Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Εχω σύνδεση πλέον 500αρα που έκανα αναβάθμιση από 300αρα.Μεχρι εδώ καλά.Οσο είχα 300αρα πλήρωμα ένα ποσό(2.5€) το μήνα και μου παρείχε ο ΟΤΕ ένα Mesh στρογγυλό.Αυτο το είχα σε απόσταση στα 8 μέτρα από το ρουτερ(speedport )στο δωμάτιο του ενός παιδιού μου και έπιανε 300 με 310 Mbps μετρημένο με το speedtest.Οταν έβαλα την 500αρα και λίγο νωρίτερα,αγόρασα τα Deco M4 dual και επέστρεψα στον ΟΤΕ το δικό του mesh.Λογω μιας βλάβης στο σταθερό ήρθε συνεργείο του ΟΤΕ και μιας και ήρθε μου άλλαξαν το ρούτερ σε speedport 2 plus WiFi 6.Το θέμα μου είναι ότι ενώ μέσω του ρούτερ ασύρματα και κοντά του πιάνω όντως 500 με 510,όταν συνδεομαι στο Deco που είναι συνδεδεμένο με το ρούτερ πιάνω το πολύ 350 με 380 και αυτό αν είναι το τηλέφωνο κοντά του .Το άλλο deco που είναι συνδεδεμένο με το pc στο δωμάτιο μετά βίας πιάνει 250(με του οτε έπιανα 310 σε 300αρα).Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό?Τσάμπα τα πήρα τα deco?Στο κουτί γράφει ότι υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι και 1200mbps.Υπερβολικο?Οκ.Αλλα και πάλι τα μισά δεν έπρεπε να τα πιάνει?Τι να προσπαθήσω να κάνω?

Δημοσ.

Άλλες συσκευές με άλλες τεχνολογίες και υποστηριζόμενα πρωτόκολλα. Υπάρχει χάσμα μεταξύ τους.

Της Cosmote υποστηρίζει 802.11ax με 4 spatial streams και συνολικό ονομαστικό bandwidth 2333Mbps (600 σε 2,4GHz + 1733 σε 5GHz).

Το Deco M4 υποστηρίζει 802.11ac με 2 spatial streams και συνολικό ονομαστικό bandwidth 1200Mbps (300 σε 2,4GHz + 867 σε 5GHz).

Για υψηλότερες ταχύτητες σε Deco πας στα ακριβότερα μοντέλα M9 και την σειρά Χ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι προδιαγραφές του υπολείπονται έναντι του Mesh της Cosmote., ενώ του Χ20 είναι ελαφρά παρακάτω και του Χ50 λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

Στα ασύρματα δίκτυα (σε πλήρη αντίθεση με τα ενσύρματα) παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Πρωτίστως τα τεχνικά χαρακτηριστικά ΟΛΩΝ των συσκευών με τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα και κατόπιν η εγκατάσταση, όπου κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Δεν γνωρίζω πόσο καλά θα παίξει το Χ10 στον χώρο σου.

Επιπλέον όσο ανεβαίνομε σε απαιτήσεις bandwith, ζορίζουν τα πράγματα. Εγώ απλά αναφέρω τις διαφορές όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι όλες οι συσκευές ίδιες και δεν ταιριάζουν όλες σε όλους του χώρους.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πρόσφατα λόγω αναβάθμισης σε fiber 300, άλλαξα τα dual Deco E4 , με τα dual Deco X20.

To βασικό deco παίρνει ενσύρματα το δίκτυο από το speedport 2 plus, και έτσι το main deco δίνει στο 2ο deco που εχω στο δωμάτιο.

Όμως τελικά το μόνο που κατάφερα είναι να βελτιώσω την ταχύτητα του 2ου deco από 90-100mbps(Ε4) στα 150mbps(Χ20).....

Δηλαδή παραμένω σχεδόν στην μισή ταχύτητα από αυτή που έχω στο 1ο deco (300-310mbps).

Μεσολαβεί βέβαια ένα δωμάτιο από το δωμάτιο με το 2ο deco, αλλά και πάλι την μισή ταχύτητα την θεωρώ χαμηλά...

Από αυτά που διαβάζω αρκετοί έχουν αυτό το πρόβλημα με το 2o Deco , να έχουν χαμηλή ταχύτητα σε σχέση με το main deco.

Δεν έχω δοκιμάσει να βγάλω εντελώς το speedport (αν και δουλεύει ενσύρματα με το main deco), ώστε να έχω μόνο deco...

Aν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι αφου στο main deco έχω ταχύτητα 310mbps...

.

.

Επεξ/σία από Costaskokk
  • Sad 1
Δημοσ.

Πήρα τα X10 και τα δοκίμασα.Τα έχω συνδέσει όπως ακριβώς είχα και τα M4.Τα αποτελέσματα είναι έτσι και ετσι.Στο pc που είναι το δεύτερο deco κατάφερα μια φορά να πιάσω 508 αλλά αυτό αλλάζει συνέχεια.Δλδ δεν είναι στάνταρ το αποτέλεσμα.Αλλοτε είναι στα 400 άλλοτε στα 250 και καμιά φορά δείχνει και 180 .Ότι να ναι..Δε ξέρω τι να κάνω..

Δημοσ.
On 30/01/2025 at 22:30, kajwbtfe said:

Πήρα τα X10 και τα δοκίμασα.Τα έχω συνδέσει όπως ακριβώς είχα και τα M4.Τα αποτελέσματα είναι έτσι και ετσι.Στο pc που είναι το δεύτερο deco κατάφερα μια φορά να πιάσω 508 αλλά αυτό αλλάζει συνέχεια.Δλδ δεν είναι στάνταρ το αποτέλεσμα.Αλλοτε είναι στα 400 άλλοτε στα 250 και καμιά φορά δείχνει και 180 .Ότι να ναι..Δε ξέρω τι να κάνω..

Ασύρματα συνδέονται τα 2 deco;

Δημοσ.
20 hours ago, kajwbtfe said:

Το ένα(master)πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το ρούτερ με ethernet.

Ναι, το main deco συνδέεται με καλώδιο με το ρούτερ του παρόχου σου και το 2ο deco λειτουργεί ως dumb AP και συνδέεται με το main μέσω WiFi (Mesh), σωστά;

Νομίζω ότι ούτε το X10 είναι αρκετό για 500άρα γραμμή. Γενικά, από τη σύντομη εμπειρία μου με 500άρα γραμμή, από αυτή την ταχύτητα και πάνω θες σοβαρά ρούτερς με καλή cpu και wifi 6/6e. Εγώ πχ έχω 2 zyxel συνδεδεμένα μεταξύ τους με καλώδιο. Στο main (που είναι κουμπωμένο με καλώδιο με το ρούτερ του παρόχου) πιάνω 440 Mbps max download με WiFi, ενώ στο απομακρυσμένο AP έχω 510 σταθερά. Σύντομα θα αντικαταστήσω το main με custom router. 

Αυτά έχω διαπιστώσει, υπάρχουν πιο καταρτισμένοι χρήστες που μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.

• Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ναι, το main deco συνδέεται με καλώδιο με το ρούτερ του παρόχου σου και το 2ο deco λειτουργεί ως dumb AP και συνδέεται με το main μέσω WiFi (Mesh), σωστά;

Σωστα.Ετσι συνδέεται.Παντως στο Pc που παίρνει internet από το dump χτυπάει ώρες ώρες 510 ..Αυτό είναι που με τρελαίνει.Ποια mesh εσύ προτείνεις για την περίπτωση μου?

Δημοσ.
6 minutes ago, kajwbtfe said:

Σωστα. Ετσι συνδέεται.Παντως στο Pc που παίρνει internet από το dump χτυπάει ώρες ώρες 510 ..Αυτό είναι που με τρελαίνει.

Το main ζορίζεται περισσότερο και δεν το βοηθάει η cpu του. Τουλάχιστον αυτό βλέπω στο δικό μου με htop εντολή σε terminal. To dumb από την άλλη έχει λιγότερα πράγματα να κάνει.

13 minutes ago, kajwbtfe said:

Ποια mesh εσύ προτείνεις για την περίπτωση μου?

WiFi 6 Tri-band πρέπει να πάρεις. Είναι ακριβά. 😐

• Thanks 1
Δημοσ.

Tri-band είναι η μόνη λύση. Τα dual band χρησιμοποιούν και το ωφέλιμο bandwidth για τη μεταξύ τους επικοινωνία, οπότε πάντα θα χάνεις πολύ από την ονομαστική ισχύ... Η καλύτερη λύση είναι ethernet backhaul μεταξύ των deco, αλλά καταλαβαίνω ότι πολλές φορές δεν είναι εφικτό.

Δες μήπως μπορείς να δοκιμάσεις και κανένα powerline, μήπως εκεί έχεις καλύτερες ταχύτητες, και φέρεις ethernet από τα powerline στα deco ή και χωρία αυτά. Αλλά και για αυτό το σενάριο πάλι είναι κατά περίπτωση κλπ. Βέβαια και για powerline θα πρότεινα Devolo Magic 2, τα οποία είναι αρκετά ακριβά, σχεδόν όσο τα tri-band mesh wifi.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 02/02/2025 at 14:15, kajwbtfe said:

Σωστα.Ετσι συνδέεται.Παντως στο Pc που παίρνει internet από το dump χτυπάει ώρες ώρες 510 ..Αυτό είναι που με τρελαίνει.Ποια mesh εσύ προτείνεις για την περίπτωση μου?

ειχα βαλει τα m4 σε ενα σπιτι. ηταν 3 m4 και ενα M3. Ολα τα m4 τα ειχα με ethernet Πανω στο router του παροχου και ολα ως access point.δεν ειχα βαλει router mode δηλαδη.μου εδωσαν ολα(εκτος το m3) 500mbps οσο ηταν και η γραμμη. αλλα το backhaul ηταν ethernet και οχι wifi το οποιο ζοριζει παρα πολυ την συσκευη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...