Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple συνεργάζεται κρυφά με τη SpaceX και την T-Mobile για την προσθήκη υποστήριξης του δικτύου Starlink στο τελευταίο λογισμικό του iPhone.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple έχει συνεργαστεί μυστικά με τη SpaceX του Elon Musk και την T-Mobile US Inc. για την ενσωμάτωση υποστήριξης του δικτύου Starlink στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του iPhone. Η ενημέρωση του iOS 18.3 που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα περιλαμβάνει πλέον την υποστήριξη αυτής της τεχνολογίας.

Η συνεργασία έρχεται ως έκπληξη, καθώς η T-Mobile είχε προηγουμένως αναφέρει το Starlink μόνο ως επιλογή για smartphone της Samsung, όπως τα μοντέλα Z Fold και S24. Η Apple ήδη προσφέρει μια υπηρεσία μέσω της Globalstar. που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και να επικοινωνούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας κυψελοειδούς δικτύου.

Η T-Mobile έχει ξεκινήσει να επιτρέπει σε πελάτες να εγγραφούν σε μια πρώιμη έκδοση της υπηρεσίας Starlink, και αυτή την εβδομάδα ενεργοποίησε έναν μικρό αριθμό iPhone ως μέρος μιας δοκιμαστικής περιόδου. Ο Elon Musk, σε ανάρτησή του στο X, ανέφερε ότι εικόνες, μουσική και podcast θα υποστηρίζονται από την τρέχουσα τεχνολογία Starlink, ενώ μελλοντικές αναβαθμίσεις θα προσθέσουν και υποστήριξη βίντεο.

image.png.dae6455fe7b0e446e0bd68b1e9167320.pngimage.png.c68521bb48435bfe8bcf3cce6eccfce7.png

Οι πρώτοι χρήστες έλαβαν σχετικά SMS από την T-Mobile που τους ενημέρωναν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα beta του T-Mobile Starlink. Για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την κάλυψη πέρα από τα συμβατικά δίκτυα, οι χρήστες καλούνται να αναβαθμίσουν στο iOS 18.3. Στις ρυθμίσεις κινητών δεδομένων του iPhone τους, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν πλέον μια νέα ρύθμιση για τη διαχείριση της δορυφορικής λειτουργίας.

Η λειτουργία του συστήματος είναι απλή: όταν ένα iPhone της T-Mobile βρίσκεται σε περιοχή χωρίς κυψελοειδή σύνδεση, οι συσκευές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Starlink θα προσπαθήσουν πρώτα να συνδεθούν με τους δορυφόρους της SpaceX. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν την αποστολή μηνυμάτων μέσω του μενού δορυφορικών υπηρεσιών για την υπηρεσία Globalstar ή να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω της Apple.

Σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι ότι η τρέχουσα λειτουργία της Apple απαιτεί από τους χρήστες να στρέψουν το iPhone τους προς τον ουρανό για να εντοπίσουν δορυφόρο, ενώ η επιλογή Starlink έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αυτόματα, ακόμη και όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στην τσέπη του χρήστη.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) χορήγησε στη SpaceX υπό όρους έγκριση για τη χρήση των δορυφόρων της ως συμπλήρωμα του κυψελοειδούς δικτύου της T-Mobile τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αν κρίνω από τα apple watch cellular και το RCS.

Δεν θέλω να ξέρω καν πόσο καιρό θα πάρει στους ψαγμένους providers που έχουμε για να μας το ξεκλειδώσουν. 

• Like 3
  • Haha 12
Δημοσ.

Ενδιαφερουσα συνεργασια. Αντε και στα δικα μας.

Ξυπνησαν αυτοι που νομιζαν οτι το starlink θα αντικαταστησει τους παραδοσιακους παροχους;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, katehaki είπε

Δεν θέλω να ξέρω καν πόσο καιρό θα πάρει στους ψαγμένους providers που έχουμε για να μας το ξεκλειδώσουν. 

Θα έχουμε AGI πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Η συνεργασία έρχεται ως έκπληξη, καθώς η T-Mobile είχε προηγουμένως αναφέρει το Starlink μόνο ως επιλογή για smartphone της Samsung, όπως τα μοντέλα Z Fold και S24. Η Apple ήδη προσφέρει μια υπηρεσία μέσω της Globalstar. που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και να επικοινωνούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας κυψελοειδούς δικτύου.

Αναφορά σε κείμενο

Το Starlink έρχεται στο iPhone μέσω μυστικής συνεργασίας

Με λιγα λογια της την εκανε της Samsung η Τ-Mobile...

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, terrys75 είπε

Τόσομ μυστικά που το ξέρει κ το insomnia για να μην πω και η κουτσή Μαρία

Τοσο που επρεπε να βγει η 18.3 και να αρχισει να δινει beta για να το παρουν χαμπαρι οποτε ηταν μυστικη, θα μπορουσες να μου πεις οτι δεν ειχε υπογραψει αποκλειστικοτητα με την Samsung και θα ισχυε αν δεν ειχε αναφερει η T-Mobile οτι ηταν μονο επιλογη για καποια μοντελα της Samsung οποτε το λες π@υστια...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 1
Δημοσ.

Κάτι που να αφορά το ΝεοΈλληνα θα διαβάσω και επίσης κάτι για τις παλιές καραβάνες θα γράψετε.

Η Ελλάδα είναι Ελληνική.

Το παρών post δεν έχει σχέση με προηγούμενα post.

Σημείωση:

Η T-mobile θα έρθει στην Ελληνική Ελλάδα.

Γιατί το IPHONE και η STARLINK έχουν έρθει.

Όχι πως με ενδιαφέρει τίποτα από αυτά.

• Confused 1
Δημοσ.

Μα στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα κάλυψης απο τα συμβατικά δίκτυα, εκτός και αν πηγαίνεις καμιά Ουργία η  Γκασμαδία και το κινητό σου πιάνει Turktelekom, Στην Αμερική που έχει τεραστιες  εκτάσεις χωρίς κάλυψη κινητής το καταλαβαίνω.

Δημοσ.
1 hour ago, terrys75 said:

Τόσομ μυστικά που το ξέρει κ το insomnia για να μην πω και η κουτσή Μαρία

ειναι οπως το λενε. θελει η π...α να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει!

• Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Μα στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα κάλυψης απο τα συμβατικά δίκτυα, εκτός και αν πηγαίνεις καμιά Ουργία η  Γκασμαδία και το κινητό σου πιάνει Turktelekom, Στην Αμερική που έχει τεραστιες  εκτάσεις χωρίς κάλυψη κινητής το καταλαβαίνω.

Φωκιανός, στη θάλασσα μετά τα 6 nm από στεριά, ορεινές διαδρομές π.χ. Γαρδίκι - Γραμμένη Οξυά είναι οι πρώτες περιπτώσεις που μου ήρθαν στο μυαλό…

Αλλά θα ήταν τραγικό να ακούς π.χ. podcasts ενώ βρίσκεσαι σε αυτές τις περιοχές. Το smartphone, πρέπει να είναι στο backpack, στον πάτο, και να βγει μόνο για καμιά φωτό ή για κάποια ανάγκη…

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, katehaki είπε

Mα γιατί; Το RCS θα έρθει μέσα στο 2025. 🤡

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...