Sheogorath Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Καλησπέρα, Πήρα μια Tesla M10 και δεν μπορώ να βρω drivers γενικά. Μετά διαβάζω είναι μονο για system integrators κτλ. Είναι Maxwell και την θέλω γιατί έχει πολύ Vram. Λένε ότι λειτουργεί με spoofing, δηλαδή να μπερδέψω τον driver ότι υποστηρίζεται ή να την βάλω χειροκίνητα μέσα στην λίστα δίπλα στις άλλες Tesla M40, M60 κτλ. Στα windows την βλέπει χωρίς drivers αλλά προφανώς inactive. Έχετε κάποια γνώση για το πως να το προσθέσω; Δεν με νοιάζει να την κάνω parse μέσω VMs κτλ. Απλά να την βλέπει σαν τέσσερις GPUs.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Υπήρχε ένα εργαλείο που κάναμε ακριβώς αυτή τη δουλειά για παλιότερες ΑΜΔ κάρτες σε νεότερους οδηγούς της. Πρέπει να σκάψω, λίγο. Για ρίξε μια ματιά εδώ, μήπως έχει κάνει αντίστοιχη δουλειά και για πράσινες ή μήπως κάτι αναφέρεται στο νήμα γενικότερα. https://forums.guru3d.com/threads/introducing-flem-the-legacy-modder-for-legacy-directx-9-and-10-cards.379516/
Arkin Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Τα ειπαμε και στο πμ αλλα δες λιγο και εδω. Παλι ομως πρεπει εστω να παρεις το 90 days licence απο nvidia. https://forum.level1techs.com/t/gpgpu-grid-unlock-your-nvidia-card/170668 1
Πέτρος Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Νομίζω αυτό ψάχνεις. https://forums.guru3d.com/threads/nvidia-inf-driver-modding-guide.377158/ Μόλις τώρα, Arkin είπε Τα ειπαμε και στο πμ αλλα δες λιγο και εδω. Παλι ομως πρεπει εστω να παρεις το 90 days licence απο nvidia. https://forum.level1techs.com/t/gpgpu-grid-unlock-your-nvidia-card/170668 Πες μου ότι "βλέπει" την κάρτα η μαμά συνεχώς και σου "νοικιάζει" τη χρήση της, ακόμα κι αν την έχεις αγοράσει! 1
Sheogorath Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες 34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Νομίζω αυτό ψάχνεις. https://forums.guru3d.com/threads/nvidia-inf-driver-modding-guide.377158/ Πες μου ότι "βλέπει" την κάρτα η μαμά συνεχώς και σου "νοικιάζει" τη χρήση της, ακόμα κι αν την έχεις αγοράσει! Λογικά αυτό χρειαζόμουν. Το δοκιμάζω και επανέρχομαι. Με βάση το παραπάνω, βρίσκω μόνο αρχείο nv_dispwi.inf στο οποίο προσθέτω το dev_id NVIDIA_DEV.13BD = "NVIDIA Tesla M10" Αλλά δεν έχει section με τα λειτουργικά για να κάνω τα "3 - Adding support for your GPU to the OS"
Πέτρος Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Λογικά αυτό χρειαζόμουν. Το δοκιμάζω και επανέρχομαι. Με βάση το παραπάνω, βρίσκω μόνο αρχείο nv_dispwi.inf στο οποίο προσθέτω το dev_id NVIDIA_DEV.13BD = "NVIDIA Tesla M10" Αλλά δεν έχει section με τα λειτουργικά για να κάνω τα "3 - Adding support for your GPU to the OS" Δεν έχω ιδέα, πραγματικά. Μόνο το αντίστοιχο για κάποιες παλιές ΑΜΔ δοκίμασα κάποτε, απλά θυμόμουν την ύπαρξή του. Μπες και ρώτα κι εκεί, σχεδόν σίγουρα θα βγάλεις άκρη.
malakudi Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Η κάρτα είναι σα να έχεις 4 κάρτες με 8GB VRAM στη κάθε μία. Δεν έχεις 32GB VRAM addressable από μία gpu, το ξέρεις αυτό έτσι; Κατά τα άλλα ισχύει ότι είπε ο @Arkin παραπάνω, πρέπει να κατεβάσεις τους grid drivers 2
Sheogorath Δημοσ. πριν από 18 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 ώρα πριν, malakudi είπε Η κάρτα είναι σα να έχεις 4 κάρτες με 8GB VRAM στη κάθε μία. Δεν έχεις 32GB VRAM addressable από μία gpu, το ξέρεις αυτό έτσι; Κατά τα άλλα ισχύει ότι είπε ο @Arkin παραπάνω, πρέπει να κατεβάσεις τους grid drivers Ναι, αλλά ευτυχώς το Ollama μπορεί να σπάσει τα μοντέλα και τα βλέπει σαν unified 32GB. Παραδόξως. Αλλιώς δεν θα την έπαιρνα. Και να πληρώνω 50 ευρώ για την άδεια, αλλά να μην χρησιμοποιώ VM γιατί δνε το χρειάζομαι; Φάουλ που την ονομάσαν Tesla ενώ είναι Grid. 1
malakudi Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 10 ώρες πριν, Sheogorath είπε Ναι, αλλά ευτυχώς το Ollama μπορεί να σπάσει τα μοντέλα και τα βλέπει σαν unified 32GB. Παραδόξως. Αλλιώς δεν θα την έπαιρνα. Και να πληρώνω 50 ευρώ για την άδεια, αλλά να μην χρησιμοποιώ VM γιατί δνε το χρειάζομαι; Φάουλ που την ονομάσαν Tesla ενώ είναι Grid. Πως βλέπει unified 32GB όταν η κάθε GPU βλέπει μόνο 8; Δε διαφέρει το setup από το να έχεις 2 κάρτες των 16GB ή 4 των 8. Κάνει το ίδιο το Ollama και όταν έχεις 2-4 κάρτες; Ollama είναι για AI σωστά; Δε θα είχες πολύ καλύτερη επίδοση με 2 4060 πχ; Δε θα πληρώσεις κάτι, θα κάνεις την 3μηνη δωρεάν εγγραφή, οι drivers δε κάνουν expire. Τουλάχιστον οι Linux drivers που είχα δοκιμάσει - δε ξέρω σίγουρα για τους Windows.
Sheogorath Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Πως βλέπει unified 32GB όταν η κάθε GPU βλέπει μόνο 8; Δε διαφέρει το setup από το να έχεις 2 κάρτες των 16GB ή 4 των 8. Κάνει το ίδιο το Ollama και όταν έχεις 2-4 κάρτες; Ollama είναι για AI σωστά; Δε θα είχες πολύ καλύτερη επίδοση με 2 4060 πχ; Δε θα πληρώσεις κάτι, θα κάνεις την 3μηνη δωρεάν εγγραφή, οι drivers δε κάνουν expire. Τουλάχιστον οι Linux drivers που είχα δοκιμάσει - δε ξέρω σίγουρα για τους Windows. Το πως το κάνει, είναι ότι χωρίζει τα βάρη των μοντέλων σε κάθε gpu, ακόμα και χωρίς να είναι ίδια αρχιτεκτονική. Θα δοκιμάσω, θα στείλω σήμερα μειλ. Σίγουρα θα έχω καλύτερη επίδοση με 2 4060ti 16GB, αλλά και 8πλάσια λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα