toykaki Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Gigabyte z790 aorus elite v1.0, επεξεργαστης i7 14700k ,μνημη ram Corsair 16GB DDR4 Red Vengeance LPX 3200MHz Memory
stefanos50 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, toykaki είπε Gigabyte z790 aorus elite v1.0, επεξεργαστης i7 14700k ,μνημη ram Corsair 16GB DDR4 Red Vengeance LPX 3200MHz Memory Οι μητρικές της Intel B760/Z790 βγαίνουν σε έκδοση DDR5 και DDR4. Στην δεύτερη περίπτωση συνήθως στο τέλος στο όνομα της μητρικής θα γράφει τύπου D4 ή DDR4. Καλό θα είναι να κοιτάς και τα specifications. Για παράδειγμα αυτή που αναφέρεις λογικά θα είναι DDR5 οπότε δεν κάνει με τις μνήμες που αναφέρεις. Ο CPU ταιριάζει κανονικά με όλες τις Z790/B760. Αν το χτίζεις τώρα το PC πάντως θα κοιτούσα για DDR5 για να σου μείνουν και μελλοντικά μιας και πλέον οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά. 1
toykaki Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, stefanos50 είπε Οι μητρικές της Intel B760/Z790 βγαίνουν σε έκδοση DDR5 και DDR4. Στην δεύτερη περίπτωση συνήθως στο τέλος στο όνομα της μητρικής θα γράφει τύπου D4 ή DDR4. Καλό θα είναι να κοιτάς και τα specifications. Για παράδειγμα αυτή που αναφέρεις λογικά θα είναι DDR5 οπότε δεν κάνει με τις μνήμες που αναφέρεις. Ο CPU ταιριάζει κανονικά με όλες τις Z790/B760. Αν το χτίζεις τώρα το PC πάντως θα κοιτούσα για DDR5 για να σου μείνουν και μελλοντικά μιας και πλέον οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά. Οχι τα εχω παρειddr4 λεει το κουτι αλλα το ανοιγω και δεν εμφανιζεται κατι στην οθονη,μου αναβοσβηνη κιτρινο λαμπακι στην motherboard για cpu και ram να θελει bios update?παρεμπιπτόντως οι ddr4 μπαινουν στις ddr5? Εχουν ιδιο κουμπωμα? Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από toykaki
nickol-us Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται bios update. Η 14η γενιά δεν κυκλοφόρησε με "δικές της' μητρικές. Οι z790 βγήκαν νωρίτερα με την 13η γενιά, διόλου απίθανο να έχει έρθει με προγενέστερο -μη συμβατό- bios. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί στη συσκευασία ή σε αυτοκόλλητο πάνω στη μητρική, να αναφέρει το bios που έχει έρθει. Η μητρική σου (αν έχω δει σωστά) υποστηρίζει usb q-flash (αναβάθμιση bios μέσω usb δίχως συυμβατό cpu) οπότε θα μπορέσεις να κάνεις την αναβάθμιση ακόμη κι έτσι. Αν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια, δώσε link από το hardware που έχεις Spoiler Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από nickol-us 1 1
stefanos50 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, toykaki είπε Οχι τα εχω παρειddr4 λεει το κουτι αλλα το ανοιγω και δεν εμφανιζεται κατι στην οθονη,μου αναβοσβηνη κιτρινο λαμπακι στην motherboard για cpu και ram να θελει bios update?παρεμπιπτόντως οι ddr4 μπαινουν στις ddr5? Εχουν ιδιο κουμπωμα? Αν το κουτί της μητρικής γράφει έξω "14th Gen Ready" τότε όχι δεν χρειάζεται update. Αν την αγόρασες τώρα την μητρική θεωρώ απίθανο να είχε μείνει στο μαγαζί τόσο παλιά παρτίδα από μητρικές ώστε να μην έχει συμβατό bios. Οι DDR4 δεν μπαίνουν στις DDR5 μητρικές και το αντίστροφο. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από stefanos50 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα