kirileman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Στις 11/2/2025 στις 2:55 ΜΜ, poulinos είπε εγω θα το εβαζα ως access point για να μην εχω διπλο nat. kai ναι μπορει να δωσει σε υπολογιστη με ethernet Αναγκαστικά εγώ βάζω σε DMZ την ip του δικού μου ρούτερ, δεν την παλεύω με το ρούτερ του παρόχου, αφού έχω 5 ssid, + 2 έξτρα ζώνες (εκτός των Lan, Wan, Guest) και 15 Traffic rules.
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Στις 14/2/2025 στις 12:29 ΜΜ, kirileman είπε Αναγκαστικά εγώ βάζω σε DMZ την ip του δικού μου ρούτερ, δεν την παλεύω με το ρούτερ του παρόχου, αφού έχω 5 ssid, + 2 έξτρα ζώνες (εκτός των Lan, Wan, Guest) και 15 Traffic rules. ενας τροπος ειναι αυτος.dmz ή one to nat nat οποτε να μην εχεις 2 nat.η αλλη λυση ειναι να κανει κληση το δικο σου router και του παροχου ειτε να ειναι bridge ειτε pppoepassthrough.αναλογως τον παροχο τι υποστηριζει
G-pal Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Για να μην ανοίξω νέο θέμα, σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στο σύστημα μου και θέλω να είναι future proofs, άρα για αυτό σκέφτομαι και το συγκεκριμένο . Ρουτερ οτε — με Ethernet deco b65 WiFi 7 Επόμενος όροφος με Ethernet δεύτερο b65. εξωτερικός χώρος πάλι με Ethernet x50 outdoor Αργότερα θέλω άλλη μια συσκευή που θα συνδεθεί ασύρματα σε όλο αυτό αν δεν έχω καλή κάλυψη . θελω να κάνω την μετάβαση λόγω της εφαρμογής που είναι εύκολη στη χρήση και θα μπορώ να έχω την συνολική εικόνα στο κινητό μου . Φοβάμαι την tplink ανά εταιρία βέβαια και δεν θέλω να έχω το παραμικρό πρόβλημα . Σε όλο αυτό το σύστημα συνδέονται αρκετές συσκευές και WiFi και Ethernet και αρκετές κάμερες . Άρα μιλάμε για κοντά στης 25-30 ασύρματες συσκευές !
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 1/3/2025 στις 8:16 ΠΜ, G-pal είπε Για να μην ανοίξω νέο θέμα, σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στο σύστημα μου και θέλω να είναι future proofs, άρα για αυτό σκέφτομαι και το συγκεκριμένο . Ρουτερ οτε — με Ethernet deco b65 WiFi 7 Επόμενος όροφος με Ethernet δεύτερο b65. εξωτερικός χώρος πάλι με Ethernet x50 outdoor Αργότερα θέλω άλλη μια συσκευή που θα συνδεθεί ασύρματα σε όλο αυτό αν δεν έχω καλή κάλυψη . θελω να κάνω την μετάβαση λόγω της εφαρμογής που είναι εύκολη στη χρήση και θα μπορώ να έχω την συνολική εικόνα στο κινητό μου . Φοβάμαι την tplink ανά εταιρία βέβαια και δεν θέλω να έχω το παραμικρό πρόβλημα . Σε όλο αυτό το σύστημα συνδέονται αρκετές συσκευές και WiFi και Ethernet και αρκετές κάμερες . Άρα μιλάμε για κοντά στης 25-30 ασύρματες συσκευές ! Επέκταση το καλο ειναι οτι θα παιξεις με ethernet backhaul σχεδον παντου. θα πηγαινα ubiquiti access points Επεξ/σία 1 Μαρτίου από poulinos
G-pal Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Στις 1/3/2025 στις 9:48 ΠΜ, poulinos είπε το καλο ειναι οτι θα παιξεις με ethernet backhaul σχεδον παντου. θα πηγαινα ubiquiti access points Απλά ανεβαίνει πολύ πάνω η τιμή νομίζω και θες και cloud key κτλ για να κάνεις φυσιολογική δουλειά !
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Στις 1/3/2025 στις 10:32 ΠΜ, G-pal είπε Απλά ανεβαίνει πολύ πάνω η τιμή νομίζω και θες και cloud key κτλ για να κάνεις φυσιολογική δουλειά ! τα ubiquiti δεν ειναι τοσο φτηνα οσο τα tp link αλλα ειναι μερα με την νυχτα σαν ποιοτητα. η tp link ειναι value for money για μενα και τιποτα αλλο. και αυτο βασικα φαινεται απο ενα πραγμα που κανουν πολλες χαλια εταιρειες. εχει πχ η tp link ενα router πχ re305. φτιαχνει το V1. παιζει το version 1 για 1-2 χρονια μετα βγαζουν version 2 που ειναι αλλο Hardware με αλλο firmware.μετα απο μισο χρονο παμε v3 με αλλο firmware με αλλο Hardware. και κοινως μετα απο 2-3 χρονια δεν υπαρχει υποστηριξη και εχεις φτασει στο v5 του προιοντος με ελαχιστες διαφορες το ενα απο το αλλο. για μενα αυτο ειναι red flag κατευθειαν. βγαζουν 1002 προιοντα και 100 διαφορετικα revision καθε χρονο.ενω πχ στην fritz βλεπεις ενα κοινο λειτουργικο για ολα τα προιοντα και ανεξαρτητως hardware version οποτε τα tp link τα θεωρω λιγοτερο Futureproof απο οτι πχ τα ubiquiti.
G-pal Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 2/3/2025 στις 11:08 ΠΜ, poulinos είπε τα ubiquiti δεν ειναι τοσο φτηνα οσο τα tp link αλλα ειναι μερα με την νυχτα σαν ποιοτητα. η tp link ειναι value for money για μενα και τιποτα αλλο. και αυτο βασικα φαινεται απο ενα πραγμα που κανουν πολλες χαλια εταιρειες. εχει πχ η tp link ενα router πχ re305. φτιαχνει το V1. παιζει το version 1 για 1-2 χρονια μετα βγαζουν version 2 που ειναι αλλο Hardware με αλλο firmware.μετα απο μισο χρονο παμε v3 με αλλο firmware με αλλο Hardware. και κοινως μετα απο 2-3 χρονια δεν υπαρχει υποστηριξη και εχεις φτασει στο v5 του προιοντος με ελαχιστες διαφορες το ενα απο το αλλο. για μενα αυτο ειναι red flag κατευθειαν. βγαζουν 1002 προιοντα και 100 διαφορετικα revision καθε χρονο.ενω πχ στην fritz βλεπεις ενα κοινο λειτουργικο για ολα τα προιοντα και ανεξαρτητως hardware version οποτε τα tp link τα θεωρω λιγοτερο Futureproof απο οτι πχ τα ubiquiti. Επέκταση Κατάλαβα πως το λες και συμφωνώ . Απλά ξεφεύγει το πράμα
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 10:27 ΠΜ, G-pal είπε Κατάλαβα πως το λες και συμφωνώ . Απλά ξεφεύγει το πράμα τοτε ειτε asus ειτε d-link ειτε tp link που ειναι σε πιο νορμαλ λεφτα.
G-pal Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 3:00 ΜΜ, poulinos είπε τοτε ειτε asus ειτε d-link ειτε tp link που ειναι σε πιο νορμαλ λεφτα. Για κάποιο λόγω μου έχει κάνει κλικ to tplink . Λες να κολλάει ; επίσης να πω ότι χρησιμοποιώ κοντά στα 6-7 χρόνια ubiquity χωρίς key μόνο τα ap (το ένα κάηκε τώρα ) και για ρουτερ έχω fritzbox 7530 το οποίο βέβαια λόγω κακής σύνδεσης εχω του παρόχου !
poulinos Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 5:49 ΜΜ, G-pal είπε Για κάποιο λόγω μου έχει κάνει κλικ to tplink . Λες να κολλάει ; επίσης να πω ότι χρησιμοποιώ κοντά στα 6-7 χρόνια ubiquity χωρίς key μόνο τα ap (το ένα κάηκε τώρα ) και για ρουτερ έχω fritzbox 7530 το οποίο βέβαια λόγω κακής σύνδεσης εχω του παρόχου ! δεν ειναι οτι ειναι ασχημα.αλλα σιγουρα δεν ειναι ουτε fritz ουτε ubiquiti. και εγω με tp link repeater παιζω σπιτι 😛 για σχεση τιμης αποδοσης ειναι σχεδον χωρις ανταγωνιστη
G-pal Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Επανέρχομαι , στο mesh με τα deco , «επιβαρύνει» το ξεχωριστό δεκτικό IoT και το ξεχωριστό guest network ?
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 6:37 ΠΜ, G-pal είπε Επανέρχομαι , στο mesh με τα deco , «επιβαρύνει» το ξεχωριστό δεκτικό IoT και το ξεχωριστό guest network ? αν εννοεις: αν στο Deco το να φτιαξεις δυο δικτυα ενα πχ guest και ενα για κατι αλλο πχ iot οτι το επιβαρυνει η απαντηση ειναι οτι ναι το επιβαρύνει αλλα το επιπλεον φορτο δεν ειναι τιποτα.ναι μπορει η cpu να εχει να διαχειριστεί παραπανω πραγματα αλλα δεν ειναι κατι που θα αυξησει το Load. δηλαδη να το πω απλα αν αντι για 40 δουλευει 43 δεν εχει διαφορα.
G-pal Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 12:19 ΜΜ, poulinos είπε αν εννοεις: αν στο Deco το να φτιαξεις δυο δικτυα ενα πχ guest και ενα για κατι αλλο πχ iot οτι το επιβαρυνει η απαντηση ειναι οτι ναι το επιβαρύνει αλλα το επιπλεον φορτο δεν ειναι τιποτα.ναι μπορει η cpu να εχει να διαχειριστεί παραπανω πραγματα αλλα δεν ειναι κατι που θα αυξησει το Load. δηλαδη να το πω απλα αν αντι για 40 δουλευει 43 δεν εχει διαφορα. Ναι θέλω το δικό μου το κανονικό , θέλω μετά ένα iot και ένα έξτρα guest .
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 6:45 ΜΜ, G-pal είπε Ναι θέλω το δικό μου το κανονικό , θέλω μετά ένα iot και ένα έξτρα guest . φτιαξτα κανονικα.δεν θα εχεις θεμα μην ανησυχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα