Geraldsaga Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Γεια σας! Εφτασα στο σταδιο επιλογης ειδικοτητας αλλα δεν ξερω τι να αποφασισω. Δεν εχω καποια ιδιατερη προτιμηση αλλα θελω κατι με το οποιο να μπορω να παω ανετα σε επαρχια στο μελλον και να εχω μια καλη ποιοτητα ζωης απο θεμα χρονου και χρηματων(δεν με ενδιαφερει να γινω παμπλουτος). Εχω καταληξει στα εξης Ενδοκρινολογια, δερματολογια, οφθαλμιατρικη, ρευματολογια, πνευμονολογια Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη.
julypickles Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Πώς φαντάζεσαι την ζωή σου; Βοηθάει να κάνεις μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά και των δύο (ποιότητα ζωής, χρηματικές απολαβές, επαφη με ασθενείς, ωράριο, αναμονή, πόσο θα κοστίσει ο εξοπλισμός του ιατρείου πόσο δύσκολη είναι η ειδικότητα σαν ειδικότητα, πώς είναι το ωράριο και η ποιότητα ζωής ως ειδικευομενος και αλλά πολλά) και να δώσεις βαρύτητα σε αυτά που εσύ θεωρείς λίγο σημαντικότερα.
Geraldsaga Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Η ειδικοτητα δεν ειναι τοσο μεγαλο θεμα, θα περασουν τα πεντε χρονια. Τα επομενα 40+ ειναι το θεμα το πως θαναι. Φανταζομαι ολες εχουν τη δυσκολια τους και ειδικα οι χειρουργικες. Αυτες που ανεφερα επισης δεν πιστευω οτι εχουν ιδιαιτερα ακριβο εξοπλισμο(πλην οφθαλμολογιας) Για θεμα ποιοτητας ζωης δερματολογια και ενδοκρινολογια ειναι πολυ καλες αλλα μεγαλη αναμονη. Και οι αλλες σχετικα ξεκουραστες ειναι αποτι εχω καταλαβει. Ουσιαστικα θελω στο μελλον να εχω γραφειο και να μπορω να πω ''δουλευω απο τοτε μεχρι τοτε και μετα stop και χρονος για την οικογενεια''
julypickles Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Geraldsaga είπε Η ειδικοτητα δεν ειναι τοσο μεγαλο θεμα, θα περασουν τα πεντε χρονια. Τα επομενα 40+ ειναι το θεμα το πως θαναι. Φανταζομαι ολες εχουν τη δυσκολια τους και ειδικα οι χειρουργικες. Δεν είναι θέμα εάν έχεις 10 χρόνια αναμονή; Και μετά 5 ειδικότητα; Και μετά ουσιαστικά είσαι άπειρος άρα και το να ανοίξεις ιατρείο ειναι λίγο κατά μία έννοια ρισκο 1 ώρα πριν, Geraldsaga είπε Αυτες που ανεφερα επισης δεν πιστευω οτι εχουν ιδιαιτερα ακριβο εξοπλισμο(πλην οφθαλμολογιας) Για θεμα ποιοτητας ζωης δερματολογια και ενδοκρινολογια ειναι πολυ καλες αλλα μεγαλη αναμονη. Και οι αλλες σχετικα ξεκουραστες ειναι αποτι εχω καταλαβει. Ναι εάν και δεν ξέρω ρευματολογια και πνευμονολογία πόσο εύκολα ανοίγεις ιατρείο με την έννοια εάν θα έχεις κόσμο, από την άλλη είναι πιο σπάνιες ειδικότητες 1 ώρα πριν, Geraldsaga είπε Ουσιαστικα θελω στο μελλον να εχω γραφειο και να μπορω να πω ''δουλευω απο τοτε μεχρι τοτε και μετα stop και χρονος για την οικογενεια'' Τέτοια διαμάντια σπανίζουν γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός αν υπάρχει τέτοια ειδικότητα πανε όλοι Εδώ για παθολογία που υπάρχει εξειδίκευση στη διαβητολογια πλέον υπάρχει τεράστια αναμονή για να την πάρεις χαχα. 18 λεπτά πριν, FelixRexKen είπε Φίλε εάν ρωτάς τέτοιο πράγμα στο ίντερνετ μην γίνεις γιατρός… καληνύχτα Πάω πολύς κόσμος ρωτάει δεν το θεωρώ κακό
Geraldsaga Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, julypickles είπε Δεν είναι θέμα εάν έχεις 10 χρόνια αναμονή; Και μετά 5 ειδικότητα; Και μετά ουσιαστικά είσαι άπειρος άρα και το να ανοίξεις ιατρείο ειναι λίγο κατά μία έννοια ρισκο Ναι εάν και δεν ξέρω ρευματολογια και πνευμονολογία πόσο εύκολα ανοίγεις ιατρείο με την έννοια εάν θα έχεις κόσμο, από την άλλη είναι πιο σπάνιες ειδικότητες Τέτοια διαμάντια σπανίζουν γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός αν υπάρχει τέτοια ειδικότητα πανε όλοι Εδώ για παθολογία που υπάρχει εξειδίκευση στη διαβητολογια πλέον υπάρχει τεράστια αναμονή για να την πάρεις χαχα. Πάω πολύς κόσμος ρωτάει δεν το θεωρώ κακό Ναι οσο το σκεφτομαι τοσο λιγοτερο θα εκανα τις δερματολογια ενδοκρινολογια. Πολυ ανετες αλλα πολυ περιμενε. Ειναι και θεμα τυχης αμα θα εχεις κοσμο ή οχι βεβαια Αποτι καταλαβαινω με τις υπολοιπες που ανεφερα δεν υπαρχει και ιδιαιτερη διαφορα οσον αφορα την ποιοτητα ζωης σε συγκριση με π.χ. καρδιολογια και παθολογια που ειναι πιο intense
julypickles Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, Geraldsaga είπε Ναι οσο το σκεφτομαι τοσο λιγοτερο θα εκανα τις δερματολογια ενδοκρινολογια. Πολυ ανετες αλλα πολυ περιμενε. Ειναι και θεμα τυχης αμα θα εχεις κοσμο ή οχι βεβαια Αποτι καταλαβαινω με τις υπολοιπες που ανεφερα δεν υπαρχει και ιδιαιτερη διαφορα οσον αφορα την ποιοτητα ζωης σε συγκριση με π.χ. καρδιολογια και παθολογια που ειναι πιο intense Δεν είναι θέμα τύχης. Αν είσαι καλός θα έχεις κόσμο Ιδιωτικα δεν έχουν μεγάλη διαφορά ως προς την ποιότητα ζωής
FilipposMD Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Όποια ειδικότητα και να διαλέξεις, για να είσαι καλός πρέπει να αφιερώνεις πολύ χρόνο. Δεν ξέρω πώς φαντάζεσαι την ποιότητα ζωής που λες, αλλά την ιατρική την παντρεύεσαι. Εκτός αν θες να είσαι ένας γιατρός μικρής επαρχιακής πόλης που έχει πελατεία γιατί δεν υπάρχει άλλος και παίρνει κόσμο στον λαιμό του γιατί έχει να ενημερωθεί 20 χρόνια. Δεν το λέω επικριτικά, αλλά για να σου θέσω ως προτεραιότητα το να σου αρέσει. Να παθιάζεσαι με το αντικείμενο. Αν δεν το έχεις αυτό, ούτε τα χρόνια της ειδικότητας θα την παλέψεις, ούτε μετά. Αν η προτεραιότητά σου είναι να πας επαρχία για να αράξεις, γίνε υπάλληλος στο δημαρχείο. Οπότε το ερώτημα είναι: τι σου αρέσει; Κι αν σου αρέσουν 2-3 πράγματα, μετά να συζητήσουμε τις αναμονές, τις προοπτικές, τις δυνατότητες να ιδιωτεύσεις κτλ. 5 1
Geraldsaga Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, FilipposMD είπε Όποια ειδικότητα και να διαλέξεις, για να είσαι καλός πρέπει να αφιερώνεις πολύ χρόνο. Δεν ξέρω πώς φαντάζεσαι την ποιότητα ζωής που λες, αλλά την ιατρική την παντρεύεσαι. Εκτός αν θες να είσαι ένας γιατρός μικρής επαρχιακής πόλης που έχει πελατεία γιατί δεν υπάρχει άλλος και παίρνει κόσμο στον λαιμό του γιατί έχει να ενημερωθεί 20 χρόνια. Δεν το λέω επικριτικά, αλλά για να σου θέσω ως προτεραιότητα το να σου αρέσει. Να παθιάζεσαι με το αντικείμενο. Αν δεν το έχεις αυτό, ούτε τα χρόνια της ειδικότητας θα την παλέψεις, ούτε μετά. Αν η προτεραιότητά σου είναι να πας επαρχία για να αράξεις, γίνε υπάλληλος στο δημαρχείο. Οπότε το ερώτημα είναι: τι σου αρέσει; Κι αν σου αρέσουν 2-3 πράγματα, μετά να συζητήσουμε τις αναμονές, τις προοπτικές, τις δυνατότητες να ιδιωτεύσεις κτλ. Καλα ειδικα στην αρχη πρεπει να σκιστεις ωστε να γινεις καλος. Δεν βασιζομαι στο οτι δε θα υπαρχει αλλος αρα ο,τι και να κανω σε μενα θα ερχονται. Δεν ειναι καθολου ωραιο το αισθημα να ξερεις οτι σε θεωρουν ασχετο και δε θα θελα να υπαρχει αυτη η εντυπωση για μενα. Ποιοτητα εννοω να ξερεις οτι στο μελλον αμα γινεις αρκετα καλος θα μπορεις να πεις οτι ειμαι οκ να δουλευω λιγοτερες ωρες. Οχι οσες ωρες δουλευω να κανω πασαλειμματα Δεν εχω κατι συγκεκριμενο που μαρεσει, οχι μονο εδω αλλα γενικοτερα. Γιαυτο και τοσα διαφορετικα.
FilipposMD Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Ε ναι, αλλά για να θες να ασχολείσαι 30-40 χρόνια με κάτι, πρέπει να σου κινεί το ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω ότι θες κάτι χωρίς πολλά επείγοντα (π.χ. χειρουργεία). Αλλά άλλο δερματολογία, άλλο πνευμονολογία. Πρέπει να ψάξεις κάτι να σε εξιτάρει. Γνώμη μου πάντα.
julypickles Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Εφόσον λες δεν σε νοιάζει να γίνεις πάμπλουτος γιατί όχι κάτι τύπου ακτίνες ή μικρόβια ή ακτινοθεραπευτικη ογκολογία
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 9 hours ago, julypickles said: Εφόσον λες δεν σε νοιάζει να γίνεις πάμπλουτος γιατί όχι κάτι τύπου ακτίνες ή μικρόβια ή ακτινοθεραπευτικη ογκολογία εχεις ιδεα απο ογκολογια; ειναι η ειδικοτητα που μεχρει να πεθανεις.....σπουδαζεις 1
Geraldsaga Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, julypickles είπε Εφόσον λες δεν σε νοιάζει να γίνεις πάμπλουτος γιατί όχι κάτι τύπου ακτίνες ή μικρόβια ή ακτινοθεραπευτικη ογκολογία Δυσκολο να κανεις ιατρειο, να παω σε νοσοκομειο σε επαρχια δε θα θελα και δεν ξερω αν θα βρω θεση τοτε σε καποιο απο τα κεντρα που εχουν οι πολεις που θελω. Θελω να κανω δικο μου ιατρειο μετα απο ενα διαστημα
julypickles Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε εχεις ιδεα απο ογκολογια; ειναι η ειδικοτητα που μεχρει να πεθανεις.....σπουδαζεις Μίλησα συγκεκριμένα για ακτινοθεραπευτική ογκολογία που είναι ξεχωριστή ειδικότητα Στα rotations οι ίδιοι μας έλεγαν ότι έχουνε πολύ καλή ζωή και προτείνουν σε όλους να έρθουνε γιατι έχουν πολύ συγκεκριμένο ωράριο και οτιδήποτε κάνουν είναι με ραντεβού. Οι ίδιοι μας έλεγαν ότι δεν τους έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς σε ώρα εκτός εργασίας. Όλες ειδικότητες θέλουνε διάβασμα. Η ακτινοθεραπευτική ογκολογία δεν θέλει παραπάνω σε σχέση με τις άλλες. 29 λεπτά πριν, Geraldsaga είπε Δυσκολο να κανεις ιατρειο, να παω σε νοσοκομειο σε επαρχια δε θα θελα και δεν ξερω αν θα βρω θεση τοτε σε καποιο απο τα κεντρα που εχουν οι πολεις που θελω. Θελω να κανω δικο μου ιατρειο μετα απο ενα διαστημα Ναι εννοούσα να δουλεύεις ιδιωτικά γιατι πάντα θα έχεις δουλειά, θέσεις βρίσκεις, αλλά καταλαβαίνω ότι θες μόνο ιδιωτικό ιατρείο
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) δε θα σχολιασω τα τελευταια 2 ποσταρισματα γιατι θα το γυρισω σε παθολογια με αυτα που διαβασα... εδω υπαρχουν δεδομενα που καθε χρονο αλλαζουν (θεραπεια πρωτονιων) μηχανηματα που επισης περνουν ετησιες αναβαθμισεις, απεικονισεις αλλαζουν και πρεπει να μπορεις να τις διαβαζεις σωστα κτλ Μη γραφουε πραγματα που δε ξερουμε. Αν τωρα πας και αβερτα δουλεψεις με δοσολογιες με αμφιβολα αποτελεσματα ή παιρνεις στο λαιμο σου το κοσμο (αρκετοι το κανουν) ειτε για την οικονομα ειτε γιατι εισαι ντουβαρι και δε καθεσαι να εξελιχθεις αυτο ειναι αλλη ιστορια. Τοτε ναι γινε ογκολογος ακτινοθεραπευτης και ....γητευτης Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου από vamvakoolas
unforgiven Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δερματολογία και ειδικεύσου στην κοσμητική. Άνοιξε ένα ιατρείο σε μια επαρχιακή πόλη και κάνε και επισκέψεις κάποιες μέρες στις γύρω πόλεις. Το κάνουν σε νησιά το χειμώνα και έχουν θησαυρίσει, ειδικότητες που δεν χρειάζονται άμεση επέμβαση. Πχ ορθοδοντικοί, δερματολόγοι, ψυχολόγοι κτλ. Όλοι αυτοί μαζεύουν τα ραντεβού τους ένα ΣΚ τον μήνα που επισκέπτονται το νησί. Και συμφέρει και τις δύο πλευρές, γιατί για να πας με το παιδί σου στον ορθοδοντικό από Πάρο πχ, στην Αθήνα μια φορά τον μήνα θες 200 ευρώ εισιτήρια, συν πιθανή διαμονή, συν φαγητό, πάει δηλαδή ένα 300ρι για πλάκα, χώρια την επίσκεψη στον γιατρό. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου από unforgiven
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα