μικρόφωνο, RGB δεν με ενδιαφέρει Ευχαριστώ εκ των προτέρων
plebo_baggins Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Απ'ότι έχω καταλάβει το surround sound 5.1/7.1 είναι λίγο gimmick (?), αν όχι ας δώσει τα φώτα του κάποιος που είναι γνώστης. Προσωπικά όσο έψαχνα για κάτι με καλά reviews βρήκα τα Logitech G Pro X SE (που έχουν μια κάρτα ήχου USB για να καλύψει και τη σύνδεση που ψάχνεις). Αυτά εδώ στο Skroutz ή Amazon.de (που τρέχει μια καλή σχετικά έπτωση τις τελευταίες μέρες). Αν το USB δεν είναι απαραίτητο ίσως να άξιζε να κοιτάξεις για κάτι όπως τα ATH-M50x Υπάρχουν και σε έκδοση με USB πλέον M50xSTS, αλλά ξεφεύγουν από το budget που έχεις ορίσει. 1
korakios Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Στις 14/2/2025 στις 9:00 ΠΜ, plebo_baggins είπε Απ'ότι έχω καταλάβει το surround sound 5.1/7.1 είναι λίγο gimmick (?), αν όχι ας δώσει τα φώτα του κάποιος που είναι γνώστης. ότι δεν έχει πολλαπλούς οδηγούς (ηχειάκια) , δεν είναι surround και δεν εγγυάται αποτέλεσμα ουσιαστικά τα περισσότερα είναι virtual surround που απλά κάνουν downmixing το 5.1 σε stereo το καλύτερο είναι να βρει ποιοτικά στερεο ακουστικά (όχι usb μιας και οι onboard κάρτες ήχου είναι αρκετά τίμες , εκτός αν παίζει βόμβος , whining κτλ ) επίσης σε ακουστικά , του ανοιχτού τύπου είναι πάρα πολύ πιο ξεκούραστα στο αυτί με μειονέκτημα οτι ακούς τους εξωτερικούς θορύβους (και ακούγονται κάπως έξω) 1
Despotas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Virtual surround είναι σε κάθε περίπτωση. Το ενεργοποιείς είτε μέσω του software των ακουστικών είτε στα Windows. Μερικές προτάσεις και εδώ: https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-best-gaming-headset-for-pc-xbox-one-ps4-switch-7032 1
Λύση myst77 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) βασικά έχει ξεπεραστεί το παλιο "οσα δε εχουν πολλα ηχεια δεν ειναι surround" και "το surround στα ακουστικά είναι gimmick". -Ακομα και τα ακουστικα που δηλωνονται σαν surround με software το κανουν, ειτε εξομοιωνοντας το Dolby digital ήχο (ξεπερασμενο) ειτε εχoντας παλι μεσω software dts-X ή αλλες τεχνολογιες. -Βασικα το "surround" εχει ξεπεραστει θα ελεγα, τωρα ολο το θεμα ειναι το spatial audio, δηλαδη ο χωρικος ήχος. Ειναι ανωτερος απο surround, περα απο σημειο αριστερα/δεξια/πανω/κατω καταλαβαινουμε και αποσταση. Ολο αυτο με software. -Αυτός πετυχαίνεται ΤΕΛΕΙΑ ακομα και σε απλο ζευγαρι stereo ακουστικα. Αλλωστε και ο ανθρωπος εχει 2 αυτια και με τον τροπο που ειναι φτιαγμενα καταλαβαινουμε κατευθυνσεις, αποστασεις κτλ (δεν εχουμε 7.1 αυτια για να καταλαβουμε τον ηχο) και το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο κατι παλια ακουστικα που ειχαν ενσωματομενα πολλα ηχειακια και δεν περπάτησαν Παιζει τελεια, ειδικα σε games που το υποστηριζουν. Ολο και περισσοτερα games υποστηριζουν Dolby Atmos (η λιστα της dolby δεν ανανεωνεται και μη βασιζεστε σε αυτη, εχω παιξει προσφατα Diablo IV, Silent Hill 2 Remake, Indiana Jones και εχουν υπεροχο χωρικό ήχο μέσω atmos) ειτε εχουν δικο του 3D-audio engine, επιλεγοντας headphones στις ρυθμισεις του game Ενα δειγμα τι μπορουμε να καταφερουμε και δοκιμαστε το με απλα ακουστικα, ακομα και ψειρες απο κινητα! Θα σου προτεινα να παρεις ενα καλο ζευγαρι μη δινοντας σημασια αν υποστηριζει surround και να αγορασεις απο το microsoft store το Dolby Atmos for Headphones για να εχεις atmos παντου που υποστηριζεται και για παντα. Υπαρχουν βεβαια και ακουστικα που λενε Dolby Atmos που στη συσκευασια περιλαμβανεται ο κωδικος για το MS Store. Εναλλακτικα μπορεις να παρεις πχ Razer που να υποστηριζει THX surround για να το χρησιμοποιεις στα παιχνιδια που δεν υποστηριζουν Atmos ή δεν εχουν δικο τους 3D spatial engine και σε συνδιασμο με το Dolby Atmos for Headphones να εισαι αρκετα καλυμμενος. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από myst77 1 1
Teddy77 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Έχω δοκιμάσει και top virtual surround ακουστικά και μπορώ να πω, αν τα θες πχ για FPS δεν έχουν καμία σχέση στο spatial awareness με κανονικά surround ακουστικά με πολλαπλούς οδηγούς σαν τα tiamat που έχω. (είναι αρκετά μεγάλα για να χωράνε τους οδηγούς, επίσης βαριά) Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα καθώς αυτά τα Tiamat έχουν κακό feedback ήχου προς το μικρόφωνο ενώ το μπάσο τους είναι σαφώς κατώτερο από τα νεότερα virtual surround που άκουσα. Δεν το έψαξα και ιδιαίτερα αλλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλά surround σαν αυτά (analog και μη) ... ίσως δεν περπάτησαν γιατί πέρα από το πολύ καλό spatial awareness, όσα είχα δει τότε που πήρα τα δικά μου, είχαν σχετικά κακή ποιότητα ήχου, όπως τα Asus Rog Centurion και μετέπειτα τα Theta. Τα άλλα που κοιτούσα κάποια στιγμή είναι αυτά τα Triton Ark. Ψάξτο λίγο ακόμα, πριν αποφασίσεις. Εγώ να σου πω παίζω πλέον με surround ηχεία.... με κουράζουν τα ακουστικά, ακόμα και τα ελαφριά. 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Θα μιλήσω εκ πείρας και εμπειρίας μου πολλών ετών στην τεχνολογία ήχου εχοντας ξοδέψει χιλίαδες ευρώ για πάνω απο 10 χρόνια. Όλα τα συστηματα ήχου που προορίζονται για gaming είναι σκάρτα, γενικότερα το virtual surround ειναι μια τεχνολογια που με κώδικες προγραμματισμού παραμετροποιήσης αλλιώνει τον ήχο και την ευκρίνεια του σήματος και συνολικά της ποιότητας ώστε να υπάρχει μια ψευδαίσθηση οτι το 'soundstage' μεγάλωσε σε μέγεθος . Eαν θέλετε πραγματικό ήχο για μουσικη η για gaming να αγοράζετε audiophile συσκευές / ακουστικά κτλ. αυτό που λέμε και Hi-Res χώρις να είναι και ανάγκη να δωσει ο μεσος χρήστης μια περιουσια . Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από @udioTechnic@ 2
plebo_baggins Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, @udioTechnic@ είπε Θα μιλήσω εκ πείρας και εμπειρίας μου πολλών ετών στην τεχνολογία ήχου εχοντας ξοδέψει χιλίαδες ευρώ για πάνω απο 10 χρόνια. Όλα τα συστηματα ήχου που προορίζονται για gaming είναι σκάρτα, γενικότερα το virtual surround ειναι μια τεχνολογια που με κώδικες προγραμματισμού παραμετροποιήσης αλλιώνει τον ήχο και την ευκρίνεια του σήματος και συνολικά της ποιότητας ώστε να υπάρχει μια ψευδαίσθηση οτι το 'soundstage' μεγάλωσε σε μέγεθος . Eαν θέλετε πραγματικό ήχο για μουσικη η για gaming να αγοράζετε audiophile συσκευές / ακουστικά κτλ. αυτό που λέμε και Hi-Res χώρις να είναι και ανάγκη να δωσει ο μεσος χρήστης μια περιουσια . Δεν είναι σύνηθες όμως να χρησιμοποιούνται και εξωτερικές κάρτες ήχου και ενισχυτές κλπ για τις audiophile συσκευές; (δεν είμαι σχετικός, ίσως κάνω και λάθος, απλά αυτό θεωρώ μες την άγνοια μου πως συμβαίνει) Επίσης με τι κριτήρια εντάσσεται ένα ζευγάρι ακουστικά πχ. στην κατηγορία audiophile; Και μιας και είναι αρκετά ιδιαίτερο και συγκεκριμένο το αγοραστικό κοινό, υπάρχουν τέτοιου επιπέδου συσκευές που δεν κοστίζουν μια περιουσία; (βέβαια και το "μια περιουσία" είναι υποκειμενικό) Κάποια παραδείγματα από προϊόντα σαν αυτά;
@udioTechnic@ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, plebo_baggins είπε Δεν είναι σύνηθες όμως να χρησιμοποιούνται και εξωτερικές κάρτες ήχου και ενισχυτές κλπ για τις audiophile συσκευές; (δεν είμαι σχετικός, ίσως κάνω και λάθος, απλά αυτό θεωρώ μες την άγνοια μου πως συμβαίνει) Επίσης με τι κριτήρια εντάσσεται ένα ζευγάρι ακουστικά πχ. στην κατηγορία audiophile; Και μιας και είναι αρκετά ιδιαίτερο και συγκεκριμένο το αγοραστικό κοινό, υπάρχουν τέτοιου επιπέδου συσκευές που δεν κοστίζουν μια περιουσία; (βέβαια και το "μια περιουσία" είναι υποκειμενικό) Κάποια παραδείγματα από προϊόντα σαν αυτά; Καλησπέρα , εαν μου πεις εαν προτιμάς over ear ακουστικά ή in ears monitors ? αυτά εδώ ειναι τα in ears μονιτορ μπαίνουν μέσα στο αυτί . Τι απο αυτά θέλεις για να σου προτείνω κάποια και επίσης δώσε μου ένα budget .
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, plebo_baggins είπε Κάποια παραδείγματα από προϊόντα σαν αυτά; Σε κάρτα ήχου δε χρειάζεται να πας αρκεί η onboard να μη βγάζει θέματα (βόμβο και ηψίσυχνους) Πολύ καλά ακουστικά είναι πχ κλειστού τύπου https://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm τα οποία όμως εμένα δε μου αρέσουν γιατί παραείναι μπασάτα για τα γούστα μου , έχω τα 990 που είναι και ανοιχτού τύπου ,άρα πιο ξεκούραστα αλλά άλλοι λένε οτι έχουν αρκετά δυνατά τις πολύ υψηλές συχνότητες . Δλδ θέλει πολύ ψάξιμο δυστυχώς . Σίγουρα όμως θα ακούσεις αρκετή διαφορά . 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, korakios είπε Σε κάρτα ήχου δε χρειάζεται να πας αρκεί η onboard να μη βγάζει θέματα (βόμβο και ηψίσυχνους) Πολύ καλά ακουστικά είναι πχ κλειστού τύπου https://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm τα οποία όμως εμένα δε μου αρέσουν γιατί παραείναι μπασάτα για τα γούστα μου , έχω τα 990 που είναι και ανοιχτού τύπου ,άρα πιο ξεκούραστα αλλά άλλοι λένε οτι έχουν αρκετά δυνατά τις πολύ υψηλές συχνότητες . Δλδ θέλει πολύ ψάξιμο δυστυχώς . Σίγουρα όμως θα ακούσεις αρκετή διαφορά . Για ανοικτού τύπου θα πρότεινα τα Sundara της HifiMan και οpen box για καλυτερη τιμη η refurbished. Αλλά open back και ειναι planar μαγνητης θελουν ενίσχυση οπωσδηποτε. Τα 990 εχουν κουραστικα high frequencies μιας και ειναι V Shaped frequency . Στις 29/1/2025 στις 10:16 ΜΜ, mike299 είπε Θέλω να προμηθευτώ ακουστικά 5.1 ή 7.1 με σύνδεση USB αλλά δεν γνωρίζω μοντέλα, εταιρίες κτλ, οπότε θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας. Βudget θα πω 130€ αλλά μπορώ να ανέβω για κάτι που αξίζει την διαφορά. Μικρόφωνο, RGB δεν με ενδιαφέρει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Ωραια πες μου ακουστικα over ear ή in ear monitors ? Και θα σου προτείνω Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από @udioTechnic@
plebo_baggins Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, @udioTechnic@ είπε Καλησπέρα , εαν μου πεις εαν προτιμάς over ear ακουστικά ή in ears monitors ? αυτά εδώ ειναι τα in ears μονιτορ μπαίνουν μέσα στο αυτί . Τι απο αυτά θέλεις για να σου προτείνω κάποια και επίσης δώσε μου ένα budget . Προσπωπικά έχω κάποια παλιά Sony Walkman NWZ-WH303 και τα Audio Technica ATH-M50x. Ο mike299 που ξεκίνησε το thread έχει αναφέρει ήδη κάποια κριτήρια στην αρχή, ίσως μπορείς να προτείνεις κάτι με βάση αυτό. 9 λεπτά πριν, korakios είπε Πολύ καλά ακουστικά είναι πχ κλειστού τύπου https://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm τα οποία όμως εμένα δε μου αρέσουν γιατί παραείναι μπασάτα για τα γούστα μου Οπότε κοιτάς να είναι flat response τα ακουστικά, όπως και με τα μόνιτορς των στούντιο για να θεωρηθούν audiophile; Ή υπάρχουν και άλλα κριτήρια; 1
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, @udioTechnic@ είπε Τα 990 εχουν κουραστικα high frequencies μιας και ειναι V Shaped frequency δεν ξέρω , ωραιότατα τα βρήκα παρόλο που είχα ευαισθησία στις ψηλές > 16Khz . Κάποια Sennheiser μου φάνηκαν χειρότερα στις υψηλές . Έχω χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα , βρήκα αυτά που μου άρεσαν και ησύχασα 😛 Τώρα φιτιλιές μου άναψες για ηχοτοπία 😂 1 1
@udioTechnic@ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2025 στις 9:00 ΠΜ, plebo_baggins είπε Απ'ότι έχω καταλάβει το surround sound 5.1/7.1 είναι λίγο gimmick (?), αν όχι ας δώσει τα φώτα του κάποιος που είναι γνώστης. Προσωπικά όσο έψαχνα για κάτι με καλά reviews βρήκα τα Logitech G Pro X SE (που έχουν μια κάρτα ήχου USB για να καλύψει και τη σύνδεση που ψάχνεις). Αυτά εδώ στο Skroutz ή Amazon.de (που τρέχει μια καλή σχετικά έπτωση τις τελευταίες μέρες). Αν το USB δεν είναι απαραίτητο ίσως να άξιζε να κοιτάξεις για κάτι όπως τα ATH-M50x Υπάρχουν και σε έκδοση με USB πλέον M50xSTS, αλλά ξεφεύγουν από το budget που έχεις ορίσει. Εχω τα ΑudioTechnica M50x 10 χρονια τωρα καλα είναι αλλα οχι για gaming ειναι υπερβολικα κουραστικα , πολυ περισσοτερο απο τα 990 που προτεινε ο φιλος μας ο korakios . Πλεον τα έχω δίπλα μου και κάθονταιεδω και 3 χρόνια και ούτε εχουν να προσφερουν κατι σε gaming μόνο για παραγωγή μουσικής. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από @udioTechnic@
korakios Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, plebo_baggins είπε Οπότε κοιτάς να είναι flat response τα ακουστικά, όπως και με τα μόνιτορς των στούντιο για να θεωρηθούν audiophile; Ή υπάρχουν και άλλα κριτήρια; ~Φλατ=ποιοτικά δε σημαίνει και audiophile απαραίτητα , κάποιοι μπορεί και να το θεωρήσουν "ξερό" τον ήχο μετά απο διάστημα . Δυστυχώς πρόκειται για αίσθηση οπότε πάμε σε χαρακτηρισμούς "γεμάτος,χορταστικός" κτλ Εγώ είμαι της άποψης τον "monitor" ακουστικών και ανοιχτού τύπου για πιο ξεκούραστα 6 λεπτά πριν, @udioTechnic@ είπε Εχω τα ΑudioTechnica M50x 14 χρονια τωρα ε, με τέτοιο nickname τι θα είχες ? AKG ? 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα