Argonaute Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Για αυτα που θέλεις, γίνε μικροβιολόγος. Κατ' εξοχήν δουλειά γραφείου, και ωράριο καταστηματων.
spectaculator Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Αν θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα σπούδαζα οδοντιατρική και θα έφευγα επαρχία. 1
Gingerbread Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Nα πω ότι η ακτινοθεραπεία αν και φουλ ενδιαφέρουσα περνάει πολύ δύσκολα. Δύσκολη αποκατάσταση, οι ανοσοθεραπείες κερδίζουν έδαφος, υπάρχει μια διεθνής υπερπαραγωγή ακτινοθεραπευτών (ΗΠΑ κυρίως). Επίσης κινδυνεύει αρκετά από το ΑΙ. Τώρα μάτια και δέρμα όντως έχουν ποιότητα ζωής και για αυτό και ανταγωνισμό (που στην Ελλάδα μεταφράζεται σε αναμονή). Πνεύμονες άλλος κόσμος, βαριά. ιατρική, έχεις να κάνεις με βαρέως πάσχοντες. Εγώ (επειδή κατά βάση από ότι κατάλαβα δεν σε τρελαίνει καμία ιατρική ειδικότητα, θες απλά να κάνεις την δουλειά σου και να γυρίσεις) θα σου πρότεινα: ιατρική βιοπαθολογία, παθολογική ανατομική και ακτινολογία. Εγώ από ποιότητα ζωής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αναισθησιολογία. Αλλά πρέπει να το θέλεις. 1
julypickles Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, vamvakoolas είπε δε θα σχολιασω τα τελευταια 2 ποσταρισματα γιατι θα το γυρισω σε παθολογια με αυτα που διαβασα... εδω υπαρχουν δεδομενα που καθε χρονο αλλαζουν (θεραπεια πρωτονιων) μηχανηματα που επισης περνουν ετησιες αναβαθμισεις, απεικονισεις αλλαζουν και πρεπει να μπορεις να τις διαβαζεις σωστα κτλ Μη γραφουε πραγματα που δε ξερουμε. Αν τωρα πας και αβερτα δουλεψεις με δοσολογιες με αμφιβολα αποτελεσματα ή παιρνεις στο λαιμο σου το κοσμο (αρκετοι το κανουν) ειτε για την οικονομα ειτε γιατι εισαι ντουβαρι και δε καθεσαι να εξελιχθεις αυτο ειναι αλλη ιστορια. Τοτε ναι γινε ογκολογος ακτινοθεραπευτης και ....γητευτης Aυτο ισχύει ΣΕ ΟΛΕΣ τις ειδικότητες
Geraldsaga Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Nα πω ότι η ακτινοθεραπεία αν και φουλ ενδιαφέρουσα περνάει πολύ δύσκολα. Δύσκολη αποκατάσταση, οι ανοσοθεραπείες κερδίζουν έδαφος, υπάρχει μια διεθνής υπερπαραγωγή ακτινοθεραπευτών (ΗΠΑ κυρίως). Επίσης κινδυνεύει αρκετά από το ΑΙ. Τώρα μάτια και δέρμα όντως έχουν ποιότητα ζωής και για αυτό και ανταγωνισμό (που στην Ελλάδα μεταφράζεται σε αναμονή). Πνεύμονες άλλος κόσμος, βαριά. ιατρική, έχεις να κάνεις με βαρέως πάσχοντες. Εγώ (επειδή κατά βάση από ότι κατάλαβα δεν σε τρελαίνει καμία ιατρική ειδικότητα, θες απλά να κάνεις την δουλειά σου και να γυρίσεις) θα σου πρότεινα: ιατρική βιοπαθολογία, παθολογική ανατομική και ακτινολογία. Εγώ από ποιότητα ζωής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αναισθησιολογία. Αλλά πρέπει να το θέλεις. Το χα σκεφτει γιαυτες τις τρεις αλλα δεν ξερω κατα ποσον θα μπορω να βρω στις περιοχες που θελω θεση και να πρεπει περιμενω χρονια για να ανοιξει καποια. Γιαυτο τις απεκλεισα. Ρευματολογια δεν εχει καλη ποιοτητα ζωης?
Gingerbread Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 29 minutes ago, Geraldsaga said: Το χα σκεφτει γιαυτες τις τρεις αλλα δεν ξερω κατα ποσον θα μπορω να βρω στις περιοχες που θελω θεση και να πρεπει περιμενω χρονια για να ανοιξει καποια. Γιαυτο τις απεκλεισα. Ρευματολογια δεν εχει καλη ποιοτητα ζωης? Δεν είμαι ο πιο κατάλληλλος να σου απαντήσω, όμως δεν έχει επείγον οπότε αυτόματα μετακινείσαι σε πιο ήρεμες καταστάσεις. Θα πρέπει να επιβιώσεις 2 χρόνια παθολογίας όμως.
dionisis1925 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, Gingerbread είπε Δεν είμαι ο πιο κατάλληλλος να σου απαντήσω, όμως δεν έχει επείγον οπότε αυτόματα μετακινείσαι σε πιο ήρεμες καταστάσεις. Θα πρέπει να επιβιώσεις 2 χρόνια παθολογίας όμως. Και στην δερματολογία θα φάει 12 μήνες παθολογία. Πάντως και ως ειδικευόμενος ρευματολογίας σε μερικά νοσοκομεία όπως πχ λαϊκό,κατ, Γεννηματάς, ευαγγελισμός θα φάει πολύ ΤΕΠ.
vamvakoolas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου συμφωνω απολυτα: οι ειδικοτητες σε σχεση με δοντια ιδιως επαρχια/νησια εχουν μεγαλη ζητηση: Κρητη σε πολυ μεγαλη πολυ δεν υπαρχει ορθοδοντικος(!) ενω οι οδοντιατροι που υπαρχουν εκει μεταξυ μας ειναι ....απλως για αναγκη.
-Dimitris- Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στις 29/1/2025 στις 12:11 ΜΜ, Geraldsaga είπε Δεν εχω καποια ιδιατερη προτιμηση αλλα θελω κατι με το οποιο να μπορω να παω ανετα σε επαρχια στο μελλον και να εχω μια καλη ποιοτητα ζωης απο θεμα χρονου και χρηματων(δεν με ενδιαφερει να γινω παμπλουτος). Εχω καταληξει στα εξης Ενδοκρινολογια, δερματολογια, οφθαλμιατρικη, ρευματολογια, πνευμονολογια 1. Ενδοκρινολογια αν δε σε ενοχλει να περιμενεις για να ξεκινησεις, go for it. Δικο σου ωραριο, μονο με ραντεβου αν θελεις, rotation οι ασθενεις. 2. Δερματολογια, same as above. Λιγο μικροτερη αναμονη βεβαια. Κοσμητολογια απειρα και ευκολα χρηματα. 3. Οφθαλμολογια εχεις το stress του χειρουργειου καθως και το τραυμα. 4. Ρευματολογια, χρονια νοσηματα, εχει λιγη αναμονη, δεν εχεις επειγοντα να σε ξυπνανε τα βραδια, παλι δικο σου ωραριο και rotation ασθενων. 5. Πνευμονολογια, μηδενικη αναμονη σε ορισμενα νοσοκομεια, εχει επειγοντα, σου παιρνει ενα μερος της δουλειας ο παθολογος. Κυριως εχεις να κανεις με ΧΑΠιτες/COPD.
julypickles Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, -Dimitris- είπε 1. Ενδοκρινολογια αν δε σε ενοχλει να περιμενεις για να ξεκινησεις, go for it. Δικο σου ωραριο, μονο με ραντεβου αν θελεις, rotation οι ασθενεις. 2. Δερματολογια, same as above. Λιγο μικροτερη αναμονη βεβαια. Κοσμητολογια απειρα και ευκολα χρηματα. Έχει λιγότερη αναμονή η δερματολογία; 🤯
-Dimitris- Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, julypickles είπε Έχει λιγότερη αναμονή η δερματολογία; 🤯 Στο ΠΓΝΠ Πατρών η δερματολογια εχει αναμονη 6 χρονια κατα μεσο ορο ενω η ενδοκρινολογια 10. Δεν δινουν ειδικοτητα μονο τα νοσοκομεια της Αθηνας.
julypickles Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, -Dimitris- είπε Στο ΠΓΝΠ Πατρών η δερματολογια εχει αναμονη 6 χρονια κατα μεσο ορο ενω η ενδοκρινολογια 10. Δεν δινουν ειδικοτητα μονο τα νοσοκομεια της Αθηνας. Πολλά τα χρόνια δεν αξίζει 😜
rain-man Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Νομίζω δεν έχει γίνει σαφές ότι το κατά πόσο θα γίνεις ελευθεροεπαγγελματίας, από επιλογή επειδή έτσι θα βγάζεις περισσότερα χρήματα για μικρότερο κόπο, και όχι επειδή δεν σε προσλαμβάνει κανείς, δεν έχει να κάνει τόσο με το τι θα σπουδάσεις αλλά περισσότερο με το οικονομικό σύστημα στο οποίο εμπορεύεσαι τις υπηρεσίες σου. Οι εποχές που σπούδαζες στα δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας κάτι του τύπου γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός και μετά γινόσουν ελευθεροεπαγγελματίας και έβγαζες λεφτά αν δεν έχουν ήδη τελειώσει, θα τελειώσουν πολύ σύντομα, σίγουρα πιο σύντομα από όταν θα είσαι σε θέση να κάνεις αυτό το βήμα. Αφενός επειδή στο νεοφιλελεύθερο σύστημα τον πρώτο λόγο έχουν οι εταιρείες, που θα κάνουν τα πάντα με την επιρροή τους για να σε κλείσουν και να σε κάνουν στην καλύτερη χαμηλόμισθο υπάλληλο τους, αφετέρου γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν ανήκει πλέον στους εξαιρετικούς ακαδημαικά όπως το 60-70-80 που πετύχαιναν στις πανελλήνιες ένα 10%, αλλά στον καθένα που είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Κάνε μια βόλτα στην Αθήνα και θα δεις ότι δεν υπάρχει πολυκατοικία χωρίς ιδιώτη γιατρό. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή όλοι αυτοί έχουν λεφτά, σε πολλούς είναι λύση ανάγκης, ο πληθωρισμός πτυχιούχων είναι τεράστιος και οι μισοί γιατρόι πλέον έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και επιστρέφουν Ελλάδα για να ανοίξουν γραφείο επειδή οι θέσεις στις εταιρείες και το ΕΣΥ είναι δεδομένες. Εν κατακλείδι δεν θεωρώ ότι είναι σωστός τρόπος σκέψης να σπουδάσεις κάτι για πολλά πολλά χρόνια με την ελπίδα ότι στα 50 σου θα έχεις ιδιωτικό ιατρείο με πελατεία, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε 5 χρόνια, οι νόμοι αλλάζουν πολύ γρήγορα, κεκτημένα αφαιρούνται, χώρες χρεοκοπούν, η τεχνολογία απαξιώνει γνώσεις πολύ γρηγορότερα απ' το παρελθόν. Ό,τι και να σπουδάσεις όμως θεωρώ το εξωτερικό καλύτερη επιλογή απ' την Ελλάδα και όχι μόνο για οικονομικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς λόγους. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από rain-man 1
julypickles Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, rain-man είπε Νομίζω δεν έχει γίνει σαφές ότι το κατά πόσο θα γίνεις ελευθεροεπαγγελματίας, από επιλογή επειδή έτσι θα βγάζεις περισσότερα χρήματα για μικρότερο κόπο, και όχι επειδή δεν σε προσλαμβάνει κανείς, δεν έχει να κάνει τόσο με το τι θα σπουδάσεις αλλά περισσότερο με το οικονομικό σύστημα στο οποίο εμπορεύεσαι τις υπηρεσίες σου. Οι εποχές που σπούδαζες στα δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας κάτι του τύπου γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός και μετά γινόσουν ελευθεροεπαγγελματίας και έβγαζες λεφτά αν δεν έχουν ήδη τελειώσει, θα τελειώσουν πολύ σύντομα, σίγουρα πιο σύντομα από όταν θα είσαι σε θέση να κάνεις αυτό το βήμα. Αφενός επειδή στο νεοφιλελεύθερο σύστημα τον πρώτο λόγο έχουν οι εταιρείες, που θα κάνουν τα πάντα με την επιρροή τους για να σε κλείσουν και να σε κάνουν στην καλύτερη χαμηλόμισθο υπάλληλο τους, αφετέρου γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν ανήκει πλέον στους εξαιρετικούς ακαδημαικά όπως το 60-70-80 που πετύχαιναν στις πανελλήνιες ένα 10%, αλλά στον καθένα που είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Κάνε μια βόλτα στην Αθήνα και θα δεις ότι δεν υπάρχει πολυκατοικία χωρίς ιδιώτη γιατρό. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή όλοι αυτοί έχουν λεφτά, σε πολλούς είναι λύση ανάγκης, ο πληθωρισμός πτυχιούχων είναι τεράστιος και οι μισοί γιατρόι πλέον έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και επιστρέφουν Ελλάδα για να ανοίξουν γραφείο επειδή οι θέσεις στις εταιρείες και το ΕΣΥ είναι δεδομένες. Εν κατακλείδι δεν θεωρώ ότι είναι σωστός τρόπος σκέψης να σπουδάσεις κάτι για πολλά πολλά χρόνια με την ελπίδα ότι στα 50 σου θα έχεις ιδιωτικό ιατρείο με πελατεία, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε 5 χρόνια, οι νόμοι αλλάζουν πολύ γρήγορα, κεκτημένα αφαιρούνται, χώρες χρεοκοπούν, η τεχνολογία απαξιώνει γνώσεις πολύ γρηγορότερα απ' το παρελθόν. Ό,τι και να σπουδάσεις όμως θεωρώ το εξωτερικό καλύτερη επιλογή απ' την Ελλάδα και όχι μόνο για οικονομικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς λόγους. Ο ίδιος είπε ότι θέλει να πάει επαρχία Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εκεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα