TheoSakel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Έχω τη συγκεκριμένη κονσόλα/μίκτη Spirit Folio SX και το πλάνο είναι να παίξω με το σετ αυτοενισχυόμενων ηχείων της Vonyx, τα VX0812BT 800W. Θέλω να καλύψω την αυλή του σχολείου (περίπου 700 - 750 τ.μ.). ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Θα χρησιμοποιήσω τα input 1 έως 4 του μίκτη για να συνδέσω 4 δυναμικά μικρόφωνα (για τους μουσικούς, τη φωνή, την παρουσίαση) με XLR. Στο κανάλι 13-14 θα το δεσμεύσω για το λάπτοπ, το οποίο θα συνδεθεί με RCA στον μίκτη και 3.5mm jack στο PC (για τυχόν κονσέρβα μουσική των χορευτικών). Για ηχεία, μετά από έρευνα, κατέληξα στο σετ της Vonyx, τα VX0812BT 800W. Εάν καταλαβαίνω σωστά, το σετ περιλαμβάνει ένα ζεύγος παθητικών ηχείων, τα οποία συνδέονται και τροφοδοτούνται από το woofer, το οποίο επιπλέον έχει λογισμικό που επιτρέπει στο σετ να λειτουργεί και αυτόνομα. Από το woofer (INPUT LINE) θα τρέξω ένα καλώδιο 6.3mm line jack στο MAIN OUTPUTS, είτε στο mix κανάλι είτε στο MONO SUM. Πιστεύετε ότι τα συγκεκριμένα ηχεία μπορούν να καλύψουν τον χώρο; Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία ειναι αποδεκτή ή κανω καποιο τρομερό λάθος; Επίσης, απευθύνομαι σε όλους τους ηχολήπτες και ηχοτεχνικούς: θα εκτιμούσα αν σχολιάζατε τυχόν σοβαρά λάθη στο πλάνο μου ή αν υπάρχει κάτι που θα προτείνατε να γίνει διαφορετικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! User manual Vonyx VX0812BT (English - 24 pages).pdf Spirit Folio SX Mixer Layout.pdf
lector Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Η κονσολα ειναι οκ για αυτο που θες να κανεις (αν και δεν εχει εφφε), αλλα τα ηχεια οχι. Δεν ξερω αν τα εχεις δει απο κοντα, αλλα με 8" δορυφορους και 12" woofer ειναι στην πραγματικοτητα πολυ πιο μικρα απο αυτο που νομιζεις οτι βλεπεις στις φωτο. ΔΕΝ προκειται να καταφερουν να καλυψουν ολοκληρη αυλη σχολειου, δε νομιζω οτι θα καταφερναν γενικα να καλυψουν οποιοδηποτε εξωτερικο χωρο, εγω θα τα εβαζα σε καποιο κλειστο χωρο μεχρι μαξ 100 τμ. Επισης, αν εχεις μουσικους/τραγουδιστες, θα πρεπει να προβλεψεις και επιπλεον ηχεια monitors, για να ακουνε οι ιδιοι.
TheoSakel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, lector είπε Η κονσολα ειναι οκ για αυτο που θες να κανεις (αν και δεν εχει εφφε), αλλα τα ηχεια οχι. Δεν ξερω αν τα εχεις δει απο κοντα, αλλα με 8" δορυφορους και 12" woofer ειναι στην πραγματικοτητα πολυ πιο μικρα απο αυτο που νομιζεις οτι βλεπεις στις φωτο. ΔΕΝ προκειται να καταφερουν να καλυψουν ολοκληρη αυλη σχολειου, δε νομιζω οτι θα καταφερναν γενικα να καλυψουν οποιοδηποτε εξωτερικο χωρο, εγω θα τα εβαζα σε καποιο κλειστο χωρο μεχρι μαξ 100 τμ. Επισης, αν εχεις μουσικους/τραγουδιστες, θα πρεπει να προβλεψεις και επιπλεον ηχεια monitors, για να ακουνε οι ιδιοι. απο το ολο συστημα το κομματι που δεν εχω και θα χρειαστει να αγορασω ειναι τα ηχεια. Υπαρχει καποια λυση που μπορείς να προτείνεις; Το budget ειναι 500 με 1000€ Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από TheoSakel
tasvar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/23591268/Vonyx-Aytoenischyomeno-Icheio-PA-VSA15BT-1000W-me-Woofer-15-59-5x36x38ek.html Μήπως δύο σαν αυτά, με κάποιο sub για ενίσχυση χαμηλών; https://www.djshop.gr/epangelmatikos-ichos/epangelmatika-icheia/energ-subwoofers/power-dynamics-pdy215sa-energ-subwoofer-15-900w Αλλά το budget πολύ σφιχτό για τέτοιο χώρο. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από tasvar
TheoSakel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, tasvar είπε https://www.skroutz.gr/s/23591268/Vonyx-Aytoenischyomeno-Icheio-PA-VSA15BT-1000W-me-Woofer-15-59-5x36x38ek.html Μήπως δύο σαν αυτά, με κάποιο sub για ενίσχυση χαμηλών; https://www.djshop.gr/epangelmatikos-ichos/epangelmatika-icheia/energ-subwoofers/power-dynamics-pdy215sa-energ-subwoofer-15-900w Αλλά το budget πολύ σφιχτό για τέτοιο χώρο. πως θα τα συνδέσω αυτα στον μικτη που εχω; Εαν χρειαστεις σχεδιαγραμμα το εχω ανεβασει ως αρχειο στην αρχικη, αυτoς ειναι ο μικτης οπως φαινεται στον κατασκευαστή Spirit Folio SX
TheoSakel Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν μπορείς να νοικιάσεις τον εξοπλισμό; Ο στόχος είναι να πάρουμε δικά μας ηχεία (ή ό,τι άλλο χρειάζεται), ώστε τα επόμενα χρόνια να μη χρειάζεται να νοικιάζουμε. Νοικιάζουμε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, με κόστος 50 έως 100 € τη βραδιά. Η σκέψη είναι να επενδύσουμε μισό έως ένα χιλιάρικο. Έχουμε μικτή, δεν έχουμε ηχεία. Αρχικά σκεφτόμουν τα Vonyx VX1015BT 1000W αλλα δεν ειναι πλεον διαθέσιμα και δεν ξερω ποτε και αν θα ειναι https://www.skroutz.gr/s/45308553/Vonyx-VX1015BT-170-114-Set-me-Aytoenischyomena-Icheia-PA-1000W-me-Woofer-15.html 1
sakis han Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Αν νομιζεις οτι τα ηχεια που νοικιαζεται κοστιζει η αγορα τους 1000 ευρω μαλλον ζεις σε αλλο πλανητη
lector Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Γνωριζεις να μας πεις ποια ηχεια ειναι αυτα που νοικιαζατε ως τωρα με 100€ μαξ;
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Εγω παλι να πω -χωρις να ειμαι σχετικος- θεωρω στους μεγαλους εξωτερικους χωρους οτι ειναι λαθος να βαλεις μονο 2 ηχεια. Οσοι ειναι στην πιστα/μπροστινα τραπεζια θα ξεκουφαινοντε και οσοι ειναι στα πισω τραπεζια θα ακουνε χαμηλα. Προσπαθησε για τουλαχιστων 4. Spoiler -Εχω παει σε αντιστοιχη εκδηλωση πολιτιστικου (~3στρεματα) και ολος η ηχος ερχοταν απο 2 σημεια στην πιστα, δεν ξερω ποσα db ηταν η ενταση αλλα αυτο που ξερω οτι το video στο level 1(apo ta 20) peakare μονιμα.Βεβαια στα πισω τραπεζια ηταν οκ ο ηχος αλλα οσοι ηταν μπροστα δεινοπαθησανε.- Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από @topos
sakis han Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ειχα ολη την καλη διαθεση να βοηθησω ( καθως ειμαι στον χωρο πανω απο 30 χρονια) αλλα οταν διαβαζω για 800-1000watt για 750 τ.μ. ανοιχτου χωρου μονο ως τρολαρισμα μπορω να το εκλαβω. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από sakis han
TheoSakel Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, sakis han είπε Ειχα ολη την καλη διαθεση να βοηθησω ( καθως ειμαι στον χωρο πανω απο 30 χρονια) αλλα οταν διαβαζω για 800-1000watt για 750 τ.μ. ανοιχτου χωρου μονο ως τρολαρισμα μπορω να το εκλαβω. Καθώς είσαι τόσα χρόνια στον χώρο, αντί να αφηνιάζεις, γιατί δεν μου υποδεικνύεις το λάθος μου και δεν προτείνεις μια εναλλακτική λύση; Εξ αρχής αυτό ζήτησα, να μου υποδείξετε τα σημεία στον σχεδιασμό μου που είναι λάθος ή δεν στέκουν και εάν μπορείτε να μου προτείνετε διορθώσεις. Ευχαριστώ πάλι εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα